X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym papierem to prawda...ja musze miec bialy i kontrola jest stala :( wariactwo troche.
    Wydaje mi sie ze do momentu przytulenia maluszka faktycznie zawsze bedzie cos co zaprzatac bedzie nam glowe...nie jest to wszystko latwe i ciezko czasem w pelni cieszyc sie tym stanem i tym do czego ma on doprowadzic czyli dzieciatkiem!

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda się martwi ale czasem trzeba wrzucić na luz :-) Ja dziś po pracy jestem taka padnięta że szok. Przyjechałam do domu i zjadłam taką mieszankę: - świeże truskawki, pierogi z mięsem polane cebulką, taki deserek jak puding, teraz jem orzechy fistaszki a i jeszcze czeka na mnie pizza. Dziś mam wilczy apetyt w pracy zjadłam tylko jedną kromkę i 2 mandarynki bo nie było czasu :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, widzę że coraz więcej tu problemów... Mam nadzieję że teraz będzie tylko dobrze :)

A mnie bolą zęby- dziąsła... Nie wiem co się dzieje :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Jejku dziewczyny, widzę że coraz więcej tu problemów... Mam nadzieję że teraz będzie tylko dobrze :)

A mnie bolą zęby- dziąsła... Nie wiem co się dzieje :/

Ja też mam problem z dziąsłami. Krwawią bardzo, ale też narosło mi z dnia na dzień w jednym miejscu i kawałek muszą mi usunąć. Juz bym to miała za sobą ale z ta angina się mecze. 6 dzień biorę antybiotyk i poprawy prawie brak. Jutro znowu wizytacja u lekarza, niech ratuje. Zabki też mam 3 dziurawe do zrobienia i naprawdę nie wiadomo kiedy to się stało.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dla odmiany ząb ułamał dzisiaj. Chłop po dwóch kanałach i resekcji i jeszcze się dziadyga ułamał. Znalazłam szybko dentystę, który mi to zrobił i jak wiercił w tym zębie, to nie mogłam się skupić na otwieraniu paszczy, bo dziecko zaczęło odstawiać takie figle, że aż mnie brzuch rozbolał. Lekarz powiedział, że czasami tak się dzieje, że dzieciaczki fikają nam w brzuszkach w trakcie wiercenia. Ciekawe dlaczego? :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka,miałaś normalnie znieczulenie w trakcie tego wiercenia?Planuję przegląd w lutym i zastanawiam się jak to jest ze znieczuleniem u ciężarnych,słyszałam,że nie ma problemu,a ja bez tego nie jestem w stanie dać komukolwiek dotknąć się do zębów.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja też mam problem z dziąsłami. Krwawią bardzo, ale też narosło mi z dnia na dzień w jednym miejscu i kawałek muszą mi usunąć. Juz bym to miała za sobą ale z ta angina się mecze. 6 dzień biorę antybiotyk i poprawy prawie brak. Jutro znowu wizytacja u lekarza, niech ratuje. Zabki też mam 3 dziurawe do zrobienia i naprawdę nie wiadomo kiedy to się stało.

Asiak ja mam problem z dziaslami strasznie bolą ale pedzluje DENTOSEPTEM A i musze powiedzieć ze pomaga lecz co jakiś czas musze niestety powtarzać bo powraca problem.

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja byłam na wizycie ostatnio i dentystka kobieta zaznaczam powiedziała, że podają znieczulenie w ciąży bo są różne rodzaje tych znieczuleń ale ona nie jest zwolenniczką i wolałaby nie podawać dla spokoju sumienia.. nie wzięłam akurat to był mały ubytek więc nic mnie nie bolało..
    Pamiętam jednak że w poprzednich ciążach podawali mi znieczulenie.. to byli dentyści mężczyźni i jak ona tak powiedziała jako kobieta to jakoś jej zaufałam :)

ggfxf7q.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i już po badaniu, pełen sukces :) Pani doktor powiedziała, że ze Stanisława długi chłopina będzie, bo pierwsze co jej się rzuciło w oczy to bardzo długie nogi :) Wszystkie parametry w normie, serducho jak dzwon, brak wad rozszczepowych, w główce wszystko jak należy. Niestety nie widziałam, naszego Skarba, bo monitor był odwrócony :( Ale najważniejsze, że wszystko ok. Teraz czekamy na usg w 30 t.c., będzie nie mniej stresujące, bo właśnie w 30 tygodniu wykryto wadę u naszej Zuzy, ale mam jeszcze trochę czasu, więc na razie postaram się o tym nie myśleć.

Bok dalej mnie boli, ledwo chodzę, ale mąż ma urlop do poniedziałku, więc nie muszę latać przy Zuzce, bo on się wszystkim zajmuje, ja mam tylko odpoczywać, tylko ja jakaś nie zwyczajna do polegiwania :/

Anielko, mam nadzieję, że to jakaś pomyłka z tym badaniem usg, ale dokładnie wiem co czujesz, musisz wierzyć do końca, że będzie dobrze. Wspieram Cię całym sercem :*

ivv, Galanea, Tusia84, AISAK, eta, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dentystka w pierwszej ciąży dawała mi znieczulenie bez problemu (takie, które bodajże nie obkurcza naczyń i jest delikatniejsze), ale miałam leczenie w drugiej połowie. Jak teraz wylądowałam u niej w 12 czy 13 tygodniu to powiedziała, że niby to bezpieczne, ale ona sobie by nie podała w pierwszym trymestrze tak na wszelki, więc i mi nie da. Ale powiedziała, że później to jest bezpieczne.

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - Cieszę się, że u Was wszystko ok, oby tak było już do końca ciąży :)
    Napisałaś, że u Zuzi wada została wykryta w 30-tym tc. Nie znam Twojej historii, jak to właściwie było? Miałaś wcześniej robione badania prenatalne? Nic nie wskazywało na ZD, żadnych nieprawidłowości?

A tak z innej beczki, to czuję od paru godzin jakby coś mnie smyrało w dole brzucha. Czyżby pierwsze ruchy? :) (albo się łudzę i to jelita :P)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniellko a kiedy to drugie USG ?
    Marcysiu a o z tym dostrzyknieciem wód plodowych? Pytałas ?

Ja po wizycie u pani profesor, specjalistki od zawrotów głowy, podejrzewa dosc poważna chorobę, ale zobaczymy, trzeba diagnozować więc czekają mnie kolejne badania, najważniejsze ze Malutka jest zdrowa

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, w pierwszej ciąży na pierwszym usg prenatalnym przezierność karkowa była w normie, kość nosowa widoczna, wiec nie było wskazań do biochemii, wiek również mnie nie kwalifikował (25 lat), więc skierowania nie dostałam. Na połówkowym również nie było nic niepokojącego, jedynie lekarz wspomniał, że Mała ma dość spory żołądek, ale to nic nie znaczy, bo na żołądek nie ma norm. I tak dobrneliśmy do 30 t.c., gdy na usg lekarz zobaczył tzw. podwójną bańkę żołądka. To znaczy, że uwidoczniła się dwunastnica, która nie powinna być widoczna. Świadczyło to o niedrożnym układzie pokarmowym. Lekarz od razu poinformował mnie, że może to się wiązać z zD, później diagnostyka na patologii ciąży, propozycja kardocentezy (amniopunkcja na tym etapie ciąży nie daje już 100% pewności). Badań, nie robiliśmy, bo to i tak by nic nie zmieniło, nie chcialiśmy ryzykować przedwczesnym porodem, do końca żyliśmy nadzieją. A jak Zuza się urodziła najważniejsze było jej życie, o nie walczyliśmy. Zespół Downa zszedł na dalszy plan. Ot, nasza historia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 23:54

Bea_tina, Martynika, weronikabp, eta, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dwa dni "wolnego" i tyle do nadrobienia... szalejecie dziewczyny :)

Marcysiu trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
    Anielka mam nadzieję, że drugie usg pokaże że wszystko jest w porządku.

Z tym papierem toaletowym to chyba norma... U mnie też odkąd jestem w ciąży i pojawiło się pierwsze plamienie, to papier MUSI być biały! :)

A co do ruchów do jest dokładnie tak jak pisze Tusia... czekałam na ruchy, że już nie będę się martwić... A tu d**a blada ;)
    Może nie martwię się tak strasznie, ale jest ta nutka niepokoju - bo dziś za mało się rusza, a dziś znowu szaleje, dlaczego?, itp...
    Chyba musimy z tymi naszymi "fobiami" dotrwać do porodu :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu dziąseł to ja też mam :/
    Przed ciążą byłam u dentysty i wszystko było ok. A teraz już mnie od dwóch dni boli jeden ząb, drugi się ukruszył przy samym dziąśle :/
    Więc jutro dzwonię do dentysty żeby coś z tym zrobić.
    Podobno w ciąży często "sypią" się zęby, więc myślę że to normalne że mamy z tym problemy.

No i narobiłyście mi smaku tym blokiem czekoladowym, że też muszę zrobić! Może uda mi się powstrzymać do soboty i wtedy zrobić, bo w niedzielę mamy gości.

Ja też już odliczam dni do usg połówkowego. 30 stycznia, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją dzidzię! :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 28.01- to będzie już prawie 23 tydzień, chyba żadna z Was nie miała tak późno połówkowego... Ale mój gin jakoś się nie spieszy...

Anielka jak wczoraj na usg? Coś się wyjaśniło?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pytałam położnej o to dolewanie wód wiec w moim przypadku gdy pęcherz jest pęknięty to i tak duzo nie da bo one i tak beda sie sączyc. Musze miec nadzieje ze pęcherz sie zasklepi i wtedy wody beda nachodzic. Buzka

Niecierpliwa87, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, to mocno mocno trzymamy kciuki za Twój pęcherz, niech się zasklepia łobuz :)) buziaki!

jak Wasz poranek, ja piję kawkę spać...
    kiedy moja Mała zacznie mnie kopać? ech...

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mały kopie za to bez przerwy- takie mam wrażenie...Chwili spokoju nie ma:) Czy on w ogóle sypia?:)
    Odebrałam wczoraj wyniki morfologii i hemoglobina spadła do dolnej granicy normy. Muszę się wziąć za jedzenie buraków, bo jeszcze anemii dostanę.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę ale nie będę miała połówkowego więc Judi możliwe że ja również będę miała tak późno jak Ty :)

ggfxf7q.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ