X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał z Zuzą na rehabilitację, ja dostałam śniadanie do łóżka i mam leżeć i odpoczywać.

Ale muszę przyznać, że baba to taki dziwny twór, zamiast się cieszyć, że mogę w spokoju poleniuchować, to mi jakoś tak smutno, że nie pojechałam z nimi, bo co z Mamą to z Mamą. Odkąd jestem na L4 to ja jeździłam z nią na wszystkie zajęcia :( Tata na pewno da radę, bo to była jego działka przez blisko 2 lata, gdy ja pracowałam, ale jakoś się martwię. Głupia baba!

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Nalka,miałaś normalnie znieczulenie w trakcie tego wiercenia?Planuję przegląd w lutym i zastanawiam się jak to jest ze znieczuleniem u ciężarnych,słyszałam,że nie ma problemu,a ja bez tego nie jestem w stanie dać komukolwiek dotknąć się do zębów.
    Ja nigdy nie biorę znieczulenia u dentysty. Nie lubię. Ale to był ząb martwy a one nie bolą. :) Jeszcze mnie dwie plomby czekają na siódemeczkach, znieczulenia też nie wezmę, tylko czy dziecko będzie z tego powodu zadowolone?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Ja mam połówkowe 28.01- to będzie już prawie 23 tydzień, chyba żadna z Was nie miała tak późno połówkowego... Ale mój gin jakoś się nie spieszy...

Anielka jak wczoraj na usg? Coś się wyjaśniło?
    ja też jeszcze połówkowego nie miałam, w ten piątek mam wizytę i dopiero się umówię na połówkowe :)
    czytałam gdzieś, że te badanie można wykonać pomiędzy 20 a 30 tyg ciąży, że lekarz decyduje kiedy najlepiej :) zaraz zobaczę kiedy miałam robione w poprzedniej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:09

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu niech sie wszystko zasklepia i wody sie gromadza!
    Ja polowkowe tez bede miala dopiero w 23 tygodniu, ale u mnie moze wynikac to z tego ze na kazdej wizycie mniej wiecej co 4 tygodnie mala jest podgladana i mierzona tak jak na polowkowym.
    Ciesze sie z Waszych udanych wizyt.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w 23tc będę miała badanie połówkowe. Wiecie co snilo mi się ze na tym badaniu wszystko było ok, a synek miał wykrecona nozke tzn staw w kostce- ze to jakby zapalenie stawów które po ur można skorygować. A co najlepsze maz sam poszedł na to badanie , nie zabierając mnie, a przyniósł wszystkie skany mego brzucha. Bylam asciekla na niego! Odlot!.

weronikabp, MagdaO, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Co do bólu dziąseł to ja też mam :/
    Przed ciążą byłam u dentysty i wszystko było ok. A teraz już mnie od dwóch dni boli jeden ząb, drugi się ukruszył przy samym dziąśle :/
    Więc jutro dzwonię do dentysty żeby coś z tym zrobić.
    Podobno w ciąży często "sypią" się zęby, więc myślę że to normalne że mamy z tym problemy.

No i narobiłyście mi smaku tym blokiem czekoladowym, że też muszę zrobić! Może uda mi się powstrzymać do soboty i wtedy zrobić, bo w niedzielę mamy gości.

Ja też już odliczam dni do usg połówkowego. 30 stycznia, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją dzidzię! :)
    Niesforna połówkę mamy w ty samym dniu 30.01 :) juz nie mogę się doczekać kiedy zobaczę nasze szczęście

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika s, sama nazwa "połówkowe" wskazuje, że w połowie ciązy, więc jak do 30 tyg? ;)
    wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tyg ciąży. Podobnież najlepiej około 21 tyg, wtedy wymiary są najbardziej miarodajne, tak mówi mój doktorek. Ja będę miała 7 lutego.

Magda - delektuj się śniadankiem i nie martw, powiem Ci że ja tez już myślę, jak to będzie jak Małą będzie się zajmował mój Mąż, że będę musiała Mu zaufać w tej kwestii i to nie będzie proste :))

• monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze będzie podobne do mojego M on ma takie ładne, pełne usta jak po botoxie hihihi :)

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN mówią właśnie, że w I i II trymestrze ciąży nie powinno się przyjmować paracetamolu, bo upośledza mózg płodu.

monalisa lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp w 30 tc jest ostatnie z 3 obowiązkowych badań USG prenatalnych :)
    Myślę ze Monika s się pomyliła z tego wszystkiego ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez to ogladam wlasnie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    W DDTVN mówią właśnie, że w I i II trymestrze ciąży nie powinno się przyjmować paracetamolu, bo upośledza mózg płodu.
    Właśnie przyłączyłam ale nie zdążyłam kurcze , a mi się zdarzało ze brałam APAP jak mnie głowa napieprzala na maxa. Aleś mi stacha napedziła.

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta 31 stycznia,też nie mogę się doczekać,zwłaszcza,że zobaczę małego po tych wszystkich infekcjach,antybiotyku,syropach,kasłaniu,które ciągle mnie męczy... Ech.Niesforna,jak u Ciebie z kaszlem? Ja myślałam,że jest lepiej i dupa,wczoraj się od nowa rozhulało.Zaczęłam intensywnie nawilżać powietrze w mieszkaniu nawilżaczem,może to coś pomoże,bo już nie wiem jak sobie pomagać.Jutro kolejna wizyta u internistki.

Mnie mały wczoraj kopał co chwilę jak szalony,od 5-6 rano do popołudnia,a dzisiaj cichutko,spokojniutko...

• excella Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg połówkowe do 30tc ? Dziwnr. Jak dzwoniłam się umawiać to babka mi powiedziała że najlepiej do 23 tygodnia. Ale pewnie co gabinet to opinia.

Też oglądałam o tym paracetamolu.

Wypiłam kawę i muszę teraz zmęczyć syna żeby poszedł spać.

Ja ruchy czuje ale tylko rano i wieczorem, jak leże spokojnie. W ciągu dnia cały czas latam więc maleństwo pewnie śpi skoro jest tak kołysane przeze mnie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Weronikabp w 30 tc jest ostatnie z 3 obowiązkowych badań USG prenatalnych :)
    Myślę ze Monika s się pomyliła z tego wszystkiego ;)
    no ja myślę, że mogła się pomylić, w 30 tak jak mówisz jest 3 szczególowe USG którego nie nazywa się już połówkowym, bo jest ciut za późno :))

co do paracetamolu, to nie panikujmy dziewczyny, ja wprawdzie nie brałam, bo nie było potrzeby, ale myślę, że jeżeli ktoś wziął raz czy dwa to nie będzie konsekwencji, zwłaszcza, że lekrze pozawalają, mowa tu o częstym spozywaniu, sporej ilości leku, wtedy może być szkodliwy w ciązy i dla małych dzieci. Tak myślę..

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje od wczoraj wieczorem takie jakby lekkie pukniecia w dole brzucha co jakis czas, nie jestem przekonana czy to nie jelita wiec jeszcze sie nie nakrecam.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja też walcze z angina , dziś 6dzien brania antybiotyku, a U mnie brak wiekszej roznicy. Trochu nos blokuje. Ale podniebienie najbardziej boli I to w nocy. przed braniem antybiotyku tego nie bylo=/. Zaraz szykuje sie na wyjazd do lekarza niech nas ratuje.

Co do paracetamolu to bzdety gadali. Ile artykulow na ten temat przeczytalam, gina pytalam dentysty, internistki i potwierdzil jego brak wplywu na plod. Nie dajmy sie zwariowac. To ze kobieta w ciazy I boli ja glowa to ma umierac z bolu do porodu..

monalisa, Limerikowo, ivv, Nalka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Monika s, sama nazwa "połówkowe" wskazuje, że w połowie ciązy, więc jak do 30 tyg? ;)
    wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tyg ciąży. Podobnież najlepiej około 21 tyg, wtedy wymiary są najbardziej miarodajne, tak mówi mój doktorek. Ja będę miała 7 lutego.

Magda - delektuj się śniadankiem i nie martw, powiem Ci że ja tez już myślę, jak to będzie jak Małą będzie się zajmował mój Mąż, że będę musiała Mu zaufać w tej kwestii i to nie będzie proste :))
    no właśnie sama się zdziwiłam ale ponoć takie badanie można i późnoej robić tylko tak się nazywa... szukałam info bo sama zaczęłam się martwić czy aby nie za późno u mnie te badanie planuje

dla mnie też połowa to 20-21 :) najlepiej nie czytać i w głowie sobie nie mieszać, widocznie ginka sama wie kiedy najlepiej zrobić - dowiem się w piątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:58

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą poprzednie połówkowe właśnie miałam w połowie 22 tyg robione

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Ja mam połówkowe 28.01- to będzie już prawie 23 tydzień, chyba żadna z Was nie miała tak późno połówkowego... Ale mój gin jakoś się nie spieszy...

Judi ja mam dopiero 30 stycznia połówkowe więc później jak Ty ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ