X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał z Zuzą na rehabilitację, ja dostałam śniadanie do łóżka i mam leżeć i odpoczywać.

Ale muszę przyznać, że baba to taki dziwny twór, zamiast się cieszyć, że mogę w spokoju poleniuchować, to mi jakoś tak smutno, że nie pojechałam z nimi, bo co z Mamą to z Mamą. Odkąd jestem na L4 to ja jeździłam z nią na wszystkie zajęcia :( Tata na pewno da radę, bo to była jego działka przez blisko 2 lata, gdy ja pracowałam, ale jakoś się martwię. Głupia baba!

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Nalka,miałaś normalnie znieczulenie w trakcie tego wiercenia?Planuję przegląd w lutym i zastanawiam się jak to jest ze znieczuleniem u ciężarnych,słyszałam,że nie ma problemu,a ja bez tego nie jestem w stanie dać komukolwiek dotknąć się do zębów.
    Ja nigdy nie biorę znieczulenia u dentysty. Nie lubię. Ale to był ząb martwy a one nie bolą. :) Jeszcze mnie dwie plomby czekają na siódemeczkach, znieczulenia też nie wezmę, tylko czy dziecko będzie z tego powodu zadowolone?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Ja mam połówkowe 28.01- to będzie już prawie 23 tydzień, chyba żadna z Was nie miała tak późno połówkowego... Ale mój gin jakoś się nie spieszy...

Anielka jak wczoraj na usg? Coś się wyjaśniło?
    ja też jeszcze połówkowego nie miałam, w ten piątek mam wizytę i dopiero się umówię na połówkowe :)
    czytałam gdzieś, że te badanie można wykonać pomiędzy 20 a 30 tyg ciąży, że lekarz decyduje kiedy najlepiej :) zaraz zobaczę kiedy miałam robione w poprzedniej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:09

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu niech sie wszystko zasklepia i wody sie gromadza!
    Ja polowkowe tez bede miala dopiero w 23 tygodniu, ale u mnie moze wynikac to z tego ze na kazdej wizycie mniej wiecej co 4 tygodnie mala jest podgladana i mierzona tak jak na polowkowym.
    Ciesze sie z Waszych udanych wizyt.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w 23tc będę miała badanie połówkowe. Wiecie co snilo mi się ze na tym badaniu wszystko było ok, a synek miał wykrecona nozke tzn staw w kostce- ze to jakby zapalenie stawów które po ur można skorygować. A co najlepsze maz sam poszedł na to badanie , nie zabierając mnie, a przyniósł wszystkie skany mego brzucha. Bylam asciekla na niego! Odlot!.

weronikabp, MagdaO, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Co do bólu dziąseł to ja też mam :/
    Przed ciążą byłam u dentysty i wszystko było ok. A teraz już mnie od dwóch dni boli jeden ząb, drugi się ukruszył przy samym dziąśle :/
    Więc jutro dzwonię do dentysty żeby coś z tym zrobić.
    Podobno w ciąży często "sypią" się zęby, więc myślę że to normalne że mamy z tym problemy.

No i narobiłyście mi smaku tym blokiem czekoladowym, że też muszę zrobić! Może uda mi się powstrzymać do soboty i wtedy zrobić, bo w niedzielę mamy gości.

Ja też już odliczam dni do usg połówkowego. 30 stycznia, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją dzidzię! :)
    Niesforna połówkę mamy w ty samym dniu 30.01 :) juz nie mogę się doczekać kiedy zobaczę nasze szczęście

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika s, sama nazwa "połówkowe" wskazuje, że w połowie ciązy, więc jak do 30 tyg? ;)
    wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tyg ciąży. Podobnież najlepiej około 21 tyg, wtedy wymiary są najbardziej miarodajne, tak mówi mój doktorek. Ja będę miała 7 lutego.

Magda - delektuj się śniadankiem i nie martw, powiem Ci że ja tez już myślę, jak to będzie jak Małą będzie się zajmował mój Mąż, że będę musiała Mu zaufać w tej kwestii i to nie będzie proste :))

• monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze będzie podobne do mojego M on ma takie ładne, pełne usta jak po botoxie hihihi :)

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN mówią właśnie, że w I i II trymestrze ciąży nie powinno się przyjmować paracetamolu, bo upośledza mózg płodu.

monalisa lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp w 30 tc jest ostatnie z 3 obowiązkowych badań USG prenatalnych :)
    Myślę ze Monika s się pomyliła z tego wszystkiego ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez to ogladam wlasnie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    W DDTVN mówią właśnie, że w I i II trymestrze ciąży nie powinno się przyjmować paracetamolu, bo upośledza mózg płodu.
    Właśnie przyłączyłam ale nie zdążyłam kurcze , a mi się zdarzało ze brałam APAP jak mnie głowa napieprzala na maxa. Aleś mi stacha napedziła.

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta 31 stycznia,też nie mogę się doczekać,zwłaszcza,że zobaczę małego po tych wszystkich infekcjach,antybiotyku,syropach,kasłaniu,które ciągle mnie męczy... Ech.Niesforna,jak u Ciebie z kaszlem? Ja myślałam,że jest lepiej i dupa,wczoraj się od nowa rozhulało.Zaczęłam intensywnie nawilżać powietrze w mieszkaniu nawilżaczem,może to coś pomoże,bo już nie wiem jak sobie pomagać.Jutro kolejna wizyta u internistki.

Mnie mały wczoraj kopał co chwilę jak szalony,od 5-6 rano do popołudnia,a dzisiaj cichutko,spokojniutko...

• excella Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg połówkowe do 30tc ? Dziwnr. Jak dzwoniłam się umawiać to babka mi powiedziała że najlepiej do 23 tygodnia. Ale pewnie co gabinet to opinia.

Też oglądałam o tym paracetamolu.

Wypiłam kawę i muszę teraz zmęczyć syna żeby poszedł spać.

Ja ruchy czuje ale tylko rano i wieczorem, jak leże spokojnie. W ciągu dnia cały czas latam więc maleństwo pewnie śpi skoro jest tak kołysane przeze mnie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Weronikabp w 30 tc jest ostatnie z 3 obowiązkowych badań USG prenatalnych :)
    Myślę ze Monika s się pomyliła z tego wszystkiego ;)
    no ja myślę, że mogła się pomylić, w 30 tak jak mówisz jest 3 szczególowe USG którego nie nazywa się już połówkowym, bo jest ciut za późno :))

co do paracetamolu, to nie panikujmy dziewczyny, ja wprawdzie nie brałam, bo nie było potrzeby, ale myślę, że jeżeli ktoś wziął raz czy dwa to nie będzie konsekwencji, zwłaszcza, że lekrze pozawalają, mowa tu o częstym spozywaniu, sporej ilości leku, wtedy może być szkodliwy w ciązy i dla małych dzieci. Tak myślę..

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje od wczoraj wieczorem takie jakby lekkie pukniecia w dole brzucha co jakis czas, nie jestem przekonana czy to nie jelita wiec jeszcze sie nie nakrecam.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja też walcze z angina , dziś 6dzien brania antybiotyku, a U mnie brak wiekszej roznicy. Trochu nos blokuje. Ale podniebienie najbardziej boli I to w nocy. przed braniem antybiotyku tego nie bylo=/. Zaraz szykuje sie na wyjazd do lekarza niech nas ratuje.

Co do paracetamolu to bzdety gadali. Ile artykulow na ten temat przeczytalam, gina pytalam dentysty, internistki i potwierdzil jego brak wplywu na plod. Nie dajmy sie zwariowac. To ze kobieta w ciazy I boli ja glowa to ma umierac z bolu do porodu..

monalisa, Limerikowo, ivv, Nalka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Monika s, sama nazwa "połówkowe" wskazuje, że w połowie ciązy, więc jak do 30 tyg? ;)
    wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tyg ciąży. Podobnież najlepiej około 21 tyg, wtedy wymiary są najbardziej miarodajne, tak mówi mój doktorek. Ja będę miała 7 lutego.

Magda - delektuj się śniadankiem i nie martw, powiem Ci że ja tez już myślę, jak to będzie jak Małą będzie się zajmował mój Mąż, że będę musiała Mu zaufać w tej kwestii i to nie będzie proste :))
    no właśnie sama się zdziwiłam ale ponoć takie badanie można i późnoej robić tylko tak się nazywa... szukałam info bo sama zaczęłam się martwić czy aby nie za późno u mnie te badanie planuje

dla mnie też połowa to 20-21 :) najlepiej nie czytać i w głowie sobie nie mieszać, widocznie ginka sama wie kiedy najlepiej zrobić - dowiem się w piątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:58

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą poprzednie połówkowe właśnie miałam w połowie 22 tyg robione

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Ja mam połówkowe 28.01- to będzie już prawie 23 tydzień, chyba żadna z Was nie miała tak późno połówkowego... Ale mój gin jakoś się nie spieszy...

Judi ja mam dopiero 30 stycznia połówkowe więc później jak Ty ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ