MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż pojechał z Zuzą na rehabilitację, ja dostałam śniadanie do łóżka i mam leżeć i odpoczywać.
Ale muszę przyznać, że baba to taki dziwny twór, zamiast się cieszyć, że mogę w spokoju poleniuchować, to mi jakoś tak smutno, że nie pojechałam z nimi, bo co z Mamą to z Mamą. Odkąd jestem na L4 to ja jeździłam z nią na wszystkie zajęciaTata na pewno da radę, bo to była jego działka przez blisko 2 lata, gdy ja pracowałam, ale jakoś się martwię. Głupia baba!
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Nalka,miałaś normalnie znieczulenie w trakcie tego wiercenia?Planuję przegląd w lutym i zastanawiam się jak to jest ze znieczuleniem u ciężarnych,słyszałam,że nie ma problemu,a ja bez tego nie jestem w stanie dać komukolwiek dotknąć się do zębów.
Jeszcze mnie dwie plomby czekają na siódemeczkach, znieczulenia też nie wezmę, tylko czy dziecko będzie z tego powodu zadowolone?
-
Judi2014 wrote:Ja mam połówkowe 28.01- to będzie już prawie 23 tydzień, chyba żadna z Was nie miała tak późno połówkowego... Ale mój gin jakoś się nie spieszy...
Anielka jak wczoraj na usg? Coś się wyjaśniło?
czytałam gdzieś, że te badanie można wykonać pomiędzy 20 a 30 tyg ciąży, że lekarz decyduje kiedy najlepiejzaraz zobaczę kiedy miałam robione w poprzedniej ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:09
-
Marcysiu niech sie wszystko zasklepia i wody sie gromadza!
Ja polowkowe tez bede miala dopiero w 23 tygodniu, ale u mnie moze wynikac to z tego ze na kazdej wizycie mniej wiecej co 4 tygodnie mala jest podgladana i mierzona tak jak na polowkowym.
Ciesze sie z Waszych udanych wizyt. -
Ja też w 23tc będę miała badanie połówkowe. Wiecie co snilo mi się ze na tym badaniu wszystko było ok, a synek miał wykrecona nozke tzn staw w kostce- ze to jakby zapalenie stawów które po ur można skorygować. A co najlepsze maz sam poszedł na to badanie , nie zabierając mnie, a przyniósł wszystkie skany mego brzucha. Bylam asciekla na niego! Odlot!.
weronikabp, MagdaO, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Niesforna wrote:Co do bólu dziąseł to ja też mam
Przed ciążą byłam u dentysty i wszystko było ok. A teraz już mnie od dwóch dni boli jeden ząb, drugi się ukruszył przy samym dziąśle
Więc jutro dzwonię do dentysty żeby coś z tym zrobić.
Podobno w ciąży często "sypią" się zęby, więc myślę że to normalne że mamy z tym problemy.
No i narobiłyście mi smaku tym blokiem czekoladowym, że też muszę zrobić! Może uda mi się powstrzymać do soboty i wtedy zrobić, bo w niedzielę mamy gości.
Ja też już odliczam dni do usg połówkowego. 30 stycznia, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją dzidzię!juz nie mogę się doczekać kiedy zobaczę nasze szczęście
-
nick nieaktualnyMonika s, sama nazwa "połówkowe" wskazuje, że w połowie ciązy, więc jak do 30 tyg?
wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tyg ciąży. Podobnież najlepiej około 21 tyg, wtedy wymiary są najbardziej miarodajne, tak mówi mój doktorek. Ja będę miała 7 lutego.
Magda - delektuj się śniadankiem i nie martw, powiem Ci że ja tez już myślę, jak to będzie jak Małą będzie się zajmował mój Mąż, że będę musiała Mu zaufać w tej kwestii i to nie będzie proste)
-
MagdaO wrote:W DDTVN mówią właśnie, że w I i II trymestrze ciąży nie powinno się przyjmować paracetamolu, bo upośledza mózg płodu.
-
Moja wizyta 31 stycznia,też nie mogę się doczekać,zwłaszcza,że zobaczę małego po tych wszystkich infekcjach,antybiotyku,syropach,kasłaniu,które ciągle mnie męczy... Ech.Niesforna,jak u Ciebie z kaszlem? Ja myślałam,że jest lepiej i dupa,wczoraj się od nowa rozhulało.Zaczęłam intensywnie nawilżać powietrze w mieszkaniu nawilżaczem,może to coś pomoże,bo już nie wiem jak sobie pomagać.Jutro kolejna wizyta u internistki.
Mnie mały wczoraj kopał co chwilę jak szalony,od 5-6 rano do popołudnia,a dzisiaj cichutko,spokojniutko... -
Usg połówkowe do 30tc ? Dziwnr. Jak dzwoniłam się umawiać to babka mi powiedziała że najlepiej do 23 tygodnia. Ale pewnie co gabinet to opinia.
Też oglądałam o tym paracetamolu.
Wypiłam kawę i muszę teraz zmęczyć syna żeby poszedł spać.
Ja ruchy czuje ale tylko rano i wieczorem, jak leże spokojnie. W ciągu dnia cały czas latam więc maleństwo pewnie śpi skoro jest tak kołysane przeze mnie . -
nick nieaktualnymonalisa wrote:Weronikabp w 30 tc jest ostatnie z 3 obowiązkowych badań USG prenatalnych
Myślę ze Monika s się pomyliła z tego wszystkiego)
co do paracetamolu, to nie panikujmy dziewczyny, ja wprawdzie nie brałam, bo nie było potrzeby, ale myślę, że jeżeli ktoś wziął raz czy dwa to nie będzie konsekwencji, zwłaszcza, że lekrze pozawalają, mowa tu o częstym spozywaniu, sporej ilości leku, wtedy może być szkodliwy w ciązy i dla małych dzieci. Tak myślę..monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Martynika ja też walcze z angina , dziś 6dzien brania antybiotyku, a U mnie brak wiekszej roznicy. Trochu nos blokuje. Ale podniebienie najbardziej boli I to w nocy. przed braniem antybiotyku tego nie bylo=/. Zaraz szykuje sie na wyjazd do lekarza niech nas ratuje.
Co do paracetamolu to bzdety gadali. Ile artykulow na ten temat przeczytalam, gina pytalam dentysty, internistki i potwierdzil jego brak wplywu na plod. Nie dajmy sie zwariowac. To ze kobieta w ciazy I boli ja glowa to ma umierac z bolu do porodu..monalisa, Limerikowo, ivv, Nalka lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Monika s, sama nazwa "połówkowe" wskazuje, że w połowie ciązy, więc jak do 30 tyg?
wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tyg ciąży. Podobnież najlepiej około 21 tyg, wtedy wymiary są najbardziej miarodajne, tak mówi mój doktorek. Ja będę miała 7 lutego.
Magda - delektuj się śniadankiem i nie martw, powiem Ci że ja tez już myślę, jak to będzie jak Małą będzie się zajmował mój Mąż, że będę musiała Mu zaufać w tej kwestii i to nie będzie proste)
dla mnie też połowa to 20-21najlepiej nie czytać i w głowie sobie nie mieszać, widocznie ginka sama wie kiedy najlepiej zrobić - dowiem się w piątek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:58
-
Judi2014 wrote:Ja mam połówkowe 28.01- to będzie już prawie 23 tydzień, chyba żadna z Was nie miała tak późno połówkowego... Ale mój gin jakoś się nie spieszy...
Judi ja mam dopiero 30 stycznia połówkowe więc później jak Ty