WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A duzo tej luteiny bralas?
    2x1 dopochwowo kurcze zastanawiam się czy można tak z dnia na dzień odstawić

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już koniec laby, M. dziś wrócił do pracy po urlopie, a mi, niestety, Zuza zrobiła pobudkę o 7.30 i nie ma zmiłuj trzeba było wstać :/ Na szczęście dzisiaj jeszcze mamy wolne od rehabilitacji, więc nie muszę nosa za drzwi wystawiać.

Wczorajsza kuracja uzdrawiająca przyniosła efekty. Cały dzień piłam wodę z miodem i cytryną, robiłam inhalacje z soli fizjologicznej i wieczorem wzięłam 2 tabletki Prenalenu, bo na gardło wytrzymać nie mogłam, no i dziś dużo lepiej, może całkiem zdrowa nie jestem, ale na pewno na dobrej drodze do wyzdrowienia :)

Mucha, odpoczywaj i nie stresuj się, będzie dobrze :)

Mucha, Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Pociesze Cię kochana.. ja przytyłam 8 kg :-]
    Rzuciłam palenie od razu jak się dowiedziałam że jestem w ciązy, tak sobie tłumacze te kg hyhy =D

Natalia, ja przytyłam 5 od ostatniej wizyty 6 tygodni temu, a od początku ciąży 9,5... I nie rzucałam palenia:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, Weronikabp dziękuję za troskę :* Ogólnie wczoraj szybko się położyłam do łóżka ( jak na mnie) , nie mogłam zasnąć długi czas... A przy próbie przekręcania się coś mnie zarwało tak że myślałam że po karetkę będę dzwonić,ale szybko póściło.. Nie wiem co się dzieje, ale dziś póki co jest wszystko ok, ale jeśli coś tylko zacznie się dziać jadę na IP niech sprawdzają co tam się dzieje...

Ja 30 stycznia mam połówkowe, więc lada moment, później 31 USG w poradni... Może stres tak na mnie działa? Bo strasznie się martwię tymi badaniami...

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q UOTE=Natali moj aK]5 zzef marc a jes tem o sta tni dzień w p racy, m aj ą ciężko żeby czakogoś znaleźć na moje miejsce, praca sama w sobie nie jest uciążliwa(HR), ale nie mam siły wstawać i siedzieć 8 godzin przy biurku. Też nie chce zostawiać pracodawcy z dnia na dzień bo wiadomo-mostów się nie pali, chciałabym tu wrócić, dlatego będę musiała się przemęczyć jeszcze trochę. Bardziej odezwał się we mnie leń, dziś czuje się jak słoń, nie miałam siły naciągnąć spodni na cztery literki taka jestem silna ;-)[/QUOTE]

Znam to tez mam prace biurową spec.sprzedazy i marketingu 8-10 h siedzenia prZy kompie ale moj szef jest ok i po rozmowie sam zadbal o zastępstwo na czas l4 i macierzynskiego czyli 1 rok od porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 11:42

bontbhr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a gdzie na tym basenie byłaś???

Ja przytyłam 7 kg :P I to powiem że się opanowuje w obżarstwie... Nie wiem czemu tak szybko tyje :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea a gdzie na tym basenie byłaś???

Ja przytyłam 7 kg :P I to powiem że się opanowuje w obżarstwie... Nie wiem czemu tak szybko tyje :/

Na Aquasferze :)

Dziewczyny robicie może usg piersi kontrolne w ciąży? Przed ciążą miałam stwierdzoną mastopatię, zastanawiam się czy powinnam to kontrolować w ciąży.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    2x1 dopochwowo kurcze zastanawiam się czy można tak z dnia na dzień odstawić

Moze przez tydzien pobierz jeszcze po jesnej dziennie jak masz jeszcze oczywiscie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a korzystałaś z tylko dużego basenu?? Bo mam zamiar się przejść nie długo... Ale wiadomo nie chcę nic załapać :P

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Mucha, Weronikabp dziękuję za troskę :* Ogólnie wczoraj szybko się położyłam do łóżka ( jak na mnie) , nie mogłam zasnąć długi czas... A przy próbie przekręcania się coś mnie zarwało tak że myślałam że po karetkę będę dzwonić,ale szybko póściło.. Nie wiem co się dzieje, ale dziś póki co jest wszystko ok, ale jeśli coś tylko zacznie się dziać jadę na IP niech sprawdzają co tam się dzieje...

Ja 30 stycznia mam połówkowe, więc lada moment, później 31 USG w poradni... Może stres tak na mnie działa? Bo strasznie się martwię tymi badaniami...

Ja bym tak długo nie bagatelizowała tego przeciez nosisz życie w sobie jestes za nie odpowiedzialna. Oby się nic nie stało ja bym umarła ze strachu może mam bzika ale stracjlam juz 6 raz dzieci i każdy zły objaw mnie niepokoi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 11:50

bontbhr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa ale ja jestem w ciągłym kontakcie z ginem i dał mi wyraźne instrukcje :) Dziś czuję się dobrze ale cokolwiek się pojawi i pędzę do szpitala ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak korzystałam z dużego. Nie mówię, że tam coś złapałam, po prostu mam zmienione trochę ph pochwy. Ale ponoć w ciąży to częste.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    5 marca jestem ostatni dzień w pracy, mają ciężko żeby kogoś znaleźć na moje miejsce, praca sama w sobie nie jest uciążliwa(HR), ale nie mam siły wstawać i siedzieć 8 godzin przy biurku. Też nie chce zostawiać pracodawcy z dnia na dzień bo wiadomo-mostów się nie pali, chciałabym tu wrócić, dlatego będę musiała się przemęczyć jeszcze trochę. Bardziej odezwał się we mnie leń, dziś czuje się jak słoń, nie miałam siły naciągnąć spodni na cztery literki taka jestem silna ;-)
    Ja też tak miałam nic mi się nie chciało :-) w piątek byłam ostatni dzień w pracy :-) Dziś super się wyspałam biorę się za pranie i obiadek :-) Eh jak fajnie być w domu :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od początku ciąży przytyłam 3 kg wizyta u gina za tydzień już nie mogę się doczekać :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o usg piersi. Robicie kontrolnie w ciąży? Ja mam mastopatię i wyczuwam parę małych gulek, a piersi bolą mnie cały czas na dotyk. Od początku ciąży nie miałam usg piersi.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nie robiłam za tydzień mam wizytę u gina więc zapytam - chyba muszę notować jakie mam do niego pytania bo przed wizytą zapomnę :-)

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja od początku ciąży przytyłam 3 kg wizyta u gina za tydzień już nie mogę się doczekać :-)

Pozazdrościć :) też chce tylko 3 kg ;p

NataliaK lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Wiesz co nie robiłam za tydzień mam wizytę u gina więc zapytam - chyba muszę notować jakie mam do niego pytania bo przed wizytą zapomnę :-)

Ja też dzisiaj do ginekologa poszłam z karteczką z pytaniami :P Dzięki Wam na forum pojawia się sporo pytań dodatkowych :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;) Do czwartku coraz bliżej, nie mogę się doczekać:) miłego dnia;)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam USG piersi robione pod koniec października, gdy lekarz zakładał karte ciąży. Co do wagi to mam 3,5kg na plusie więc nie jest źle, a w sumie niczego sobie nie odmawiam :)

Zazdroszczę Wam tych zbliżających się USG. Ja mam takie bardzo dokładne dopiero 19 lutego, ale cieszę się bo u jednej z najlepszych specjalistek w Poznaniu :)

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ