Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co by tu zjeść? Weronikabp zrobiłaś mi apetyt na hamburgery ale nie mam mielonego w zamrażarce :/ moze ziemniaczki sobie podsmaże i maślaneczka do tego

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa brzmi super, za mną chodza placki ziemniaczane do tego kefir? :))

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanko zjadłam kanapkę z dzemikiem + colacao, potem ziemniaczki smażone z cebulka+mleko, a teraz tosty 2 wciagnelam. Maz w pracy, ja chora a lodówka pusta- trzeba zrobiccos z niczego:) moze chlebek w jajeczku z serem i ketchupem...

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • fler Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już dziś nie moge słuchać o jedzeniu, mąż w pracy to poszalałam i na śniadanie były racuchy z owocami, później bagietka z masłem czosnkowym na ciepło z pomidorem papryką i ziołami, na obiad zrobiłam danie jednogarnkowe wszystkiego po trochu kiełbasa kapusta papryka ziemniaki pycha, a na kolacje planuje tylko sałatke owocową z lodami ale zobaczymy czy nam wystarczy :-)

Jutro wybieram się do pracy zobaczyć czy nie potrzebują jakiejś rady bo umieram z nudów.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem. Gołąbki w końcu zrobiłam ja, bo mąż musiał zostać w pracy. Był u nas mój brat z żoną i córeczkami( już mi mała Tosia obiecała, że da nam swoje łóżeczko dla dzidziusia, bo my jestesmy za duzi, żeby w nim spać. Bo to jest dla małych dzieci takich jak ona. Więc powiedziałam, że sobie znajdziemy takie małe dziecko jak nam da łóżko;P) Teraz czekamy na rodziców, bo wpadną do nas. Zaprosiłam ich, choć to my mieliśmy do nich iść.:P Ale mi się nie chciało:)

Ale ziemniaczki z kefirem... jutro dokończymy gołąbki a we wtorek lecę po ziemniaki! I jajko sadzone do tego;D Dla męża jakiejś kiełbasy usmaże, żeby się najadł bo potrzebuje. Ale już się nie mogę doczekać!;P

No i zakupy też już bym zaczęła robić, ale:
    1. nie wiem od czego się zabrać
    2. nie wychodzę praktycznie z domu

Mamy na fb taką grupę z naszego miasta ze sprzedażą rzeczy dla dzieci i takie śliczne ciuszki tak wystawiają, za grosze. Także chyba od tego zacznę, jak zobaczę coś ładnego to będę rezerwować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 18:50

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się kuruję, nos zawalony, gardło drapie, oczy łzawią. Ech, jak ja nie cierpię być chora :( Mam nadzieję, że szybko pogonię paskudztwo.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast bedzie dobrze kochana <3

alexast lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to chyba tylko u mnie w każdą niedzielę obiad od wielu lat niezmiennie taki sam ale w moim rodzinnym domu tez tak było i jakoś niedziela by nie była taka sama gdyby zabrakło rosołku :) więc u mnie rosół, ziemniaki plus kotlety z piersi i ze 2, 3 rodzaje surówek.. dzisiaj w kościele spotkałam się z moim bratem i żoną i tak spontanicznie zaprosiłam ich na obiad, męża dzisiaj nie było więc miałam siedzieć sama z dzieciakami,a tak miło spędziliśmy czas.. :)

AISAK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zawsze w niedziele jest kotlecik i rosołek :-)
    Zjadłabym coś dobrego :-) NIc nie mam słodkiego :-( i chyba zrobię sobie budyń :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro. :( Właśnie się dowiedziałam, że ktoś mi bliski ma złośliwego raka piersi.. W dodatku wczoraj zmarł mąż "Babci" (to nie jest moja babcia prawdziwa) i we wtorek pogrzeb a ja nawet tam nie będę, żeby jakoś wesprzeć rodzinę, bo mam pieprzony egzamin.:(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    monalisa brzmi super, za mną chodza placki ziemniaczane do tego kefir? :))
    Weronikabp jutro zrobię sobie ns obiad do tego kwaśna smietana i cukier

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny... Dziś rano pisałam o ,,ciągnięciu'' w podbrzuszu... Potem się nasiliło, czułam że mnie wręcz ,,pali'' no i miałam napiętą macicę...
    Napisałam sms do gina to ten kazał wziąć podwójną dawkę magnezu i nospę i leżeć. Ciągnięcia przeszły ale macica nadal napięta... Ahh martwię się, w dodatku mąż poszedł na nockę do pracy a ja sama :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro. :( Właśnie się dowiedziałam, że ktoś mi bliski ma złośliwego raka piersi.. W dodatku wczoraj zmarł mąż "Babci" (to nie jest moja babcia prawdziwa) i we wtorek pogrzeb a ja nawet tam nie będę, żeby jakoś wesprzeć rodzinę, bo mam pieprzony egzamin.:(
    U nas tez wiadomości nie za fajne dzis zmarł brat dziadka, jeden w październiku drugi teraz alez mi go żal było jak się dowiedział

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj od popołudnia strasznie boli głowa.. wzięłam apap położyłam się i zdrzemnęłam chwilkę ale po obudzeniu ból nadal był i tylko się nasilał musiałam teraz połknąć drugą tabletkę apapu bo już nie daję rady..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula jesli sie denerwujesz to jedź koniecznie na IP. Żeby się uspokoić.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula udaj się na IP lepiej dmuchać na zimne

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mi się spać nie chce to jakiś koszmar :( Kwiat Pustyni zaliczony teraz Dziewczyna moich koszmarów

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Cześć Dziewczyny... Dziś rano pisałam o ,,ciągnięciu'' w podbrzuszu... Potem się nasiliło, czułam że mnie wręcz ,,pali'' no i miałam napiętą macicę...
    Napisałam sms do gina to ten kazał wziąć podwójną dawkę magnezu i nospę i leżeć. Ciągnięcia przeszły ale macica nadal napięta... Ahh martwię się, w dodatku mąż poszedł na nockę do pracy a ja sama :(

Paula i jak sie dzisiaj czujesz? Mam nadzieje, ze juz lepiej!
    Ja leze plackiem i nie jest mi latwo, ale czekam w nerwach do srody na wyniki badan, a pozniej mam nadzieje w piatek szpital i pessar. Denerwuje sie jak nie wiem :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja odliczam każdego ranka o 6 ile jeszcze zostało mi dni do zwolnienia, normalnie im bliżej tym bardziej nie mogę się do niczego zmobilizować, szczerze to po prostu chyba brakuje mi już sił na wstawanie o 6;-(

• monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K długo jeszcze będziesz pracowała? Oszczędzaj się bo maluszek jest jeszcze taki kruchy no chyba że się dobrze czujesz :)

Mucha będzie dobrze tylko wypoczywaj i noe napinaj brzuszka wstając lub zmieniając pozycję :)

Mucha lubi tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ