WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co by tu zjeść? Weronikabp zrobiłaś mi apetyt na hamburgery ale nie mam mielonego w zamrażarce :/ moze ziemniaczki sobie podsmaże i maślaneczka do tego

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa brzmi super, za mną chodza placki ziemniaczane do tego kefir? :))

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanko zjadłam kanapkę z dzemikiem + colacao, potem ziemniaczki smażone z cebulka+mleko, a teraz tosty 2 wciagnelam. Maz w pracy, ja chora a lodówka pusta- trzeba zrobiccos z niczego:) moze chlebek w jajeczku z serem i ketchupem...

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • fler Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już dziś nie moge słuchać o jedzeniu, mąż w pracy to poszalałam i na śniadanie były racuchy z owocami, później bagietka z masłem czosnkowym na ciepło z pomidorem papryką i ziołami, na obiad zrobiłam danie jednogarnkowe wszystkiego po trochu kiełbasa kapusta papryka ziemniaki pycha, a na kolacje planuje tylko sałatke owocową z lodami ale zobaczymy czy nam wystarczy :-)

Jutro wybieram się do pracy zobaczyć czy nie potrzebują jakiejś rady bo umieram z nudów.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem. Gołąbki w końcu zrobiłam ja, bo mąż musiał zostać w pracy. Był u nas mój brat z żoną i córeczkami( już mi mała Tosia obiecała, że da nam swoje łóżeczko dla dzidziusia, bo my jestesmy za duzi, żeby w nim spać. Bo to jest dla małych dzieci takich jak ona. Więc powiedziałam, że sobie znajdziemy takie małe dziecko jak nam da łóżko;P) Teraz czekamy na rodziców, bo wpadną do nas. Zaprosiłam ich, choć to my mieliśmy do nich iść.:P Ale mi się nie chciało:)

Ale ziemniaczki z kefirem... jutro dokończymy gołąbki a we wtorek lecę po ziemniaki! I jajko sadzone do tego;D Dla męża jakiejś kiełbasy usmaże, żeby się najadł bo potrzebuje. Ale już się nie mogę doczekać!;P

No i zakupy też już bym zaczęła robić, ale:
    1. nie wiem od czego się zabrać
    2. nie wychodzę praktycznie z domu

Mamy na fb taką grupę z naszego miasta ze sprzedażą rzeczy dla dzieci i takie śliczne ciuszki tak wystawiają, za grosze. Także chyba od tego zacznę, jak zobaczę coś ładnego to będę rezerwować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 18:50

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się kuruję, nos zawalony, gardło drapie, oczy łzawią. Ech, jak ja nie cierpię być chora :( Mam nadzieję, że szybko pogonię paskudztwo.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast bedzie dobrze kochana <3

alexast lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to chyba tylko u mnie w każdą niedzielę obiad od wielu lat niezmiennie taki sam ale w moim rodzinnym domu tez tak było i jakoś niedziela by nie była taka sama gdyby zabrakło rosołku :) więc u mnie rosół, ziemniaki plus kotlety z piersi i ze 2, 3 rodzaje surówek.. dzisiaj w kościele spotkałam się z moim bratem i żoną i tak spontanicznie zaprosiłam ich na obiad, męża dzisiaj nie było więc miałam siedzieć sama z dzieciakami,a tak miło spędziliśmy czas.. :)

AISAK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zawsze w niedziele jest kotlecik i rosołek :-)
    Zjadłabym coś dobrego :-) NIc nie mam słodkiego :-( i chyba zrobię sobie budyń :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro. :( Właśnie się dowiedziałam, że ktoś mi bliski ma złośliwego raka piersi.. W dodatku wczoraj zmarł mąż "Babci" (to nie jest moja babcia prawdziwa) i we wtorek pogrzeb a ja nawet tam nie będę, żeby jakoś wesprzeć rodzinę, bo mam pieprzony egzamin.:(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    monalisa brzmi super, za mną chodza placki ziemniaczane do tego kefir? :))
    Weronikabp jutro zrobię sobie ns obiad do tego kwaśna smietana i cukier

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny... Dziś rano pisałam o ,,ciągnięciu'' w podbrzuszu... Potem się nasiliło, czułam że mnie wręcz ,,pali'' no i miałam napiętą macicę...
    Napisałam sms do gina to ten kazał wziąć podwójną dawkę magnezu i nospę i leżeć. Ciągnięcia przeszły ale macica nadal napięta... Ahh martwię się, w dodatku mąż poszedł na nockę do pracy a ja sama :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro. :( Właśnie się dowiedziałam, że ktoś mi bliski ma złośliwego raka piersi.. W dodatku wczoraj zmarł mąż "Babci" (to nie jest moja babcia prawdziwa) i we wtorek pogrzeb a ja nawet tam nie będę, żeby jakoś wesprzeć rodzinę, bo mam pieprzony egzamin.:(
    U nas tez wiadomości nie za fajne dzis zmarł brat dziadka, jeden w październiku drugi teraz alez mi go żal było jak się dowiedział

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj od popołudnia strasznie boli głowa.. wzięłam apap położyłam się i zdrzemnęłam chwilkę ale po obudzeniu ból nadal był i tylko się nasilał musiałam teraz połknąć drugą tabletkę apapu bo już nie daję rady..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula jesli sie denerwujesz to jedź koniecznie na IP. Żeby się uspokoić.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula udaj się na IP lepiej dmuchać na zimne

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mi się spać nie chce to jakiś koszmar :( Kwiat Pustyni zaliczony teraz Dziewczyna moich koszmarów

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Cześć Dziewczyny... Dziś rano pisałam o ,,ciągnięciu'' w podbrzuszu... Potem się nasiliło, czułam że mnie wręcz ,,pali'' no i miałam napiętą macicę...
    Napisałam sms do gina to ten kazał wziąć podwójną dawkę magnezu i nospę i leżeć. Ciągnięcia przeszły ale macica nadal napięta... Ahh martwię się, w dodatku mąż poszedł na nockę do pracy a ja sama :(

Paula i jak sie dzisiaj czujesz? Mam nadzieje, ze juz lepiej!
    Ja leze plackiem i nie jest mi latwo, ale czekam w nerwach do srody na wyniki badan, a pozniej mam nadzieje w piatek szpital i pessar. Denerwuje sie jak nie wiem :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja odliczam każdego ranka o 6 ile jeszcze zostało mi dni do zwolnienia, normalnie im bliżej tym bardziej nie mogę się do niczego zmobilizować, szczerze to po prostu chyba brakuje mi już sił na wstawanie o 6;-(

• monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K długo jeszcze będziesz pracowała? Oszczędzaj się bo maluszek jest jeszcze taki kruchy no chyba że się dobrze czujesz :)

Mucha będzie dobrze tylko wypoczywaj i noe napinaj brzuszka wstając lub zmieniając pozycję :)

Mucha lubi tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ