WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ostatni raz biorę Luteine trochę się boje żeby dzidzi nic się nie stało i jutri zaczynamy 21 tydzień :) W czwartek mam nadzieje ze lekarz potwierdzi płeć i będę mogla coś kupić malenstwu

nutka lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest monalisa :) dzieki za slowo otuchy!

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A duzo tej luteiny bralas?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jak się czujesz? byłaś na IP?
    Mucha oszczędzaj sie kochana..

Jakiś strasznie leniwy ten poranek, nie wyspałam się, Mąz mówi, że krzyknęłam przez sen..pewnie jakiś koszmar się śnił.

Za chwilę do dentysty na kontrolę i piaskowanie, dobrze, że mam go piętro niżej i nawet ubierać w kurtkę się nie muszę :)

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Natalia K długo jeszcze będziesz pracowała? Oszczędzaj się bo maluszek jest jeszcze taki kruchy no chyba że się dobrze czujesz :)

Mucha będzie dobrze tylko wypoczywaj i noe napinaj brzuszka wstając lub zmieniając pozycję :)

5 marca jestem ostatni dzień w pracy, mają ciężko żeby kogoś znaleźć na moje miejsce, praca sama w sobie nie jest uciążliwa(HR), ale nie mam siły wstawać i siedzieć 8 godzin przy biurku. Też nie chce zostawiać pracodawcy z dnia na dzień bo wiadomo-mostów się nie pali, chciałabym tu wrócić, dlatego będę musiała się przemęczyć jeszcze trochę. Bardziej odezwał się we mnie leń, dziś czuje się jak słoń, nie miałam siły naciągnąć spodni na cztery literki taka jestem silna ;-)

monalisa lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstałam lewą nogą, jakaś bez humoru. Zrobiłam na śniadanie hot dogi i humor wrócił ;) teraz wstawię pranie i mogę chwilę poleżeć plackiem.
    Czas mi okropnie się dłuży nie mogę się doczekać połówkowego,a tu tyle trzeba czekać.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... A mi w nocy doskwieralo ciągnięcie z boku brzuszka, a jak wstałam to bol żołądka, jak się położę to nic nie czuje. Nie wiem czemu. Taki dziwny, czuje jak bobas się wierci, czyżby na coś tam uciskal, bo na pęcherz napewno co chwilkę latam do WC.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Oj... A mi w nocy doskwieralo ciągnięcie z boku brzuszka, a jak wstałam to bol żołądka, jak się położę to nic nie czuje. Nie wiem czemu. Taki dziwny, czuje jak bobas się wierci, czyżby na coś tam uciskal, bo na pęcherz napewno co chwilkę latam do WC.

Wiesz że miałam dziś tak samo, już od wczorajszego wieczora miałam takie dolegliwości, nie spałam pół nocy, ciągle niewygodnie, ojjj jakiś czarny poniedziałek chyba wszystkie mamy :-D

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały przemieścił się w nocy, bo wieczorem miałam duże wybrzuszenie z lewej strony brzucha, a rano z prawej:) Jutro wizyta u gina, wreszcie:) Jak lekarz potwierdzi płeć to musimy wybrać w końcu imię dla naszego synka, bo póki co nadal jest "dzidzią"... Jakoś duszno mi ciągle, w każdej pozycji. No i w nocy obojętnie jak się położę to boli mnie kręgosłup lędźwiowy... Zaczyna się " najlepsza" część ciąży... Pewnie znowu za parę tygodni nie będę w stanie nawet na zakupy pojechać... A w ogóle to strasznie chciałabym przytulić mojego maluszka już:) Ciekawe ile już waży.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak lekarz jutro zobaczy ile przytyłam od ostatniej wizyty to chyba z krzesła spadnie:) Chcecie wiedzieć? Uwaga, uwaga.... 5 kg! Niestety nie mogę opanować chęci na czekoladę, nic już na to nie poradzę:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez aka leniwa jakąś sie zrobiłam. Znaczy w domu mam duzo do roboty i robię to z chęcią, jednocześnie urzadzamy nowe gniazdko więc tez jest czym sid zająć i sprawia mi to ogromną przyjemność, natomiast nie mam już sił chodzić do pracy i atmosfer w pracy jest nieciekawa, więc nie chce sie nawet. Ale muszę wytrzymać do końca lutego.

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    A mój mały przemieścił się w nocy, bo wieczorem miałam duże wybrzuszenie z lewej strony brzucha, a rano z prawej:) Jutro wizyta u gina, wreszcie:) Jak lekarz potwierdzi płeć to musimy wybrać w końcu imię dla naszego synka, bo póki co nadal jest "dzidzią"... Jakoś duszno mi ciągle, w każdej pozycji. No i w nocy obojętnie jak się położę to boli mnie kręgosłup lędźwiowy... Zaczyna się " najlepsza" część ciąży... Pewnie znowu za parę tygodni nie będę w stanie nawet na zakupy pojechać... A w ogóle to strasznie chciałabym przytulić mojego maluszka już:) Ciekawe ile już waży.

Judi2014 doskonale Cię rozumiem :) Moja ciąża jest co prawda młodsza od Twojej, ale kręgosłup lędźwiowy już nie daje mi żyć. W nocy nie mogę się ułożyć, jak kładę się na zalecanym lewym boku to i kręgosłup i biodra wariują. Do tego nawet najmniejszy wysiłek, np. zakupy powoduję zadyszkę, uczucie totalnego wyczerpania, robi mi się słabo... ehhh a to dopiero 20 tydzień :) No ale czego się nie robi i nie znosi dla naszych maleństw :)
    Poza tym zamówiłam sobie do spania kojec Motherhood i mam nadzieję, że dzięki niemu chociaż będę się wysypiać :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Tylko jak lekarz jutro zobaczy ile przytyłam od ostatniej wizyty to chyba z krzesła spadnie:) Chcecie wiedzieć? Uwaga, uwaga.... 5 kg! Niestety nie mogę opanować chęci na czekoladę, nic już na to nie poradzę:)
    Pociesze Cię kochana.. ja przytyłam 8 kg :-]
    Rzuciłam palenie od razu jak się dowiedziałam że jestem w ciązy, tak sobie tłumacze te kg hyhy =D

Judi2014 lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:36

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 8 ale wstałam dopiero przed 10tą. Nic mi się dzisiaj nie chce, a trzeba posprzątać po remoncie. W środę będę miała intensywny dzień, rano muszę iść na badania krwi, korepetycje, czekanie aż zadzwonią z Genomu z wynikami amniopunkcji a na koniec dnia najprzyjemniejsze - USG połówkowe :)

Galanea - dobrze, że młodzież ma się dobrze, trzymam kciuki, żeby nie doszło do tych bolesnych zastrzyków :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmowałam Tardyferon, ale to po tym jak urodziłam. W szpitalu kazali mi brać. Brałam przez chwilę i pózniej już zapomniałam ;)

Zaczęłam okropnie marznąć, mój mąż cale dnie w krótkim rękawku a ja najchętniej nie wychodziłabym z łóżka.
    Ja nie wiem ile przytylam, whodzę na wagę tylko wdniu wiyzyty u lekarza ;)

• eta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez kitu jakiś ten poniedziałek krzywy ;) mnie w nocy też dziwnie bolało raz po jednej stronie jak macica się kończy, raz po drugiej, jak zmieniłam pozycję to przeszło. a jak rano chciałam ubrać skarpetkę na prawą nogę i podniosłam nogę do góry to też czuję że coś mnie tam zabolało. Ale jak sobie chodzę czy leżę teraz to nic mnie nie boli. ostatnio też tak miałam przez 3 dni i przeszło i zapomniałam zapytać się gin, ale teraz w lutym mam wizytę to zapytam.

poza tym ruchów jeszcze nie czuję, czasem coś zapuka ale nie jestem pewna czy to jest to, więc się nie nakręcam. ale dziś rano jak leżałam na płasko to z lewej strony miałam takie wybrzuszenie a po kilku minutach pękające bąbelki i wybrzuszenie znikło :) chyba to bobas. ale czekam aż regularnie będę to czuła, żeby mieć pewność. :)

Paula jak tam się czujesz??

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj również czuje się fatalnie. Boli mnie mnie cały brzuch, plecy, do tego mam rozwolnienie. Nie mam sił na nic :(

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast - Trzymam kciuki, żeby wszystkie wyniki były dobre. Życzę też miłego podglądania zdrowego maluszka podczas usg :>

excella - Ja też nadal potwornie marznę. Może to wina niedokrwistości.

Jeśli chodzi o wagę, to ja od początku ciąży przytyłam 2,5kg. Niestety bardzo ciągnie mnie do słodyczy.

alexast lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast trzymam kciuki za wyniki, na pewno wszystko jest dobrze!

Galanea trzymam kciuki za poprawę morfologii. ja du.phaston brałam też od początku ciąży i jakieś 1,5 tygodnia temu zeszłam całkiem z niego.
    jak chodzisz na basen to jakieś probiotyki bierz sobie.

ja kontrolę u dentysty zaliczyłam w piątek, na szczęście wszystko dobrze :) dziś jeszcze lecę do dermatologa z zapytaniem. fryzjera i farbowanie włosów też zaliczyłam, słowem ogarniam się :)

alexast, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ