MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymonalisa wrote:[Q UOTE=Natali moj aK]5 zzef marc a jes tem o sta tni dzień w p racy, m aj ą ciężko żeby czakogoś znaleźć na moje miejsce, praca sama w sobie nie jest uciążliwa(HR), ale nie mam siły wstawać i siedzieć 8 godzin przy biurku. Też nie chce zostawiać pracodawcy z dnia na dzień bo wiadomo-mostów się nie pali, chciałabym tu wrócić, dlatego będę musiała się przemęczyć jeszcze trochę. Bardziej odezwał się we mnie leń, dziś czuje się jak słoń, nie miałam siły naciągnąć spodni na cztery literki taka jestem silna
Znam to tez mam prace biurową spec.sprzedazy i marketingu 8-10 h siedzenia prZy kompie ale moj szef jest ok i po rozmowie sam zadbal o zastępstwo na czas l4 i macierzynskiego czyli 1 rok od porodu[/QUOTE]
Mój szef też jest ok, ale prosił o dłuzszy okres czasu na rekrutacje też z tego względu że muszę przeszkolić nową osobę a samo to ok.2 tyg, generalnie jakby bylo ze mną bardzo źle to bym mogła iść od razu, ale ja po prostu czuje się jak miś który najchętniej zapadł by w sen i obudził się w czerwcu, a dokładnie 2 czerwcaMargotka87, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJudi2014 wrote:Natalia, ja przytyłam 5 od ostatniej wizyty 6 tygodni temu, a od początku ciąży 9,5... I nie rzucałam palenia:)
Ja też miałam skok 4 kg przez okres świąteczny i 3 tygodnie leżałam plackiem ze względu na łożysko... Aż sie boje ile dojdzie kg do końca ciąży, ale cóż, nie ma tego złego...
W ogóle nie wymiotowałam ani razu od początku ciąży, jedzenie mi smakuje jak nigdy i o wychodzi właśnie to wszystko w postaci kg
Lekarz nic mi nie mówi, może nie chce mnie smucić że będę w 9 mcu się toczyć
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
ja przytylam dwa kilo i to na samym poczatku a teraz waga stoi w miejscu
a i tak mam wrazenie ze mam ogromny brzusio jak na moj tydzien ciazy
pytalam nawet gina o to czy to dobrze ze nie tyje to piowiedzial ze mam sie cieszyc
a co do poniedzialku to macie racje ze jakis paskudny ten dzien nic sie nie chce itd itp
-
Witam wszystkie mamusie
W przeciwieństwie do większości ja mam dziś bardzo dobry dzień. Z samego rana poszłam na zakupy i wpadłam do pracy. A tam spotkałam się z fotografem i rozmawialiśmy o sesji ciążowej i że zrobi mi ją w domu abym się jak najbardziej komfortowo czuła. Później dostałam propozycje powrotu do pracy i szok dostałabym swoje biuro i asystentkę a dodatkowo mogę pracować ile godzin będę chciała i będę mogła odejść z dnia na dzień - kuszące bo w domu dostaje świra z nudów.
co do wagi ja nadal jestem 1 kg na minusie licząc od początku ciąży ale brzuszek mam już bardzo widoczny.Galanea, Margotka87, eta lubią tę wiadomość
-
Galanea wrote:Ponawiam pytanie o usg piersi. Robicie kontrolnie w ciąży? Ja mam mastopatię i wyczuwam parę małych gulek, a piersi bolą mnie cały czas na dotyk. Od początku ciąży nie miałam usg piersi.
Jak wszystko jest ok to powinno się robić usg raz w roku. Jak są jakieś zmiany, to minimum co pół roku. Bez względu na to czy jest się w ciąży czy nie.Galanea, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja dzisiaj pierwszy raz zauważyłam kopniaki maleńkiej przez brzuch
Leżałam sobie na plecach niunia kopała a brzuch podskakiwał
Cudowne uczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:28
Limerikowo, Galanea, Tusia84, eta, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Paulina gratuluje widocznych juz kopniaczkow przez brzuszek!! mozesz machnac kamerka do domowego archiwum, bedzie potem duuuzo smiechu
Ja wagowo kolo 8kg na plusie pracujac na pol etatu i jedzac jak ssalo w 1trym a w 2 normalnie, wiec nei wiem skad ta rewolucja , ale nic godze sie na nia na 100%,bo Mala ma w gornej granicy normy wagowej zatem rosnie ok jak na drozdzach prawie
niestety spokojna po tatusiu i nie kopie mocno, siedzi cicho az detektorem sprawdzam mala pchelke
Margotka frytki z dobrych pl kartofli chodza za mna juz pare dni, dzis maz ma robic placuszki ziemniaczane wiec moze apetyt na skrobie (weglowodany) zaspokoje ;--)))))
dzis dostalam ksiazke "Pierwszy rok z zycia dziecka", mam nadz ze bedzie bardziej konkretna niz filozoficzna "Mamo, tato co Ty na to"
7Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:36
Galanea, Agusia2312, Paulina1986, eta lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj w nocy do 3 przespałam super, nastepnie sie obudziłam na siusiu i od tego czasu do rana sie wierciłam:) Raz spałam raz nie;)
Dziś mam lenie:( Zreszta jak to w poniedziałek:)
Ja na plusie mam 3,5 kg:) Nie obżeram sie ale jak jestem głodna to jem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:40
[/url]
[/url]
-
Ja usg piersi w ciąży nie miałam.. na ostatniej wizycie chciał mi badać piersi ale byłam tak ubrana w sukienkę że zapytałam czy możemy to przełożyć i się zgodził..
eta zgrabniutki brzuszekja przy Tobie z moim brzucholem wyglądam jak słoń
haha od początku przytyłam 2 kg
-
Limerikowo na nagrywanie jeszcze przyjdzie czas, choć powiem szczerze, że jestem zaskoczona, że to już
w końcu tydzień temu czułam zaledwie nieśmiałe łaskotanie a dziś już brzuszek tańczy
Od razu mam lepszy humor
życzę wszystkim Wam kochane takich doznań
Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Mati1980 wrote:A ja dalej kopniakow nie czuje .Zaczynam sie martwić
Mati, nie martw się, ja mimo, że to druga ciąża wyraźne kopniaki zaczęłam czuć w 22 t.cWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:56
Limerikowo lubi tę wiadomość