WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mucha - trzymam kciuki!! Nie denerwuj sie to nie pomaga...

My upatrzylismy wozek foppapedretti we Włoszech, o 1000 zł taniej niż w Polsce, mąż mnie namawia żeby juz kupić, sama nie wiem, chciałam zakupy zacząć w marcu :-)

Wydaje mi się że to są głupie przesądy tj. trzymanie dziecka do chrztu w ciąży (podobno przynosi pecha, ja sama zostałam chrzestną w ciąży), noszenie łańcuszków i pasków podobno ma sprawić że dziecko owinie się pępowiną, kupowanie rzeczy przed porodem również podobno przynosi pecha... oj dużo tego. Wierzyć czy nie? Ja osobiście nie zamierzam dać się zwariować, tak naprawdę przyszłość nie jest zapisana w tego rodzaju zabobonach, ale wszędzie krążące czarnowidzenie sprawia że człowiek chwilę się zastanawia ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część mamuśki. Ja wczoraj wybrałam się z mężem na ur jego chrzesnicy. Jak wracałam to juz poczolam nawrót chorobska- z noska leciało i znowu suszy w gardle i pobolewa. Ale mam jeszcze 4 antybiotyki. A juz było tak super dobrze, co za jakieś gowienko się przyplatalo... Ale widząc po waszych wpisach to chyba chorobami ciezarowek- tyle nas jest zarażonych.

Co do szyjki macicy ja mam3 cm Od samego poczatku i lekarz POW ze w normie.

co do szarlotki to odkąd jestem w ciąży to nie moge jeść jablek- natychmiast zgaga i jeździ po żołądku, ja się nie skuszę napewno, ale na coś innego możecie podrzucić pomysly:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja w ogóle nie jestem przesądna, nic a nic, wręcz przekorna wobec przesądów, urodziłam się 13 tego i w piątek, może to dlatego hehe bardziej myśląc racjonalnie chciałam zacząć robić zakupy w marcu.. ale chyba zaczynamy, od wózka :))

Aisak - zdrówka kochana! Imbir miód i cytryna! polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 09:48

AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka juz kupuje jak mi sie cos bardzo podoba bo wyprzedaze sa :) ale z wiekszymi rzeczami czekamy do marca. Nie z powodu przesadow tylko oszczedzamy miejsce bo nie mamy duzego mieszkania.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam babcie zupełnie nie przesądne i sama też w to nie wierzę :)

Ja Kupiłam jeden komplecik ubranek dopiero ale moja mama za to już kupiła kilka par body i pół-śpiochy i ona więcej szaleje niż ja hehehe a ma już 5 wnucząt więc widać bardzo to lubi :)a w tym roku będzie miała ich po moim porodzie i siostry siedmioro :)

a ja kupiłam ten zestaw
    r5g7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 10:18

AISAK, kambel, evas, weronikabp, Limerikowo, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodki!!!!!!!!!!! :) :) :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha trzymaj się! Martynika ma rację, dobrze że tak wyszło bo jesteś świadoma co i jak. Ja Ci powiem że dokładnej długości szyjki nie znam, tylko gin przy badaniu ogląda szyjkę i mówi że widzi że jest okej.
    Ale mam 3 lutego połówkowe i wtedy powiem lekarzowi żeby mi zmierzył. widzę że to trzeba monitorować non stop, heh tyle rzeczy na głowie. :/ myślalam że ten II trymestr jest spokojny.

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:

a ja kupiłam ten zestaw
    r5g7.jpg

ale boski!!!! też chce taki!!! :D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w h&m mają dużo takich czapeczka, body, spodenki, i są urocze: żabka, zebra itd. koszt 39zł zestaw bez skarpetek

jedyny minus dla mnie jako doświadczonej mamy :D to body, maja zakładki na ramionkach i one lubią się rozchodzić.. najlepsze są body zapinane na ramieniu lub na brzuszku :)

Tu macie link, na stronie są pokazane te kompleciki

http://www.hm.com/pl/subdepartment/KIDS?Nr=4294919108

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 10:24

weronikabp, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie wierzę w przesądy. Ubranek już mam dosyć sporo, i cały czas gdy spotykam coś fajnego to nie mogę się oprzeć i kupuję :) Czekam tylko na 100% potwierdzenie płci, a to dopiero 19 lutego. Szykowanie wyprawki chcemy rozpocząć już w lutym od kupna laktatora elektrycznego, monitora oddechu i termometru.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam prawie wszystkie ubranka , łóżeczko, kołderkę i podusię, materacyk :) Nie długo kupię pościel i ochraniacze na łóżeczko :)
    Muszę kupować co wypłatę ,,coś'' aby się wyrobić do narodzin. ;)

Mi się dziś w miarę dobrze spało, chociaż dziwnie od rana coś mnie ciągnie tusz nad wzgórkiem łonowym...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Właśnie w h&m mają dużo takich czapeczka, body, spodenki, i są urocze: żabka, zebra itd. koszt 39zł zestaw bez skarpetek

jedyny minus dla mnie jako doświadczonej mamy :D to body, maja zakładki na ramionkach i one lubią się rozchodzić.. najlepsze są body zapinane na ramieniu lub na brzuszku :)

Tu macie link, na stronie są pokazane te kompleciki

http://www.hm.com/pl/subdepartment/KIDS?Nr=4294919108
    Mam taki zestaw z hipciem - kupiłam używany, a skarpetki do kompletu dostaliśmy pod choinkę :D

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny miłej niedzieli :-) Mam dobry humorek dzidziuś przez parę dni się nie odzywał a dziś z rana pokopał delikatnie mamusię, że jest :-) Dziś jest 18 tydzień :-) jezu jak czas leci :-)

evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki, to mamy już łóżeczko z materacem, przewijak i karuzelkę. Zaczynam pomału kompletować ubranka. Dla dziewczynki już od dawna mam zrobioną wyprawkę, ale u nas chyba będzie chłopiec, więc muszę sporo dokupić, bo prawie wszystko mam różowe, albo w kwiatki, serduszka, falbanki.

Na razie wszystko trzymam u siebie w sklepie, ale jak tylko na połówkowym potwierdzimy płeć zacznę zwozić to do domu.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Cześć dziewczyny miłej niedzieli :-) Mam dobry humorek dzidziuś przez parę dni się nie odzywał a dziś z rana pokopał delikatnie mamusię, że jest :-) Dziś jest 18 tydzień :-) jezu jak czas leci :-)
    Topa my mamy ten sam etap ciaży :D faktycznie ten czas szybko leci :D

Mój maluch codziennie daje mi o sobie znać. Nawet teraz mamusię kopie :D

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam jechać do centrum handlowego po spodnie dla męża (wszystkie poprzecierał, bo uda ma blisko siebie i ciągle robi dziury w tym miejscu), został z jedną jakąś normalną parą, a znam rozmiar i zawsze w tym samym sklepie, więc mam pewność, że będą dobre. Wyszykowałam się, już się miałam ubierać, patrzę za okno, a tu taka śnieżna zawierucha :/.

Chciałam jeszcze kupić mamie prezent, kończy jutro 60 lat. Chyba nie ma sensu czekać, ubiorę się na bałwanka i idę ;).

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Topa my mamy ten sam etap ciaży :D faktycznie ten czas szybko leci :D

Mój maluch codziennie daje mi o sobie znać. Nawet teraz mamusię kopie :D
    Ale Ci dobrze :-) Ja niestety doświadczam tego od czasu do czasu raz dziennie lub muszę czekać 2-3 dni :-( Mam nadzieję że te ruchy zaczną się już częściej :-)
    Faktycznie mamy ten sam czas ciąży a na kiedy masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 11:19

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A synek od wczoraj bardzo spokojny. Tupnie raz na jakiś czas, ale bardzo rzadko. Zastanawiam się od czego to zależy, że w jedne dni wali jak szalony, niemalże bez przerwy, a w inne muszę się mocno skupiać, żeby wyłapać jakiś ruch. Na pewno ułożenie, to, co jem. Ciekawe, czy później, gdy będzie miał trochę mniej miejsca te ruchy będą bardziej regularne w swojej intensywności. Mamy doświadczone, jak to jest?

• evas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 29 czerwca według OM a według USG na 27.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) My dziś dokładnie 50% mamy!!;) Jejku, teraz to już z górki:) W czwartek usg połówkowe, a jutro skończony 20 tydzień!;)
    Aż mi się łezki w oczach teraz pojawiły.

Kochane, z okazji moich 50%, niedzieli, pięknego śnieżnego i słonecznego dnia lub może i bez okazji życzę nam wszystkim, żeby złe wiadomości uciekały precz, abyśmy wszystkie szcześliwie donosiły ciążę do bezpiecznego terminu i urodziły zdrowe, cudowne dzieci!

A ja teraz parzę kapustkę na gołąbki, bo mężuś jak wróci zaraz z pracy to będzie robił.:) I tylko tyle pozwolił sobie pomóc;)

Limerikowo, evas, Agusia2312, AISAK, weronikabp, Niesforna, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ