X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlanie wrocilam z IP i okazalo sie ze skrocila mi sie szyjka z 4,5 do 2 cm i w piatek beda mi zakladac pesarium jezelu wymaz bedzie ok. Kurcze znowu nerwy!

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja wlanie wrocilam z IP i okazalo sie ze skrocila mi sie szyjka z 4,5 do 2 cm i w piatek beda mi zakladac pesarium jezelu wymaz bedzie ok. Kurcze znowu nerwy!

Mucha, a z jakimi objawami wylądowałaś na IP?
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Nie denerwuj się.

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea tak z Olsztyna jestem :) Ty też?

Mucha, ojej... A czułaś jakieś objawy że Ci się skraca?? Ja też mam dość krótką bo ledwo 3 cm... Ale na razie nic nie planują mi robić...

Mucha lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea tak z Olsztyna jestem :) Ty też?

Tak, też z Olsztyna :)

P.S. Dziewczyny, jak Wam sprawdzają długość szyjki macicy? Ja nie wiem jaką mam. USG transwaginalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:46

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na gardlo chyba najlepsze tantum verde, elegancko znieczula po 1 tab, jezyk, podniebienie i hamuje bol, strepsils , cholinex tez ok
    na noc na gardlo szaliczek, a wczesnej posmaruj szyje np air wick, w dzien tez lepiej zostac z szalikiem na szyi
    zdrowka zycze
    pilnuj oby nei przeszlo w kaszel a potem na oskrzela, mnie zalatwilo na 3tyg w tym 2 z antybiotykiem ;--((
    qtch35f70z8j8hyh.png

MagdaO lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG transwaginalne. Objawow zbytnio nie mialam, wydawalo mi sie ze mualam lekko rozowawy sluz i dlatego na IP pojechalam, ale okazalo sie ze zadnego krwawienia nie ma. Teraz musze czekac na wyniki wymazu do srody i miejmy nadzieje na piatek zapisac sie na pessar :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha dzieki za przypomnienie o szyjce i mozliwym rozowym sluzie, na najblizszej wizycie tez poprosze 1 lutego by mi ginka sparwdzila tak na wszelki wypadek
    ostatnio bylo 4.2cm ale tak jak piszesz trzeba tego pilnowac :--))
    mi ginka w Poz mowila ze przy skracajacej sie szyjce wystapi bol jak na okres tyle ze silniejszy
    qtch35f70z8j8hyh.png

Mucha lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja nie śpię dopiero znajomi pojechali - upiekłam szarlotkę i co zjedli całą blachę heheh na zdrowie dla nich dobrze że załapałam się na jeden kawałek hehehe. Bardzo fajnie spędziliśmy czas :-)

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, niestety i kaszel już się pojawił :(

Nie mogę spać, jakoś suche powietrze w domu, drapie mnie w to bolące gardło, w nosie sucho jak pieprz. Wstałam przewietrzyć sypialnie, powiesiłam zamoczony ręcznik na grzejnik (nawilżacza nie mam bo zazwyczaj walczymy z wilgocią)a i tak nic nie pomaga. Ech, czeka mnie ciężka noc :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim, które mogą spać ;)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, narobiłaś chęci tą szarlotką, chociaż muszę przyznać, że miłośniczką nie jestem.

Wnioskuje, aby zabronić rozmów o jedzeniu na forum, bo skończymy jako najgrubsze kobiety, które urodziły dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 00:58

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na razie jestem na kompie ale tez za chwilkę idę spać - dobranoc :-)

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa kurde no az mi po brzuszku jeździ :)

Ja dzis nie zasne napewno bo dowiedzialam się ze znajoma Liwia Weidemann na fb ma profil umiera na raka ma 29 lat 5 letnią córeczkę i kuzwa raczydlo ja wykonczylo jest w ostatnim stadium ale walczy i to ważne. Boze jak zobaczycie jej foto to szok taka ladna dziewczyna , a choroba ja rujnuje :( gdzie Bog się pytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 01:25

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna jestem chyba kaszkę sobie ugotuje i z sokiem z malin zjem

bontbhr.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Nie mogę spać, jakoś suche powietrze w domu, drapie mnie w to bolące gardło, w nosie sucho jak pieprz. Wstałam przewietrzyć sypialnie, powiesiłam zamoczony ręcznik na grzejnik (nawilżacza nie mam bo zazwyczaj walczymy z wilgocią)a i tak nic nie pomaga. Ech, czeka mnie ciężka noc :(
    Polecam spray nawilżający do gardła GLOSAL i picie ciepłej wody z miodem i cytryną.
    Tydzień antybiotyku nie pomógł mi na kaszel i duszności, a po tym po trzech dniach było już super.

MagdaO lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Mucha dzieki za przypomnienie o szyjce i mozliwym rozowym sluzie, na najblizszej wizycie tez poprosze 1 lutego by mi ginka sparwdzila tak na wszelki wypadek
    ostatnio bylo 4.2cm ale tak jak piszesz trzeba tego pilnowac :--))
    mi ginka w Poz mowila ze przy skracajacej sie szyjce wystapi bol jak na okres tyle ze silniejszy
    qtch35f70z8j8hyh.png

No wlasnie mnie nic nie bolalo :( teraz oby do zabieg odbyl sie w piatek, bo cala w nerwach jestem. Strasznie szybko sie to stalo od poniedzialku do soboty 2,5 cm.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mucha,nie ma co się denerwować,prawda jest taka,że dobrze się złożyło z tą IP,jest możliwość szybkiej reakcji i z tego się trzeba cieszyć.Patrz na to w ten sposób.Założą Ci pesarium i wszystko będzie w najlepszym porządku :).Nerwy są teraz zupełnie niepotrzebne,ważna jest świadomość,że wiadomo co się dzieje i można coś z tym zrobić!

Uszy do góry! :)

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, ja wczoraj wybrałam się na zakupy z mężem, zahaczyłam o sklep z ubrankami dziecięcymi i tak o to pierwszy raz kupiłam ubranka dla mojego synka ;-) Wbrew wszystkim przesądom, biadolenia babć i cioć, nie mogłam się powstrzymać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha - trzymam kciuki!! Nie denerwuj sie to nie pomaga...

My upatrzylismy wozek foppapedretti we Włoszech, o 1000 zł taniej niż w Polsce, mąż mnie namawia żeby juz kupić, sama nie wiem, chciałam zakupy zacząć w marcu :-)

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, mocne kciuki !

Weronika, no już jak mąż namawia to kupujcie :)

U nas pełno sniegu nasypało, może skoczymy na sanki, ale ta temperatura mnie trochę przeraża ;)
    Syn właśnie idzie spać więc pójdziemy na śniadanie.

Co do płci maluszka, u nas wyszło że chłopak ale ja cały czas mam przeczucie że w środku siedzi dziewuszka, mi to obojętne ważne aby zdrowe. Na pewno moja teściowa bardzo by się cieszyła, byłaby pierwsza wnuczka bo tak to ma juz czterech wnuków :]

nick nieaktualny, Mucha lubią tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ