X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlanie wrocilam z IP i okazalo sie ze skrocila mi sie szyjka z 4,5 do 2 cm i w piatek beda mi zakladac pesarium jezelu wymaz bedzie ok. Kurcze znowu nerwy!

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja wlanie wrocilam z IP i okazalo sie ze skrocila mi sie szyjka z 4,5 do 2 cm i w piatek beda mi zakladac pesarium jezelu wymaz bedzie ok. Kurcze znowu nerwy!

Mucha, a z jakimi objawami wylądowałaś na IP?
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Nie denerwuj się.

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea tak z Olsztyna jestem :) Ty też?

Mucha, ojej... A czułaś jakieś objawy że Ci się skraca?? Ja też mam dość krótką bo ledwo 3 cm... Ale na razie nic nie planują mi robić...

Mucha lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea tak z Olsztyna jestem :) Ty też?

Tak, też z Olsztyna :)

P.S. Dziewczyny, jak Wam sprawdzają długość szyjki macicy? Ja nie wiem jaką mam. USG transwaginalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 23:46

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na gardlo chyba najlepsze tantum verde, elegancko znieczula po 1 tab, jezyk, podniebienie i hamuje bol, strepsils , cholinex tez ok
    na noc na gardlo szaliczek, a wczesnej posmaruj szyje np air wick, w dzien tez lepiej zostac z szalikiem na szyi
    zdrowka zycze
    pilnuj oby nei przeszlo w kaszel a potem na oskrzela, mnie zalatwilo na 3tyg w tym 2 z antybiotykiem ;--((
    qtch35f70z8j8hyh.png

MagdaO lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG transwaginalne. Objawow zbytnio nie mialam, wydawalo mi sie ze mualam lekko rozowawy sluz i dlatego na IP pojechalam, ale okazalo sie ze zadnego krwawienia nie ma. Teraz musze czekac na wyniki wymazu do srody i miejmy nadzieje na piatek zapisac sie na pessar :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha dzieki za przypomnienie o szyjce i mozliwym rozowym sluzie, na najblizszej wizycie tez poprosze 1 lutego by mi ginka sparwdzila tak na wszelki wypadek
    ostatnio bylo 4.2cm ale tak jak piszesz trzeba tego pilnowac :--))
    mi ginka w Poz mowila ze przy skracajacej sie szyjce wystapi bol jak na okres tyle ze silniejszy
    qtch35f70z8j8hyh.png

Mucha lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja nie śpię dopiero znajomi pojechali - upiekłam szarlotkę i co zjedli całą blachę heheh na zdrowie dla nich dobrze że załapałam się na jeden kawałek hehehe. Bardzo fajnie spędziliśmy czas :-)

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, niestety i kaszel już się pojawił :(

Nie mogę spać, jakoś suche powietrze w domu, drapie mnie w to bolące gardło, w nosie sucho jak pieprz. Wstałam przewietrzyć sypialnie, powiesiłam zamoczony ręcznik na grzejnik (nawilżacza nie mam bo zazwyczaj walczymy z wilgocią)a i tak nic nie pomaga. Ech, czeka mnie ciężka noc :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim, które mogą spać ;)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, narobiłaś chęci tą szarlotką, chociaż muszę przyznać, że miłośniczką nie jestem.

Wnioskuje, aby zabronić rozmów o jedzeniu na forum, bo skończymy jako najgrubsze kobiety, które urodziły dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 00:58

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na razie jestem na kompie ale tez za chwilkę idę spać - dobranoc :-)

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa kurde no az mi po brzuszku jeździ :)

Ja dzis nie zasne napewno bo dowiedzialam się ze znajoma Liwia Weidemann na fb ma profil umiera na raka ma 29 lat 5 letnią córeczkę i kuzwa raczydlo ja wykonczylo jest w ostatnim stadium ale walczy i to ważne. Boze jak zobaczycie jej foto to szok taka ladna dziewczyna , a choroba ja rujnuje :( gdzie Bog się pytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 01:25

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna jestem chyba kaszkę sobie ugotuje i z sokiem z malin zjem

bontbhr.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Nie mogę spać, jakoś suche powietrze w domu, drapie mnie w to bolące gardło, w nosie sucho jak pieprz. Wstałam przewietrzyć sypialnie, powiesiłam zamoczony ręcznik na grzejnik (nawilżacza nie mam bo zazwyczaj walczymy z wilgocią)a i tak nic nie pomaga. Ech, czeka mnie ciężka noc :(
    Polecam spray nawilżający do gardła GLOSAL i picie ciepłej wody z miodem i cytryną.
    Tydzień antybiotyku nie pomógł mi na kaszel i duszności, a po tym po trzech dniach było już super.

MagdaO lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Mucha dzieki za przypomnienie o szyjce i mozliwym rozowym sluzie, na najblizszej wizycie tez poprosze 1 lutego by mi ginka sparwdzila tak na wszelki wypadek
    ostatnio bylo 4.2cm ale tak jak piszesz trzeba tego pilnowac :--))
    mi ginka w Poz mowila ze przy skracajacej sie szyjce wystapi bol jak na okres tyle ze silniejszy
    qtch35f70z8j8hyh.png

No wlasnie mnie nic nie bolalo :( teraz oby do zabieg odbyl sie w piatek, bo cala w nerwach jestem. Strasznie szybko sie to stalo od poniedzialku do soboty 2,5 cm.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mucha,nie ma co się denerwować,prawda jest taka,że dobrze się złożyło z tą IP,jest możliwość szybkiej reakcji i z tego się trzeba cieszyć.Patrz na to w ten sposób.Założą Ci pesarium i wszystko będzie w najlepszym porządku :).Nerwy są teraz zupełnie niepotrzebne,ważna jest świadomość,że wiadomo co się dzieje i można coś z tym zrobić!

Uszy do góry! :)

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, ja wczoraj wybrałam się na zakupy z mężem, zahaczyłam o sklep z ubrankami dziecięcymi i tak o to pierwszy raz kupiłam ubranka dla mojego synka ;-) Wbrew wszystkim przesądom, biadolenia babć i cioć, nie mogłam się powstrzymać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha - trzymam kciuki!! Nie denerwuj sie to nie pomaga...

My upatrzylismy wozek foppapedretti we Włoszech, o 1000 zł taniej niż w Polsce, mąż mnie namawia żeby juz kupić, sama nie wiem, chciałam zakupy zacząć w marcu :-)

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, mocne kciuki !

Weronika, no już jak mąż namawia to kupujcie :)

U nas pełno sniegu nasypało, może skoczymy na sanki, ale ta temperatura mnie trochę przeraża ;)
    Syn właśnie idzie spać więc pójdziemy na śniadanie.

Co do płci maluszka, u nas wyszło że chłopak ale ja cały czas mam przeczucie że w środku siedzi dziewuszka, mi to obojętne ważne aby zdrowe. Na pewno moja teściowa bardzo by się cieszyła, byłaby pierwsza wnuczka bo tak to ma juz czterech wnuków :]

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ