MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nutka wrote:Czemu jeszcze bierzecie luteinę? Przecież podobno łożysko powinno sobie wspaniale radzić już na tym etapie ciąży. Ja w środę wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu, który dostałam po szpitalu w grudniu.
Nutka ja biore luteine bo gin mi dał na moja twarda macice, bo niby lepiej działa niz dufhaston bardziej rozkurczowo , no i silniej działa, bezpośrednio na macice;)
Wytłumaczył mi że to twardnienie macicy jest spowodowane że łożysko teraz przejmuje funkcje ciałka żółtego, i wtedy sa te skurcze i twardnie macica;) No i ze w tym okresie ciazy to jest bardzo czesty objaw trwadnienie macicy. Wiec mysle że leki pomoga. Z tego co czytałam duzo mam sie z takim problemem boryka jak ja:)Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Włosy na głowie - zdecydowanie mniej mi się przetłuszczają, ale dopiero od niedawna. Zawsze musiałam myć każdego dnia, teraz co drugi w zupełności wystarcza.
Włosy na nogach - faktycznie rosną wolniej, ale i tak jakoś mega nie zwracam uwagi, jest zima, zapuszczam, żeby cieplej było, huehue (żart).
Paznokcie - świetne, ale już przed ciążą udało mi się je doprowadzić do takiego stanu dobrą odżywką. Od paru dni pojawiają mi się jednak przebarwienia na odrastających paznokciach, czyżby syn zabierał dla siebie coraz więcej?
Cera - również od niedawna zrobiła się bardzo ładna, nawet mama dziś zapytała, czy aby na pewno syna mam, bo promienieję. Nie no, mam nadzieję, że w tej kwestii nic się już nie zmieni...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś paskudny dzień, boli mnie gardło, cały czas mi zimno, mam nadzieję, że nie wykluje się z tego jakieś paskudztwo. Zuza dzisiaj wyjątkowo marudna i na dokładkę posprzeczałam się z M. o totalną głupotę, ale my tak rzadko się kłócimy, że teraz jest mi okropnie przykro i źle
-
Jeżeli sprzeczka o totalną głupotę, po której jest okropnie przykro i źle, to trzeba szybko walnąć przytulasa na zgodę
. A potem napić się gorącej herbaty z dużą ilością cytryny i poprzytulać się rodzinnie pod kocykiem
.
MagdaO, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
ja dzis tez meza rypie , tez taki klimat cisnieniowy, mimo udanych zakupow w centrum hand.
np stoi obok i jest tak po mesku skoncentrowany na krojeniu masla, ze nei podniesie pokrywki i woda z pierogami kipi albo jemy juz te domowe pierozki skonczyl wczesniej i mnie smyra w bok jak jem dziekujac ze super a ja jem jeszcze i zjesc spokojnie nie moge, no ludzie kochani...powiedzialam ze mi da zjesc, bo ciagle operuje widelcem i nozem...
teraz robi herbate na zgode , sprzata blat i oczyws kuchenke jak wystygnie, na nast raz bedzie widzial 180 stopni nie wymagam 360 dookola glowy ;--)))
-
nick nieaktualnymagda - propolis do ssania, prenatal do ssania. zdrówka.
Kota- babskie weekendy są super, tylko jak taki weekend bez czerwonego wina?)
a ja oglądam Ps.I love you! uwielbiam ten film i jem koktail z truskawek, właśnie zrobiłam, mniam)
NataliaK lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:magda - propolis do ssania, prenatal do ssania. zdrówka.
Kota- babskie weekendy są super, tylko jak taki weekend bez czerwonego wina?)
a ja oglądam Ps.I love you! uwielbiam ten film i jem koktail z truskawek, właśnie zrobiłam, mniam)
Zadowole sie zakupami zamiast %weronikabp lubi tę wiadomość
-
Judi2014 wrote:Cześć dziewczyny, ja tak z innej beczki. Czy któraś z Was zauważyła, że w ciąży ma mniejszy zarost np na nogach? Bo ja to zawsze miałam duży, rano goliłam a po kilku godzinach miałam już nogi kłujące, a teraz nie dość że odrasta mi co 20 włos to jeszcze rzadko... No i włosy na głowie wcześniej musiałam myć codziennie, choć z lenistwa robiłam to co 2 dzień, a teraz spokojnie mogę myć co 3 dni, bo tak rzadko się przetłuszczają. Macie tak też?
Mam dokładnie to samo, z czego bardzo się cieszęLiczę, że to żeńskie hormony i będzie dziewczynka
Czytałam, że przy chłopcu szybciej rosną.
Dodatkowo bardzo poprawiła mi się cera i wzmocniły paznokcie. Wcześniej ciągle się rozdwajały. -
Tak, pierwsze, ale od zawsze marzyłam o córce. Kto wie, czy zdrowie i inne względy pozwolą na drugie dziecko. Różnie to bywa.
O Paula, spojrzałam na listę czerwcowych Mam i widzę, że jesteś z Olsztyna tak jak jaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:36
-
Galanea wrote:Mam dokładnie to samo, z czego bardzo się cieszę
Liczę, że to żeńskie hormony i będzie dziewczynka
Czytałam, że przy chłopcu szybciej rosną.
Dodatkowo bardzo poprawiła mi się cera i wzmocniły paznokcie. Wcześniej ciągle się rozdwajały.
A ja noszę pod sercem chłopca:) W pierwszej ciąży nie zauważyłam żadnych zmian w tym zakresie, a wręcz chyba na nogach jeszcze więcej mi rosło ( mam synka). Teraz taka zmiana na lepsze i też chłopczyk, więc nie ma reguły:)Galanea lubi tę wiadomość