WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Czemu jeszcze bierzecie luteinę? Przecież podobno łożysko powinno sobie wspaniale radzić już na tym etapie ciąży. Ja w środę wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu, który dostałam po szpitalu w grudniu.

Nutka ja biore luteine bo gin mi dał na moja twarda macice, bo niby lepiej działa niz dufhaston bardziej rozkurczowo , no i silniej działa, bezpośrednio na macice;)
    Wytłumaczył mi że to twardnienie macicy jest spowodowane że łożysko teraz przejmuje funkcje ciałka żółtego, i wtedy sa te skurcze i twardnie macica;) No i ze w tym okresie ciazy to jest bardzo czesty objaw trwadnienie macicy. Wiec mysle że leki pomoga. Z tego co czytałam duzo mam sie z takim problemem boryka jak ja:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy na głowie - zdecydowanie mniej mi się przetłuszczają, ale dopiero od niedawna. Zawsze musiałam myć każdego dnia, teraz co drugi w zupełności wystarcza.

Włosy na nogach - faktycznie rosną wolniej, ale i tak jakoś mega nie zwracam uwagi, jest zima, zapuszczam, żeby cieplej było, huehue (żart).

Paznokcie - świetne, ale już przed ciążą udało mi się je doprowadzić do takiego stanu dobrą odżywką. Od paru dni pojawiają mi się jednak przebarwienia na odrastających paznokciach, czyżby syn zabierał dla siebie coraz więcej?

Cera - również od niedawna zrobiła się bardzo ładna, nawet mama dziś zapytała, czy aby na pewno syna mam, bo promienieję ;). Nie no, mam nadzieję, że w tej kwestii nic się już nie zmieni...

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś paskudny dzień, boli mnie gardło, cały czas mi zimno, mam nadzieję, że nie wykluje się z tego jakieś paskudztwo. Zuza dzisiaj wyjątkowo marudna i na dokładkę posprzeczałam się z M. o totalną głupotę, ale my tak rzadko się kłócimy, że teraz jest mi okropnie przykro i źle :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli sprzeczka o totalną głupotę, po której jest okropnie przykro i źle, to trzeba szybko walnąć przytulasa na zgodę :). A potem napić się gorącej herbaty z dużą ilością cytryny i poprzytulać się rodzinnie pod kocykiem :).

MagdaO, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis tez meza rypie , tez taki klimat cisnieniowy, mimo udanych zakupow w centrum hand.
    np stoi obok i jest tak po mesku skoncentrowany na krojeniu masla, ze nei podniesie pokrywki i woda z pierogami kipi albo jemy juz te domowe pierozki skonczyl wczesniej i mnie smyra w bok jak jem dziekujac ze super a ja jem jeszcze i zjesc spokojnie nie moge, no ludzie kochani...powiedzialam ze mi da zjesc, bo ciagle operuje widelcem i nozem...
    teraz robi herbate na zgode , sprzata blat i oczyws kuchenke jak wystygnie, na nast raz bedzie widzial 180 stopni nie wymagam 360 dookola glowy ;--)))
    qtch35f70z8j8hyh.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam z Manchesteru :) polecialam na babski weekend i zakupy :)

Limerikowo, eta, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rewolucja zoladkowo-Jelitowa córka od 4 zaczęła, a syn od 19. Corka 29.01 ma iść do szpitala na operację teraz się martwię aby jej przeszło no i boje się zebym ja nie dostała :/

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorujące dziewczyny, co brałyście na ból gardła, muszę się jakoś podratować, bo nie wytrzymam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:47

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda - propolis do ssania, prenatal do ssania. zdrówka.

Kota- babskie weekendy są super, tylko jak taki weekend bez czerwonego wina? :))

a ja oglądam Ps.I love you! uwielbiam ten film i jem koktail z truskawek, właśnie zrobiłam, mniam :))

NataliaK lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja stosowalam prenalen, tabletki i syrop:-)

Weronika tez to ogladam! Tylko ja z racuchami i kawka zbozowa:-)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane, wygląda na to, że muszę się przemęczyć do jutra, niestety mieszkamy za miastem więc i do apteki daleko, mąż wypił piwko, a ja nie zamierzam wystawiać nosa za drzwi

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    magda - propolis do ssania, prenatal do ssania. zdrówka.

Kota- babskie weekendy są super, tylko jak taki weekend bez czerwonego wina? :))

a ja oglądam Ps.I love you! uwielbiam ten film i jem koktail z truskawek, właśnie zrobiłam, mniam :))

Zadowole sie zakupami zamiast % :)

weronikabp lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja tak z innej beczki. Czy któraś z Was zauważyła, że w ciąży ma mniejszy zarost np na nogach? Bo ja to zawsze miałam duży, rano goliłam a po kilku godzinach miałam już nogi kłujące, a teraz nie dość że odrasta mi co 20 włos to jeszcze rzadko... No i włosy na głowie wcześniej musiałam myć codziennie, choć z lenistwa robiłam to co 2 dzień, a teraz spokojnie mogę myć co 3 dni, bo tak rzadko się przetłuszczają. Macie tak też?

Mam dokładnie to samo, z czego bardzo się cieszę :) Liczę, że to żeńskie hormony i będzie dziewczynka ;) Czytałam, że przy chłopcu szybciej rosną.
    Dodatkowo bardzo poprawiła mi się cera i wzmocniły paznokcie. Wcześniej ciągle się rozdwajały.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja spodziewam się chłopca i wolniej włosy mi rosną na nogach :) I paznokcie też się poprawiły :) Więc wszystko możliwe :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż Paula, chyba w takim razie nie ma reguły ;-)
    Na usg prenatalnym miałam 60-70% na dziewczynkę, pewnie na połówkowym dowiem się więcej. Ale marzę o córeczce, więc tak po cichu sobie dopasowuję różne teorie ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea powiem Ci że w moim przypadku sprawdziło się przeczucie :D

Galanea lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja od początku wiem, że to dziewuszka ;) Od samego początku mówię o "niej" ;-) Oczywiście najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe, ale byłabym przeszczęśliwa, gdyby to była córeczka.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a to Twoje pierwsze dzieciątko?? :)

Ja zawsze mówiłam że obojętnie co będzie pierwsze, ale żeby drugie było inne jak pierwsze :D hehe :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsze, ale od zawsze marzyłam o córce. Kto wie, czy zdrowie i inne względy pozwolą na drugie dziecko. Różnie to bywa.

O Paula, spojrzałam na listę czerwcowych Mam i widzę, że jesteś z Olsztyna tak jak ja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:36

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mam dokładnie to samo, z czego bardzo się cieszę :) Liczę, że to żeńskie hormony i będzie dziewczynka ;) Czytałam, że przy chłopcu szybciej rosną.
    Dodatkowo bardzo poprawiła mi się cera i wzmocniły paznokcie. Wcześniej ciągle się rozdwajały.

A ja noszę pod sercem chłopca:) W pierwszej ciąży nie zauważyłam żadnych zmian w tym zakresie, a wręcz chyba na nogach jeszcze więcej mi rosło ( mam synka). Teraz taka zmiana na lepsze i też chłopczyk, więc nie ma reguły:)

Galanea lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ