MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcysiu wspolczuje z calego serca. Choc nic Cie teraz nie pocieszy i nie ukoi Twojego bolu i cierpienia pamietaj, ze na nas zawsze mozesz liczyc!
Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Judi2014 wrote:Cześć dziewczyny, ja tak z innej beczki. Czy któraś z Was zauważyła, że w ciąży ma mniejszy zarost np na nogach? Bo ja to zawsze miałam duży, rano goliłam a po kilku godzinach miałam już nogi kłujące, a teraz nie dość że odrasta mi co 20 włos to jeszcze rzadko... No i włosy na głowie wcześniej musiałam myć codziennie, choć z lenistwa robiłam to co 2 dzień, a teraz spokojnie mogę myć co 3 dni, bo tak rzadko się przetłuszczają. Macie tak też?
Co do spania, to nawet moje dziecko woli prawy bok. Śpię w nocy raz na tym raz na tym. Teraz jest trochę przesady w tym co większość mówi (nawet dotyczy to lekarzy). Ja mam zasadę taką: mam się dobrze czuć i iść za tym czego chce moje ciało, ono daje mi najlepsze wskazówki.ivv lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o włosy na nogach mam to samo - kiedyś musiałam co drugi dzień golic, a teraz po tygodniu praktycznie nie ma włosów.
Cera jest ładniejsza, paznokcie również.
Ale włosy na głowie niestety już nieFakt, że jak kiedyś mylam codziennie tak teraz mogę co drugi dzień, ale mi strasznie wypadają
Byłam już u dermatologa i niestety tak hormony działają na mój organizm. I muszę to przeczekać... Pocieszające ze po ciąży powinny przestać wypadać.
-
A spać staram się lewym boku. Już się przyzwyczaiłam, poza tym z kojcem jest to łatwiejsze bo trudniej się z nim przekręcić na drugi bok
Ale zdarza się ze czasem budzę się na prawym boku.
Myślę że z tym spaniem to jak ze wszystkim - nie dajmy się zwariowaćLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja śpie różnie, raz na prawym raz na lewym boku. Na plecach nie umiem.
A włosy na nogach fakt, rosną troszkę wolniej, mogłyby całkiem przestać rosnąćza to skóra na twarzy i dekolcie strasznie sie pogorszyła co chwila coś mi wyskakuje
Zjedliśmy właśnie spaghetti a ja dalej głodna, chodzą za mną jakieś słodkie bułeczki, drożdżówki -
Jeśli chodzi o włosy na głowie to mi sie w ciazy szybciej przetłuszczaja, zaznaczam że zawsze miałam z tym problem:) a włosy na nogach tez wolniej rosną i paznokcie lepsze;)
A co do spania to ja róznie spier, dzis co chwile zmieniałam pozycje z prawego boku na lewy bo mi strasznie niewygodnie było:)
Dzwoniłam do gina i mam brac 2x1 nospe i magnez on zalecił aspargin ale że ja mam problem z duzymi tabletkami to musujace tez moge i kupiłam magnez forte 1 tabletka dziennie;) No i dzis zaczynam brac 1 dawke luteiny..Jestem ciekawa jak sobie ją "włoze"
heh Wogóle jak mi to pójdzie;)
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
excella wrote:Ja też biore luteine 2x1. Osobiście wolę sobie wkładać
niż łykać jakiekolwiek tabletki, dlatego gin zmieniła mi du.phaston na luteine.
pamiętam jak w poprzedniej ciąży musiałam wkładać takie na jakieś tam bakterie i strasznie tego nie lubiłam, bardziej tego, że później się ze mnie lało... -
Ja Luteinke biorę 2x1 i wkładka obowiązkowo! Mam brać do 21 tygodnia tak zapobiegawczo wiec jeszcze 3 dni (ponoć bierze się aż do mometu aż łożysko przejmie swoje funkcje). Ja czułam się po niej bardzo dobrze choć koleżanki siostra Luteine fatalnie znosiła.
Włosy na nogach zeczywiscie jak by wolniej rosły na głowie nigdy się nie przetłuszczały wiec myje co 3-4 dni ale są zdrowsze lśniące. Paznokcie rewelacja mocne jak nigdy.Śpię różnie zasypiam na lewym , a budze się na prawym na wznak lub lekko na brzuszku tak bokiem
Limerikowo lubi tę wiadomość