X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dołączam, mam termin wg OVU na 18 czerwca :)

Pierwsza wizyta u ginekologa go 24 października, a niedługo potem moje urodziny - najlepszy prezent :) Na razie beta w środę wyszła 162, mam powtórzyc w przyszły piątek dopiero, to zobaczę przyrost!

Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamuśki!

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 4 czerwca :).Pęcherzyk już widziałam tydzień temu,w środę idę zobaczyć bijące serduszko :).

Modelka lubi tę wiadomość

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mdłości mnie wykończą :(. Od trzech dni nie umiem wyjść z domu. Dzisiaj miksowałam muszlę i jeszcze przed domem ciąg dalszy.

benitka lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie, Martynika, to szybko widać go serduszko :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę będę miała już koniec 7 tygodnia,także serduszko powinno być widać :).Bankierka,mnie też zaczynają męczyć mdłości,z dnia na dzień coraz częściej i z coraz większym nasileniem,ale na razie tylko mdli,jeszcze bez finału...chociaż nie powiem,żebym nie mogła się doczekać ;).

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Termin na 4 czerwca :).Pęcherzyk już widziałam tydzień temu,w środę idę zobaczyć bijące serduszko :).

Martynika a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

• fler Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości z finałem to coś okropnego miałam nadzieję, że mnie to ominie, ale niestety nie. Wczoraj przez cały dzień mnie trzymało i dopiero wieczorem coś zjadłam. Na szczęście dzisiaj spokój.
    Dziewczyny czy wy też macie tak że możecie zasnąć w dowolnym miejscu i pozie? Ja przed chwilą obudziłam się przy komputerze o zgrozo w pracy.

Pozdrawiam i życzę spokojnego wypoczynku.

• fler Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Witam wszystkie dziewczyny rodzące w czerwcu.
    Oby tak dalej będzie ciekawie w szpitalach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnych mdłości ... mam nadzieję, że to nie znaczy że coś jest nie tak. Może to rodzinne ponieważ moja mama też mdłości ze mną nie miała :) Może mdłości jeszcze mnie dopadną ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam mdłości a jestem w 6tydz.+ 1dz. :)

Anielka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,dziewczyny;
    Robiłam bete w środę i było 21,87, powtórzyłam dzisiaj i jest 88. Czy myślicie, ze wszystko ok? jestem w 4 tygodniu ciązy. A wy jak miałyście? Pamiętacie?
    W poniedziałek mam wizytę u lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Ja też nie mam mdłości a jestem w 6tydz.+ 1dz. :)

podpytałam się dziewczyn z III trymestru, pocieszyły , jedne mówiły, że nie miały mdłości niektóre z kolei dostały trochę później w 7, 8 tyg.
    Tak więc Czekająca możliwe , że wszystko przed nami.. na razie się cieszmy, że nie spędzamy większości czasu w toalecie nad "tronem" . Jak pomyślę, że niektóre miały bardzo uciążliwe mdłości od I do II trymestru to aż włos jeży się na głowie...

joaa- moim zdaniem rośnie beta -- tak powinno być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 20:56

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka,ostatnią miesiączkę miałam 30 sierpnia,a owulację 11 września.Co do mdłości,to moja mama też je miała,ale mam koleżanki,które mdłości w ogóle nie zaznały w całej ciąży,to bardzo indywidualna kwestia,każdy przechodzi ciążę inaczej,nie ma się czym martwić :).

Anielka27 lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałabym do was dołączyć.według ovu termin na 16.06 . Ostatnia@ miałam 2.09 tyle że mam cykle po 36 dni. Usg mam za tydz w piątek mam nadzieję że wtedy coś zobaczę :)
    Mdłości jeszcze mnie nie dopadly ale często mam zgage i od paru dni okropne zaparcia.

monalisa lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój mąż podał mi kromkę z masełkiem do łóżka, zjadłam ją na leżąco po ok 15 min wstałam i udało się. Troszkę mdliło ale na szczęści nic poza tym.

Polecam :).

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Dopisuję się i ja.

Termin wychodzi mi na 11 czerwca. Na pierwszej wizycie byłam we czwartek. Póki co był "tylko" pęcherzyk. Kolejna wizyta 31go.

Co do mdłości i jakichkolwiek objawów ciąży to póki co nie mam nic. W poprzedniej ciąży też nie miałam. Niestety miałam cukrzycę ciążową. Gdymy nie ona to nic by się nie zmieniło.

• basssia87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu wstawić suwaczek? Nie mogę znaleźć

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:48

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basssia87 wrote:
    Jak tu wstawić suwaczek? Nie mogę znaleźć

kliknij na suwak , którejś z nas , przekieruje Cię na specjalną stronę. Postępuj zgodnie z instrukcją. Aby zapisać suwaczek musisz skopiować kod (pierwszy BBCode) i zapisać go w ustawieniach na OVU (na samej górze w prawym rogu obok "zakładki" wiadomości masz zakładkę ustawienia-wchodzisz w nią) a tam z kolei wchodzisz w pod zakładkę SPOŁECZNOŚĆ, i wklejasz kod w miejscu swojego podpisu na forum. gotowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 15:10

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Czesć dziewczynny.
    Ja bylam wczoraj u gin i z usg wyszedl mi termin na 5 czerwca a z okresu 27 maja ale ja mam dlugie cykle wiec to by sie zgadzalo :) widzialam juz bijace serduszko a zarodek ma 4 mm
    jezeli chodzi o objawy to spac mi sie non stop chce i bąaaaardzo zmeczonona...

O rany,mam to samo,od paru dni od 16 śpię na stojąco,jestem strasznie rozbita,właśnie obudziłam się z drzemki (już drugiej dzisiaj) i nadal jestem do niczego,choć noc przespana,nic takiego nie robiłam w ciągu dnia..
    I też w środę mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko :).Ovu wyliczyło mi termin na 4 czerwca,zobaczymy,czy lekarz w środę to potwierdzi.Dawno na nic tak nie czekałam,jak na tę wizytę...

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ