X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak się najem kaszy gryczanej do obiadu to dłuuugo nie mam miejsca na nic ekstra:)

AISAK wrote:
    Dziewczyny- macie jakiś patent na to by nie myśleć o jedzeniu? Ja się nie moge opanować. Pierwszy dzień mam taki w ciąży. Dopiero co zjadłam obiado-kolacje:ziemniaki, kurczak w sosie ketchupowo musztardowym, zagryzlam paczka prazynek i myślę co zjeść jeszcze. Dodam ze ledwo kurczaka jadłam a ciągnie mnie do jedzenia. Nie martwię się o kg ale o to ze żołądek da mi w kość dzisiaj i męczyć się będę.

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka dziękuję Ci za to, że próbowałaś mnie obrazić między wierszami, w tak kulturalny sposób :)

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie próbowałam obrażać, z tego powodu, że wyznaję zasadę imperatywu kategorycznego Kanta o szanowaniu człowieka, bo w szacunku do człowieka tkwi nasze własne człowieczeństwo.

monalisa, Galanea, Niesforna, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Niech rzucił kamieniem ten który jest bez grzechu" dziewczyny Anielki dziecko nie uciekało tylko sąsiadki ktora leżała obok. Nie wiemy czy sa ludzmi wierzącym czy też nie. Spójrzcie na zdjęcia dzieci ale dla tych o mocnych nerwach ja wiem jedno nigdy bym nie zostawiła takiego dziecka w tzw.spadku po sobie moim dzieciom. Uważam że każdy sam się rozliczy z swoim "Bogiem"

Galanea, Margotka87 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja jak mam chęć coś zjeść tak ja teraz a juz jadłam kolację to sięgam po marchewkę :-) Zdrowa przegryzka

Niesforna lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Nalka, mogę wiedzieć czym się zajmujesz? bardzo interesująca i mądra wypowiedź, przepraszam, że tak wścibsko pytam ale mnie zaintrygowałaś:)
    Oczywiście, żaden problem. Moja dziedzina jest bardzo mało popularna, jeszcze mniej doceniana, a szkoda, bo daje wiele w życiu. Jestem filozofem - etykiem. Pisałam pracę na temat etycznej oceny eksperymentalnych działań psychologicznych na ludziach. Studia są ciężkie i ze 110 osób na pierwszym roku studiów licencjackich zostało nas niecałe 20, obroniło się 15. Dalej przeszło około 7. Na magisterskich studiach doszedł do nas profesor prawa, który wykłada w budynku obok i podniosło nas na duchu to, że sam uważa, że studia są ciężkie i sam dostał ostatnio tróję! ;P W tej chwili jest nas 15 osób. W moim kręgu zainteresowań jest przede wszystkim współczesna etyka cnót i czy sytuacjonizm musi ją wykluczać. Tym bym pragnęła się zająć na studiach doktoranckich. Studia dały mi wiele, ale nie odpowiedziały na moje pytania ani nie rozwiązały problemów. Wręcz przeciwnie - namnożyły się. Amen. :)

monalisa, Margotka87, Niesforna lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już nie przesadzajcie bo ja nigdzie nie rzuciłam kamieniem i nie osądziłam nie oceniłam i nie potępiłam Anielki! napisałam moje odczucia po przeczytaniu jej historii.. moje przemyślenia i bóle odnośnie dziecka..

napisałam o sobie.. a teraz wy robicie z tego aferę skoro Anielka miała prawo napisać o swojej decyzji to liczyła się z tym że nie każdy musi poprzeć taką decyzję ile ludzi tyle zdań.. tak jak ona i ja miałam prawo napisać o sobie..

to Wy teraz zgromadziłyście się w grono i nawzajem się adorujecie w ocenie mojego zdania i mojego podejścia do życia tylko dlaczego? ja was nie oceniam..

Limerikowo, MagdaO, nutka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja juz nie wracam do tematu Anielki. Moja córka wraca do zdrowia temp.38,3 leki przeciwbólowe łagodzą ból oczywiście nie zniweluja bólu całkiem.. Ale małymi kroczkami do przodu

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dziewczyny już nie przesadzajcie bo ja nigdzie nie rzuciłam kamieniem i nie osądziłam nie oceniłam i nie potępiłam Anielki! napisałam moje odczucia po przeczytaniu jej historii.. moje przemyślenia i bóle odnośnie dziecka..

napisałam o sobie.. a teraz wy robicie z tego aferę skoro Anielka miała prawo napisać o swojej decyzji to liczyła się z tym że nie każdy musi poprzeć taką decyzję ile ludzi tyle zdań.. tak jak ona i ja miałam prawo napisać o sobie..

to Wy teraz zgromadziłyście się w grono i nawzajem się adorujecie w ocenie mojego zdania i mojego podejścia do życia tylko dlaczego? ja was nie oceniam..
    Absolutnie nie oceniłam ani Anielki ani Ciebie. Napisałam jedynie, że o pewnych rzeczach należy milczeć. Takie było moje stanowisko. Oceniając dokonujemy sądu moralnego, który tutaj jest dla mnie zawieszony, jak u sceptyków. Pogódźmy się ładnie i pogłaszczmy po brzuszkach na znak pokoju!

Margotka87, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki! wyluzujcie się bo niemiło się Was czyta, mało tego zjeżdżamy z tematu naszego forum a mianowicie Mamusie Czerwiec 2014!!!!!
    Nikt nikogo nie ocenia, każdy ma swoje zdanie, które może mieć, a każdy robi to co mu podpowiada dusza, czy to będzie kierowane swoim wygodnictwem, czy dobrem drugiej osoby, bądź czymkolwiek innym jest to dla każdej z nas indywidualna sprawa i indywidualna tragedia rozgrywana pomiędzy sobą i tylko sobą. Także tego, nie chce być niemiła, ale zmieńmy temat.

Jak Wam minął dzień?;-)

Nalka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dlatego Was prosiłam żeby zakończyć ten temat dla naszego dobra. Ja nikogo nie oceniam i nawet nie mam zamiaru.

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie chyba kazdy wypowiedzial juz swoje zdanie...teraz zacznijmy wierzyc w swoje dzieciaczki i dajmy im sile i zdrowie pozytywnymi emocjami, zeby zadna nie stala juz przed trudnymi wyborami i decyzjami! Niech rosna silne i trzymaja mocno mamus az do czerwca!
    Prosze Was cieszmy sie tym co mamy, bo kazda ma juz swoje stresy.

Galanea, Limerikowo, monalisa, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Ok ja juz nie wracam do tematu Anielki. Moja córka wraca do zdrowia temp.38,3 leki przeciwbólowe łagodzą ból oczywiście nie zniweluja bólu całkiem.. Ale małymi kroczkami do przodu
    Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Ucałuj ją ode mnie :-0 Ile ma lat?

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 20:20

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Silna dziewczyna! Oby tak dalej! ( kup jej pizzę albo coś co bardzo lubi. moja mama tak robiła, jak leżałam w gorączce albo w szpitalu, jakoś tak szybciej wracałam do zdrowia.:D)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Sluchajcie chyba kazdy wypowiedzial juz swoje zdanie...teraz zacznijmy wierzyc w swoje dzieciaczki i dajmy im sile i zdrowie pozytywnymi emocjami, zeby zadna nie stala juz przed trudnymi wyborami i decyzjami! Niech rosna silne i trzymaja mocno mamus az do czerwca!
    Popieram :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mucha i jak tam już się oswoiłaś z pessarem cz nadal go czujesz?

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    :)
    Naprawdę dalej musisz mieszać meta z przedmiotem? czy może nie zauważyłaś żartobliwego brzmienia tej wypowiedzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 20:24

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONIEC TEMATU:) TERAZ KOCHANE!!!! GRUBA KRESKA:)))))

i tak jak pisałam kilka ładnych postów temu

RESPECT FOR ALL :)

weronikabp, Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co juz nie czuje, wiec chyba jest ok...mam nadzieje, ze mocno trzyma. Wlasnie sie denerwowalam ze mala nie kopie i przed chwila troche sie pogimnastykowala i poszla dalej spac :)

Tusia84, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ