X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK "Synku - proszę kopnij Mamusie- obiecuję nie oddam :)" świetne jak do przeczytałam to się uśmiechałam sama do siebie :)

AISAK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika kciukam by bylo tylko i wylacznie POMYSLNIE!!
    masz racje pozytwyne myslenie jest b.wazne i tym samym wplywasz na Maluszka i jego samopoczucie
    jesli to jak wieksza grypa to musi byc ok, dobrze ze tak szybko zareagowalas z wszystkimi badaniami i wynikami i jestes pod fachowa opieka ;--))
    mam nadz ze dowiesz sie kiedy mniej wiecej zarazilas sie tak dla wlasnej informacji
    ja wiem ze parwowirusa B19 zlapalam w 2 ciazy zaraz na poczatku tez dzieki badaniom i szacowaniu liczby przeciwcial
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :) Dawno mnie nie było i może, i dobrze, bo jak Was czytałam, to miałam ochotę dorzucić swoje trzy grosze. A tak spuszczam na to zasłonę milczenia :) Niestety , miałam kilka ładnych stron do przeczytania i zupełnie już nie pamiętam, która dzisiaj oglądała swoje maleństwa, u których wydarzyło się coś niesamowitego, dlatego Wszystkim Wam GRATULUJĘ :)

Galanea, Tusia84, Nalka, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ja widziałam! Założycielem jest Szymon Hołownia, prawda? Pięć sióstr z polski, pomagają wszystkim, nie tylko dzieciaczkom?
    tak dokładnie.. na stronie fundacji jest filmik o chłopcu, który trafił tam w ostatni stadium aids mając 15 lat ważył 18kg i jak bardzo siostry mu pomogły jak pięknie go wyprowadziły.. niedawno zmarł.. ale tyle ile miłości i opieki dostał przed śmiercią.. nie da się opisać

tu link do filmiku o tym chłopcu jeśli ktoś ma ochotę..
    http://www.fundacjakasisi.pl/aktualnosci/18-kg-film-o-francisie?pid=35

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    AISAK "Synku - proszę kopnij Mamusie- obiecuję nie oddam :)" świetne jak do przeczytałam to się uśmiechałam sama do siebie :)

To najszczersza prawda, bo mój maluch baaardzo rzadko daje o sobie znać.. Bardzo, bardzo rzadko. Dzisial 20tc wg usg. Półmetek za nami.

Tusia84, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK rozumiem ze Ty jak moja ginka z Poz chcesz nam tu rezim jakis dietowy wprowadzac? ;-)))2 trym to juz chyba za pozno, bo jesc sie chce po prostu i Male tez wola "am am"
    takze sobie nie zaluj Kochana, dieta zajmiesz sie poooooooooozniej za pare mcy ;--)) a tu na forum sa jak czytam ok przepisy np na marchewkowe
    jesc to bedziemy i w 3 trym, przeczytalam ze wlasnie mozemy zaczac wstawac w nocy wlasne do lodoweczki oprocz tolety, w takim razie nasi mezowie/partnerzy srednio malo sie wyspia;--)))))))))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 21:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj.. ja chyba nie dam rady obejrzeć, odkąd jestem w ciąży ciągle się rozklejam. :(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia widziałam akurat ten urywek, bo Pieńkowskiej nie lubię, oglądam tylko z Dorotą Wellman i Prokopem hehe :)

Fajna sprawa ten sierociniec.

Nalka, miałam to wielkie, wielkie szczęscie zostac jego lektorką na studiach, on już nie dowidział, więc 2 razy w tyg w ich domu czytałam w kilku językach prasę Stefanowi i Marysi, byliśmy na Ty - to był ich wymóg :) w liceum poznałam Jana Pawła, osobiście,parokrotnie, długa rozmowa sprawiła, że zaintersowałam się filozofią, potem okazało się ze Stefan i Marysia to najbliżsi przyjaciele Jana Pawła, więc chyba te spotkania były mi pisane.. największym grzesznikom dane jest spotykać świętych ludzi :) sama czasem myślę, czym ja sobie zasłużyłam na takie spotkania...ale jestem za nie niezmiernie wdzięczna, dobra starczy tych wynurzeń. :)

Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Dziewczyny- macie jakiś patent na to by nie myśleć o jedzeniu? Ja się nie moge opanować. Pierwszy dzień mam taki w ciąży. Dopiero co zjadłam obiado-kolacje:ziemniaki, kurczak w sosie ketchupowo musztardowym, zagryzlam paczka prazynek i myślę co zjeść jeszcze. Dodam ze ledwo kurczaka jadłam a ciągnie mnie do jedzenia. Nie martwię się o kg ale o to ze żołądek da mi w kość dzisiaj i męczyć się będę.
    Ja też tak mam ostatnio :)
    wtedy jem banana lub jabłko bo jest to sycące lub chrupię marchewki żeby się czymś zająć :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala tez taka leniwa byla nawet do 22tyg i tez sie martwilam i sprawdzalam ja, detektorem (plus chorowalam na przeziebeinie i kaszel 3tyg), ale teraz klade to na karb charakteru,ze spokojna po mezu, z 2ej str to ok bo po moim charakterze to niezle by mi pokopala to tu to tam ;;--))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    AISAK rozumiem ze Ty jak moja ginka z Poz chcesz nam tu rezim jakis dietowy wprowadzac? ;-)))2 trym to juz chyba za pozno, bo jesc sie chce po prostu i Male tez wola "am am"
    takze sobie nie zaluj Kochana, dieta zajmiesz sie poooooooooozniej za pare mcy ;--)) a tu na forum sa jak czytam ok przepisy np na marchewkowe
    jesc to bedziemy i w 3 trym, przeczytalam ze wlasnie mozemy zaczac wstawac w nocy wlasne do lodoweczki oprocz tolety, w takim razie nasi mezowie/partnerzy srednio malo sie wyspia;--)))))))))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png
    Eh, no mi by się przydało trochę urosnąć jednak, bo mała młodsza o tydzień jest, coś ten żołądek za mały jej i waży 334g.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu musiałam nadrobić czytanie,a widzę tyle się działo. czasami własnie uciekam stąd, a potem i tak nadrabiam.. ja się w sprawie Anielki nie wypowiadam, nie czytałam jej wypowiedzi..ostatnio i tak miałam gorsze chwile i smutasy więc za dużo tego.
    cały dzień nie włączałam laptopa, jest u mnie młodszy brat na feriach, a drugi poleciał ze szkoły do Rpa.. to mi teraz głównie zaprząta myśli, taki kawał świata, chciała bym, żeby już wrócił..

81clk9i.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc...czas na sen w szpitalnym lozku :)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak też pisałam diety nie chce stosować, ale nie Chce by żołądek mnie bolał od takiej ilości jedzenia.z dnia na dzień taki duży wzrost apetytu. A moze to moja podświadomość, ze jak coś zjem to moze Synek da kopniaka:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka moja tez w 21tyg kolo 360g wazyla wiec spokojnie jeszcze nadrobi jak cos, a z tego co piszecie to raczej Malenstwa maja brzuszki i zoladki ok skoro tyle tu kuchennych przepisow i gotowania na forum odchodzi ;;--)))
    ja np mam brzuszek w 24 tyg taki jak moja bratowa w 34 wiec nic to nie znaczy jesli chodzi o rozmiar brzuszkai Malenstwa, to ona ze mnie sie smiala ze jak to mozliwe.. no ja tez nie wiem jak ;;--)))
    a dzieki za rade o jablkach wlasnie kuszam jedno i najwyraznej Malej smakuje, wiedziala juz dzis rano w sklepie ze ma ochote wlasnie na jabluszka slodkie :--))))))))))))))))) ale kica teraz
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieramy się spać. Jutro czeka mnie duużo nauki, mam nadzieję, że jak zajrzę wieczorem do was to będą same pozytywne wieści i mnóstwo przepisów na smakołyki.:D Dobranoc!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a czego sie uczysz? Jeszcze studiujesz? Co i gdzie? :-)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa Nalka Laura na 12 lat i niestety z pizzy nici przez najblizszy czas :) tylko dieta plynna i papkowata i letnie pokarmy nie za Ciepłe :) Optymistyczna informacja poniedziałek lub wtorek wracamy do domu jeśli będzie ok i temp. spadnie :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa zdrowka raz jeszcze dla laury :-) a z jakiego powodu miała operacje, bo chyba czegoś nie doczytalam.

monalisa lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać bo rano muszę Lecieć do Córki
    Dobranoc mamuśki kochane

bontbhr.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ