X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK "Synku - proszę kopnij Mamusie- obiecuję nie oddam :)" świetne jak do przeczytałam to się uśmiechałam sama do siebie :)

AISAK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika kciukam by bylo tylko i wylacznie POMYSLNIE!!
    masz racje pozytwyne myslenie jest b.wazne i tym samym wplywasz na Maluszka i jego samopoczucie
    jesli to jak wieksza grypa to musi byc ok, dobrze ze tak szybko zareagowalas z wszystkimi badaniami i wynikami i jestes pod fachowa opieka ;--))
    mam nadz ze dowiesz sie kiedy mniej wiecej zarazilas sie tak dla wlasnej informacji
    ja wiem ze parwowirusa B19 zlapalam w 2 ciazy zaraz na poczatku tez dzieki badaniom i szacowaniu liczby przeciwcial
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :) Dawno mnie nie było i może, i dobrze, bo jak Was czytałam, to miałam ochotę dorzucić swoje trzy grosze. A tak spuszczam na to zasłonę milczenia :) Niestety , miałam kilka ładnych stron do przeczytania i zupełnie już nie pamiętam, która dzisiaj oglądała swoje maleństwa, u których wydarzyło się coś niesamowitego, dlatego Wszystkim Wam GRATULUJĘ :)

Galanea, Tusia84, Nalka, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ja widziałam! Założycielem jest Szymon Hołownia, prawda? Pięć sióstr z polski, pomagają wszystkim, nie tylko dzieciaczkom?
    tak dokładnie.. na stronie fundacji jest filmik o chłopcu, który trafił tam w ostatni stadium aids mając 15 lat ważył 18kg i jak bardzo siostry mu pomogły jak pięknie go wyprowadziły.. niedawno zmarł.. ale tyle ile miłości i opieki dostał przed śmiercią.. nie da się opisać

tu link do filmiku o tym chłopcu jeśli ktoś ma ochotę..
    http://www.fundacjakasisi.pl/aktualnosci/18-kg-film-o-francisie?pid=35

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    AISAK "Synku - proszę kopnij Mamusie- obiecuję nie oddam :)" świetne jak do przeczytałam to się uśmiechałam sama do siebie :)

To najszczersza prawda, bo mój maluch baaardzo rzadko daje o sobie znać.. Bardzo, bardzo rzadko. Dzisial 20tc wg usg. Półmetek za nami.

Tusia84, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK rozumiem ze Ty jak moja ginka z Poz chcesz nam tu rezim jakis dietowy wprowadzac? ;-)))2 trym to juz chyba za pozno, bo jesc sie chce po prostu i Male tez wola "am am"
    takze sobie nie zaluj Kochana, dieta zajmiesz sie poooooooooozniej za pare mcy ;--)) a tu na forum sa jak czytam ok przepisy np na marchewkowe
    jesc to bedziemy i w 3 trym, przeczytalam ze wlasnie mozemy zaczac wstawac w nocy wlasne do lodoweczki oprocz tolety, w takim razie nasi mezowie/partnerzy srednio malo sie wyspia;--)))))))))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 21:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj.. ja chyba nie dam rady obejrzeć, odkąd jestem w ciąży ciągle się rozklejam. :(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia widziałam akurat ten urywek, bo Pieńkowskiej nie lubię, oglądam tylko z Dorotą Wellman i Prokopem hehe :)

Fajna sprawa ten sierociniec.

Nalka, miałam to wielkie, wielkie szczęscie zostac jego lektorką na studiach, on już nie dowidział, więc 2 razy w tyg w ich domu czytałam w kilku językach prasę Stefanowi i Marysi, byliśmy na Ty - to był ich wymóg :) w liceum poznałam Jana Pawła, osobiście,parokrotnie, długa rozmowa sprawiła, że zaintersowałam się filozofią, potem okazało się ze Stefan i Marysia to najbliżsi przyjaciele Jana Pawła, więc chyba te spotkania były mi pisane.. największym grzesznikom dane jest spotykać świętych ludzi :) sama czasem myślę, czym ja sobie zasłużyłam na takie spotkania...ale jestem za nie niezmiernie wdzięczna, dobra starczy tych wynurzeń. :)

Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Dziewczyny- macie jakiś patent na to by nie myśleć o jedzeniu? Ja się nie moge opanować. Pierwszy dzień mam taki w ciąży. Dopiero co zjadłam obiado-kolacje:ziemniaki, kurczak w sosie ketchupowo musztardowym, zagryzlam paczka prazynek i myślę co zjeść jeszcze. Dodam ze ledwo kurczaka jadłam a ciągnie mnie do jedzenia. Nie martwię się o kg ale o to ze żołądek da mi w kość dzisiaj i męczyć się będę.
    Ja też tak mam ostatnio :)
    wtedy jem banana lub jabłko bo jest to sycące lub chrupię marchewki żeby się czymś zająć :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala tez taka leniwa byla nawet do 22tyg i tez sie martwilam i sprawdzalam ja, detektorem (plus chorowalam na przeziebeinie i kaszel 3tyg), ale teraz klade to na karb charakteru,ze spokojna po mezu, z 2ej str to ok bo po moim charakterze to niezle by mi pokopala to tu to tam ;;--))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    AISAK rozumiem ze Ty jak moja ginka z Poz chcesz nam tu rezim jakis dietowy wprowadzac? ;-)))2 trym to juz chyba za pozno, bo jesc sie chce po prostu i Male tez wola "am am"
    takze sobie nie zaluj Kochana, dieta zajmiesz sie poooooooooozniej za pare mcy ;--)) a tu na forum sa jak czytam ok przepisy np na marchewkowe
    jesc to bedziemy i w 3 trym, przeczytalam ze wlasnie mozemy zaczac wstawac w nocy wlasne do lodoweczki oprocz tolety, w takim razie nasi mezowie/partnerzy srednio malo sie wyspia;--)))))))))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png
    Eh, no mi by się przydało trochę urosnąć jednak, bo mała młodsza o tydzień jest, coś ten żołądek za mały jej i waży 334g.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu musiałam nadrobić czytanie,a widzę tyle się działo. czasami własnie uciekam stąd, a potem i tak nadrabiam.. ja się w sprawie Anielki nie wypowiadam, nie czytałam jej wypowiedzi..ostatnio i tak miałam gorsze chwile i smutasy więc za dużo tego.
    cały dzień nie włączałam laptopa, jest u mnie młodszy brat na feriach, a drugi poleciał ze szkoły do Rpa.. to mi teraz głównie zaprząta myśli, taki kawał świata, chciała bym, żeby już wrócił..

81clk9i.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc...czas na sen w szpitalnym lozku :)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak też pisałam diety nie chce stosować, ale nie Chce by żołądek mnie bolał od takiej ilości jedzenia.z dnia na dzień taki duży wzrost apetytu. A moze to moja podświadomość, ze jak coś zjem to moze Synek da kopniaka:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka moja tez w 21tyg kolo 360g wazyla wiec spokojnie jeszcze nadrobi jak cos, a z tego co piszecie to raczej Malenstwa maja brzuszki i zoladki ok skoro tyle tu kuchennych przepisow i gotowania na forum odchodzi ;;--)))
    ja np mam brzuszek w 24 tyg taki jak moja bratowa w 34 wiec nic to nie znaczy jesli chodzi o rozmiar brzuszkai Malenstwa, to ona ze mnie sie smiala ze jak to mozliwe.. no ja tez nie wiem jak ;;--)))
    a dzieki za rade o jablkach wlasnie kuszam jedno i najwyraznej Malej smakuje, wiedziala juz dzis rano w sklepie ze ma ochote wlasnie na jabluszka slodkie :--))))))))))))))))) ale kica teraz
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieramy się spać. Jutro czeka mnie duużo nauki, mam nadzieję, że jak zajrzę wieczorem do was to będą same pozytywne wieści i mnóstwo przepisów na smakołyki.:D Dobranoc!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a czego sie uczysz? Jeszcze studiujesz? Co i gdzie? :-)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa Nalka Laura na 12 lat i niestety z pizzy nici przez najblizszy czas :) tylko dieta plynna i papkowata i letnie pokarmy nie za Ciepłe :) Optymistyczna informacja poniedziałek lub wtorek wracamy do domu jeśli będzie ok i temp. spadnie :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa zdrowka raz jeszcze dla laury :-) a z jakiego powodu miała operacje, bo chyba czegoś nie doczytalam.

monalisa lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać bo rano muszę Lecieć do Córki
    Dobranoc mamuśki kochane

bontbhr.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ