X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp operowali jej 3 ropne migdały dziś w zabiegowym bagietką wyciskali ropę bo od tej ropy niby temperatura napewno się utrzymuje, a krwotok ustąpił jak juz pisałam.

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam nadzieję, że mi wybaczycie, walczyłam ze sobą ale muszę nawiązać do posta Anielki. Broń Boże, nie chce wywołać żadnej dyskusji na temat decyzji Anielki, sama też nie zamierzam jej oceniać.

Chodzi mi o to, że Anielka napisała, że zrozumiała, że gdyby skazała swoje dziecko na niepełnosprawność byłaby egoistką. Później rozpętała się dyskusja o matkach, które świadomie urodziły takie dzieci, czy one są egoistkami...

Pamiętacie jak pisałam, jakie czarne myśli miałam po urodzeniu Zuzy, wtedy wydawało mi się, że myślę tak w trosce o nią, że będzie wyśmiewanym Downem itp. itd, i po co jej to, co to za życie? Teraz z perspektywy czasu uważam, że to wtedy byłam zasraną egoistką, bo usprawiedliwiając się jej dobrem tak naprawdę nie wyobrażałam sobie mojego życia z dzieckiem niepełnosprawnym :( Później przyszła refleksja, że nie ważne co powiedzą inni, ważne, że ja zrobię wszystko, żeby ona była szczęśliwa. Że nie ważne jest to, że nie pójdzie na studia, ważne jest to, że będzie się śmiać, biegać, pluskać się latem w jeziorze, że będzie szczęśliwa dzięki nam, bo to tylko my wiemy co ją ominie, ona nie będzie tego wiedziała i przyjmie życie takim jakim ją obdarowano. A wiecie jakie jest moje marzenie? Że jedziemy całą rodziną na wycieczkę rowerową, robimy sobie piknik, śmiejemy się, wygłupiamy. Ktoś powie co to za marzenie? Pojawiło się w mojej głowie gdy Zuza leżała na OIOMIE i walczyła o życie. I wierzę, że się spełni :)

Zaznaczam, że pisałam o swoich uczuciach i miłości do mojej córki, nie po to, by kogoś piętnować. Dokładnie 2,5 roku temu leżałam sama w szpitalnej sali, ledwo żywa po porodzie, zalana łzami i z egoistycznym podejściem do życia mojej córki.

Niestety tak jesteśmy skonstruowani, że zawsze najpierw patrzymy na świat egoistycznie, dopiero później jest czas na refleksję.

Jestem ostatnią osobą, która powinna oceniać kogokolwiek, zwłaszcza w obliczu tragedii.

PEACE END LOVE!!!

P.S. Proszę, aby nie komentować mojego postu pod kątem wcześniej już zakończonej dyskusji :)

nutka, weronikabp, Tusia84, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Ale mnie gorąca dyskusja ominęła :P Ja powiem tylko tyle - każdy robi jak uważa, każda decyzja jest dobra. Anielka zdecydowała tak jak zdecydowała i już. Potępiać to ja mogę ale kobiety które rodzą i mordują swoje dzieci , zakopują je s ogródkach itd, bo to jest chore.

I kropka . :)

A co do mojego badania w poradni - lekarz zrobił bardzo dokładne USG w sumie wszystkich narządów :) I serca, przepływy krwi i takie tam :) Jest wszystko ok, także kamień z serca. Czekamy na zdrowego synka :)

MagdaO, weronikabp, Tusia84, monalisa, Nalka, evas, Galanea, ivv, Agusia2312, fler lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,jesteś z Warszawy?myślę,że w związku z tym cmv też będę chciała zrobić ze 2-3 razy takie bardzo dokładne usg u jakiegoś specjalisty,tylko zastanawiam się gdzie i u kogo?Jeżeli pozostałe dziewczyny mają jakieś sugestie to chętnie wysłucham.

• excella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładne usg robie w poradni usg na Agatowej.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisujesz się tam prywatnie?jeżeli tak,możesz mi napisać jakie są ceny?właśnie,pytam głównie o prywatne wizyty,bo ze skierowaniem może być słabo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu Medicover w Wilanowie Sołowiej Piotr bądź Świetlicki Paweł. Są mega specjalistami w dziedzinie USG prenatalnego, naprawdę polecam!

A tym czasem miłego dnia ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli Wilanów za daleko, Polecam Krzysztofa Pancześnik, przyjmuje w kilku miejscach bliżej centrum.

• excella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Zapisujesz się tam prywatnie?jeżeli tak,możesz mi napisać jakie są ceny?właśnie,pytam głównie o prywatne wizyty,bo ze skierowaniem może być słabo.

Tak, prywatnie.usg kosztuje 250zł. Chyba że u lepszego specjslisty to 300zł. Jest chyba napisane na ich stronie.
    http://www.usgecho4d.pl

• excella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do Dr Hameli.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam bardzo dobre opinie o Agatowej i wlasnie doktor Hamela, ale sama bylam u doktor Debskiej w Debski Clinik (zarowno ona jak i on (profesor) sa bardzo dobrymi specjalistami. Koszt na Agatowej juz widzialas, a w Debski Clinic na bielanach Marzena Debska 300, a profesor 400.
    Wiecie co powiem Wam o jednej optymistycznej rzeczy...dzieki temu ze jestem w szpitalu moge dwa razy dziennie posluchac serducha malej...fajne, uczucie jak lezysz rano jeszcze nie do konca obudzona i pierwsza rzecz ktora slyszysz to to :)
    Milego i pozytywnego dnia dziewczyny i dziekuje wszystkim za wczorajsze wsparcie...teraz kciuki trzymajcie dalej ;)

azi, weronikabp, monalisa, nutka, evas, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ja chodze do Dr Hameli.

I jesteś zadowolona?

• excella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    I jesteś zadowolona?

Tak, wszystko fajnie tłumaczy, odpowiada na wszystkie pytania, jestem zadowolona. Teraz do niej jadę 13 lutego na połówkowe.

Wcześniej chodziłam do Dr Janilik czy jskoś tak, też niby ok ale.nigdy nie mogłam jej zrozumieć, opowiadała wszystko tak cicho że musiałam przestać oddychać żeby ja usłyszeć ;)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Paula tak bardzo się cieszę.. nawet nie wiesz jak bardzo.. przezywałam to wszystko jakby dotyczyło mnie.. może dlatego, że tak wiele tragedii już się wydarzyło..

Cieszę się waszym szczęściem <3 to wspaniałe wiadomości kochana :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyniko, to prawda Agatowa jak najbardziej, rowniez w Multimedzie maja świetny sprzęt i specjalistów, podobniez najlepiej wykonują test pappa w Polsce. Ja dzięki mojemu doktorowi dowiedziałam sie ze enelmed, gdzie mam pakiet zakupił najnowszy sprzęt, jest on w Blue City, a świetną specjalistka jest dr. Krasoń, byłam juz na tym usg i potwierdzam, ze doktor Krasoń jest bardzo dokładna i sprzęt dobrej jakości. Ide robić naleśniki na sniadanko :-)))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, i do Janilik właśnie mnie zapisali, bo do Hameli najbliższy termin jest na początek marca (i tak pewnie pójdę, ale później, koło 30 tygodnia). Zapisałam się na przyszłą sobotę. Będzie już za późno na usg połówkowe, ale niech tam po prostu pomierzą co trzeba, zajrzą w każdą dziurę i każdy organ, żebym była spokojna.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    W szpitalu Medicover w Wilanowie Sołowiej Piotr bądź Świetlicki Paweł. Są mega specjalistami w dziedzinie USG prenatalnego, naprawdę polecam!

A tym czasem miłego dnia ;-)

Natalia, to się mijamy ;) Bo ja na poprzednim usg byłam u Świetlickiego, a ostatnio na połówkowym u Sołowieja :) I zgadzam się, że jeden i drugi fajny, mam tylko nadzieję, że tak samo profesjonalni, jak fajni.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mężulek mi wlasnie przyniósł latte do łóżka :-) Oh yeahhhhh... :-)

Nalka lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś rano idąc do szpitala do córki zapachnialo nalesniczkami mniamn ależ bym sobie zjadła z serkiem waniliowym. Dziś na śniadanie Laura dostała gorący kleik którego i tak nie zjadła ale to absurd gorący posiłek po wycięciu migdałków. A te maluszki bez rodziców nieświadome niczego chciały takie gorące jeść masakra co za szpital

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co oni tam wszystkim to samo podają, nie patrząc na to, kto po jakiej operacji jest? Nie wiem, jakie są szpitalne obyczaje, nigdy w żadnym nie rezydowałam, ale zawsze tak sobie wyobrażałam, że w szpitalu akurat powinno być dobre i przemyślane żywienie.

Lodów Jej przynieś! :) I buziaki dla Laurki od cioci Martyny :).

monalisa lubi tę wiadomość

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ