MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nutka wrote:Hej dziewczyny;)
Mam takie pytanko- jak piszecie o lekarzach swoich tak prywatnie, jak tutaj, to możecie się przenieść na wiadomości? Bo po 1. nie wiem czy wypada tak na forum ogólnych używać nazwisk, bo to w końcu czyjeś dane osobowe. A po drugie- żeby wyczytać co u dziewczyn to trzeba się przebijać po waszych lekarzach:) Mam nadzieję, że was nie uraziłam. Taka sugestia tylko:)
Nutka, ja to postrzegam tak - lekarz wykonuje oficjalnie (a nie w podziemiu, czy po znajomości) jakąś usługę, za którą się płaci. Jeżeli wykonuje tę usługę dobrze, to można polecić ją komuś innemu. Tak samo jak fryzjera, kosmetyczkę, czy mechanika samochodowego. O lekarzach, gabinetach i przychodniach można znaleźć informacje wszędzie, ot, chociażby na portalu znanylekarz.pl, który przecież działa legalnie. Są to dane publiczne.
Nazwisko lekarza to w pewnym sensie jego firma, wizytówka. Poza tym w powyższych wypowiedziach nie znalazło się nic obraźliwego, dziewczyny polecają dobrych lekarzy, z których są zadowolone, wydaje mi się, że to nie jest niewłaściwe.
Ostatecznie lekarz to nieodłączna część ciąży, a dobry lekarz jest na wagę złota, wydaje mi się, że to dość istotny temat na tym forum.
Goś83, witaj na forum, zaraz dopisuję Cię do naszej listy. Chyba jednak poczekam do tej sobotniej wizyty, ostatecznie parę dni nie zrobi chyba wielkiej różnicy w ocenie tego, czy wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo, itd., ale dziękuję za sugestię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 12:19
NataliaK, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Komu jeszcze nie wpisałam płci? Goś, a Ty już wiesz kogo nosisz pod serduszkiem?
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec
natalkaa86 – 1 czerwca
Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
leniuta29 – 2 czerwca
MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec
seksualnaa – 6 czerwca
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
jarzębinka – 9 czerwca
karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca
kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka
szczesliwa83 – 12 czerwca
mała czarna 88 – 13 czerwca
Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka
Anielka27 – 27 lat, mężatka, 1 cykl starań – 14 czerwca – dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca
MartaM27 – 14 czerwca
monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec
vosia – 17 czerwca
Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec
Maksi8 – 20 czerwca[/u]
Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka
fasolka13 – 21 czerwca
Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
Karolajn – 22 czerwca
weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec
Onka79 - 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r. - 22 czerwca
Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka
sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec
Olena – 24 czerwca
ewcia2337196 – 24 czerwca
ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Martusia – 25 czerwca
ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki
Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 czerwca – chłopiec
Weronika2903 – 27 czerwca
monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca
evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka
balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca
WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:37
-
Ja dzisiaj niestety mam paskudny humor, nie wiem czy to przez te wcześniejsze wpisy o Anielce,której bardzo współczuję.. chyba do moich badań wtorkowych psychicznie to się już wykończę
mam same czarne myśli:(
Mam nadzieję, że u Was dziewczyny lepiej -
Evcia, przecież nie masz powodów, żeby się dołować, a tym bardziej wykańczać psychicznie! Zrób dla siebie coś miłego, a na badaniach wtorkowych wszystko będzie ok
.
Dla wszystkich zdołowanych wklejam zdjęcie moje i mojego męża. Stare jak świat, bo z okresu, gdy dopiero zaczęliśmy się spotykać, ale już wtedy nadawaliśmy na tych samych falach (zawsze poprawia mi nastrój):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:04
monalisa, evas, Tusia84, Galanea, ivv, Nalka lubią tę wiadomość
-
Martynika dzięki, niby masz rację, ale przez te wszystkie moje plamienia które mi towarzyszyły(już nie chodzi o 1 trymestr tylko o 2) i przy których nie znam powodu skąd się brały to nawarstwia się taki niepokój.
Monalisa bardzo mi przykro:( niestety wiem, że nie ma słów żeby Cię pocieszyć.. Jestem z Tobą całym sercem, 3maj się!monalisa lubi tę wiadomość
-
Paula tym bardziej cieszę się waszym szczęściem
i wierzę, e już teraz będzie tylko dobrze
Martynika haha zobaczcie jak to jest człowiek pisze i po wpisach wyobraża sobie tą drugą osobę.. byłam przekonana że jest brunetkąa tu prosze długie blond włosy
-
Aktualności na listę już naniosłam, gdyby ktoś coś jeszcze wyłapał, to dajcie znać.
Monalisa, bardzo mi przykro. Straszne, że życie układa się czasami tak niesprawiedliwie.
A propos tej sytuacji, moja mama kończyła ostatnio 60 lat. Sama straciła swoją mamę w wieku 6 lat, jej tata nigdy potem się nie ożenił. Napisałam mamie kartkę, że dziękujemy jej wszyscy za te lata małżeństwa i macierzyństwa, kiedy mogliśmy na nią liczyć. Mama powiedziała wtedy, że gdy moja starsza siostra skończyła 6 lat, a potem 7, 8, itd., to mama cieszyła się, że jej córka ma już przy sobie mamę dłużej, niż ona sama miała. Potem pojawiłam się ja i mama znów "odliczała" swoją obecność - do podstawówki, do liceum, do studiów, do małżeństwa, aż w końcu do pierwszego wnuka (moja obecna ciąża). Kompletnie się rozkleiła, dla mnie to też było wzruszające.
Normalnie chyba nikt nie patrzy na swoje życie pod tym kątem - aby być dla swoich dzieci dłużej, niż nasz rodzic był dla nas.
Ale nie chcę, żeby ta historia was przygnębiła, mnie się wydaje radosna.Nalka, ivv, monalisa lubią tę wiadomość
-
Właśnie zrobiłam sobie przerwę i was podczytuję. Martynika to co napisałaś jest piękne i wzruszające. Bliska koleżanka mojej matki (do tej pory mówię do niej "ciociu") straciła mamę w młodym wieku. Tak była przerażona tym, że sytuacja mogłaby się powtórzyć, że z mężem nie mają dzieci.. Twoja mama ten strach pokonała i bardzo się cieszę.
A tutaj my, zdjęcie z wczoraj:
excella, ivv, Galanea, fler, evas lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:
Dla wszystkich zdołowanych wklejam zdjęcie moje i mojego męża. Stare jak świat, bo z okresu, gdy dopiero zaczęliśmy się spotykać, ale już wtedy nadawaliśmy na tych samych falach (zawsze poprawia mi nastrój):
Martynika, też mam tego typu zdjęcie, to akurat ślubne
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5501662ab24.jpgNalka, Martynika, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny