MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nutka wrote:Hej dziewczyny;)
Mam takie pytanko- jak piszecie o lekarzach swoich tak prywatnie, jak tutaj, to możecie się przenieść na wiadomości? Bo po 1. nie wiem czy wypada tak na forum ogólnych używać nazwisk, bo to w końcu czyjeś dane osobowe. A po drugie- żeby wyczytać co u dziewczyn to trzeba się przebijać po waszych lekarzach:) Mam nadzieję, że was nie uraziłam. Taka sugestia tylko:)
Nutka, ja to postrzegam tak - lekarz wykonuje oficjalnie (a nie w podziemiu, czy po znajomości) jakąś usługę, za którą się płaci. Jeżeli wykonuje tę usługę dobrze, to można polecić ją komuś innemu. Tak samo jak fryzjera, kosmetyczkę, czy mechanika samochodowego. O lekarzach, gabinetach i przychodniach można znaleźć informacje wszędzie, ot, chociażby na portalu znanylekarz.pl, który przecież działa legalnie
. Są to dane publiczne.
Nazwisko lekarza to w pewnym sensie jego firma, wizytówka. Poza tym w powyższych wypowiedziach nie znalazło się nic obraźliwego, dziewczyny polecają dobrych lekarzy, z których są zadowolone, wydaje mi się, że to nie jest niewłaściwe
.
Ostatecznie lekarz to nieodłączna część ciąży, a dobry lekarz jest na wagę złota, wydaje mi się, że to dość istotny temat na tym forum.
Goś83, witaj na forum, zaraz dopisuję Cię do naszej listy
. Chyba jednak poczekam do tej sobotniej wizyty, ostatecznie parę dni nie zrobi chyba wielkiej różnicy w ocenie tego, czy wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo, itd., ale dziękuję za sugestię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 12:19
NataliaK, Duchess, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Komu jeszcze nie wpisałam płci? Goś, a Ty już wiesz kogo nosisz pod serduszkiem?

LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, mężatka, długie starania – 20, 22 maja – chłopiec
natalkaa86 – 1 czerwca
Bankierka – 29 lat, panna do 15 sierpnia – 2 czerwca
leniuta29 – 2 czerwca
MagdaO – 29 lat, woj. pomorskie, córka z zD, nieformalnie zamężna, 3 cykl starań – 2 czerwca – chłopiec
NataliaK – 25 lat , Warszawa, mężatka – 2 czerwca – chłopiec
Martynika – 24 lata – 4 czerwca – chłopiec
Judi2014 – 4 czerwca – chłopiec
czekajajaca – 30 lat, Kraków, mężatka, 4 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, mężatka, 5 cykl starań – 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 30 lat, syn 2 lata – 5 czerwca – chłopiec
seksualnaa – 6 czerwca
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2

jarzębinka – 9 czerwca
karolina1990 – 23 lata, pomorze, mężatka, 2 cykl starań – 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 25 lat, woj. Lubelskie, mężatka, 2 cykl starań – 11 czerwca – chłopiec
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie, mężatka – 11 czerwca
kambel – 22 lata, panna, 2 cykl starań – 12 czerwca – dziewczynka
szczesliwa83 – 12 czerwca
mała czarna 88 – 13 czerwca
Nalka – 22 lata, Gdańsk, mężatka, szczęściara – 14 czerwca - dziewczynka
Anielka27 – 27 lat, mężatka, 1 cykl starań – 14 czerwca – dziewczynka
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, mężatka, 9 cykl starań – 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, mężatka, 3 cykl starań – 14 czerwca
MartaM27 – 14 czerwca
monalisa – 35 lat, Poznań, mężatka, dwójka dzieci, 7 lat starań –14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca
nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, mężatka, 12 miesięcy starań – 16 czerwca – chłopiec
vosia – 17 czerwca
Modelka – 32 lata – 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 29 lat, Warszawa, mężatka, 3 cykl starań – 19 czerwca - chłopiec
Maksi8 – 20 czerwca[/u]
Hankaa28 – 29 lat, Poznań, córka 7 lat, panna do 30 sierpnia – 20 czerwca – dziewczynka
fasolka13 – 21 czerwca
Truskawkowe ciastko – 24 lata, mężatka, rok starań –21 czerwca
Karolajn – 22 czerwca
weronikabp – 37 lat, mężatka, 3 miesiące starań – 22 czerwca – dziewczynka
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r., 22 czerwca, prawdopodobnie dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, mężatka, starania od kwietnia 2012 r. – 22 czerwca – chłopiec
Onka79 - 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, mężatka, starania od 01.2011r. - 22 czerwca
Tusia84 – 29 lat, Kubuś, Hania, Emanuel – 23 czerwca – dziewczynka
sunset – Górny Śląsk, córka 3 lata, 2 cykl starań –23 czerwca
Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, mężatka – 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 27 lat, Olsztyn, 1 cykl starań – 23 czerwca – dziewczynka
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, mężatka, 3 lata starań – 23 czerwca - chłopiec
Olena – 24 czerwca
ewcia2337196 – 24 czerwca
ivv – 33 lata, Weronika, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, wielkopolska, mężatka, 9 cykl starań – 25 czerwca
Margotka87 – 26 lat, Zuzia 3 lata, mężatka – 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Martusia – 25 czerwca
ch0colate – 21 lat – 25 czerwca, Bliźniaki

Mucha – 31 lat, Warszawa, mężatka – 25 czerwca – dziewczynka
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka
000kar000 – 27 lat, mężatka 2 cykl starań - 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 czerwca – chłopiec
Weronika2903 – 27 czerwca
monaaa - Śląsk, mężatka – 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, Oliwka 10 lat, mężatka, 10 cykli starań – 29 czerwca
evas – 34 lata, okolice Warszawy, Konrad 14 lat, Michał 12 lat, w związku, 2 cykl starań – 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, mężatka, 4 cykl starań – 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, syn 3 latka, mężatka – 30 czerwca
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, mężatka – dziewczynka
balonik – warmińsko-mazurskie - koniec czerwca
WIEK, MIASTO/REGION, DZIECI, STAN CYWILNY, CYKL STARAŃ, DATA PORODU
a w czerwcu dopiszemy imię dziecka, datę porodu, wagę i wzrost.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 14:37
-
Ja dzisiaj niestety mam paskudny humor, nie wiem czy to przez te wcześniejsze wpisy o Anielce,której bardzo współczuję.. chyba do moich badań wtorkowych psychicznie to się już wykończę
mam same czarne myśli:(
Mam nadzieję, że u Was dziewczyny lepiej -
Evcia, przecież nie masz powodów, żeby się dołować, a tym bardziej wykańczać psychicznie! Zrób dla siebie coś miłego, a na badaniach wtorkowych wszystko będzie ok
.
Dla wszystkich zdołowanych wklejam zdjęcie moje i mojego męża. Stare jak świat, bo z okresu, gdy dopiero zaczęliśmy się spotykać, ale już wtedy nadawaliśmy na tych samych falach (zawsze poprawia mi nastrój)
:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:04
monalisa, evas, Tusia84, Galanea, ivv, Nalka lubią tę wiadomość
-
Martynika dzięki, niby masz rację, ale przez te wszystkie moje plamienia które mi towarzyszyły(już nie chodzi o 1 trymestr tylko o 2) i przy których nie znam powodu skąd się brały to nawarstwia się taki niepokój.
Monalisa bardzo mi przykro:( niestety wiem, że nie ma słów żeby Cię pocieszyć.. Jestem z Tobą całym sercem, 3maj się!
monalisa lubi tę wiadomość
-
Paula tym bardziej cieszę się waszym szczęściem
i wierzę, e już teraz będzie tylko dobrze 
Martynika haha zobaczcie jak to jest człowiek pisze i po wpisach wyobraża sobie tą drugą osobę.. byłam przekonana że jest brunetką
a tu prosze długie blond włosy
-
Aktualności na listę już naniosłam, gdyby ktoś coś jeszcze wyłapał, to dajcie znać.
Monalisa, bardzo mi przykro. Straszne, że życie układa się czasami tak niesprawiedliwie.
A propos tej sytuacji, moja mama kończyła ostatnio 60 lat. Sama straciła swoją mamę w wieku 6 lat, jej tata nigdy potem się nie ożenił. Napisałam mamie kartkę, że dziękujemy jej wszyscy za te lata małżeństwa i macierzyństwa, kiedy mogliśmy na nią liczyć. Mama powiedziała wtedy, że gdy moja starsza siostra skończyła 6 lat, a potem 7, 8, itd., to mama cieszyła się, że jej córka ma już przy sobie mamę dłużej, niż ona sama miała. Potem pojawiłam się ja i mama znów "odliczała" swoją obecność - do podstawówki, do liceum, do studiów, do małżeństwa, aż w końcu do pierwszego wnuka (moja obecna ciąża). Kompletnie się rozkleiła, dla mnie to też było wzruszające.
Normalnie chyba nikt nie patrzy na swoje życie pod tym kątem - aby być dla swoich dzieci dłużej, niż nasz rodzic był dla nas.
Ale nie chcę, żeby ta historia was przygnębiła, mnie się wydaje radosna.
Nalka, ivv, monalisa lubią tę wiadomość
-
Właśnie zrobiłam sobie przerwę i was podczytuję. Martynika to co napisałaś jest piękne i wzruszające. Bliska koleżanka mojej matki (do tej pory mówię do niej "ciociu") straciła mamę w młodym wieku. Tak była przerażona tym, że sytuacja mogłaby się powtórzyć, że z mężem nie mają dzieci.. Twoja mama ten strach pokonała i bardzo się cieszę.

A tutaj my, zdjęcie z wczoraj:
excella, ivv, Galanea, fler, evas lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:
Dla wszystkich zdołowanych wklejam zdjęcie moje i mojego męża. Stare jak świat, bo z okresu, gdy dopiero zaczęliśmy się spotykać, ale już wtedy nadawaliśmy na tych samych falach (zawsze poprawia mi nastrój)
:
Martynika, też mam tego typu zdjęcie, to akurat ślubne
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5501662ab24.jpg
Nalka, Martynika, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny

.

[/url]