MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam Wam przedstawić mojego Syna
Podłożyłem sobie ramię pod głowę, tak mi wygodnie i śpię, więc NIE BUDŹCIE.
Jeździcie tą głowicą i jeździcie, jak żyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:03
Tusia84, Nalka, weronikabp, NataliaK, Paula222, evas, onka79, Galanea, alexast, AISAK, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Heh, i do Janilik właśnie mnie zapisali, bo do Hameli najbliższy termin jest na początek marca (i tak pewnie pójdę, ale później, koło 30 tygodnia). Zapisałam się na przyszłą sobotę. Będzie już za późno na usg połówkowe, ale niech tam po prostu pomierzą co trzeba, zajrzą w każdą dziurę i każdy organ, żebym była spokojna.
Ona zła nie jest, ale dla mnie za cicho mówiTy może odniesiesz inne wrażenie
W tej ciąży trafiłam n dr Hamele bo do Janilik trudno sie bylo zapisac i już u Hameli.zostałam. -
Nie wytrzymałam i musiałam koniecznie wpaść z rana! Obudziła mnie córcia kopniakami dając znak, że czas do nauki.
I wiecie co powiedziałam zasapna? "Liwka mama już wstaje, nie wal tak mocno". Tylko jak przekonać męża do tego imienia?
weronikabp wrote:Nalka a czego sie uczysz? Jeszcze studiujesz? Co i gdzie?
Mi mąż również właśnie przyniósł kawkę.
Martynika śliczny synek! Zazdroszczę synka wszystkim paniom spodziewającym się synka, ale wiecie co?;> To znaczy, ze nasza córeczka będzie miała rodzeństwo na 100%! Bo nie popuszczę.
-
nick nieaktualny
-
Zgodnie stwierdziliśmy, że podbródek ma po mężu, chociaż z twarzy jesteśmy z mężem do siebie bardzo podobni, oboje mamy wyraźnie zarysowaną szczękę i wystający, przedzielony podbródek, więc może być i po mnie
.
Ale usta (jeżeli to w ogóle będzie miało jakieś pokrycie po porodzie) totalnie ani moje, ani mężowe. Pełniejsze, wystające usta ma moja mama i siostra, a u mnie i męża to takie niby-usta, trochę Lord Voldemort.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 10:19
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Natalia, to się mijamy
Bo ja na poprzednim usg byłam u Świetlickiego, a ostatnio na połówkowym u Sołowieja
I zgadzam się, że jeden i drugi fajny, mam tylko nadzieję, że tak samo profesjonalni, jak fajni.
Moze mijalysmy sie na korytarzu
Ja slyszalam ze sa mega specjalistami i bardzo duzo osob mi ich polecalo. Dodatkowo w szpitalu Medicover maja bardzo nowoczesny sprzet do usg,takze ja spie spokojnie -
Hej dziewczyny;)
Martynika- no uroczy maluszek:)
Mucha- w domku już pewnie będziesz się lepiej czuła. Pamiętam jak to jest wrócić do domu po szpitalu...Wszystkiego dobrego ci życzę, żeby już teraz nic nie zakłócało Twojej ciąży:)
Mam takie pytanko- jak piszecie o lekarzach swoich tak prywatnie, jak tutaj, to możecie się przenieść na wiadomości? Bo po 1. nie wiem czy wypada tak na forum ogólnych używać nazwisk, bo to w końcu czyjeś dane osobowe. A po drugie- żeby wyczytać co u dziewczyn to trzeba się przebijać po waszych lekarzach:) Mam nadzieję, że was nie uraziłam. Taka sugestia tylko:)
Ja z rana skończyłam tort dla chrześnicy(3 z kolei już w tym roku;P), teraz zjadłam śniadanko i idę ogarnąć mieszkanie;) Miłego dnia wam wszystkim życzymy: ja i SYNEK:)Mucha lubi tę wiadomość
-
Tusia ja już też mam swoją tragedię za sobą - dla mnie to była tragedia starać się o dziecko cieszyć z dwóch kresek i ciąży a tu bach okazuje się że twój dzidziuś jest w jajowodzie i będą go usuwać
Wychodziłam z dołka ponad pół roku, w zasadzie mój dół się skończył z początkiem tej ciąży. A najgorsze było jak chodziłam po lekarzach, którzy mi mówili że na prawy jajowód nie mam co liczyć bo był pęknięty i jeszcze go cięli, a ja miałam owulacje praktycznie wszystkie z prawego ( kilkumiesięczny monitoring) , a lekarz powiedział że mam leniwy lewy jajnik i wcale mogę nie mieć owu z niego. Ale się naprzeżywałam wtedy
A tu jednego razu na monitoringu okazało się że lewy jajnik ruszył
To był cud, a kolejnym cudem było to że się udało zajść w ciążę
Potem tylko stres by maluszek był w macicy a nie w kolejnym jajowodzie. Ogólnie podchodzę do tego że ta ciąża jest dla mnie wielkim szczęściem, cudem na który już wiele razy traciłam nadzieje....
Rozpisałam się, ale chciałam troszkę Wam przybliżyć że ciąża pozamaciczna to nie jest po prostu poronienie...To jest zabijanie maluszka który mógł rosnąć, żyć tylko nie miał do tego warunków
No i ta operacja... Ahh ciarki mnie do tej pory przechodzą... Już teraz wierzę że wszystko będzie ok, będę mamą i już
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynutka wrote:Hej dziewczyny;)
Martynika- no uroczy maluszek:)
Mucha- w domku już pewnie będziesz się lepiej czuła. Pamiętam jak to jest wrócić do domu po szpitalu...Wszystkiego dobrego ci życzę, żeby już teraz nic nie zakłócało Twojej ciąży:)
Mam takie pytanko- jak piszecie o lekarzach swoich tak prywatnie, jak tutaj, to możecie się przenieść na wiadomości? Bo po 1. nie wiem czy wypada tak na forum ogólnych używać nazwisk, bo to w końcu czyjeś dane osobowe. A po drugie- żeby wyczytać co u dziewczyn to trzeba się przebijać po waszych lekarzach:) Mam nadzieję, że was nie uraziłam. Taka sugestia tylko:)
Ja z rana skończyłam tort dla chrześnicy(3 z kolei już w tym roku;P), teraz zjadłam śniadanko i idę ogarnąć mieszkanie;) Miłego dnia wam wszystkim życzymy: ja i SYNEK:)
hej no nie przesadzajwarto polecic komus dobrego lekarza jesli jest sprawdzony, sa strony poswiecone opiniom, nie wiem ktore dziewczyny mieszkaja w Warszawie,nie uwazam tego za cos uwlaczajacego ze polecam komus lekarza czy centrum medyczne. Wole wymieniac sie takimi informacjami ktore sa przypadne niz swoimi odczuciami na temat czyichs wyborow,przynajmniej moj post moze sie komus przydac skoro juz padlo takie pytanie
Martynika, excella, Mucha, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć mamusie, witam się z Wami serdecznie i dołączam do czerwcówek:) Małgosia, 30 lat, Warszawa, 26.06.2013
Martynika wrote:Heh, i do Janilik właśnie mnie zapisali, bo do Hameli najbliższy termin jest na początek marca (i tak pewnie pójdę, ale później, koło 30 tygodnia). Zapisałam się na przyszłą sobotę. Będzie już za późno na usg połówkowe, ale niech tam po prostu pomierzą co trzeba, zajrzą w każdą dziurę i każdy organ, żebym była spokojna.
Martynika, jeżeli zależy Ci na tym aby zmieścić się w czasie to mogę zaproponować dr Zarembę (http://www.infomed.waw.pl/info/146/gabinet-lekarski-usg-dr-roman-k-zaremba/). A tu opinie na jego temat na znany lekarz - http://www.znanylekarz.pl/roman-zaremba/ginekolog/warszawa.
Jest tani - 90-110 zł ale mam nadzieję że nie idzie za tym jego fachowość. Wszystkie osoby, które znam, a które u niego wykonywały badania prenatalne miały zdrowe dzidziusie więc nie wiem jak się sprawdza w przypadkach bardziej skomplikowanych. Na pewno plusem jest to że można przyjść i zrobić usg tego samego dnia bez zapisywania ale wiązać się to może z dłuższym czasem oczekiwania na samo wejście. Wydaje się że najlepszym terminem jest środa rano bo część kobitek przychodzi do niego dopiero po pracy. Na pewno można o nim powiedzieć, że jest bardzo sympatyczny:)Martynika lubi tę wiadomość
-
Martynika super zdjęcie i śliczna dzidzia
Mucha pakujcie się i do domku -bo w nim najlepiej
Ja zjadłam śniadanko, teraz piję kawkę i jem biszkopcik z masą bus=dyniową mniamEh nawet sprzątać mi się nie chce
Za godzinkę wstanę
i może pójdę na spacer do lasu
U nas śnieg topnieje i cieplutko
Mucha lubi tę wiadomość
-
Martynika slicznosci malutki luluś.
Co do Laury to dziś al7urat wszyscy dostali to samo na śniadanie, a te które nie są po migdalkach dodatkowo 1/2 bułki z dżemem
A i zapomniałam Laura dziękuję za pozdrowienia i piszczy że mały slodkie minki robił na fotoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 11:22
Martynika lubi tę wiadomość