X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam przedstawić mojego Syna :)

Podłożyłem sobie ramię pod głowę, tak mi wygodnie i śpię, więc NIE BUDŹCIE.

Jeździcie tą głowicą i jeździcie, jak żyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:03

Tusia84, Nalka, weronikabp, NataliaK, Paula222, evas, onka79, Galanea, alexast, AISAK, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Heh, i do Janilik właśnie mnie zapisali, bo do Hameli najbliższy termin jest na początek marca (i tak pewnie pójdę, ale później, koło 30 tygodnia). Zapisałam się na przyszłą sobotę. Będzie już za późno na usg połówkowe, ale niech tam po prostu pomierzą co trzeba, zajrzą w każdą dziurę i każdy organ, żebym była spokojna.

Ona zła nie jest, ale dla mnie za cicho mówi ;) Ty może odniesiesz inne wrażenie ;)
    W tej ciąży trafiłam n dr Hamele bo do Janilik trudno sie bylo zapisac i już u Hameli.zostałam.

• excella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, cudny synek :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a ile czasu masz zostać w szpitalu ?

Martynika cudny Artur i pozycja rewelacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 09:48

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i musiałam koniecznie wpaść z rana! Obudziła mnie córcia kopniakami dając znak, że czas do nauki. :P I wiecie co powiedziałam zasapna? "Liwka mama już wstaje, nie wal tak mocno". Tylko jak przekonać męża do tego imienia?

weronikabp wrote:
    Nalka a czego sie uczysz? Jeszcze studiujesz? Co i gdzie? :-)
    Cały czas filozofię ciągnę oraz studia zaoczne z przygotowania pedagogicznego. Studiuję na UG. Nie lubię systemu bolońskiego ale akurat fajna sprawa jest z tym, że podyplomówkę mogę zacząć po licencjacie.:)

Mi mąż również właśnie przyniósł kawkę.

Martynika śliczny synek! Zazdroszczę synka wszystkim paniom spodziewającym się synka, ale wiecie co?;> To znaczy, ze nasza córeczka będzie miała rodzeństwo na 100%! Bo nie popuszczę.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka tylko żeby nie było jak u mojej siostry ma już 3 córki teraz jest w 4 ciąży ale nie dlatego, że tak bardzo poluje na syna.. już się sama śmieje że chyba woli 4 córkę bo tak już się przyzwyczaiła do księżniczek w domu :)

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Tusia nie kracz! ;P Mojemu bratu też urodziła się w maju czwarta córka. hahaha!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, słodki synulek, czysta love :)))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie stwierdziliśmy, że podbródek ma po mężu, chociaż z twarzy jesteśmy z mężem do siebie bardzo podobni, oboje mamy wyraźnie zarysowaną szczękę i wystający, przedzielony podbródek, więc może być i po mnie :).

Ale usta (jeżeli to w ogóle będzie miało jakieś pokrycie po porodzie) totalnie ani moje, ani mężowe. Pełniejsze, wystające usta ma moja mama i siostra, a u mnie i męża to takie niby-usta, trochę Lord Voldemort :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 10:19

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, to się mijamy ;) Bo ja na poprzednim usg byłam u Świetlickiego, a ostatnio na połówkowym u Sołowieja :) I zgadzam się, że jeden i drugi fajny, mam tylko nadzieję, że tak samo profesjonalni, jak fajni.

Moze mijalysmy sie na korytarzu ;-)
    Ja slyszalam ze sa mega specjalistami i bardzo duzo osob mi ich polecalo. Dodatkowo w szpitalu Medicover maja bardzo nowoczesny sprzet do usg,takze ja spie spokojnie ;-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Mucha a ile czasu masz zostać w szpitalu ?

Martynika cudny Artur i pozycja rewelacja :)

Do jutra zostaje, a pozniej plackowac w domu.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Martynika- no uroczy maluszek:)
    Mucha- w domku już pewnie będziesz się lepiej czuła. Pamiętam jak to jest wrócić do domu po szpitalu...:) Wszystkiego dobrego ci życzę, żeby już teraz nic nie zakłócało Twojej ciąży:)

Mam takie pytanko- jak piszecie o lekarzach swoich tak prywatnie, jak tutaj, to możecie się przenieść na wiadomości? Bo po 1. nie wiem czy wypada tak na forum ogólnych używać nazwisk, bo to w końcu czyjeś dane osobowe. A po drugie- żeby wyczytać co u dziewczyn to trzeba się przebijać po waszych lekarzach:) Mam nadzieję, że was nie uraziłam. Taka sugestia tylko:)

Ja z rana skończyłam tort dla chrześnicy(3 z kolei już w tym roku;P), teraz zjadłam śniadanko i idę ogarnąć mieszkanie;) Miłego dnia wam wszystkim życzymy: ja i SYNEK:)

Mucha lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja już też mam swoją tragedię za sobą - dla mnie to była tragedia starać się o dziecko cieszyć z dwóch kresek i ciąży a tu bach okazuje się że twój dzidziuś jest w jajowodzie i będą go usuwać :( Wychodziłam z dołka ponad pół roku, w zasadzie mój dół się skończył z początkiem tej ciąży. A najgorsze było jak chodziłam po lekarzach, którzy mi mówili że na prawy jajowód nie mam co liczyć bo był pęknięty i jeszcze go cięli, a ja miałam owulacje praktycznie wszystkie z prawego ( kilkumiesięczny monitoring) , a lekarz powiedział że mam leniwy lewy jajnik i wcale mogę nie mieć owu z niego. Ale się naprzeżywałam wtedy :( A tu jednego razu na monitoringu okazało się że lewy jajnik ruszył :) To był cud, a kolejnym cudem było to że się udało zajść w ciążę :) Potem tylko stres by maluszek był w macicy a nie w kolejnym jajowodzie. Ogólnie podchodzę do tego że ta ciąża jest dla mnie wielkim szczęściem, cudem na który już wiele razy traciłam nadzieje....

Rozpisałam się, ale chciałam troszkę Wam przybliżyć że ciąża pozamaciczna to nie jest po prostu poronienie... :( To jest zabijanie maluszka który mógł rosnąć, żyć tylko nie miał do tego warunków :( No i ta operacja... Ahh ciarki mnie do tej pory przechodzą... Już teraz wierzę że wszystko będzie ok, będę mamą i już :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Hej dziewczyny;)
    Martynika- no uroczy maluszek:)
    Mucha- w domku już pewnie będziesz się lepiej czuła. Pamiętam jak to jest wrócić do domu po szpitalu...:) Wszystkiego dobrego ci życzę, żeby już teraz nic nie zakłócało Twojej ciąży:)

Mam takie pytanko- jak piszecie o lekarzach swoich tak prywatnie, jak tutaj, to możecie się przenieść na wiadomości? Bo po 1. nie wiem czy wypada tak na forum ogólnych używać nazwisk, bo to w końcu czyjeś dane osobowe. A po drugie- żeby wyczytać co u dziewczyn to trzeba się przebijać po waszych lekarzach:) Mam nadzieję, że was nie uraziłam. Taka sugestia tylko:)

Ja z rana skończyłam tort dla chrześnicy(3 z kolei już w tym roku;P), teraz zjadłam śniadanko i idę ogarnąć mieszkanie;) Miłego dnia wam wszystkim życzymy: ja i SYNEK:)

hej no nie przesadzaj ;-) warto polecic komus dobrego lekarza jesli jest sprawdzony, sa strony poswiecone opiniom, nie wiem ktore dziewczyny mieszkaja w Warszawie,nie uwazam tego za cos uwlaczajacego ze polecam komus lekarza czy centrum medyczne. Wole wymieniac sie takimi informacjami ktore sa przypadne niz swoimi odczuciami na temat czyichs wyborow,przynajmniej moj post moze sie komus przydac skoro juz padlo takie pytanie ;-)

Martynika, excella, Mucha, evas lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika śliczne maleństwo :)

Mucha pakuj się pakuj wszędzie dobrze ale w domku najlepiej :*

Nalka i tak trzymać ! Ja mam zamiar się postarać zaraz po tej ciąży o siostrzyczkę dla synka :D

Mucha, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie, witam się z Wami serdecznie i dołączam do czerwcówek:) Małgosia, 30 lat, Warszawa, 26.06.2013
    Martynika wrote:
    Heh, i do Janilik właśnie mnie zapisali, bo do Hameli najbliższy termin jest na początek marca (i tak pewnie pójdę, ale później, koło 30 tygodnia). Zapisałam się na przyszłą sobotę. Będzie już za późno na usg połówkowe, ale niech tam po prostu pomierzą co trzeba, zajrzą w każdą dziurę i każdy organ, żebym była spokojna.

Martynika, jeżeli zależy Ci na tym aby zmieścić się w czasie to mogę zaproponować dr Zarembę (http://www.infomed.waw.pl/info/146/gabinet-lekarski-usg-dr-roman-k-zaremba/). A tu opinie na jego temat na znany lekarz - http://www.znanylekarz.pl/roman-zaremba/ginekolog/warszawa.
    Jest tani - 90-110 zł ale mam nadzieję że nie idzie za tym jego fachowość. Wszystkie osoby, które znam, a które u niego wykonywały badania prenatalne miały zdrowe dzidziusie więc nie wiem jak się sprawdza w przypadkach bardziej skomplikowanych. Na pewno plusem jest to że można przyjść i zrobić usg tego samego dnia bez zapisywania ale wiązać się to może z dłuższym czasem oczekiwania na samo wejście. Wydaje się że najlepszym terminem jest środa rano bo część kobitek przychodzi do niego dopiero po pracy. Na pewno można o nim powiedzieć, że jest bardzo sympatyczny:)

Martynika lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super zdjęcie i śliczna dzidzia :-)
    Mucha pakujcie się i do domku -bo w nim najlepiej :-)
    Ja zjadłam śniadanko, teraz piję kawkę i jem biszkopcik z masą bus=dyniową mniam :-) Eh nawet sprzątać mi się nie chce :-) Za godzinkę wstanę ;-) i może pójdę na spacer do lasu :-) U nas śnieg topnieje i cieplutko :-)

Mucha lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika slicznosci malutki luluś.
    Co do Laury to dziś al7urat wszyscy dostali to samo na śniadanie, a te które nie są po migdalkach dodatkowo 1/2 bułki z dżemem
    A i zapomniałam Laura dziękuję za pozdrowienia i piszczy że mały slodkie minki robił na foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 11:22

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa u nas też cieplutko +4 w cieniu i do tego piekne słońce za oknem szpitalnym

bontbhr.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dla wzzystkich

relganli3wx3d6wm.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ