X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przestańcie do jasnej cholery!

Nalka - jeśli jesteś etykiem to wiesz, że nie mówi się do ludzi niewtajemniczonych pojęciami dla nich niejasnymi, albo się je wszystkie wyjaśnia, również jestem po filozofii i psychologii. I nie szaleję z używaniem pojęć rzadko potocznie używanych, wolę mówić językiem powszechnym, prostym, zrozumiałym dla każdego, a szacunek drugiemu człowiekowi okazuje się również poprzez umiejętność milczenia, jeśli wygłaszamy prawdy dotyczące szacunku, szanujmy wszystkich bez wyjątku, mocherowe również, bo jeśli nabijamy się, atakujemy je, zniżamy się do ich postawy.
    Dziewczyny, jeśli nie umiecie okazać sobie zrozumienia i szacunku i tolerancji to nie psujcie nam wszystkim nastrojów i zamilknijcie, bo my dodatkowych nerwów nie potrzebujemy.

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    KONIEC TEMATU:) TERAZ KOCHANE!!!! GRUBA KRESKA:)))))

i tak jak pisałam kilka ładnych postów temu

RESPECT FOR ALL :)
    Dokładnie !!!!!!

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wysłałam Ci zaproszenie na priv bo ja chętnie i bardzo ładnie poproszę Cię o polecenie jakiś lektur dla zwykłego szarego człowieka,który ma podobne przemyślenia i odczucia:)

Nalka lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat - ciasto wyszło pycha - polecam - łatwe a pyszne :-)
    http://deptusiowyswat.blox.pl/2014/01/Biszkopt-z-budyniowa-masa.html

Galanea, weronikabp, AISAK lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny przestańcie do jasnej cholery!

Nalka - jeśli jesteś etykiem to wiesz, że nie mówi się do ludzi niewtajemniczonych pojęciami dla nich niejasnymi, albo się je wszystkie wyjaśnia, również jestem po filozofii i psychologii. I nie szaleję z używaniem pojęć rzadko potocznie używanych, wolę mówić językiem powszechnym, prostym, zrozumiałym dla każdego, a szacunek drugiemu człowiekowi okazuje się również poprzez umiejętność milczenia, jeśli wygłaszamy prawdy dotyczące szacunku, szanujmy wszystkich bez wyjątku, mocherowe również, bo jeśli nabijamy się, atakujemy je, zniżamy się do ich postawy.
    Dziewczyny, jeśli nie umiecie okazać sobie zrozumienia i szacunku i tolerancji to nie psujcie nam wszystkim nastrojów i zamilknijcie, bo my dodatkowych nerwów nie potrzebujemy.
    Przepraszam. Nie zauważyłam, że jest coś w moich wypowiedziach czego ktoś nie po filozofii mógłby nie zrozumieć. Wiem, że mam z tym problem i faktycznie zdarza mi się tak pisać i mówić i systematycznie upomina mnie o tym mąż. Także jeśli tak to ktoś odebrał to szczerze przepraszam. Jestem etykiem ale jestem też człowiekiem, a wypowiedź na temat moherowych beretów była i jest żartobliwa. Jeśli kogoś obraża - przepraszam ponownie. I z czystej ciekawości pragnę się zapytać, bo mało ludzi kończyło filozofię: na jakiej uczelni kończyłaś i o jakim profilu? :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka dziewczyny od ponad 3 stron proszą o zmianę tematu i o zaprzestanie kłótni.. tak wzniośle piszesz o szacunku więc może uszanuj ich zdanie i zastosuj się do swojej mądrej rady o milczeniu :)
    " O czym nie można mówić, o tym trzeba milczeć "

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Nalka wysłałam Ci zaproszenie na priv bo ja chętnie i bardzo ładnie poproszę Cię o polecenie jakiś lektur dla zwykłego szarego człowieka,który ma podobne przemyślenia i odczucia:)
    bardzo mi miło, jestem dopiero początkująca ale mam nadzieję, że uda mi się coś zaproponować i się nie zawiedziesz.:)

monalisa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu, przecież ja już dawno chciałam zaprzestać i napisałam, że na znak zgody pogłaszczmy się po brzuszkach. Naprawdę nie chciałam Ciebie ani nikogo urazić, nie po to tu jestem. Przyzwyczaiłam się do was, jest to jedyne forum na którym się udzielam i wiem, że mogę tu liczyć na wasze wsparcie. Na twoje Tusiu również, możemy już o tym zapomnieć i wspólnie milczeć?

monalisa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy Nalka :) Przepraszam Was dziewczyny wszystkie za moje dzisiejsze emocje..

Moje maleństwo jest dzisiaj bardzo aktywne.. zmieniło pozycję i daje o sobie znać kopniakami w dolnej części brzucha :) Chyba przywołuje mamę do porządku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 20:47

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również przepraszam. A teraz chce mi się ryczeć, bo oczami wyobraźni widzę jak się przytulamy (albo próbujemy, bo nam brzuchale przeszkadzają).

Moja mała mnie kopała po bitej śmietanie i u lekarza. To takie dla mnie niesamowite, że będzie córeczka, tak bardzo się boję, a jednocześnie się cieszę. Teraz mamy problem jakie wybrać imię?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika jak tam po usg??? nie ukrywaj się tylko czekamy na informacje..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka Studiowałam na UKSW, zarówno psychologię jak i filozofię, daaawno temu hehe. Najbardziej fascynuje mnie Tomizm.
    Byłam lektorką i przyjaźniłam się z śp.Prof. Swieżawskim, Jego pozycje również są niezmiernie ważne dla mojego systemu wartości.

No, takie pogodzenie mi się podoba :)) dziś próbowałam się wtulić w męża i ciężko mi było przez brzuch :))

Nalka lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Babki Babki ,musialam parcetamol po tych all postach wziac ale to chyba raczej na pomaranczowy alarm wiatrowy w Irl dla Munsteru miedzy innymi
    moja kol z pracy wczor wyczula elegancko wlasnie glowa zmiane wiatru na huragany znowu, na szczescie autko duze stabilne i raczej do Cork Medicusa ok dojedziemy rano na usg

BARDZO podoba mi sie godzenie BRZUSZKAMI ;;--))))))))))))))))))

f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Nalka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Dziewczyny ze Śląska - nie wiem czy wiecie, ale 15 lutego od 11 w EC w Gliwicach w Smyku jest darmowe usg 3d/4d i prelekcje (coś a'la szkoła rodzenia w pigułce). Miałam linka do tego ale gdzieś mi się zapodział, ale pewnie znajdziecie w necie jak poszukacie. Podobno ta akcja wędruje po Polsce, bo następny ma być Kraków.

A mi dziś w końcu zamontowali szafę w przedpokoju i garderobę - jupiiii. Skaczę pod sufit. Jestem bardzo zadowolona!! Nie ma nic lepszego dla kobiety w ciąży jak nowe meble i organizacja rzeczy. Syndrom wicia gniazda w pełni!

Dzięki za info o tych prelekcjach ;)

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,cały dzień nie mam czasu usiąść do komputera,a Internet w telefonie mi szwankuje,trzeci raz próbuje dodać tę wiadomość.

Usg wyszło dobrze,mały rośnie,waży prawie pół kilo.Moja mama ma chody w szpitalu na Wolskiej,dowiedziała się już,że wyniki niestety nie były fałszywie dodatnie,bo tam u nich też wyszło cmv,we wtorek zakaźnik będzie interpretował wyniki.A ginekolog powiedział,że mam to traktować jak zwykłą grypę,bo ten wirus działa głównie na moją podświadomość.Prawdą jest,że od nastawienia i autosugestii wiele zależy,więc... Precz z myśleniem o cmv! :)
    Poza tym mam śliczny film buzi małego,dzisiaj już nie będę siadać do komputera,ale jutro wyciągnę jeden kadr i Wam pokażę :).

Mąż zrobił piernikowe babeczki,omnomnom,ZGAGA :P.

Limerikowo, Galanea, Tusia84, Nalka, weronikabp, eta, nutka, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zastanawiam czasem jak to bedzie jak Kompania z OF sie spotka na porodowkach? bo jest nas juz spora Ekipa i terminy Dzieciaczkow tez moga przyspieszyc/opoznic sie
    pewnie bedzie witanko wpierw pseudonimem a potem imieniem i jedno wielkie hura! ;--))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie czasem może dzień dobry tvn?? dzisiaj był kolejny już z 3 pokazanych filmików o sierocińcu w Kasisi.. gdzie mamy adoptowanego Emmanuela..

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciagnelam rosol=] nie oparlam się pokusie... Picie wody nie pomaga na apetyt=[ oglądam rodzinie.pl i jedli zelki. Ja co wieczór mam na nie ochotę, ale w dzień nie pamiętam o tym i nie dopisuje do listy zakupów. Najgorsze ze nie wiem jakie bym chciala, tyle ich jest a wszystkie takie dobre:) ah te dylematy:)

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na uczelni jest on bardzo poważany. To niesamowite, że mogłaś się z nim przyjaźnić! czy mogę się zapytać w jakim kierunku pisałaś pracę? czy głównie o Tomaszu z Akwinu, czy może czerpałaś coś z neotomizmu? Podobno filozofia ma być wykładana nawet na politechnice niebawem. Znając nasz system ciekawe czy tego dożyjemy. ^^

Przepraszam, za spamowanie. Więcej nie będę pisać o sprawach zawodowych. To mój ostatni post z tego zakresu.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Oglądacie czasem może dzień dobry tvn?? dzisiaj był kolejny już z 3 pokazanych filmików o sierocińcu w Kasisi.. gdzie mamy adoptowanego Emmanuela..
    Ja widziałam! Założycielem jest Szymon Hołownia, prawda? Pięć sióstr z polski, pomagają wszystkim, nie tylko dzieciaczkom?

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ