MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy dwa foteliki, ten z Ikeii dostaliśmy od znajomych. Sprawdza sie, mozna go zlozyc i zabrac na wakacje tk my zobilismy, ale raczej nie nadaje sie dla dziecka co dopiero uczy sie siadac triche za sztywne. Drugi mamy taki:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-baby-design-pepe-gratisy-i3918994516.html
Jestem zadowolona z niego używaliśmy już jak mały skończył 5 miesiecy, można go rozłożyć i dziecko wygodnie siedzi.
Ja musze kupic jakis.leżaczek, wczesniej mialam pozyczony i juz oddalam. A przyda mi sie żeby malucha mieć blizej siebie, pewnie kupie używany bo widzialam w niezlym stanie.
Do samrowania uzywam oliwki albo balsamu nivea tego granatowego. Skóra sie rozciąga to i niestety swędzi.
Dziś w nocy obudził mnie mój synek w brzuchutak szalony kopał.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Krzesełko z ikei jest ok, używaliśmy go na wakacjach, było w domku, który wynajmowaliśmy, ale nie kupiłabym go do domu, chyba, że z oszczędności. Mamy dwa krzesełka - jedno dostaliśmy używane, takie co można lekko położyć - idealne, jak dziecko jeszcze nie siedzi, a już można je w takiej pozycji karmić. Drugie Werka dostała na roczek z tchibo - jest zaje...ste
poniżej link
https://www.tchibo.pl/wysokie-krzeselko-ze-schodkiem-rozowe-p400014465.html -
Hej babeczki;) Ale przyjemny temacik dzisiaj;) Ja kupiłam ostatnio skarpeteczki- pierwszy zakup:P Łóżeczko, wanienkę, przewijak huśtawkę, krzesełko- mamy od brata po jego córciach. Także troszkę nam odpada zakupów. Ale wózeczka to już nie mogę się doczekać, będę pusty po domu wozić;P Hehe;)
Z mebelków to musimy tylko dokupić komodę do sypialni, żeby stała koło łóżeczka. Na inne rzeczy nie mamy miejsca, ale mamy ogromną szafę i wszystko się pomieści;) I też w ikei będę szukać. Właśnie mnie naszło i gdyby nie to, że mąż chory leży to bym go dziś zaciągnęła do ikei:P Jeszcze ławę i regał do salonu musimy dokupić, to by był argument;)Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Bylam ostatnio w Ikei i maja fajne komody naprawdę. My dokupimy tylko komodę, wózek, materacyk do łóżeczka później bo mamy kołyskę taką do 4 miesiąca no i wyprawkę do dzidziusia bo resztę mam od brata po rocznym synku. Wózki 3 sxtuki tez nam chcieli dać ale mój m uparł się na nowy. Moja bratowa ma chopla na punkcie wózków i mały ma juz 4 wózek l, co jadą do Niemczech to przywlecze jakiś
Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Monalisa- lżej tak, jak ktoś pomoże.
Wózek też nam ktoś z rodziny proponował, ale jakoś tak chcę mieć nowy:P Bo to pierwsze dziecko, kolejne będą w tym samym jeździć;P
Zaraz sobie poprzeglądam stronę Ikei za komodami, bo się nudzę.Mąż chory leży.
A kobitki, które macie jeszcze premium- co za ważna data jest w 22tygodniu
? -
Jak się zajrzy w kalendarz, nawet bez abonamentu, to widać co jest napisane. Około 21tc jest szkoła rodzenia, 24tc - test glukozy i granica przeżywalności, 25tc - wybierz szpital, 27 - III trymestr.
I jeszcze jedną rzecz zauważyłam. Jak się udostępnia kalendarz ciąży, to wchodząc na niego poprzez "Kalendarze na tablicy" widać wszystko jak na premium. Pasek postępu, proponowana waga, prawidłowe wartości i wymiary dzidziusiaJa tak działam bez premium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 15:46
nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:Aaaa zapomniałam Wam napisać ze wczoraj z mężem odwiedziliśmy sklep z wózkami. Wpadł nam w oko berbetto Pascal, bardzo lekki, zwinny a do tego fotelik maxi cisi City. Naprawdę nas urzekł. Czy ktoras ma takie cudo lub ktoś ze znajomych? Opinie czytałam to są B.dobre. Zastanawiam się też nad używanym ale nikt ich nie sprzedaje.
popieram wózek fajny ale my go skreśliliśmy - mimo wielkiego zachwalania przez panią w sklepie - bo wydaje nam się za szeroki. Próbowałam przespacerować się nim po sklepie i nie było szafki, stojaka i łóżeczka o które bym nie zawadziła to co będzie jak wybiorę się z dzieckiem na zakupy? -
Galanea wrote:Jak się zajrzy w kalendarz, nawet bez abonamentu, to widać co jest napisane. Około 21tc jest szkoła rodzenia, 24tc - test glukozy i granica przeżywalności, 25tc - wybierz szpital, 27 - III trymestr.
Oo, sprytnie. Istotnie, wszystko widać.
Galanea lubi tę wiadomość
-
Hejka widzę że nie tylko ja dziś siedziałam na tablica.pl i allegro:-)
Też już wybraliśmy wózek ale kupimy go ok kwietnia. Wózek na pewno będzie używany szkoda kasy na nowy a łóżeczko na pewno noweMoja kuzynka ostatnio się odezwała i chce mi dać fotelik samochodowy i nosidełko - więc juz odpada taki zakup
Galanea lubi tę wiadomość
-
nie licząc starszych dzieci w rodzinie to fajnie mieć też jedno po drugim - my prawie nic nie musimy dokupywać, choć wózek mi się znudził
ale właśnie w tym tygodniu kuzynka zaproponowała nam wózek peg perego 3 w 1 po swoim synku, więc będą dwa
Mamy starą spacerówkę tej firmy i powiem wam, że firma jest naprawdę dobra, ma niezłe rozwiązania (i niezłe ceny)
-
Ja tak ostatnio jak rozmyślałam nad wózkiem to doszłam do wniosku, że wózek musi mieć dobre solidne koła.. i na spacerówkę należy zwrócić szczególną uwagę.. dzieci rodzimy w czerwcu więc przez te ciepłe miesiące w gondoli takie maleństwo będzie super wozić i nie będzie problemu.. jednak to właśnie w te zimne zimowe miesiące nasze dzieci osiągną wiek kiedy to trzeba będzie wozić je w spacerówkach i kiedy będzie śnieg i ciapa.. a na spacer będziemy wychodziły to koła tu są najważniejsze.. i w miarę zabudowana spacerówką.. nie wyobrażam sobie przedzierać się malutkim kółeczkami po nie zawsze dobrze odśnieżonych chodnikach czy drogach.. No ale patrząc na ostatnie zimy to czy faktycznie trzeba będzie się przedzierać przez śnieg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 17:10
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
evas wrote:Judi ja tak mam. Jedną taka plamę mam na udzie, a drugą na przedramieniu. Moim zdaniem to jakaś grzybica. Pomaga maść Pimafucort (bezpieczny w ciąży). Niestety jest na receptę.
Dziękuję bardzo:) Liczyłam na to, że któraś z Was się z czymś takim spotkała. Wybiorę się w pierwszej kolejności do lekarza rodzinnego, żeby rzucił okiem, bo do dermatologa trzeba czekać kilka tygodni.
Weronika- śliczne mebelki:) Marzę o takich. Nas niestety nie stać, do pierwszego dziecka też kupiliśmy tylko najtańsze łóżeczko, ale te mebelki naprawdę cudne:)weronikabp lubi tę wiadomość
-
Tusia- ja oglądałam Jedo fyn memo- są i ładne i wydaje się właśnie te wszystkie rzeczy, o których piszesz są ok. Koła pompowane duże(będę go na 4 piętro wciągać, więc to ważne), spacerówka jest duża, ma oddzielną budkę, regulację podnóżka... Widziałam go w sklepie i był fajny. Także póki co jesteśmy za nim.
Ale weźmiemy 2w1- bez fotelika. Fotelik chcemy kupić porządny, z isofix.Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość