MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronika - bo nie zawsze cena idzie w parze z najwyższą jakością. Dla mnie przy wyborze liczyła się funkcjonalność wózka, koła duże pompowane, duża gondola, zwrotność, waga wózka (mieszkam na 4-tym piętrze), możliwość składania tak, aby zajmował jak najmniej miejsca.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Galanea, w tym rankingu nie ma żadnej z marek o wyższych cenach, więc jak dla mnie rankingi opierają się głownie na cenach, im tańszy tym lepiej się sprzedaje to normalne. Nie sugeruję się rankingami.
Myślę, że najlepiej znając swój budżet i możliwości i gusta, wybrać modele i popytać bezpośrednio ludzi posiadających danych wózek i zobaczyć go na żywo przed kupnem, to bardzo ważne. Ja tak jak pisałam wybrałam foppapderetti ale wcześniej rozmawiałam z mamami posiadającymi te wózki oraz widziałam go na żywo w sklepie, potem znalazłam w najlepszej cenie w necie.
fajny wozeczek ale jednak za 8 tys to ja wole dziecku cala wyprawke kupic i jeszcze zdecydowac sie na pobranie krwi pepowinowej
-
Topa te wózki nie są praktyczne.. i są dosyć ciężkie.. bo nawet kiedy masz maleństwo to i tak spacerujesz ze spacerówką bo do spacerówki wkładasz wkładkę i dziecko.. tak samo jest z nosidełkiem musisz je włożyć do spacerówki..
A jak np. jedziesz na szybkie zakupy czy gdzieś, gdzie wiesz, że nie będziesz długo spacerować to wystarczy zapakować do samochodu sam stelaż.. dziecko i tak jedzie w foteliku a później tylko fotelik zakładasz do stelaża.. a tak ciągle od początku mordujesz się ze spacerówka dlatego wózki gondola spacerówka fotelik moim zdaniem są praktyczniejszeale to moje zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 22:21
NataliaK, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, widzę że tu szał wyprawkowy, a ja wcale nie mam weny, nawet nie chce mi się nic oglądać. W pierwszej ciąży jakoś inaczej to się wszystko przeżywa. Jedyne co, to od czasu do czasu zerknę na "tablicę" za wózkiem, bo poluje na fajnego używanego bliźniaka. Kurczę, zazdroszczę Wam tych chęci kompletowania sprawunków dla maleństw, mam nadzieję, że u mnie chęci pojawią się chociaż przed majem, żebym zdążyła cokolwiek przygotować
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:fajny wozeczek ale jednak za 8 tys to ja wole dziecku cala wyprawke kupic i jeszcze zdecydowac sie na pobranie krwi pepowinowej
uważam ze każdy ma prawo wydać tyle ile chce i ile ma.
-
nick nieaktualny
-
Tusia84 wrote:Topa te wózki nie są praktyczne.. i są dosyć ciężkie.. bo nawet kiedy masz maleństwo to i tak spacerujesz ze spacerówką bo do spacerówki wkładasz wkładkę i dziecko.. tak samo jest z nosidełkiem musisz je włożyć do spacerówki..
A jak np. jedziesz na szybkie zakupy czy gdzieś, gdzie wiesz, że nie będziesz długo spacerować to wystarczy zapakować do samochodu sam stelaż.. dziecko i tak jedzie w foteliku a później tylko fotelik zakładasz do stelaża.. a tak ciągle od początku mordujesz się ze spacerówka dlatego wózki gondola spacerówka fotelik moim zdaniem są praktyczniejszeale to moje zdanie
Na razie patrzę oglądam i wysłuchuję opinii
Co 60 głów to nie jedna
Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Za 8000? Nigdy nie dałabym tyle za wozek. Wow, ja kupuje cały zestaw za 2800 we Włoszech. Krew tez oddaje pępowinową. Z reszta jeśli kogoś stać to niech kupuje za 8000 i wiecej, ja nie zazdroszczę innym i nie krytykuje.
uważam ze każdy ma prawo wydać tyle ile chce i ile ma.
ale fakt wozki sa super. Ja tez nie krytykuje kazdy robi to co lubi a ja wyrazam tylko swoja opinie
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Patrzę też na te wózki X-lander fajne są ale co myślicie o 3 kołowym ? Wygodny? stabilny? nie wywrotny?
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Idę dziś znów do swojego lekarza i mam do niego całą listę pytań... Na ostatnim usg zapytałam się lekarza robiącego usg jak się mierzy długość szyjki, na co on odparł, że przecież lekarz to bada na każdej wizycie... No mnie nie bada. Ani razu od początku ciąży...
Do tego leciutko spadła mi hemoglobina, a wolałabym nie doprowadzić się do anemii, więc jeszcze o to mam pytanie. I o witaminy (ciągle biorę jedynie folik i nie wiem, czy to dobrze). I o skurcze macicy podczas orgazmu (też tak macie?) I o ewentualną infekcję (przecież jak mnie nie bada, to możemy się nawet nie zorientować, czasem to przebiega bezobjawowo). I o to, czy powtórzy mi toksoplazmozę. I o szpital (jeśli jest jakiś, który on poleca).
Coś Wam jeszcze przychodzi do głowy z ważnych pytań w 5 miesiącu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 06:37
-
Kochana, ja mam x-landera 4 kołowego i nigdy mnie nie zawiódł a jeździmy z nim po różnych polnych piknikach,plażach,lasach...nieraz widziałam jak na takim pikniku urządzonym prowizorycznie na łące i dechach rodzice taki 3-kołowy musieli nieść-tatuś z przodu,mama z tyłu a dziecko w środku;)
mój x-lander to jakaś seria limitowana (chodzi o design) ale w warunkach polowych to jak czołg-koła 4, dmuchane, prowadzi się jednym palcem.
topa42 wrote:Patrzę też na te wózki X-lander fajne są ale co myślicie o 3 kołowym ? Wygodny? stabilny? nie wywrotny? -
topa42 wrote:Patrzę też na te wózki X-lander fajne są ale co myślicie o 3 kołowym ? Wygodny? stabilny? nie wywrotny?
Też czekam na ten tydzien maluszka w lidlu, musze wymienic.pare rzeczy na nowe. Dzis tez sa ubranka ale.chyba dla starszych dzieci, moze też sie przejde na spacer -
Ja też się zapatruję na czterokołowe xlandery,bardzo do mnie przemawiają.
Modelka,mam prośbę,jak zadasz te wszystkie pytania lekarzowi,to napisz tutaj co powiedział,ok? Ja swojego ostatnio zmolestowałam o posiew,sam z siebie też nie chciał mnie badać.Modelka lubi tę wiadomość