X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dopiero mam rozkminke co do zakupow...niewolno mi wychodzic z domu, a nie mam jeszcze kompletnie nic :( nie mam mozliwosci zobaczenia wozka czy mebelkow na zywo, bede musiala znalezc w internecie i liczyc na gust i opinie meza.
    Wyprawke do szpitala bede musiala miec jakos wczesniej gotowa, bo nigdy (tfu, tfu) nic nie wiadomo...troche mnie to wszystko przeraza, ale na pewno nie zabiore sie za to przed 24, 26 tygodniem.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idąc tropem promocji w Lidl, moze warto po dyskutować o niektórych produktach. Szczególnie ukłon kieruje do mam które maja mleczna przygodę za soba:) chodzi o produktu toujour czy testowalyscie, polecacie inne. 1. Wkladki laktacyjne 2. Chusteczki nawilzane, 3.patyczki do uszu, 4 podkłady? Gdy zakończymy temat przejdziemy do kolejnych produktów. Myślę ze to pomorze nam w przemyślanych zakupach. Tak wiec Mamusie do dzieła. Nie ukrywam ze jestem B.zainteresowana tematem jako pierwiastka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 08:14

fler lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczęłam kolejny z 4 ostatnich tygodni w pracy przed zwolnieniem lekarskim. Jeszcze tylko 4 tygodnie i będę odpoczywać w nowym mieszkanku :)
    Ja dla dzidzi nic nie mam jeszcze kupione o chy a dopiero kupię jak mała sie urodzi. Do szpitala tylko wyprawke kupię, a reszta mąż będzie musiał sie zająć jak będę na porodowce. :)
    Miłego dnia !

Modelka, NataliaK lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja też się zapatruję na czterokołowe xlandery,bardzo do mnie przemawiają.

Modelka,mam prośbę,jak zadasz te wszystkie pytania lekarzowi,to napisz tutaj co powiedział,ok? Ja swojego ostatnio zmolestowałam o posiew,sam z siebie też nie chciał mnie badać.

Ok, wszystko napiszę :) Jeśli Wam przyjdą do głowy inne pytania, to dawajcie znać, do 17 mam czas :)

A posiew w kierunku czego robiłaś?

P.S. Znalazłam właśnie dokładny opis badania położniczego... (http://www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/pol.html) - któraś z Was była już tak badana? Ja ani razu od początku ciąży...

P.S.2 Znalazłam też opis badań, które powinien wykonywać lekarz, ze strony NFZ, może przyda się tym z Was, które (jak ja) nie miały wykonywanych wszystkich badań... http://www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/mama/plan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 08:55

Galanea lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze bada na samolociku, sprawdza infekcje, długość szyjki, miękkośc, dotyka brzucha sprawdzając czy macica nie twardnieje, gdzie się znajduje. a potem usg z dopplerem.I tak na każdej wizycie. Myślę że niektóre badania są wprowadzane wraz z rozwojem ciąży np. 5,6 chwyt.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak... ja nie miałam badania ginekologicznego/położniczego od początku ciąży. Bada mnie jedynie lekarz robiący usg, mój ginekolog ani razu nie dotknął mnie palcem, ani razu nie położył na samolociku... Robi wywiad, zleca badania i tyle...

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka- spytaj go czemu tak nie robi albo zmień lekarza- na słowo ci wierzy? równie dobrze móglby telefonicznie z tobą odbywać wizytę. ja chodzę prywatnie- ale już na pierwszej wizycie dżin powiedział , że każda tak będzie wyglądać. musi wyglądać!

Modelka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie, do tego samego lekarza od jakiś 4 lat, w Medicover... Zapytam się go dzisiaj, a jeśli nie udzieli mi satysfakcjonującej odpowiedzi, to zmienię go i tyle...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo na kkażdej wizycie tzn samolocik i usg z dopplerem nie wyobrazam sobie ze mnie lekarz nie bada :/ modelka nie myślałas o zmianie lekarza?

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A posiew się robi w kierunku czegoś?Matko,nie wiem,po prostu powiedziałam "panie doktorze,zrób mi pan posiew po tych wszystkich infekcjach i antybiotyku" ;),wsadził patyczek i zrobił,chyba w kierunku bakterii i grzybów,taki jak miałam na początku ciąży.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka jestem w szoku, ja na początku chodziłam na nfz i tam lekarz też badał mnie na każdej wizycie na samolocie fakt nie badał macicy rękoma zewnętrznie.. jednak postanowiłam wrócić do mojego zaufanego lekarza, który zna mnie i mój organizm wiele lat..
    I on właśnie na każdej wizycie 1. rozmowa, wywiad, wyniki. 2. ważenie, mierzenie ciśnienia 3. Samolot i tam: bada rękoma macicę przez powłoki brzuszne.. podaje mi zawsze jakiej wielkości jest i gdzie sięga, później zakłada rękawiczki i bada szyjkę macicy, patrzy na wydzielinę.. wziernik patrzy co się dzieje wewnątrz.. usg dopochwowe sprawca długość szyjki.. i zawsze mierzy ją w najmniej korzystnym miejscy jak to mówi.. tętno płodu..ogląda łożysko.. no i u mnie ostatnio zerknął na bliznę wewnętrzną po cc
    4. Na koniec zalecenia co do następnej wizyty.

Oczywiście kiedy jest czas na Usg dokładne to wykonuje je ze wszystkim pomiarami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 09:39

ggfxf7q.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Sunset jakbyś miała linka to zapodaj :-) Przejechałabym sie na takie coś :-)

http://simin.pl/akcje-prozdrowotne/ Proszę - teraz nadrabiam weekendowe zaległości :) Później napiszę więcej.

c55fflw1uez1iz08.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, aż nie chce mi sie wierzyć . Żeby prywatnie lekarz Cie ani razu nie zbadał. Ja na kazdej wizycie jestem badana, mam usg, sprawdzany brzuch, czy szyjka sie skrca czy nie, ciśnienie itp. Jak Twój lkarz tak może, przecież możesz miec jakąś infekcje ktorej sama nie czujesz a on przez rozmowe tego nie sprawdzi. Pogadaj z nim, w.koncu za to placisz albo zmien lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    A ja dziś zaczęłam kolejny z 4 ostatnich tygodni w pracy przed zwolnieniem lekarskim. Jeszcze tylko 4 tygodnie i będę odpoczywać w nowym mieszkanku :)
    Ja dla dzidzi nic nie mam jeszcze kupione o chy a dopiero kupię jak mała sie urodzi. Do szpitala tylko wyprawke kupię, a reszta mąż będzie musiał sie zająć jak będę na porodowce. :)
    Miłego dnia !

Ja też :)
    Został mi również miesiąc :) szczerze to odliczam zawzięcie :D

czekajajaca lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie dziewczyny postraszylyscie... Dobrze, że jestem po usg polowkowym, bo bym się zaczęła stresować. Ale serio się go zapytam, o co chodzi i najwyżej zmienię, chociaż z ciężkim sercem, bo siła przyzwyczajenia działa...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche z innej beczki...czy mialyscie moze biegunke po luteinie doustnej?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja też jestem w szoku...
    Nie wyobrażam sobie żeby lekarz nie badał mnie ginekologicznie na każdej wizycie.
    U mnie jest wywiad, badanie ginekologiczne przez brzuch, i dopochwowe, sprawdza ph, szyjke, itp.
    Do tego teraz zaczęło się mierzenie miednicy, bo chcę rodzić sn, a mam wąską miednice. Więc na każdej wizycie mierzymy i sprawdzamy ile się rozeszła i czy dojdzie do poziomu ze będę mogła urodzić sama...

Jak nie chcesz zmieniać lekarza, to może najpierw z nim porozmawiaj ze dla Ciebie ważne są te badania i żeby to poprostu robił... Jak powie, że nie, to wtedy zastanów się nad zmianą.

Wiem, że niektórzy lekarze tak robią, że nie praktykują takich badań. Moja koleżanka przechodziła ciąże w Irlandii i też nigdy nie była badana ginekologicznie. Bo tam mają takie zasady - położna tylko robi wywiad i mierzy brzuch. Więc będąc dwa razy w Polsce poszła prywatnie i tam ja lekarz zbadał.
    Wszystko jest ok dopóki nic się nie dzieje... Tak właśnie powiedziałam koleżance ze miała szczęście ze nic się nie działo z szyjka, że nie miała żadnej infekcji, itp...
    Ale chyba lepiej dmuchać na zimne i to sprawdzić raz na miesiąc...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://terazmamy.pl/?p=73 a tu ten link o który mi chodziło, ale nie od razu go znalazłam :)

Ja też mam dziś wizytę i jestem cała w stresie. Oby tętno dzidziusia zdążyło się już unormować - na tą informację głównie czekam, a jak poznam przy okazji płeć to też będzie dobrze, ale teraz to jakoś zeszło na drugi plan...
    Trzymajcie kciuki.

No i dziś połowa ciąży do odhaczenia... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 10:34

AISAK lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczów macicy podczas orgazmu to mi lekarz powiedział że to trwa chwilę, więc jest niegroźne. Chyba że zauważe że po orgazmie trwa to dłużej i utrzymuje się twardy brzuch, wtedy szlaban na seks i do lekarza szybciutko mam lelecieć :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co powiecie dziewczyny na takie rozwiązanie przy braku miejsca na dziecięce akcesoria? Może któraś korzystała z tego produktu- interesuje mnie to czy sie np. nie rozciąga wiszący worek mnie nie interesuje. http://allegro.pl/munchkin-organizer-na-lozeczko-pieluchy-kosmetyki-i3941998398.html

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ