X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Nutka, muszę się wybrać do sklepu żeby dokładnie oglądnąć :)

Mi się już od jakiegoś czasu podobają Boldery ale muszę je jeszcze przeanalizować pod kątem moich ostatnich przemyśleń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 18:06

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czatuje na ten http://allegro.pl/obrotowy-wozek-coletto-marco-polo-4w1-isofix-i3908843578.html
    Ma dobre opinie, cena też nie najgorsza i wizualnie też jest ok :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wózek kupuje uzywany stelaz plus gondola spacerowka i fotelik :) ceny sa wrecz smieszne bo miedzy 100 a 350zl :) i wozki sa w bardzo dobrym stanie z reg po jednym dziecku :) z nowych rzeczy to wiadomo ze materac posciel wanienka itd :)bo nie widze sensu w kupowaniu nowego wozka bo za cene nowego to mam praktycznie cala wyprawke dla dzidziusia :)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka zrobię podobnie :-)

Wypatrzyłam w lidlu dzień maluszka od 10 lutego zerknijcie sobie :-)
    http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-97830BAD-471BA77F/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=195

nutka, Galanea, monaaa, Limerikowo, Margotka87 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    A ja czatuje na ten http://allegro.pl/obrotowy-wozek-coletto-marco-polo-4w1-isofix-i3908843578.html
    Ma dobre opinie, cena też nie najgorsza i wizualnie też jest ok :)
    Śliczne są takie wózki i mi się bardzo podobają lecz niestety ja takiego nie mogę sobie kupić :-( nie nadaje się na teren wiejski z podłożem kamienistym

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Śliczne są takie wózki i mi się bardzo podobają lecz niestety ja takiego nie mogę sobie kupić :-( nie nadaje się na teren wiejski z podłożem kamienistym

Ja mam nadzieję że u mnie się sprawdzi, chociaż tak naprawdę kiedyś wózki były wiklinowe, kółka dziadowe i się sprawdzały więc nie będę wymyślać :))

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak, ale ja wiem że u mnie jak miałabym iść do lasu na spacer po kamienistej drodze dostałabym szybko szału :-)więc wolę kupić duże koła i nie obrotowe :-)

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Widzę, że nie tylko ja miałam bezsenną noc.. Masakra! :-(
    u mnie noc też była koszmarna..:/ najpierw sąsiedzi wywieźli swoje maleńkie dziecko i urządzili sobie imprezę...ale co oni tam wyprawiali to jakiś koszmar.my zawsze mamy pecha do sąsiadów :(
    jak już zasnęłam, to obudziło mnie skrzypiące łóżko nad głową...

81clk9i.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Margotka zrobię podobnie :-)

Wypatrzyłam w lidlu dzień maluszka od 10 lutego zerknijcie sobie :-)
    http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-97830BAD-471BA77F/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=195

Dzięki za linka topa :) Czekałam na taki tydzień Lidlowy :) Jeszcze przydałby się tydzień z ciuszkami ciążowymi. Kiedyś taki był.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Ja tezz mam łożysko na przedniej sciance i troche wiecej tłuszczyku na brzuchu dlatevo nie czuje tak wyraznych ruchöw.Lekaż powiedział że mam sie nie martwic.Wiec ty tesz sie nie martw.Ale wczoraj wyraznie poczułam pierwszego kopniaka.Dziwne uczucie.Ale cudowne
    też mam łożysko na przedniej ścianie, ale czuję ruchy gdy spokojnie siedzę, leżę, położę rękę na brzuchu. a wczoraj jak się wpatrywałam w brzuch, w momencie kopniaczka widziałam jak się brzuszek poruszył :)

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Aaaa zapomniałam Wam napisać ze wczoraj z mężem odwiedziliśmy sklep z wózkami. Wpadł nam w oko berbetto Pascal, bardzo lekki, zwinny a do tego fotelik maxi cisi City. Naprawdę nas urzekł. Czy ktoras ma takie cudo lub ktoś ze znajomych? Opinie czytałam to są B.dobre. Zastanawiam się też nad używanym ale nikt ich nie sprzedaje.
    Też mi się bardzo podoba :)
    opinie są w porządku, można obserwować na tablica.pl co do używanych, było parę ogłoszeń, no już nieaktualnych.

81clk9i.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No niby tak, ale ja wiem że u mnie jak miałabym iść do lasu na spacer po kamienistej drodze dostałabym szybko szału :-)więc wolę kupić duże koła i nie obrotowe :-)

Topa, my mieszkamy bardzo blisko lasu i właściwie codziennie chodziłam tam na spacery. Mamy wózek z dużymi kołami, przednie są obrotowe, ale z blokadą. I mąż tej blokady używa, ja natomiast dostaję szału jak mi się wózek blokuje na kamieniach i wolę mieć obrotowe, które cudnie wychodzą z takich przeszkód. Najlepiej to zabrać jakiegoś (cudzego) malucha na spacer i samemu ocenić co jest w jego wózku dobre, a co złe - ja tak chodziłam z chrześniakiem, że kupiłam ten sam wózek :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Moze ktoras z Was bedzie zainteresowana buteleczkami:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3941307488
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3941361432
    Pozdrawiam

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa tak Was spytam doświadczone Mamusie, do którego miesiąca powinno się wozić maleństwo w gondoli?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najdłużej, bo materacyk jest zupełnie płaski i to jest najzdrowsze dla kręgosłupa. Myśmy wozili Weronikę 7 miesięcy, ale niestety za długa urosła i na ostatni miesiąc zimy musieliśmy ją przekładać do spacerówki. No i w gondoli cieplej. A jak dziecko nie śpi to w gondoli jest możliwość podniesienia oparcia i brzdąc więcej widzi. Wera na szczęście nie miała problemów ze snem na spacerach :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już dostaję oczopląsu :-) Nowe czy używane ? Takiej firmy czy takiej? Ech ciężki wybór.
    Trafiłam tez na taki wózek co o nim myślicie?
    http://allegro.pl/speed-3w1-wozek-wielofunkcyjny-kola-pompowane-i3927454991.html

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa nie znam tej marki, trzeba poczytac, trochę krzykliwe wzory na tych wózkach :)
    ja natomiast zakochałam się dziś w produktach firmy bloom, ten fotelik na pewno kupimy, może być używany już jako kołyska dla noworodka, a potem az do 5 roku zycia :)a jakie mają meble ..ufff co za firma.
    17q9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 21:40

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.siostraania.pl/artykul/ranking-wozkow-dzieciecych

Polecam poczytać. Ja właśnie zdecydowałam się na X Landera XA (używanego, jak pisałam wyżej).

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ten wózek chyba nie ma normalnej gondoli tylko jakąś wkładkę?

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, w tym rankingu nie ma żadnej z marek o wyższych cenach, więc jak dla mnie rankingi opierają się głownie na cenach, im tańszy tym lepiej się sprzedaje to normalne. Nie sugeruję się rankingami.
    Myślę, że najlepiej znając swój budżet i możliwości i gusta, wybrać modele i popytać bezpośrednio ludzi posiadających danych wózek i zobaczyć go na żywo przed kupnem, to bardzo ważne. Ja tak jak pisałam wybrałam foppapderetti ale wcześniej rozmawiałam z mamami posiadającymi te wózki oraz widziałam go na żywo w sklepie, potem znalazłam w najlepszej cenie w necie.

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ