X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, jak o ceny trzeba pytać mailem to trochę się domyślam, że to nie jest półka cenowa Ikei ;). Możesz mi zdradzić cenę np. za łóżeczko, które Ty wybrałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    około 1100 zł ;)ale będę negocjować ceny, bo chcę kilka rzeczy od nich kupić, jeszcze komodę, szafę i skrzynię, a w przyszłości dokupić regał na zabawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 13:06

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, za dużo dla mnie, wracam do allegro i Ikei ;). Hehe.

weronikabp, AISAK, nutka, monaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika bez Ikei to chyba żadna z nas się nie obędzie tak czy siak, mnóstwo mają praktycznych fajnych rzeczy dla dzieciaków. :))

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero sobie zdałam sprawę, że dzisiaj mi pyknęło 50% ciąży :) Ależ ten czas leci..
    Piekę ciasto marchewkowe, wybrałam inny przepis niż MagdyO, bo okazało się, że mam za mało oleju.
    Dla zainteresowanych wklejam przepis ;)

http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/ciasto-marchewkowe-przepis-jak-zrobic-ciasto-maerchewkowe,17_33952.html

Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, bardzo wiele moich koleżanek należy do facebookowego forum "9 miesięcy ciszy i 18 lat wrzasku...", tam mamy zadają różne pytania i odpowiadają sobie na wzajem.

Raz jedna zapytała, jakie krzesełko do karmienia jest najlepsze. 99% komentujących odpowiedziało jednogłośnie: ANTILOP Z IKEI :D.

Oglądałam sobie ostatnio tego Antilopa - proste jak budowa cepa, łatwe w czyszczeniu, ja właśnie lubię tę ikeowską prostotę i nie wydumane, a trafione pomysły. Chociaż na jakość trzeba uważać, rodzice kupili parę lat temu tańszą kanapę do pokoju i okrutnie się zapada. Ale inne meble, które stamtąd mamy - ok.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak na jakość trzeba uważać różnie to bywa w Ikei. ;) muszę zobaczyć tego ANTILOPA, nie widziałam. Mojej chrześnicy 3 lata temu kupiłam fotelik chicco, moja bratowa do dziś mówi, że to najwspanialszy prezent, że sobie zycia nie wyobraża bez tego fotelika. Tosia tez go bardzo lubiła, bardzo szybko nauczyła się sama jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 13:53

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz antilopa:

ikeaantilophc.jpg

Mówię, prosty jak budowa cepa, mamy chwaliły sobie przede wszystkim to, że błyskawicznie się go czyści i jest stabilny, nie wydumany. A, no i jest tani, jak barszcz, teraz w promocji za 50zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 14:02

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, trzeba będzie to przemyśleć, bo niestety dla dziecka twardy do siedzenia, chicco wygląda tak: ma wkładkę dla maluszka, więc spokojnie od momentu kiedy dziecko siada można już go używać.Tez się łatwo czyści.
    ums8.jpg

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tę wkładkę mozna sobie wrzucić normalnie do pralki?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego ikeowskiego antilopa też można dokupić wkładkę, chociaż trochę mniej wypasioną :).

coyocancoral.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 14:15

nutka lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jak ja żałuję, że nie ma Ikei w Olsztynie. Będzie trzeba się przejechać do Gdańska. Zgadzam się, że w prostocie siła, no i cena bardzo atrakcyjna :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zakupów dla maluszka, to my z partnerem zdecydowaliśmy się na zakup niektórych rzeczy używanych. I takim sposobem na miejscu kupiliśmy wózek X Lander XA 2w1 w bardzo dobrym stanie, duże łóżeczko dziecięce z szufladą, plus materac, prześcieradło, ochraniacz, fotelik samochodowy, huśtawka dla niemowlaka z podstawką, wszystko za 650zł. Oglądaliśmy wszystko osobiście przed zakupem, wszystko mało używane w świetnym stanie. A jaka oszczędność :) Bardzo jestem zadowolona z zakupów, bo przecież ile takie dziecko użyje tych sprzętów?

nutka, monaaa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak, 650zł już z wózkiem???

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, za to wszystko co wymieniłam :) Wózek super, nadaje się w teren, spacerówka plus gondola. Polecam oferty na tablica.pl :)

Do tego specjalne torby i saszetki do X Landera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 14:18

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, szalona! :) odpalam tablicę :D.

Galanea lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Ikeowskim to problem moze byc z wsadzeniem i wyjęciem dziecka gdyż nie ma możliwości otwarcia tej górnej części. Mialam ten fotelik dla córki i sie nie sprawdził natomiast Chico idealny nawet jak mała zasnęła to jest możliwość pozycji pół leżącej i regulowania gora dół co sie sprawdza u starszakow. Dziewczyny popaczcie w komisach lub na Gumtree lub Tablica.pl

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Tę wkładkę mozna sobie wrzucić normalnie do pralki?

to jest cerata, to się wyciera :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A propos zakupów dla maluszka, to my z partnerem zdecydowaliśmy się na zakup niektórych rzeczy używanych. I takim sposobem na miejscu kupiliśmy wózek X Lander XA 2w1 w bardzo dobrym stanie, duże łóżeczko dziecięce z szufladą, plus materac, prześcieradło, ochraniacz, fotelik samochodowy, huśtawka dla niemowlaka z podstawką, wszystko za 650zł. Oglądaliśmy wszystko osobiście przed zakupem, wszystko mało używane w świetnym stanie. A jaka oszczędność :) Bardzo jestem zadowolona z zakupów, bo przecież ile takie dziecko użyje tych sprzętów?
    o nie, materaca używanego i prześcieradła bym na pewno nie kupiła ;) never. Ale słuchajcie niech każdy kupuje co mu się podoba :)dobrze, że mamy rózne gusta i potrzeby, nudno by było jakbyśmy miały wszystkie te same mebelki z Ikei :))

monalisa lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to jest cerata, to się wyciera :))

Aa, fajosko :). Z tym wyjmowaniem i wkładaniem - racja, w przypadku ikeowskiego może być ciężko.

Dziewczyny, weszłam na tablicę parę minut temu i już mam wózek, który chcę kupić :P. Ale powiedziałam sobie, że przed marcem wózka nie kupię. Jednak zamykam tablicę ;).

Galanea, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ