X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie naszło na jedzenie. Kanapki z pasztetem domowej roboty i ogóreczki kiszone :D

9bsp388.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio bierze na słodycze :) więc na kolację 2 kanapeczki z sałatą , serem,rzodkiewka i ogórkiem a na drugą część kolacji pół podelka lodów toffi :) mniam a dzidzia teraz bryka i bryka

evas lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze jabłuszko wcinam :D mój maluch na szczęście poszedł już spać. Ponad 2 godziny wieczorem kopał mamusię :D

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba moja radość była przedwczesna. Mały znowu bryka - skąd on ma tyle energii o tak późnej porze? Dodam, że pół dnia i cały wieczór też nie spał.

kambel lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że moja mała codziennie zaczyna stukac o 11 wieczorem,a jak prędzej się położe to nie mogę zasnąć i po pół godzinnym maratonie padam jakbym to ja nie wiadomo co wyczyniala

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność w 20 tyg ciazy.. Dziewczyny tak piszecie o tych kopniakach itd.. Ja tylko czasem czuje jakis drobny ruch mojej małej i zaczynam sie martwić ze nie mam kopniakow tak jak Wy...:-( pani Doktor powiedziała że mam łożysko na przedniej ścianie dlatego kopniaki beda odczuwalne pózniej...mam nadzieje ze juz niedługo...21 tydzień sie zaczął, to juz z górki co ?

• kambel Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie przyjdzie i czas na Ciebie :)
    teraz tak się cieszymy a jak zaczną się konkretne kopniaki to wtedy zobaczymy jak to będzie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać:(

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku przepraszam, ze tak od rana z ochrzanem, ale dziewczynki czy wy powariowalyscie z tym lekiem przed szpitalem? ;) przeciez to dobrze, ze zatrzymuja na obserwacji i nie bagatelizuja sprawy, ja w szpitalu czuje sie bezpieczniej...jak napina mi sie brzuch to od razu jest reakcja i nie musze sie zastanawiac czy jechac na IP czy jeszcze nie :) wiem, ze szpital do najwiekszych atrakcji nie nalezy, ale glowy do gory, jestescie pod kontrola i bardzo mnie to cieszy! Buzka :* milej niedzieli!

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie obudził dziś mój babelek w brzuszku- kopał i kopał, aż wstałam napić się soku:) Zjadłam śniadanie i poszedł spać łobuziak. Nie daje o sobie zapomnieć zbyt często:)

Dziewczyny, może Wy będziecie wiedziały co to może być. 2 tygodnie temu coś zaczęło mnie swędzieć pod kolanem. Myślałam, że może coś mnie ukąsiło, jest reakcja uczuleniowa i przejdzie. Czekałam, nawet chyba więcej niż 2 tygodnie i nic. Mam wielką, suchą i swędzącą czerwona plamę pod kolanem i nie znika, nie swędzi mniej a jak próbuję posmarować balsamem to dodatkowo boli. Już mnie to zaczęło irytować i niepokoić. Ciągle to czuję, a w nocy spać nie mogę. Słyszałyście o czymś takim?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Spać:(

Widzę, że nie tylko ja miałam bezsenną noc.. Masakra! :-(

weronikabp, AISAK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność jest straszna :-( nie lubię.

Ale za to fajnie skończyć 20 tyg :-)))))

Judi, mnie często gdzieś cos zaswędzi w ciąży, ale to są raczej incydenty, mijają - jeśli cos trwa tak dlugo to poszlabym z tym do lekarza. Dobrej niedzieli wszystkim :-)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Dziewczyny, może Wy będziecie wiedziały co to może być. 2 tygodnie temu coś zaczęło mnie swędzieć pod kolanem. Myślałam, że może coś mnie ukąsiło, jest reakcja uczuleniowa i przejdzie. Czekałam, nawet chyba więcej niż 2 tygodnie i nic. Mam wielką, suchą i swędzącą czerwona plamę pod kolanem i nie znika, nie swędzi mniej a jak próbuję posmarować balsamem to dodatkowo boli. Już mnie to zaczęło irytować i niepokoić. Ciągle to czuję, a w nocy spać nie mogę. Słyszałyście o czymś takim?

Dermatolog słyszał ;). Przejdź się, jak coś się tak długo utrzymuje, to lekarz powinien rzucić okiem. Jako dziecko miałam coś takiego na łydce, dostałam jakiś antybiotyk w kremie, ale nie pamiętam co to było. Pokaż lekarzowi, może jaki grzybek niegroźny, albo co :).

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Bezsenność w 20 tyg ciazy.. Dziewczyny tak piszecie o tych kopniakach itd.. Ja tylko czasem czuje jakis drobny ruch mojej małej i zaczynam sie martwić ze nie mam kopniakow tak jak Wy...:-( pani Doktor powiedziała że mam łożysko na przedniej ścianie dlatego kopniaki beda odczuwalne pózniej...mam nadzieje ze juz niedługo...21 tydzień sie zaczął, to juz z górki co ?
    Ja tezz mam łożysko na przedniej sciance i troche wiecej tłuszczyku na brzuchu dlatevo nie czuje tak wyraznych ruchöw.Lekaż powiedział że mam sie nie martwic.Wiec ty tesz sie nie martw.Ale wczoraj wyraznie poczulłam pierwszego kopniaka.Dziwne uczucie.Ale cudowne

weronikabp, Limerikowo, monalisa, nutka lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to swędzi skóra na brzuchu od kiedy (podążając za b. dobrymi opiniami forumowiczek) przerzuciłam się na bio-oil. Jest też czasami trochę zaczerwieniona. To możliwe w ogóle, żeby bio-oil uczulał? :P Chociaż pewnie wszystko może uczulić.

Od jutra będę się smarowała tylko Ziają, zobaczymy, czy swędzi, bo się zaczęła mocno rozciągać, czy przez bio-oila ;).

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na Ziaję uczulona... W pierwszej ciąży jak posmarowałam brzuch Ziają to natychmiast zrobił się czerwony, piekł i miał chyba 100 stopni. Mój synek też na ziajkę uczulony.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece na bio oil i oliwce Jonhstona.nie mam jak na razie rozstepow ani zadnych uczulen na szczescie.plus krem dla mam w ciazy-sheabutter Palmersa.mysle ze kazdy moze inaczej reagowac na dany preparat.to tak jak po kolacji w restauracji wszyscy jedli a 1 os moze
    miec totalna rewolucje niby po tym samym i noc z glowy.mnie mecza za to super realistyczne sny.np dzis bylam w Izraelu w zyd i arabskiej dzielnicy i dzialo sie az sie tym snem zmeczylam
    Ost dzien w pracy przede mna wlasnie;-);-);-);-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Ja jestem na Ziaję uczulona... W pierwszej ciąży jak posmarowałam brzuch Ziają to natychmiast zrobił się czerwony, piekł i miał chyba 100 stopni. Mój synek też na ziajkę uczulony.

Ja się właśnie Ziają smarowałam, zanim przerzuciłam się na Bio-oil i od chwili tej zamiany brzuch zaczął mnie swędzieć i skóra jest zaczerwieniona od czasu do czasu, dlatego od jutra zrobię powrót do Ziai i zobaczymy jak będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 10:39

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się smaruję Ziają od początku ciąży, a wieczorem oliwką... I tak codziennie... Mam nadzieję że dzięki temu rozstępy mnie nie dopadną...Niby ten krem Ziaji tylko 20 zł kosztuje, ale mi wychodzą 4 butelki miesięcznie ;)
    Ja dziś też źle spałam, no i jestem taaaka niewyspana :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) Ja tez tej nocy źle spałam cały czas wstawałam na siku chyba dzidzia uciska pęcherz. Powiem Wam że ja tez nie czuję mocnych kopnięć teraz od 2 dni mam ciszę dzidzia nie rusza się :-( Mam nadzieję że jeszcze z 2 tyg i juz w brzuszku będzie szaleć :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ