X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Maluszek dalej tydzień młodszy niż z OM. Wazy 436g. Zdrowiutki. Wszystko w porządku. Tylko echo serca nie było ale to w następnym tyg. I co Wam powiem-mam łożysko na przedniej ścianie. Maluszek ułożony był posladkowo i mimo wielu prób nie o kręcił się dżin nie potwierdził plci. zostajemy myślami przy synku.
    oczywiście mam skierowanie znowu na glukozę. I kazał posiew moczu i pochwy zrobić.
    jestem happy:)

MagdaO, monalisa, Galanea, Mucha, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko się sobą zajęło a ja wyjątkowo nie mam ochoty się przyłączyć do zabawy przez te plecy i tak siedzę bezczynnie się nudzę

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nudę polecam filmik - http://vod.pl/odyseja-zycia-przebudzenie-zmyslow,143651,w.html :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Galanea, poproszę przepis na ten chlebuś - smaka narobiłaś :-)

Przyznam bez bicia, że poszłam na łatwiznę i kupiłam mieszankę do chleb z mąki pszenno-żytniej, dodałam żurawinę i słonecznik, drożdże w proszku, a automat upiekł to za mnie :D Mimo wszystko wyszło pyszne :)

Gratuluję wszystkim pozytywnych wyników badań, weronikabp - Pola cudna :)
    Moja dzidzia mi dzisiaj poprawia cały czas humor, bo hasa w brzuszku :)

Mucha, weronikabp, onka79 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam kochane, że nie ma wspanialszej chwili niż patrzeć na swój Skarb, razem z Mężulkiem, stwierdził, ze jest do mnie podobna, rzeczywiście na filmiku widać moja usta :) i wiecie co, dziś mała też bardziej daje znać o sobie, to cudowne uczucie, jestem bardzo szczęsliwa :)
    Aisak cieszę się, że u Ciebie też wszystko cudownie :) moja waży niecałe 400gram ale to podobnież książkowo jak na jej wiek :)

Galanea, NataliaK, AISAK, monalisa, Limerikowo, Evelineq, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp na innym watku widzialam ze zdecydowalas sie na porod w MSWiA, hyhy moze spotkamy sie na porodowce ;-))

weronikabp lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, ovu pokazuje mi 22 tydzień ciąży i 6 miesiąc! Ja myślałam, że 6 miesiąc zaczyna się od 23 tygodnia...?

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AChyba każdy ma na początku z tym problemy :) Ja też się nad tym zastanawiałam, przeliczałam itd. no i w końcu doszłam do wniosku, że jednoznacznie nie da się tego przeliczyć. Biorąc pod uwagę, że w każdym miesiącu wypada trochę inna liczba dni i tak np. luty ma 4 tygodnie, natomiast grudzień miał ich prawie 5, natomiast ciąża trwa Jeśli jednak przyjmiemy, że średnio każdy miesiąc ma po 4 tygodnie to po prostu należy podzielić sobie liczbę tygodni na 4 i wtedy wyjdzie mniej więcej, który to miesiąc. W Twoim wypadku 22:4=5,5 - a więc w przybliżeniu to 6 mc
    Jednak takie przeliczaniu jest trochę zakłamane. Podam chociażby najprostszy przykład - jeśli 40 tygodni (tyle trwa ciąża) podzielimy na 4 to wychodzi, że w ciąży chodzimy 10 miesięcy :)
    Jednak najlepiej przyzwyczaić się i trzymać oznaczeń tygodniami.

Modelka lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka no właśnie, że gdzie nie zajrzysz to inaczej. ja bym jednak była za tym, że od 23 tyg dopiero :)

Modelka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronikabp na innym watku widzialam ze zdecydowalas sie na porod w MSWiA, hyhy moze spotkamy sie na porodowce ;-))

Ze względu na moje problemy ze zdrowiem wskazany jest szpital wieloprofilowy, a że leżałam w tym szpitalu to czuje się tam bezpiecznie. A Ty dlaczego tam? Masz tam swojego lekarza?

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ze względu na moje problemy ze zdrowiem wskazany jest szpital wieloprofilowy, a że leżałam w tym szpitalu to czuje się tam bezpiecznie. A Ty dlaczego tam? Masz tam swojego lekarza?
    Mam tam swojego lekarza,dodatkowo lezalam tam wiele razy naprawde nie zlicze jak duzo... i opieka jest bardzo dobra,wyprowadzili mnie na prosta i mam do nich bardzo duze zaufanie. Czeg8 chciec wiecej :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Mam tam swojego lekarza,dodatkowo lezalam tam wiele razy naprawde nie zlicze jak duzo... i opieka jest bardzo dobra,wyprowadzili mnie na prosta i mam do nich bardzo duze zaufanie. Czeg8 chciec wiecej :)
    oo a który to Twoj lekarz? bo coś mówiłaś, że do medicoveru chodzisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    oo a który to Twoj lekarz? bo coś mówiłaś, że do medicoveru chodzisz.
    Ja chodze do dwoch lekarzy, dr Nowicka to drugi lekarz, ten bardziej zaufany z mswia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja chodze do dwoch lekarzy, dr Nowicka to drugi lekarz, ten bardziej zaufany z mswia.
    Nowicka - nie znam, to ona z mswia?
    myslalam, ze samych facetow tam poznalam ale rzeczywiscie raz miała dyżur kobieta, taka po 40, trochę przy sobie, była bardzo sympatyczna, to Ona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 22:12

• monalisa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 jak tam po połówkowym daj znać bo Się martwie

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Agusia2312 jak tam po połówkowym daj znać bo Się martwie
    Agusia tez dzis miała? To czekamy na wieści. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Nowicka - nie znam, to ona z mswia?
    myslalam, ze samych facetow tam poznalam ale rzeczywiscie raz miała dyżur kobieta, taka po 40, trochę przy sobie, była bardzo sympatyczna, to Ona?

Ona chyba raczej chwilę przed 40, blondynka, co prawda lekko przy sobie, ale naprawdę lekko ;-), obecnie robi dodatkowo oprócz dyżurów na ginekologii staż na endokrynologii w tym samym szpitalu, także nie wiem, może faktycznie na nią nie trafiłaś ;-)

Miłego dnia dziewczyny, która może niech odpocznie dziś za mnie i za Franka, bo ja nie mam czasu ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 06:39

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe,to jeszcze i za mnie,cały dzień ganianiny :).Ale od środy fachowcy wchodzą z łazienką,juhuuu :).

weronikabp lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie ja mam ostatnio wahania nastrojów, teraz np straszna melancholia naszła i przygnębienie ehhhhh

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cod sie Agusia nie odzywa.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ