MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po wizycie. Maluszek dalej tydzień młodszy niż z OM. Wazy 436g. Zdrowiutki. Wszystko w porządku. Tylko echo serca nie było ale to w następnym tyg. I co Wam powiem-mam łożysko na przedniej ścianie. Maluszek ułożony był posladkowo i mimo wielu prób nie o kręcił się dżin nie potwierdził plci. zostajemy myślami przy synku.
oczywiście mam skierowanie znowu na glukozę. I kazał posiew moczu i pochwy zrobić.
jestem happy:)MagdaO, monalisa, Galanea, Mucha, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
onka79 wrote:Galanea, poproszę przepis na ten chlebuś - smaka narobiłaś
Przyznam bez bicia, że poszłam na łatwiznę i kupiłam mieszankę do chleb z mąki pszenno-żytniej, dodałam żurawinę i słonecznik, drożdże w proszku, a automat upiekł to za mnieMimo wszystko wyszło pyszne
Gratuluję wszystkim pozytywnych wyników badań, weronikabp - Pola cudna
Moja dzidzia mi dzisiaj poprawia cały czas humor, bo hasa w brzuszkuMucha, weronikabp, onka79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo powiem Wam kochane, że nie ma wspanialszej chwili niż patrzeć na swój Skarb, razem z Mężulkiem, stwierdził, ze jest do mnie podobna, rzeczywiście na filmiku widać moja usta
i wiecie co, dziś mała też bardziej daje znać o sobie, to cudowne uczucie, jestem bardzo szczęsliwa
Aisak cieszę się, że u Ciebie też wszystko cudowniemoja waży niecałe 400gram ale to podobnież książkowo jak na jej wiek
Galanea, NataliaK, AISAK, monalisa, Limerikowo, Evelineq, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AChyba każdy ma na początku z tym problemy
Ja też się nad tym zastanawiałam, przeliczałam itd. no i w końcu doszłam do wniosku, że jednoznacznie nie da się tego przeliczyć. Biorąc pod uwagę, że w każdym miesiącu wypada trochę inna liczba dni i tak np. luty ma 4 tygodnie, natomiast grudzień miał ich prawie 5, natomiast ciąża trwa Jeśli jednak przyjmiemy, że średnio każdy miesiąc ma po 4 tygodnie to po prostu należy podzielić sobie liczbę tygodni na 4 i wtedy wyjdzie mniej więcej, który to miesiąc. W Twoim wypadku 22:4=5,5 - a więc w przybliżeniu to 6 mc
Jednak takie przeliczaniu jest trochę zakłamane. Podam chociażby najprostszy przykład - jeśli 40 tygodni (tyle trwa ciąża) podzielimy na 4 to wychodzi, że w ciąży chodzimy 10 miesięcy
Jednak najlepiej przyzwyczaić się i trzymać oznaczeń tygodniami.
Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Weronikabp na innym watku widzialam ze zdecydowalas sie na porod w MSWiA, hyhy moze spotkamy sie na porodowce
)
Ze względu na moje problemy ze zdrowiem wskazany jest szpital wieloprofilowy, a że leżałam w tym szpitalu to czuje się tam bezpiecznie. A Ty dlaczego tam? Masz tam swojego lekarza?monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Ze względu na moje problemy ze zdrowiem wskazany jest szpital wieloprofilowy, a że leżałam w tym szpitalu to czuje się tam bezpiecznie. A Ty dlaczego tam? Masz tam swojego lekarza?
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Mam tam swojego lekarza,dodatkowo lezalam tam wiele razy naprawde nie zlicze jak duzo... i opieka jest bardzo dobra,wyprowadzili mnie na prosta i mam do nich bardzo duze zaufanie. Czeg8 chciec wiecej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Ja chodze do dwoch lekarzy, dr Nowicka to drugi lekarz, ten bardziej zaufany z mswia.
myslalam, ze samych facetow tam poznalam ale rzeczywiscie raz miała dyżur kobieta, taka po 40, trochę przy sobie, była bardzo sympatyczna, to Ona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 22:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Nowicka - nie znam, to ona z mswia?
myslalam, ze samych facetow tam poznalam ale rzeczywiscie raz miała dyżur kobieta, taka po 40, trochę przy sobie, była bardzo sympatyczna, to Ona?
Ona chyba raczej chwilę przed 40, blondynka, co prawda lekko przy sobie, ale naprawdę lekko, obecnie robi dodatkowo oprócz dyżurów na ginekologii staż na endokrynologii w tym samym szpitalu, także nie wiem, może faktycznie na nią nie trafiłaś
Miłego dnia dziewczyny, która może niech odpocznie dziś za mnie i za Franka, bo ja nie mam czasu ;-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 06:39