X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki! Na wstępie życzę każdej miłego dnia i udanych badań :)

Tak się zastanawiam czy ilość spożywanych słodyczy ma wpływ na test obciążeniowy glukozy? (jeszcze nie miałam go i nie wiem kiedy będzie).
    Przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć, a teraz stale mnie ciągnie do słodkiego. Każdego dnia pozwalam sobie na coś, przeważnie dwie kostki gorzkiej czekolady (70-80%). Bardzo grzeszę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 13:58

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea z 2 kostkami gorzkiej w dodatku czekolady to Ty moja Droga raczej poscisz na slodko ;--)))
    ja tam sobie nie zaluje 2 trufli czekoladowych, sezamkow, haribo , bo nam sie po prostu chce
    mam nadz ze cukrzycy ciazowej dalej nie ma, ostatnio wynik glukozy byl super
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Galanea, nick nieaktualny, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - No nie tylko. Ostatnio ciasto piekłam :D i ogólnie coś tam czasem skubnę słodkiego, ale przeważnie ta gorzka czekolada. Wcześniej sobie bardziej folgowałam ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o słodycze to nie ma dnia żebym czegoś nie zjadła, szczególnie po obiedzie mam mega ochotę... i to mnie gubi :P wczoraj piekłam ciasteczka owsiane, któraś z Was chyba AISAK pisała o nich, oczywiście nabrałam ochoty takiej że musiałam je zrobić :P ;-)
    SMACZNEEEE!;-)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie- nie to nie ja to jakas inna ciasteczkowa mamusia:) ja robiłam krucho-drozdzowe ślimaki z nutella, i ciasto z migdałami Ewy Wachowicz:)

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To forum jest ZUE... Ja też przez nie ciągle głodna chodzę jak poczytam Wasze przepisy :P Już ciasto marchewkowe piekłam, a na urodziny chcę zrobić biszkopt z masa budyniową z przepisu, który chyba weronika dawała ;)
    A przepis na ciasteczka owsiane też zapisałam :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Tak się zastanawiam czy ilość spożywanych słodyczy ma wpływ na test obciążeniowy glukozy? (jeszcze nie miałam go i nie wiem kiedy będzie).
    Przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć, a teraz stale mnie ciągnie do słodkiego. Każdego dnia pozwalam sobie na coś, przeważnie dwie kostki gorzkiej czekolady (70-80%). Bardzo grzeszę?

Chcialabym tak grzeszyć tak jak Ty:)
    Ja obowiazkowo rano do kawy musze zjesc cos slodkiego, dwie babeczki czekoladowe, mars, pół czekolady zależy co.mam w domu :) i po każdym posiłku też mnie ciagnie do slodkiego.

Moj syn.chory, musze go inhalowac 4 razy dziennieco jest koszmarem, bo jest wielki płacz. Ciężko jest.

Dzis przespałam całą noc, nie wstalam nawet na siku i niesety rano mialam tak pełny pęcherz że caly brzuch mi stwardniał i nie chciało puscic. Na szczescie poczułam ruchy maleństwa i sie uspokoiłam.
    Jestemm dzis jakaś zmęczona, chybata pogoda na mnie wplywa.

• ivv Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur... mam dosyć tego zakichanego żłobka - w grudniu angina, prawie w ogóle nie chodziła, w styczniu po 3 dniach chodzenia płuca - przetrzymałam ją dwa tygodnie po chorobie, wysłałam zdrowiuteńką, teraz chodziła 4 dni i już ma katar, kaszel i gorączkę :( I oczywiście w domu kłótnia, bo ja chcę ją zabrać w pi..du i zostać na wychowawczym z dwójką jak najdłużej (choć naprawdę nie jestem typem siedzącym w domu i mnie to dobija), a mąż jak osioł się uparł, że jak wyzdrowieje to ma dalej chodzić do żłobka :/

Dzieci w ogóle nie wychodzą na dwór, zasr..ni rodzice potrafią przyprowadzać dzieci z gorączką :/ przecież jakbym pracowała to by mi dni nie starczyło na zwolnienia :/

Chce mi się płakać :(

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki jak cukrzycy nei ma to ja bym sie nie martwila, chyba raczej eksplozja otylosci na tym forum nam nie grozi biorac pod uwage Wasze skromne wymiary sprzed ciazy ;--)))i "skubanie" slodkiego tylko
    a czytalam Was wczesniej, ze to 3kg na plusie a to 1kg, zatem bez paniki moje Drogie
    Dzidzia tez lubi slodkie smaki i wtedy polyka wiecej wod i ok rosnie sobie
    ja czuje jak po mleku z platkami rusza sie a po jogurcikach to trzepie rowno ;--)))))))))))
    przyjdzie czas i na diete bezcukrowa po ciazy wiec na razie cieszcie sie zyciem i jego SLODKIM smakiem ;--))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Galanea, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Monalisa Ty chyba duzego chlopaka bedziesz miala jak na 480gramy , moja Mala w 22 tyg wazyla tylko 360gram
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Mój w takim razie też będzie grubasek bo w 21 tygodniu ważył już 495g :)

Limerikowo, nick nieaktualny, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama to tez teraz zabrala wnuczke z przedszkola bo wciaz jakas zaraze lub chorobsko przynosila i ciagle przeziebiona..
    raz jak przyniosla jelitowke to i babci i rodzicowm przekazala ;-((
    babcia leczyla faraona starym sposobem-maka kartoflana i "zatkalo"
    zawsze raczej zlobki i przedszkola to wylegarnie byly , nawet i za moich daaawnych czasow, najlepiej u babi jednak-zdrowo
    nie powiem u nas w Szczecinku to dzieci maja spacer co dzien do godziny, moze te choroby wynikaja tez z tego ze dzieci paluchy pchaja brudne do buzi w odruchu

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Kobieto, ja to się bałam że cukrzycę mam, bo zjadam dziennie łohoho i jeszcze kęsik słodyczy.:P Ale na szczęście nie mam, więc raczej to nie ma wpływu:)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Kur... mam dosyć tego zakichanego żłobka - w grudniu angina, prawie w ogóle nie chodziła, w styczniu po 3 dniach chodzenia płuca - przetrzymałam ją dwa tygodnie po chorobie, wysłałam zdrowiuteńką, teraz chodziła 4 dni i już ma katar, kaszel i gorączkę :( I oczywiście w domu kłótnia, bo ja chcę ją zabrać w pi..du i zostać na wychowawczym z dwójką jak najdłużej (choć naprawdę nie jestem typem siedzącym w domu i mnie to dobija), a mąż jak osioł się uparł, że jak wyzdrowieje to ma dalej chodzić do żłobka :/

Dzieci w ogóle nie wychodzą na dwór, zasr..ni rodzice potrafią przyprowadzać dzieci z gorączką :/ przecież jakbym pracowała to by mi dni nie starczyło na zwolnienia :/

Chce mi się płakać :(

Wiesz co jeszcze słyszałam kiedys? Że babki w żłobkach specjalnie otwierają okna, żeby się dzieci pochorowały, to mniej pracy. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem pewna, że są takie.;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście z tym słodkim :P Zobaczymy w takim razie co na teście glukozy wyjdzie, bo jak widać, to sprawa indywidualna i niekoniecznie związana z jedzeniem słodyczy.
    A waga tak jak pisała Limerikowo 3kg na plusie, więc na razie jest dobrze :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no - chwila relaksu, naczynia pozmywane, muffinki się pieką, synek śpi, zupa się gotuje :) niedługo mąż powinien wrócić :)

maluszek delikatnie się rusza właśnie a bardziej jakby się rozkopuje :)

Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko tyle byłam w stanie zrobić bo już plecy dają o sobie znać :) ehh te plecy :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja dziś miałam test obciążenia glukozą. Wypić się dało bez problemu, gorzej było później, jak trzeba było czekać 2 h, strasznie mdliło po tej słodkości.

Dziś dowiedziałam się, że zmarł mój lekarz prowadzący ciąże. Dokładnie rok temu robił mi laparoskopię. Bardzo smutna wiadomość, wciąż o tym myślę.
    Wielki człowiek. Ogromny żal, znał doskonale swoje pacjentki.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś płaczę :-( :-( :-( kłótnia w domu aaa kurcze mam dość !!!!!Dziecko kłóci się z tatą - tata krzyczy ja między nimi ich uspakajam ehhh po co mi te nerwy !!!!

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Wiesz co jeszcze słyszałam kiedys? Że babki w żłobkach specjalnie otwierają okna, żeby się dzieci pochorowały, to mniej pracy. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem pewna, że są takie.;/

Też to słyszałam, ale jakoś w to nie wierzę, wydaje mi się, że jeśli gdzieś tak było to jakieś ekstremum.. tak chciałam, żeby chodziła do żłobka :( ehh :/ póki co gorączka bez żadnych leków zamieniła się w szalejstwo po domu :)

monalisa lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja dziś płaczę :-( :-( :-( kłótnia w domu aaa kurcze mam dość !!!!!Dziecko kłóci się z tatą - tata krzyczy ja między nimi ich uspakajam ehhh po co mi te nerwy !!!!

ja dziś z mężem krzyczeliśmy na siebie, tak rzadko to się zdarza, oczywiście o nic :/ najpierw uspokój męża, bo czym jak czym, ale krzykiem to się nic nie zdziała. Albo wyjdź z domu :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ