X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba...tfu, tfu...dopiero dzisiaj dochodze do porozumienia z moimi jelitami :( jeszcze ze dwa dni diety i mam nadzieje, ze powoli bede mogla wrocic do normy jedzeniowej. Dostalam na imieniny moje ulubione czekoladki i moge chwilowo tylko na nie popatrzec. Poza tym musze zaczac tyc, bo od tego lezenia to mi miesnie spadly i jestem chudsza niz bylam :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha zdrowia życzę :)

Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis cisza, ze ho ho :-))

Dziewczyny moze podacie jakieś ciekawe pomysły na zakąski, przystawki. Na urodziny przyjdzie rodzinka i nie mam pomysłów ;-)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :)

Ja właśnie skończyłam myć okna, czekam aż firany skończą się prać to je poprasuję i będę delektowała się zapachem świeżości :) teraz po tym wysiłku moja dzidzia szaleje :)

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba dzisiaj pracowity dzień bo cisza jak makiem zasiał

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cicho-tak jak u mnie w domu. Milcze jak grób, slaniam się po domku... Przykro mi ze zakupów dla malucha nie było z byle powodu... Nie mam pojęcia co byłoby w stanie mi poprawić nastroj

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam ci weronika szynke w galarecie mniam ja ją uwielbiam:) w szynkę zawijasz kawalek ogoreczka slodko-kwasnego jajko i zółty ser fop tego sos tatarski zawijamy to wszystko w rulonik ukladamy na pólmisku ściśle obok siebie i zalewamy tą żelatyną z przyprawami PYCHOTKA

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj była przyjaciółka z wawy, więc nawet tu nie zaglądałam. dopiero teraz doczytałam do ostatniego wpisu.
    Ja cały weekend jestem sama, bez M :(
    Dziś znów zrobiło mi się słabo :( (w drodze do sklepu i w sklepie, chyba było mi za gorąco i kolejka na kilometr oczywiście) Pytałam lekarza-niby może się tak zdarzać przy dobrych wynikach nawet, ale i tak się martwię. Do tego kłucia chyba w macicy, jakby wbijanie szpilki.
    Jak będę na siłach, mam w planach upiec babkę cytrynową na poprawę humoru.

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dzięki za przepis, a jak się robi taką galaretkę - nigdy nie robiłam. ;))
    Ja dziś zrobiłam pyszny barszcz czerwony i rozmroziłam uszka które robiłam w grudniu, pycha. Myślę nad jakimś ciastem, mam ochotę na biszkopt z truskawkami.

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Paulina jak Ci idzie lezenie i leniuchowanie?

Całkiem sprawnie :) Wczoraj była u mnie mama z młodszą siostrą i pomogły trochę mieszkanie ogarnąć, a później mamusia usmażyła naleśniki :) Mniam! Dzisiaj też już u mnie była i przyniosła mi pyszniutkie spaghetti. Mężulek właśnie wrócił z zakupów i przywiózł mi pełno smakołyków. Można się przyzwyczaić do takiego trybu życia ;)

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Całkiem sprawnie :) Wczoraj była u mnie mama z młodszą siostrą i pomogły trochę mieszkanie ogarnąć, a później mamusia usmażyła naleśniki :) Mniam! Dzisiaj też już u mnie była i przyniosła mi pyszniutkie spaghetti. Mężulek właśnie wrócił z zakupów i przywiózł mi pełno smakołyków. Można się przyzwyczaić do takiego trybu życia ;)

A nie nudzi Ci sie? Bo ja to juz wymyslam co mozna robic na lezaco, a jeszcze przede mna mam nadzieje conajmniej 16 tygodni.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że mi się nudzi. I szlag mnie trafia, że nie za bardzo mogę się ruszyć i coś porobić w domu. Na początku myślałam, że nadrobię zaległości w oglądaniu filmów, które zawsze chciałam zobaczyć, ale zaczynają mi się kończyć tytuły. Teraz chyba się wezmę za nadrabianie zaległości w lekturze, mam jeszcze kilka książek, które chciałabym przeczytać. Poza tym przetrząsam internet w poszukiwaniu wyprawki dla mojego skarba. Po cichu liczę, że lekarz na następnej wizycie powie że z szyjką jest ok i będę mogła się lekko ruszyć :) A jak nie to chyba zacznę na drutach robić ;)
    A ta druga połowa ciąży zleci nam jak z bicza strzelił - zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 18:36

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to się kupuje gotową ja zawsze z przyprawami z tyłu piszę że cała paczka jest na 1 litr wody :)

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Pewnie, że mi się nudzi. I szlag mnie trafia, że nie za bardzo mogę się ruszyć i coś porobić w domu. Na początku myślałam, że nadrobię zaległości w oglądaniu filmów, które zawsze chciałam zobaczyć, ale zaczynają mi się kończyć tytuły. Teraz chyba się wezmę za nadrabianie zaległości w lekturze, mam jeszcze kilka książek, które chciałabym przeczytać. Poza tym przetrząsam internet w poszukiwaniu wyprawki dla mojego skarba. Po cichu liczę, że lekarz na następnej wizycie powie że z szyjką jest ok i będę mogła się lekko ruszyć :) A jak nie to chyba zacznę na drutach robić ;)
    A ta druga połowa ciąży zleci nam jak z bicza strzelił - zobaczysz :)

Ja to juz leze nie wiem ktory tydzien...filmy juz zaliczone, ksiazki tez, na szydelku zrobilam kilka kominow (szalikow) :) pomysly mi sie skonczyly i sie gapie w telewizor.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za beznadziejny dzień dziś,snuje się jak ćma od ściany do ściany a miałam dziś tyle zrobić, ale po całym dniu nie mam siły. Nawet Franek dziś mniej się przewala w brzuszku, jemu chyba też dzisiejszy dzień nie pasuje, nawet słodycze go nie ruszyły, normalnie za kawałek Bounty to 5 minut się kręci a dziś nic... ;-)

• evas Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam chwilkę by zajrzeć. Po pracy zakupy, a potem obiad, sprzątanie kuchni i dopiero teraz usiadłam.

9bsp388.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha teraz narzekamy, a jak się maluchy urodzą to będzie nam tęskno do takiego błogiego odpoczynku :) Jak to mi szwagierka powiedziała - wyśpij się teraz na zapas ile możesz, bo potem to nawet krótka drzemka będzie na wagę złota :) A ona wie co mówi, bo jej synek jednocześnie mój chrześniak ma teraz 10 miesięcy :)

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jaka tu cisza :-) Ja byłam u kuzynki bo 2 tyg temu urodziła córeczkę :-) Jezu jakie takie maleństwo jest kochaniutkie :-)
    Do domu przywiozłam nosidełko i matę edukacyjną :-) wszystko jak nowe :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam dwa naleśniki z lodami w środku polane czekoladą ciepłą :D wykąpałam się pomalowałam paznokcie :P a teraz czekam na Seks w wielkim mieście popijając herbatkę :) w czwartek mam połówkowe, już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę maluszka :)

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dzięki za przypomnienie o filmie bo wypadło z głowy :)

ja jeszcze frytki piekę w piekarniku hihi
    mój synek dał się troszkę we znaki tak przez pierwszy miesiąc bo miał regularnie kolki a późnoej już wszystko jak w zegarku więc ja dalej nie wiem o co chodzi z tym brakiem czasu na sen ;) teraz pewnie się dowiem przy dwójce ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ