X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba...tfu, tfu...dopiero dzisiaj dochodze do porozumienia z moimi jelitami :( jeszcze ze dwa dni diety i mam nadzieje, ze powoli bede mogla wrocic do normy jedzeniowej. Dostalam na imieniny moje ulubione czekoladki i moge chwilowo tylko na nie popatrzec. Poza tym musze zaczac tyc, bo od tego lezenia to mi miesnie spadly i jestem chudsza niz bylam :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha zdrowia życzę :)

Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis cisza, ze ho ho :-))

Dziewczyny moze podacie jakieś ciekawe pomysły na zakąski, przystawki. Na urodziny przyjdzie rodzinka i nie mam pomysłów ;-)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :)

Ja właśnie skończyłam myć okna, czekam aż firany skończą się prać to je poprasuję i będę delektowała się zapachem świeżości :) teraz po tym wysiłku moja dzidzia szaleje :)

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba dzisiaj pracowity dzień bo cisza jak makiem zasiał

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cicho-tak jak u mnie w domu. Milcze jak grób, slaniam się po domku... Przykro mi ze zakupów dla malucha nie było z byle powodu... Nie mam pojęcia co byłoby w stanie mi poprawić nastroj

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam ci weronika szynke w galarecie mniam ja ją uwielbiam:) w szynkę zawijasz kawalek ogoreczka slodko-kwasnego jajko i zółty ser fop tego sos tatarski zawijamy to wszystko w rulonik ukladamy na pólmisku ściśle obok siebie i zalewamy tą żelatyną z przyprawami PYCHOTKA

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj była przyjaciółka z wawy, więc nawet tu nie zaglądałam. dopiero teraz doczytałam do ostatniego wpisu.
    Ja cały weekend jestem sama, bez M :(
    Dziś znów zrobiło mi się słabo :( (w drodze do sklepu i w sklepie, chyba było mi za gorąco i kolejka na kilometr oczywiście) Pytałam lekarza-niby może się tak zdarzać przy dobrych wynikach nawet, ale i tak się martwię. Do tego kłucia chyba w macicy, jakby wbijanie szpilki.
    Jak będę na siłach, mam w planach upiec babkę cytrynową na poprawę humoru.

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dzięki za przepis, a jak się robi taką galaretkę - nigdy nie robiłam. ;))
    Ja dziś zrobiłam pyszny barszcz czerwony i rozmroziłam uszka które robiłam w grudniu, pycha. Myślę nad jakimś ciastem, mam ochotę na biszkopt z truskawkami.

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Paulina jak Ci idzie lezenie i leniuchowanie?

Całkiem sprawnie :) Wczoraj była u mnie mama z młodszą siostrą i pomogły trochę mieszkanie ogarnąć, a później mamusia usmażyła naleśniki :) Mniam! Dzisiaj też już u mnie była i przyniosła mi pyszniutkie spaghetti. Mężulek właśnie wrócił z zakupów i przywiózł mi pełno smakołyków. Można się przyzwyczaić do takiego trybu życia ;)

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Całkiem sprawnie :) Wczoraj była u mnie mama z młodszą siostrą i pomogły trochę mieszkanie ogarnąć, a później mamusia usmażyła naleśniki :) Mniam! Dzisiaj też już u mnie była i przyniosła mi pyszniutkie spaghetti. Mężulek właśnie wrócił z zakupów i przywiózł mi pełno smakołyków. Można się przyzwyczaić do takiego trybu życia ;)

A nie nudzi Ci sie? Bo ja to juz wymyslam co mozna robic na lezaco, a jeszcze przede mna mam nadzieje conajmniej 16 tygodni.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że mi się nudzi. I szlag mnie trafia, że nie za bardzo mogę się ruszyć i coś porobić w domu. Na początku myślałam, że nadrobię zaległości w oglądaniu filmów, które zawsze chciałam zobaczyć, ale zaczynają mi się kończyć tytuły. Teraz chyba się wezmę za nadrabianie zaległości w lekturze, mam jeszcze kilka książek, które chciałabym przeczytać. Poza tym przetrząsam internet w poszukiwaniu wyprawki dla mojego skarba. Po cichu liczę, że lekarz na następnej wizycie powie że z szyjką jest ok i będę mogła się lekko ruszyć :) A jak nie to chyba zacznę na drutach robić ;)
    A ta druga połowa ciąży zleci nam jak z bicza strzelił - zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 18:36

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to się kupuje gotową ja zawsze z przyprawami z tyłu piszę że cała paczka jest na 1 litr wody :)

weronikabp lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Pewnie, że mi się nudzi. I szlag mnie trafia, że nie za bardzo mogę się ruszyć i coś porobić w domu. Na początku myślałam, że nadrobię zaległości w oglądaniu filmów, które zawsze chciałam zobaczyć, ale zaczynają mi się kończyć tytuły. Teraz chyba się wezmę za nadrabianie zaległości w lekturze, mam jeszcze kilka książek, które chciałabym przeczytać. Poza tym przetrząsam internet w poszukiwaniu wyprawki dla mojego skarba. Po cichu liczę, że lekarz na następnej wizycie powie że z szyjką jest ok i będę mogła się lekko ruszyć :) A jak nie to chyba zacznę na drutach robić ;)
    A ta druga połowa ciąży zleci nam jak z bicza strzelił - zobaczysz :)

Ja to juz leze nie wiem ktory tydzien...filmy juz zaliczone, ksiazki tez, na szydelku zrobilam kilka kominow (szalikow) :) pomysly mi sie skonczyly i sie gapie w telewizor.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za beznadziejny dzień dziś,snuje się jak ćma od ściany do ściany a miałam dziś tyle zrobić, ale po całym dniu nie mam siły. Nawet Franek dziś mniej się przewala w brzuszku, jemu chyba też dzisiejszy dzień nie pasuje, nawet słodycze go nie ruszyły, normalnie za kawałek Bounty to 5 minut się kręci a dziś nic... ;-)

• evas Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam chwilkę by zajrzeć. Po pracy zakupy, a potem obiad, sprzątanie kuchni i dopiero teraz usiadłam.

9bsp388.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha teraz narzekamy, a jak się maluchy urodzą to będzie nam tęskno do takiego błogiego odpoczynku :) Jak to mi szwagierka powiedziała - wyśpij się teraz na zapas ile możesz, bo potem to nawet krótka drzemka będzie na wagę złota :) A ona wie co mówi, bo jej synek jednocześnie mój chrześniak ma teraz 10 miesięcy :)

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jaka tu cisza :-) Ja byłam u kuzynki bo 2 tyg temu urodziła córeczkę :-) Jezu jakie takie maleństwo jest kochaniutkie :-)
    Do domu przywiozłam nosidełko i matę edukacyjną :-) wszystko jak nowe :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam dwa naleśniki z lodami w środku polane czekoladą ciepłą :D wykąpałam się pomalowałam paznokcie :P a teraz czekam na Seks w wielkim mieście popijając herbatkę :) w czwartek mam połówkowe, już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę maluszka :)

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dzięki za przypomnienie o filmie bo wypadło z głowy :)

ja jeszcze frytki piekę w piekarniku hihi
    mój synek dał się troszkę we znaki tak przez pierwszy miesiąc bo miał regularnie kolki a późnoej już wszystko jak w zegarku więc ja dalej nie wiem o co chodzi z tym brakiem czasu na sen ;) teraz pewnie się dowiem przy dwójce ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ