MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiejsze popołudnie spędzam sama z Zuzą, bo mąż w pracy. A jak to z Zuzą, trochę poćwiczyłyśmy, trochę się bawiłyśmy, trochę spałyśmy i "uczyłyśmy się" samogłosek, więc i czasu dla Was miałam mniej
Teraz idę kąpać małą (mamy mały poślizg) i w końcu będę miała czas dla siebie. Jupii
Tusia, ja też mam wizytę w czwartek, ale w ramach przedłużenia L4, więc raczej smyka nie zobaczę, zwłaszcza, że idę do innego lekarza, bo mój na urlopie. Ale zamierzam go "zmolestować" o przegląd techniczny na samolocie, bo dawno nie miałam, a Wy tu tak straszycie tą skracającą się szyjkąPrzede mną dwutygodniowy turnus rehabilitacyjny z Zuzą, więc wolałabym aby obeszło się bez niespodzianek.
-
Witajcie my z mężem dziś siedzimy w domciu i szukamy sobie zajęcia. On zrobił przepyszny obiad a ja całą masę gofrów i cały dzień się nimi objadam.
Ale dowiedziała się że mikser jest za głośny dla mojej księżniczki i chyba się bała bo zaczęła się bardzo ruszać.
Zmykam spać bo jutro jedziemy do moich rodziców i siły się przydadząpewnie będzie brat z dziećmi.
-
nick nieaktualnyNie wiem jak Wam ale mi sie film Seks w wielkim mieście w ogole nie spodobał, beznadziejny. Byłam wielką fanką serialu, jakieś 10 lat temu, ale film sie nie umywa do serialu
Idę poczytać i spać, dobranoc MamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 23:12
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Ja zasnęłam już o 22,ale teraz zgłodniałam,wstałam zjeść rogala i napić się herbaty,wybudziłam się i czekam,aż sen znów przyjdzie.Dziś mamy luźniejszy dzień,wreszcie bez jeżdżenia i załatwiania,oby była piękna pogoda,mam ochotę na spacer z mężem
.
Miłego dnia,dziewczyny! -
nick nieaktualnyA ja oglądałam wczoraj tzn w sumie dziś z bezsenności Blue Jasmine. Przyznam szczerze że oczekiwania miałam zupełnie inne, ale no tak Woody Allen, z tym reżyserem nigdy nie wiadomo jak będzie :p
Miłego dnia dziewczyny, ja dziś znów w biegu, nie wiem kiedy odpocznę... -
Hej dziewczyny, ja z innej beczki
Opowiem Wam historyjkę z pracy, która do dziś wywołuje u mnie śmiech. Ostatnio dwie koleżanki zaczęły mocno komentować mój ciążowy wygląd: "Ależ ci już brzuszek rośnie, no po prostu z dnia na dzień coraz większy!", "No kiedy JA byłam w piątym miesiącu ciąży, to NIC nie było widać! Musiałaś mieć bardzo słabe mięśnie brzucha przed ciążą, skoro tak ci poszło w brzuch", "No, po ciąży nie będziesz mogła wrócić do tych swoich obcisłych sukienek, całą garderobę będziesz musiała wymienić, wszystko się zmieni, cycki też ci niestety obwisną", "No, brzuszek ci rośnie, ale boczki też widzę wyszły" (tu koleżanka wymownie poklepała mnie po biodrach).
Powiem Wam, że serio nie ma to jak kobieta, która przygada kobiecieZazdrośnice jedne! I postanowiłam, że jeszcze na macierzyńskim wbiję się w jedną z moich obcisłych sukienek i przyjdę je odwiedzić w pracy
Mucha, MonikaS, MagdaO lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Ja już w pracy jestem. Na szczęście dziś tylko do 13-tej.
Miałam dziś dziwny sen: śniło mi się, że skóra na moim brzuchu była przeźroczysta i było widać malucha. Zasłaniał buźkę rączką, było widać maleńkie uszko i zgrabny nosek. No i na koniec pokazał nam że jednak jest chłopcem
Chyba zaczynam myśleć o środowym USG, że mam takie sny.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Monalisa, bardzo mi przykro. Miałam takie same odczucia względem mojego dziadka - wyglądał, jakby spał sobie spokojnie. To nie Twoja wina, że nie mogłaś go pożegnać, pożegnaj go teraz
.
Evas, ja też miałam ostatnio sen dot. skóry na brzuchu, ale śniło mi się, że wróciłam do pracy (nie tej, w której pracuję, tylko innej, w której pracowałam parę lat temu, w sklepie odzieżowym) i strasznie mnie tam ganiali. Byłam zmęczona i zestresowana. Na chwilę zatrzymałam się przed lustrem, odwinęłam bluzkę i zobaczyłam, że skóra strasznie mi sflaczała i porobiły mi się grube, wielkie rozstępy. Milusio.
Modelka, na koleżanki zawsze można liczyć. Jak ja dziewczynom, które znam od dwudziestu lat (spotykamy się regularnie co jakiś czas w tej samej grupie od bardzo dawna) powiedziałam, że mam w ciąży rewelacyjne cycki, jakich nigdy w życiu nie miałam (byłam przed ciążą raczej płaska), to usłyszałam, żebym się tak nie cieszyła, bo i tak potem opadną.
Mucha, bierzesz magnez? Ten "kamień" w dole brzucha to mogą być twardnienia, magnez powinien pomóc.Modelka, monalisa lubią tę wiadomość