X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiejsze popołudnie spędzam sama z Zuzą, bo mąż w pracy. A jak to z Zuzą, trochę poćwiczyłyśmy, trochę się bawiłyśmy, trochę spałyśmy i "uczyłyśmy się" samogłosek, więc i czasu dla Was miałam mniej :( Teraz idę kąpać małą (mamy mały poślizg) i w końcu będę miała czas dla siebie. Jupii :D

Tusia, ja też mam wizytę w czwartek, ale w ramach przedłużenia L4, więc raczej smyka nie zobaczę, zwłaszcza, że idę do innego lekarza, bo mój na urlopie. Ale zamierzam go "zmolestować" o przegląd techniczny na samolocie, bo dawno nie miałam, a Wy tu tak straszycie tą skracającą się szyjką ;) Przede mną dwutygodniowy turnus rehabilitacyjny z Zuzą, więc wolałabym aby obeszło się bez niespodzianek.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to i fakt, ze pozniej czasu nie bedzie, ale z 2 strony jak tak bede lezala to ciezki mi bedzie znalesc sile zeby sie mala zajmowac :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie my z mężem dziś siedzimy w domciu i szukamy sobie zajęcia. On zrobił przepyszny obiad a ja całą masę gofrów i cały dzień się nimi objadam.
    Ale dowiedziała się że mikser jest za głośny dla mojej księżniczki i chyba się bała bo zaczęła się bardzo ruszać.
    Zmykam spać bo jutro jedziemy do moich rodziców i siły się przydadzą :) pewnie będzie brat z dziećmi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wam ale mi sie film Seks w wielkim mieście w ogole nie spodobał, beznadziejny. Byłam wielką fanką serialu, jakieś 10 lat temu, ale film sie nie umywa do serialu ;-)
    Idę poczytać i spać, dobranoc Mamuśki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 23:12

MonikaS lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to dzisiaj tak pusto? Mnie się jakoś spać nie chce. Maluszek za to smacznie śpi i daje mamie posiedzieć przed komputerem. A zazwyczaj wieczorami szaleje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 23:55

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syneczek też cały dzień dzisiaj jakiś spokojny był, może dlatego że dużo chodziłam...
    Ale po makaronie z truskawkami zaczął szaleć, czyli wszystko jest ok :-D

I ja to oczywiście spać nie mogę, ciekawe czy kiedyś to minie...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnęłam już o 22,ale teraz zgłodniałam,wstałam zjeść rogala i napić się herbaty,wybudziłam się i czekam,aż sen znów przyjdzie.Dziś mamy luźniejszy dzień,wreszcie bez jeżdżenia i załatwiania,oby była piękna pogoda,mam ochotę na spacer z mężem :).
    Miłego dnia,dziewczyny!

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też film się nie podobał - nawet nie oglądałam do końca bo mąż nie wyrobił hiihi

my już po małym śniadanku :)

miłego dnia wszystkim życzę :)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądałam wczoraj tzn w sumie dziś z bezsenności Blue Jasmine. Przyznam szczerze że oczekiwania miałam zupełnie inne, ale no tak Woody Allen, z tym reżyserem nigdy nie wiadomo jak będzie :p

Miłego dnia dziewczyny, ja dziś znów w biegu, nie wiem kiedy odpocznę... ;-)

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z innej beczki ;) Opowiem Wam historyjkę z pracy, która do dziś wywołuje u mnie śmiech. Ostatnio dwie koleżanki zaczęły mocno komentować mój ciążowy wygląd: "Ależ ci już brzuszek rośnie, no po prostu z dnia na dzień coraz większy!", "No kiedy JA byłam w piątym miesiącu ciąży, to NIC nie było widać! Musiałaś mieć bardzo słabe mięśnie brzucha przed ciążą, skoro tak ci poszło w brzuch", "No, po ciąży nie będziesz mogła wrócić do tych swoich obcisłych sukienek, całą garderobę będziesz musiała wymienić, wszystko się zmieni, cycki też ci niestety obwisną", "No, brzuszek ci rośnie, ale boczki też widzę wyszły" (tu koleżanka wymownie poklepała mnie po biodrach).

Powiem Wam, że serio nie ma to jak kobieta, która przygada kobiecie ;) Zazdrośnice jedne! I postanowiłam, że jeszcze na macierzyńskim wbiję się w jedną z moich obcisłych sukienek i przyjdę je odwiedzić w pracy :)

Mucha, MonikaS, MagdaO lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie w nocy budze milion razy i sie strasznie krece...moze to od przekezenia :)
    Od jakis 2 dni wieczorem i rano czuje jakbym miala kamien w dole podbrzusza i taki ciezar...mam nadzieje, ze to nie ma wplywu na szyjke.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja to sie w nocy budze milion razy i sie strasznie krece...moze to od przelezenia :)
    Od jakis 2 dni wieczorem i rano czuje jakbym miala kamien w dole podbrzusza i taki ciezar...mam nadzieje, ze to nie ma wplywu na szyjke.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) Ja już w pracy jestem. Na szczęście dziś tylko do 13-tej.
    Miałam dziś dziwny sen: śniło mi się, że skóra na moim brzuchu była przeźroczysta i było widać malucha. Zasłaniał buźkę rączką, było widać maleńkie uszko i zgrabny nosek. No i na koniec pokazał nam że jednak jest chłopcem :D
    Chyba zaczynam myśleć o środowym USG, że mam takie sny.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn wczoraj o 6 rano zmarł mój dziadzio jestem zła ze nie mogłam go pożegnać za żywotu ale bylismy u niego i powiem wam wyglądał jak by spał serce mi pęka.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 zapomniałam o piersiach tez mi bada. Młody lekarz za każdym razem.
    Ciesze się że wszystko dobrze

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Dziewczyn wczoraj o 6 rano zmarł mój dziadzio jestem zła ze nie mogłam go pożegnać za żywotu ale bylismy u niego i powiem wam wyglądał jak by spał serce mi pęka.

Bardzo mi przykro :(

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, bardzo mi przykro. Miałam takie same odczucia względem mojego dziadka - wyglądał, jakby spał sobie spokojnie. To nie Twoja wina, że nie mogłaś go pożegnać, pożegnaj go teraz :).

Evas, ja też miałam ostatnio sen dot. skóry na brzuchu, ale śniło mi się, że wróciłam do pracy (nie tej, w której pracuję, tylko innej, w której pracowałam parę lat temu, w sklepie odzieżowym) i strasznie mnie tam ganiali. Byłam zmęczona i zestresowana. Na chwilę zatrzymałam się przed lustrem, odwinęłam bluzkę i zobaczyłam, że skóra strasznie mi sflaczała i porobiły mi się grube, wielkie rozstępy. Milusio ;).

Modelka, na koleżanki zawsze można liczyć. Jak ja dziewczynom, które znam od dwudziestu lat (spotykamy się regularnie co jakiś czas w tej samej grupie od bardzo dawna) powiedziałam, że mam w ciąży rewelacyjne cycki, jakich nigdy w życiu nie miałam (byłam przed ciążą raczej płaska), to usłyszałam, żebym się tak nie cieszyła, bo i tak potem opadną :).

Mucha, bierzesz magnez? Ten "kamień" w dole brzucha to mogą być twardnienia, magnez powinien pomóc.

Modelka, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, bardzo mi przykro :( wiem co czujesz. Niedawno zmarła moja babcia i nawet nie mogłam być na pogrzebie, bo leżałam akurat w szpitalu z zagrożoną ciążą.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide do lekarza wiec zapytam co z tym mozna zrobic. Biore luteine i nospe regularnie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa moje kondolencje. Teraz Twoj dziadzius bedzie nad Wami czuwal w niebie. Macie swojego wstawiennika u Boga i najwspanialszego Aniola Stroza!

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ