X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekow to ja od polowy grudnia bylam na luteinie 2x2,3xmagnez,3xnospa ze wzgledu na lozysko. Lozysko sie podnioslo ale lekarz nadal zostawil 3xmagnez i 3xnospa dziennie. Widocznie dzialanie lekow tego typu ma dzialanie bardziej pozytywne niz sam dolegliwosc ciazowa.

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Bardzo sie ciesze, ze Tobie tak sie udalo :)
    Ja od 19 tygodnia mam pessar i duzo lekow zapisanych plus jestem po 3 poronieniach i codziennie modle sie zeby nic sie nie dzialo za wczesnie.
    Do tego mam dwoch lekarzy stale kontrolujacych sytuacje :(
    No i jesteś pod dobra opieką. Stosuj się do zaleceń lekarzy, a wszystko będzie dobrze. Każdy przypadek jest inny.
    Ja miałam tylko prowadzić oszczędzający tryb życia, co przy 2,5 letnim synku nie było takie łatwe, zwłaszcza że był środek lata. Oczywiście kilka razy mój lekarz położył mnie do szpitala i tam miałam podawane leki rozkurczające + magnez w kroplówkach i leki na rozwój płuc u malucha, gdyby doszło do wcześniejszego porodu.

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    No i jesteś pod dobra opieką. Stosuj się do zaleceń lekarzy, a wszystko będzie dobrze. Każdy przypadek jest inny.
    Ja miałam tylko prowadzić oszczędzający tryb życia, co przy 2,5 letnim synku nie było takie łatwe, zwłaszcza że był środek lata. Oczywiście kilka razy mój lekarz położył mnie do szpitala i tam miałam podawane leki rozkurczające + magnez w kroplówkach i leki na rozwój płuc u malucha, gdyby doszło do wcześniejszego porodu.

A kladl Cie do szpitala przy skurczach?
    Domyslam sie ze z takim maluchem nie bylo latwo sie oszczedzac. A badasz teraz regularnie szyjke?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    A kladl Cie do szpitala przy skurczach?
    Domyslam sie ze z takim maluchem nie bylo latwo sie oszczedzac. A badasz teraz regularnie szyjke?
    Ja skurczy żadnych nie czułam, ale mój lekarz czasem podczas badania wyczuwał twardnienie macicy i kierował mnie do szpitala. Wiedział, że w domu nie poleżę, bo mam małe dziecko.
    Teraz od 15 tygodnia mam badaną szyjkę. Miałam robione USG i moja pani doktor bada też mnie na fotelu. Na razie trzyma mocno. Kiedyś lekarz mi powiedział, że problemy z szyjką są po poprzednich porodach lub po zabiegach na szyjce. Ja w związku z tym, że bardzo szybko rodziłam, to moja szyjka bardzo popękała i widocznie nie zdążyła się zregenerować do kolejnej ciąży. Od ostatniego porodu minęło prawie 12 lat, więc mam cichą nadzieję, że to wystarczyło aby się wzmocniła.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to prawdopodobnie wynik zabiegow :( na szczescie sie nie rozwiera...tfu, tfu.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    widze ze nie tylko ja mam takie kolezanki w pracy :D
    Ostatnio tez pisalam o tym jak dziewczyna ktora nigdy w ciazy nie byla i jest stara panna krzyczala na mnie ze pije inke-co ze mnie za matka. A co do brzucha to tez mialam komentarze ze duzy,ze slabe miesnie,ze nie wroce do siebie po porodzie blablabla a ja nie bylabym soba jakbym oczywiscie sie nie odgryzla :D nie ma co sie przejmowac ;)

Ja się nie odgryzłam - po co tracić nerwy. I tak wiem, że jedna ma kilkuletnią córkę, a dopiero niedawno zdołała zrzucić ciążową oponkę, a druga jest... no po prostu dość gruba, więc jest to prawdopodobne, że w 5 miesiącu ciąży wszyscy myśleli, że po prostu przytyła, a nie że jest w ciąży.

A odgryzę się, jak już mówiłam, jak przyjdę po ciąży w tych samych sukienkach ;) I przeparaduję przed nimi na szpilach :)

NataliaK, Niesforna lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja się nie odgryzłam - po co tracić nerwy. I tak wiem, że jedna ma kilkuletnią córkę, a dopiero niedawno zdołała zrzucić ciążową oponkę, a druga jest... no po prostu dość gruba, więc jest to prawdopodobne, że w 5 miesiącu ciąży wszyscy myśleli, że po prostu przytyła, a nie że jest w ciąży.

A odgryzę się, jak już mówiłam, jak przyjdę po ciąży w tych samych sukienkach ;) I przeparaduję przed nimi na szpilach :)

Ja sie nie denerwuje takimi kwestiami. Ja potraktowalam to jako odgryzienie na bazie ironii ;-))
    Nie ruszaja mnie takie kwestie,kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze,pod wplywem hormonow niektore np. Tyja bez wyraznego zwiekszenia swojej diety,inne wrecz przeciwnie, a w tym wszystkim liczy sie dziecko wiec po co dogryzac,po ciazy jesli organizm wraca do dawnego prosperowania mozna wrocic do formy. Ale kompletnie nie rozumiem dlaczego niektorzy tak docinaja,przeciez kazda kobieta jest inna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 12:42

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez zazdrość? Bo chyba tylko z tego powodu :)

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja zasnęłam już o 22,ale teraz zgłodniałam,wstałam zjeść rogala i napić się herbaty,wybudziłam się i czekam,aż sen znów przyjdzie.Dziś mamy luźniejszy dzień,wreszcie bez jeżdżenia i załatwiania,oby była piękna pogoda,mam ochotę na spacer z mężem :).
    Miłego dnia,dziewczyny!

Ja o tej samej porze, tylko pałaszowałam jabłko ;) leżałam tak z godzinę i nie chciało mi się spać..
    Babka cytrynowa upieczona-już nie ma połowy :)

81clk9i.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki. Dzień nieobecności i faktycznie ciężko Was nadrobić.
    Czytam Wasze wiadomości o skracających się szyjkach i cierpnę na samą myśl o tym, bo od ostatniej wizyty u gina o niczym innym nie myślę, tylko o moich 2,5cm :/
    Czasami odczuwam bardzo delikatne pojedyncze kłucia gdzieś głęboko w pochwie i martwię się czy to nie szyjka. Chociaż we wcześniejszych tygodniach ciąży też takie miewałam i nic się nie działo.
    Ech, siedzę trochę jak na bombie, bo żadnych leków nie biorę, żadnego pessara nie mam, a lekarz nic poza oszczędnym trybem życia mi nie zalecił :(

Miłego dnia wszystkim i lepszych humorów niż mój ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Cześć Babeczki. Dzień nieobecności i faktycznie ciężko Was nadrobić.
    Czytam Wasze wiadomości o skracających się szyjkach i cierpnę na samą myśl o tym, bo od ostatniej wizyty u gina o niczym innym nie myślę, tylko o moich 2,5cm :/
    Czasami odczuwam bardzo delikatne pojedyncze kłucia gdzieś głęboko w pochwie i martwię się czy to nie szyjka. Chociaż we wcześniejszych tygodniach ciąży też takie miewałam i nic się nie działo.
    Ech, siedzę trochę jak na bombie, bo żadnych leków nie biorę, żadnego pessara nie mam, a lekarz nic poza oszczędnym trybem życia mi nie zalecił :(

Miłego dnia wszystkim i lepszych humorów niż mój ;)

Galanea tak jak mowilam sama sobie narzuc pszczedzajacy tryb zycia ;) a na polowkowym powiedzial, ze nie sprawdzi, pytalas?
    I nie martw sie na zapas ;)

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Tez sie chetnie dowiem co Ci lekarz powie. Ja mam najczesciej twardy brzuch rano po przebudzeniu. W ciagu dnia jest raczej ok. Mi lekarz nie zalecil nospy, a jedynie magnez 3x1 tabletka. Ale w zwiazku ze zdarzajacymi sie kluciami tak jakby w szyjce chyba zaczne brac nospe 2x1 tabletke. Chyba nie zaszkodze malenstwu, jak myslicie?

Paulina, a gdzie czujesz te kłucia, tak jakby w pochwie, czy wyżej?

81clk9i.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Galanea tak jak mowilam sama sobie narzuc pszczedzajacy tryb zycia ;) a na polowkowym powiedzial, ze nie sprawdzi, pytalas?
    I nie martw sie na zapas ;)

Staram się jak najwięcej siedzieć i leżeć. Zrezygnowałam z ćwiczeń, spacerów i paru innych aktywności.
    Połówkowe mam we wtorek, zapytam, ale wątpię, żeby tam lekarz zbadał, bo idę na konkretne badanie ze skierowaniem od genetyka. Ale spróbować nie zaszkodzi.

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc odwiedziłam Evas w jej sklepiku, urocza fajna z Niej babka, do tego laseczka, ma piękne zgrabne brzusio :)) świat jest mały, fajnie :)

monaaa, Mucha, evas, Limerikowo, NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

• Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znacie jakieś sposoby na zaparcie ?

relganli3wx3d6wm.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się martwię co z moją szyjką :-( Ostatnio lekarz zmierzył ale powiedział że mi nie powie jakiej jest długości bo będę się stresować :-( Powiedział że jest jak na razie wszystko ok i mam więcej odpoczywać. Teraz sama nie wiem czy mam się martwić czy nie ?
    U mnie torcik zrobiony :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:

Dużo błonnika: ciemne pieczywo, suszone śliwki, kapusta kiszona

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    mnie pomagają mandarynki lub pomarańcze :-) duża ilość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dziewczyny ja też się martwię co z moją szyjką :-( Ostatnio lekarz zmierzył ale powiedział że mi nie powie jakiej jest długości bo będę się stresować :-( Powiedział że jest jak na razie wszystko ok i mam więcej odpoczywać. Teraz sama nie wiem czy mam się martwić czy nie ?
    U mnie torcik zrobiony :-)

No to masz podobną sytuację jak ja, tyle, że ja poznałam długość i żałuję, że ją znam :/

Jaki torcik? Szukam przepisu na tort na swoje urodziny :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak zjadlam w jakims 15 tygodniu kapuste kiszona to mnie tak pogonilo, ze myslalam, ze nie wyjde z kibelka...

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ