MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Galanea wrote:No to masz podobną sytuację jak ja, tyle, że ja poznałam długość i żałuję, że ją znam
Jaki torcik? Szukam przepisu na tort na swoje urodziny
Torcik zwykły - ciasto biszkoptowe z tego przepisu i masę też robiłam pycha
http://deptusiowyswat.blox.pl/2014/01/Biszkopt-z-budyniowa-masa.html
prosto, szybko i tanioGalanea lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:A więc odwiedziłam Evas w jej sklepiku, urocza fajna z Niej babka, do tego laseczka, ma piękne zgrabne brzusio
) świat jest mały, fajnie
teraz to myślę, że częściej będziemy się spotykać
no i koniecznie na kawkę wyjść razem, żeby było więcej czasu na pogaduchy
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:A jeszcze jedno pytanie odnośnie szyjki - Czy pozycja siedząca lub półleżąca w ogóle coś daje? Czy tylko leżenie plackiem na płasko?
Galanea lubi tę wiadomość
-
Galanea wrote:A jeszcze jedno pytanie odnośnie szyjki - Czy pozycja siedząca lub półleżąca w ogóle coś daje? Czy tylko leżenie plackiem na płasko?
Mysle, ze polezaca zawsze lepsza niz stojaca, ale chyba najlepsza lezaca...z tym ze Ty masz sie tylko oszczedzac, a nie plackowac jak jaGalanea lubi tę wiadomość
-
Daje chyba po prostu odpoczynek,tak mi się zdaje.A w pochwie i generalnie tam w środku też miałam kłucia,a szyjka wyszła wczoraj długa,3,8cm,więc one nie muszą o niczym świadczyć.
Sądzę,że jak lekarz mówi,że jest ok,to jest ok,topa,nie martw się na zapas.Hehe,specjalnie Ci nie powiedział,żebyś tego nie rozkminiała,a i tak zajmuje Ci to głowę
.Ech,my,kobiety.
Mucha, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
A ja tak z innej beczki - wiecie co zastanawiałam się ostatnio nad ubraniem maleństwa - tzn urodzimy w czerwcu będzie ciepło i teraz zastanawiam się czy kupić body, pajacyk, śpiochy >? Ile tego? Z krótkim czy długim rękawem ? Poczytałam trochę na necie ale i tak nic z tego nie wiem ? Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu to już cieplej je ubierałam a teraz nie mam pojęcia to na te pierwsze miesiące się przyda
-
Martynika wrote:Daje chyba po prostu odpoczynek,tak mi się zdaje.A w pochwie i generalnie tam w środku też miałam kłucia,a szyjka wyszła wczoraj długa,3,8cm,więc one nie muszą o niczym świadczyć.
Sądzę,że jak lekarz mówi,że jest ok,to jest ok,topa,nie martw się na zapas.Hehe,specjalnie Ci nie powiedział,żebyś tego nie rozkminiała,a i tak zajmuje Ci to głowę
.Ech,my,kobiety.
Dziś 20 tydzień jupiii jak ten czas leci
Galanea, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:A ja tak z innej beczki - wiecie co zastanawiałam się ostatnio nad ubraniem maleństwa - tzn urodzimy w czerwcu będzie ciepło i teraz zastanawiam się czy kupić body, pajacyk, śpiochy >? Ile tego? Z krótkim czy długim rękawem ? Poczytałam trochę na necie ale i tak nic z tego nie wiem ? Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu to już cieplej je ubierałam a teraz nie mam pojęcia to na te pierwsze miesiące się przyda
Najgorsze jest to, że w naszym klimacie już nie da się przewidzieć pogody
Zima zaczęła się późno, wiec wszystko może być opóźnione, ale kto wie -
monaaa wrote:Paulina, a gdzie czujesz te kłucia, tak jakby w pochwie, czy wyżej?
Różnie. Czasami tak jakby w pochwie, a czasami wyżej na wysokości wzgórka łonowego tylko w środku. -
Paulina1986 wrote:Różnie. Czasami tak jakby w pochwie, a czasami wyżej na wysokości wzgórka łonowego tylko w środku.
Mam dokładnie to samo. Mówiłam o tym lekarce, to powiedziała, że może jakaś grzybica. Dostałam Clotrymazolum, zużyłam opakowanie, a kłucia dalej się pojawiają. -
Och,też mam nadzieję,że mrozy już nie przyjdą,byłam dziś z mężem na spacerze i wiosna wisiała w powietrzu,było przepięknie,nie wyobrażam sobie powrotu śnieżyc,brrr.Co do ubioru-zielonego pojęcia nie mam,kuzynka dała tyle ubranek po swoim synu,że mojego mogłabym chyba w każdym miesiącu urodzić i mam na to ciuchowe zaplecze,zostało tylko to poprać.
Mam nawet jakieś kurtki i kombinezony,których on na pewno nie założy,bo do zimy będzie już za duży. -
evas wrote:Może jakaś grzybica? I nie zbadała Cię? I tak w ciemno wypisała lek?
Miałam przy tym więcej wydzieliny. Zbadała mnie i powiedziała, że jest zmienione ph. Prawdopodobnie na basenie coś złapałam. Wypisała mi Clotrimazolum w tabletkach dopochwowych i po tym objawy przeszły, już jest dobrze. Ale kłucia dalej się pojawiają, pewnie nie są związane z tym.