X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No to masz podobną sytuację jak ja, tyle, że ja poznałam długość i żałuję, że ją znam :/

Jaki torcik? Szukam przepisu na tort na swoje urodziny :)
    Wiesz co ale nawet mogę podziękować lekarzowi że mi nie powiedział - co by to zmieniło jakbym wiedziała ? Tylko nie potrzebny stres i analizowanie info w necie.
    Torcik zwykły - ciasto biszkoptowe z tego przepisu i masę też robiłam pycha
    http://deptusiowyswat.blox.pl/2014/01/Biszkopt-z-budyniowa-masa.html
    prosto, szybko i tanio

Galanea lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A więc odwiedziłam Evas w jej sklepiku, urocza fajna z Niej babka, do tego laseczka, ma piękne zgrabne brzusio :)) świat jest mały, fajnie :)
    Dziękuję za odwiedziny ;) teraz to myślę, że częściej będziemy się spotykać :D no i koniecznie na kawkę wyjść razem, żeby było więcej czasu na pogaduchy :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 - Już chyba kiedyś podawałaś ten przepis, bo zapisałam go i planowałam przetestować właśnie na urodziny :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    topa42 - Już chyba kiedyś podawałaś ten przepis, bo zapisałam go i planowałam przetestować właśnie na urodziny :D
    Zgadza się :-) Z tego przepisu pyszny biszkopt wychodzi :-) a masę już wymyślam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie odnośnie szyjki - Czy pozycja siedząca lub półleżąca w ogóle coś daje? Czy tylko leżenie plackiem na płasko?

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A one znowu o jedzeniu :P i to jakim kalorycznym :P
    Chyba przestanę zaglądać, bo moje postanowienia odnośnie 12 kg będą nierealne do zrealizowania :D

Galanea, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he przy niedzieli można sobie odpuścić :-)

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A jeszcze jedno pytanie odnośnie szyjki - Czy pozycja siedząca lub półleżąca w ogóle coś daje? Czy tylko leżenie plackiem na płasko?
    Jeśli lekarz nie zalecił Ci leżenia plackiem to jak najbardziej możesz odpoczywać w innej pozycji.I nie denerwuj się tak, jesteś pod opieką specjalisty, który dba o Ciebie i Twoje maleństwo. Czasem stres bardziej szkodzi niż przemęczenie.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Mysle, ze polezaca zawsze lepsza niz stojaca, ale chyba najlepsza lezaca...z tym ze Ty masz sie tylko oszczedzac, a nie plackowac jak ja ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje chyba po prostu odpoczynek,tak mi się zdaje.A w pochwie i generalnie tam w środku też miałam kłucia,a szyjka wyszła wczoraj długa,3,8cm,więc one nie muszą o niczym świadczyć.
    Sądzę,że jak lekarz mówi,że jest ok,to jest ok,topa,nie martw się na zapas :).Hehe,specjalnie Ci nie powiedział,żebyś tego nie rozkminiała,a i tak zajmuje Ci to głowę :).Ech,my,kobiety.

Mucha, Galanea, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki - wiecie co zastanawiałam się ostatnio nad ubraniem maleństwa - tzn urodzimy w czerwcu będzie ciepło i teraz zastanawiam się czy kupić body, pajacyk, śpiochy >? Ile tego? Z krótkim czy długim rękawem ? Poczytałam trochę na necie ale i tak nic z tego nie wiem ? Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu to już cieplej je ubierałam a teraz nie mam pojęcia to na te pierwsze miesiące się przyda :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Daje chyba po prostu odpoczynek,tak mi się zdaje.A w pochwie i generalnie tam w środku też miałam kłucia,a szyjka wyszła wczoraj długa,3,8cm,więc one nie muszą o niczym świadczyć.
    Sądzę,że jak lekarz mówi,że jest ok,to jest ok,topa,nie martw się na zapas :).Hehe,specjalnie Ci nie powiedział,żebyś tego nie rozkminiała,a i tak zajmuje Ci to głowę :).Ech,my,kobiety.
    Dokładnie tak sam mi powiedział że specjalnie mi nie mówi :-) Dziś 20 tydzień jupiii jak ten czas leci :-)

Galanea, Martynika, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie topa...tez sie nad tym zastanawialam.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja tak z innej beczki - wiecie co zastanawiałam się ostatnio nad ubraniem maleństwa - tzn urodzimy w czerwcu będzie ciepło i teraz zastanawiam się czy kupić body, pajacyk, śpiochy >? Ile tego? Z krótkim czy długim rękawem ? Poczytałam trochę na necie ale i tak nic z tego nie wiem ? Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu to już cieplej je ubierałam a teraz nie mam pojęcia to na te pierwsze miesiące się przyda :-)

Najgorsze jest to, że w naszym klimacie już nie da się przewidzieć pogody :P
    Zima zaczęła się późno, wiec wszystko może być opóźnione, ale kto wie :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Paulina, a gdzie czujesz te kłucia, tak jakby w pochwie, czy wyżej?

Różnie. Czasami tak jakby w pochwie, a czasami wyżej na wysokości wzgórka łonowego tylko w środku.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna przyjdzie o czasie :D u nas już ptaki ćwierkają jak w marcu i widziałam dziś piękną rudą wiewiórkę. Mam wielka nadzieję, że już większych mrozów nie będzie.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Różnie. Czasami tak jakby w pochwie, a czasami wyżej na wysokości wzgórka łonowego tylko w środku.

Mam dokładnie to samo. Mówiłam o tym lekarce, to powiedziała, że może jakaś grzybica. Dostałam Clotrymazolum, zużyłam opakowanie, a kłucia dalej się pojawiają.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mam dokładnie to samo. Mówiłam o tym lekarce, to powiedziała, że może jakaś grzybica. Dostałam Clotrymazolum, zużyłam opakowanie, a kłucia dalej się pojawiają.
    Może jakaś grzybica? I nie zbadała Cię? I tak w ciemno wypisała lek?

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och,też mam nadzieję,że mrozy już nie przyjdą,byłam dziś z mężem na spacerze i wiosna wisiała w powietrzu,było przepięknie,nie wyobrażam sobie powrotu śnieżyc,brrr.Co do ubioru-zielonego pojęcia nie mam,kuzynka dała tyle ubranek po swoim synu,że mojego mogłabym chyba w każdym miesiącu urodzić i mam na to ciuchowe zaplecze,zostało tylko to poprać.
    Mam nawet jakieś kurtki i kombinezony,których on na pewno nie założy,bo do zimy będzie już za duży.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Może jakaś grzybica? I nie zbadała Cię? I tak w ciemno wypisała lek?

Miałam przy tym więcej wydzieliny. Zbadała mnie i powiedziała, że jest zmienione ph. Prawdopodobnie na basenie coś złapałam. Wypisała mi Clotrimazolum w tabletkach dopochwowych i po tym objawy przeszły, już jest dobrze. Ale kłucia dalej się pojawiają, pewnie nie są związane z tym.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ