X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No to masz podobną sytuację jak ja, tyle, że ja poznałam długość i żałuję, że ją znam :/

Jaki torcik? Szukam przepisu na tort na swoje urodziny :)
    Wiesz co ale nawet mogę podziękować lekarzowi że mi nie powiedział - co by to zmieniło jakbym wiedziała ? Tylko nie potrzebny stres i analizowanie info w necie.
    Torcik zwykły - ciasto biszkoptowe z tego przepisu i masę też robiłam pycha
    http://deptusiowyswat.blox.pl/2014/01/Biszkopt-z-budyniowa-masa.html
    prosto, szybko i tanio

Galanea lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A więc odwiedziłam Evas w jej sklepiku, urocza fajna z Niej babka, do tego laseczka, ma piękne zgrabne brzusio :)) świat jest mały, fajnie :)
    Dziękuję za odwiedziny ;) teraz to myślę, że częściej będziemy się spotykać :D no i koniecznie na kawkę wyjść razem, żeby było więcej czasu na pogaduchy :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 - Już chyba kiedyś podawałaś ten przepis, bo zapisałam go i planowałam przetestować właśnie na urodziny :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    topa42 - Już chyba kiedyś podawałaś ten przepis, bo zapisałam go i planowałam przetestować właśnie na urodziny :D
    Zgadza się :-) Z tego przepisu pyszny biszkopt wychodzi :-) a masę już wymyślam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie odnośnie szyjki - Czy pozycja siedząca lub półleżąca w ogóle coś daje? Czy tylko leżenie plackiem na płasko?

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A one znowu o jedzeniu :P i to jakim kalorycznym :P
    Chyba przestanę zaglądać, bo moje postanowienia odnośnie 12 kg będą nierealne do zrealizowania :D

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he przy niedzieli można sobie odpuścić :-)

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A jeszcze jedno pytanie odnośnie szyjki - Czy pozycja siedząca lub półleżąca w ogóle coś daje? Czy tylko leżenie plackiem na płasko?
    Jeśli lekarz nie zalecił Ci leżenia plackiem to jak najbardziej możesz odpoczywać w innej pozycji.I nie denerwuj się tak, jesteś pod opieką specjalisty, który dba o Ciebie i Twoje maleństwo. Czasem stres bardziej szkodzi niż przemęczenie.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Mysle, ze polezaca zawsze lepsza niz stojaca, ale chyba najlepsza lezaca...z tym ze Ty masz sie tylko oszczedzac, a nie plackowac jak ja ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje chyba po prostu odpoczynek,tak mi się zdaje.A w pochwie i generalnie tam w środku też miałam kłucia,a szyjka wyszła wczoraj długa,3,8cm,więc one nie muszą o niczym świadczyć.
    Sądzę,że jak lekarz mówi,że jest ok,to jest ok,topa,nie martw się na zapas :).Hehe,specjalnie Ci nie powiedział,żebyś tego nie rozkminiała,a i tak zajmuje Ci to głowę :).Ech,my,kobiety.

Mucha, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki - wiecie co zastanawiałam się ostatnio nad ubraniem maleństwa - tzn urodzimy w czerwcu będzie ciepło i teraz zastanawiam się czy kupić body, pajacyk, śpiochy >? Ile tego? Z krótkim czy długim rękawem ? Poczytałam trochę na necie ale i tak nic z tego nie wiem ? Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu to już cieplej je ubierałam a teraz nie mam pojęcia to na te pierwsze miesiące się przyda :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Daje chyba po prostu odpoczynek,tak mi się zdaje.A w pochwie i generalnie tam w środku też miałam kłucia,a szyjka wyszła wczoraj długa,3,8cm,więc one nie muszą o niczym świadczyć.
    Sądzę,że jak lekarz mówi,że jest ok,to jest ok,topa,nie martw się na zapas :).Hehe,specjalnie Ci nie powiedział,żebyś tego nie rozkminiała,a i tak zajmuje Ci to głowę :).Ech,my,kobiety.
    Dokładnie tak sam mi powiedział że specjalnie mi nie mówi :-) Dziś 20 tydzień jupiii jak ten czas leci :-)

Galanea, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie topa...tez sie nad tym zastanawialam.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja tak z innej beczki - wiecie co zastanawiałam się ostatnio nad ubraniem maleństwa - tzn urodzimy w czerwcu będzie ciepło i teraz zastanawiam się czy kupić body, pajacyk, śpiochy >? Ile tego? Z krótkim czy długim rękawem ? Poczytałam trochę na necie ale i tak nic z tego nie wiem ? Pierwsze dziecko urodziłam we wrześniu to już cieplej je ubierałam a teraz nie mam pojęcia to na te pierwsze miesiące się przyda :-)

Najgorsze jest to, że w naszym klimacie już nie da się przewidzieć pogody :P
    Zima zaczęła się późno, wiec wszystko może być opóźnione, ale kto wie :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Paulina, a gdzie czujesz te kłucia, tak jakby w pochwie, czy wyżej?

Różnie. Czasami tak jakby w pochwie, a czasami wyżej na wysokości wzgórka łonowego tylko w środku.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna przyjdzie o czasie :D u nas już ptaki ćwierkają jak w marcu i widziałam dziś piękną rudą wiewiórkę. Mam wielka nadzieję, że już większych mrozów nie będzie.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Różnie. Czasami tak jakby w pochwie, a czasami wyżej na wysokości wzgórka łonowego tylko w środku.

Mam dokładnie to samo. Mówiłam o tym lekarce, to powiedziała, że może jakaś grzybica. Dostałam Clotrymazolum, zużyłam opakowanie, a kłucia dalej się pojawiają.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mam dokładnie to samo. Mówiłam o tym lekarce, to powiedziała, że może jakaś grzybica. Dostałam Clotrymazolum, zużyłam opakowanie, a kłucia dalej się pojawiają.
    Może jakaś grzybica? I nie zbadała Cię? I tak w ciemno wypisała lek?

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och,też mam nadzieję,że mrozy już nie przyjdą,byłam dziś z mężem na spacerze i wiosna wisiała w powietrzu,było przepięknie,nie wyobrażam sobie powrotu śnieżyc,brrr.Co do ubioru-zielonego pojęcia nie mam,kuzynka dała tyle ubranek po swoim synu,że mojego mogłabym chyba w każdym miesiącu urodzić i mam na to ciuchowe zaplecze,zostało tylko to poprać.
    Mam nawet jakieś kurtki i kombinezony,których on na pewno nie założy,bo do zimy będzie już za duży.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Może jakaś grzybica? I nie zbadała Cię? I tak w ciemno wypisała lek?

Miałam przy tym więcej wydzieliny. Zbadała mnie i powiedziała, że jest zmienione ph. Prawdopodobnie na basenie coś złapałam. Wypisała mi Clotrimazolum w tabletkach dopochwowych i po tym objawy przeszły, już jest dobrze. Ale kłucia dalej się pojawiają, pewnie nie są związane z tym.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ