X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Jutro ide do lekarza wiec zapytam co z tym mozna zrobic. Biore luteine i nospe regularnie.

Tez sie chetnie dowiem co Ci lekarz powie. Ja mam najczesciej twardy brzuch rano po przebudzeniu. W ciagu dnia jest raczej ok. Mi lekarz nie zalecil nospy, a jedynie magnez 3x1 tabletka. Ale w zwiazku ze zdarzajacymi sie kluciami tak jakby w szyjce chyba zaczne brac nospe 2x1 tabletke. Chyba nie zaszkodze malenstwu, jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 10:18

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z rana piękny zapach cista biszkoptowego :-) będę robiła tort - rodzinka ma przyjechać :-) Tort tak bez okazji :-) bo mam ochotę :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - bardzo mi przykro.. u mnie było tak że wieczorem dziadek dał instrukcje co zrobić z różami na wiosnę, gdzie posadzić marchewkę, a rano się nie obudził, wiedział, że odejdzie.. niesamowite to było.

Smaże orkiszowe naleśniki, komu komu :))

Limerikowo, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Monalisa - bardzo mi przykro.. u mnie było tak że wieczorem dziadek dał instrukcje co zrobić z różami na wiosnę, gdzie posadzić marchewkę, a rano się nie obudził, wiedział, że odejdzie.. niesamowite to było.

Smaże orkiszowe naleśniki, komu komu :))
    Ja poproszę z dostawą do pracy :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze sie wyrobie do 13 :))) bo jeszcze w piżamie :)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    mam nadzieje ze sie wyrobie do 13 :))) bo jeszcze w piżamie :)
    Żartowałam z tymi naleśnikami, jestem po bardzo kalorycznym śniadaniu: były smażone ziemniaczki, kiełbaska i jajko sadzone.
    Ale mam nadzieje, że zdążysz się choć na chwilkę pokazać ;)

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Tez sie chetnie dowiem co Ci lekarz powie. Ja mam najczesciej twardy brzuch rano po przebudzeniu. W ciagu dnia jest raczej ok. Mi lekarz nie zalecil nospy, a jedynie magnez 3x1 tabletka. Ale w zwiazku ze zdarzajacymi sie kluciami tak jakby w szyjce chyba zaczne brac nospe 2x1 tabletke. Chyba nie zaszkodze malenstwu, jak myslicie?

Mysle, ze nospa w rakiej dawce jak mowisz nie zaszkodzi. A przeszlo Ci troche to twardnienie po magnezie? Jaki bierzesz?

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas to dałaś czadu z tym sniadaniem :))

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    evas to dałaś czadu z tym sniadaniem :))
    Czasem tak mam, że muszę mocno kaloryczne śniadanko zjeść, ale potem pół dnia nie czuje głodu, a w pracy nie zawsze jest czas by coś zjeść. Na szczęście moja waga to tylko 3 kg na plusie, więc od czasu do czasu mogę sobie pozwolić.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam takie śniadania w górach :) no to jeśli masz dobre geny kochana to super, ja niestety mam tendencje, wiec muszę uwazac na to co jem :)ale na szczescie tyję zgodnie z grafikiem na razie :)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Nospa raczej nie zaszkodzi, ale kiedyś pewien lekarz mi powiedział, że w ostatnim czasie nospa jest nadużywana przez ciężarne. Jeśli się ją bierze stale, to nie można wyczuć kiedy dzieje się coś poważnego. Mówił, że jak czujemy że brzuch się napina i jest do tego nawet lekki ból, to należy wziąć, ale nie brać "na zapas".
    Mi też czasem twardnieje brzuch, ale ostatnio wyczułam, że to maluch tak się układa, że napina mi macicę np w dole brzucha. Jak przyłożę ręke, albo się obrócę, to twardnienie mija, bo maluszek inaczej się ułoży.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, mam to samo - maluszek wbija mi się czasami w jakąś część macicy. Przykładam rękę i gadam do niego, żeby się przesunął, bo mamusię boli. I się przesuwa.

Plus - brzuch mi twardnieje, jak się zdenerwuję, no i jak się przemęczę. Wystarczy kilka głębszych oddechów, albo położenie się na chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 11:14

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie nie zawsze trzeba brać tabletkę. Ja jestem przeciwniczką leków, ale niestety muszę codziennie brać eutyrox, bo mi w ciąży tarczyca szaleje i nie produkuje hormonów.
    W domu praktycznie nie używamy leków. Moje dzieci od 6 lat nie widziały lekarza. Odkąd przestałam ufać lekarzom i podawać antybiotyki na każdą infekcje, choroby przeszły i nawet kataru nie łapią.

goś83 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie ma skracajaca szyjke lub takie zagrozenie to trzeba brac leki :( lepsze to niz wczesniej urodzic, ale jak ktos ma bezproblemowa ciaze i moze szalec lub normalnie funkcjonowac to zupelnie inna sytuacja ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Hej dziewczyny, ja z innej beczki ;) Opowiem Wam historyjkę z pracy, która do dziś wywołuje u mnie śmiech. Ostatnio dwie koleżanki zaczęły mocno komentować mój ciążowy wygląd: "Ależ ci już brzuszek rośnie, no po prostu z dnia na dzień coraz większy!", "No kiedy JA byłam w piątym miesiącu ciąży, to NIC nie było widać! Musiałaś mieć bardzo słabe mięśnie brzucha przed ciążą, skoro tak ci poszło w brzuch", "No, po ciąży nie będziesz mogła wrócić do tych swoich obcisłych sukienek, całą garderobę będziesz musiała wymienić, wszystko się zmieni, cycki też ci niestety obwisną", "No, brzuszek ci rośnie, ale boczki też widzę wyszły" (tu koleżanka wymownie poklepała mnie po biodrach).

Powiem Wam, że serio nie ma to jak kobieta, która przygada kobiecie ;) Zazdrośnice jedne! I postanowiłam, że jeszcze na macierzyńskim wbiję się w jedną z moich obcisłych sukienek i przyjdę je odwiedzić w pracy :)

widze ze nie tylko ja mam takie kolezanki w pracy :D
    Ostatnio tez pisalam o tym jak dziewczyna ktora nigdy w ciazy nie byla i jest stara panna krzyczala na mnie ze pije inke-co ze mnie za matka. A co do brzucha to tez mialam komentarze ze duzy,ze slabe miesnie,ze nie wroce do siebie po porodzie blablabla a ja nie bylabym soba jakbym oczywiscie sie nie odgryzla :D nie ma co sie przejmowac ;)

evas, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Czasem tak mam, że muszę mocno kaloryczne śniadanko zjeść, ale potem pół dnia nie czuje głodu, a w pracy nie zawsze jest czas by coś zjeść. Na szczęście moja waga to tylko 3 kg na plusie, więc od czasu do czasu mogę sobie pozwolić.
    Takiej to dobrze ;-) moze jesc takie rzeczy i tylko 3 kg na plusie,zazdroszcze :-)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziewczyny jak sie ma skracajaca szyjke lub takie zagrozenie to trzeba brac leki :( lepsze to niz wczesniej urodzic, ale jak ktos ma bezproblemowa ciaze i moze szalec lub normalnie funkcjonowac to zupelnie inna sytuacja ;)
    Oczywiście inna jest sytuacja, gdy ciąża jest zagrożona. Sama brałam duphaston przez kilka tygodni.

Choć kiedyś nie zalecali na stałe nospy. 12 lat temu miałam skracającą się szyjkę i rozwarcie na 1,5 cm. Miałam zakładany szew w 26 tyg. Nie brałam żadnych leków, tylko kontrola u ginekologa co 2 tyg. Mały urodził się 10 dni po terminie - 4 tygodnie po zdjęciu szwu.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie ciesze, ze Tobie tak sie udalo :)
    Ja od 19 tygodnia mam pessar i duzo lekow zapisanych plus jestem po 3 poronieniach i codziennie modle sie zeby nic sie nie dzialo za wczesnie.
    Do tego mam dwoch lekarzy stale kontrolujacych sytuacje :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie twardnienie przechodzi nawet przy zmianie pozycji, wiec to nie jest moj najwiekszy problem. Czy po magnezie jest lepiej? Na pewno nie jest gorzej :) Mnie bardziej martwia te zdarzajace sie klucia w szyjce i to wlasnie w zwiazku z nimi biore nospe. Boje sie, ze moga one byc zwiastunem/objawem skracania lub rozwierania sie szyjki. Wizyte mam 18.02. Mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko sie unormuje i lekarz bedzie mial dla mnie same dobre wiadomosci :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wiecej musze lezec plackiem i jak mi lekarz kaze brac nospe to grzecznie slucham...mam nadzieje ze za 20 tygodni tez powiem ze wszystko sie udalo ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ