X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:* 3mam kciuki za Wasze usg ja mam tylko gina dziś polowkowe 20syego:) zrobiłam listę wyprawkowa i trochę tego jest póki co mam wozek wanienke i trochę ciuszkow;) każdego miesiąca coś żeby rozłożyć wydatki;)

Limerikowo, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp ja też tak miewam. Ogólnie teraz mi się troszku rozregulowalo. Zawsze codziennie jak w zegarku po 7 WC, a teraz co 2-3 dni i nie wiadomo kiedy:)

Mmmm nie ma to jak kubek mleka na śniadanie z frytkami:) mniam mniam

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek mleka z frytkami??? Hahaha...Ale mnie rozbawilas tym! Ja wczoraj wieczorem mialam taki skurcz jelita, ze myslalam, ze padne, ale na szczescie przeszlo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Weronikabp ja też tak miewam. Ogólnie teraz mi się troszku rozregulowalo. Zawsze codziennie jak w zegarku po 7 WC, a teraz co 2-3 dni i nie wiadomo kiedy:)

Mmmm nie ma to jak kubek mleka na śniadanie z frytkami:) mniam mniam

Mrrr narobiłaś ochoty, mleko z frytkami xD ale miałabym rozstrój żołądka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kubek mleka z frytkami??? Hahaha...Ale mnie rozbawilas tym! Ja wczoraj wieczorem mialam taki skurcz jelita, ze myslalam, ze padne, ale na szczescie przeszlo.
    A gdzie Cie bolało i jak poznałam ze to jelita a nie cos innego ? To mnie najbardziej stresuje, czy to jelita czy cos ciazowego ..:-(((

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane frytki i mleko u mnie na wschodzie tak się je i gwarantuje, ze nikt po tym nie ma bieganinki. To tak jakby zsiadłe mleczko z ziemniaczkami jeść, lub z plackami ziemniaczanymi. Chyba ze u Was się tak nie praktykuje. Spróbujcie z ciekawości. Pycha.

NataliaK, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Kochane frytki i mleko u mnie na wschodzie tak się je i gwarantuje, ze nikt po tym nie ma bieganinki. To tak jakby zsiadłe mleczko z ziemniaczkami jeść, lub z plackami ziemniaczanymi. Chyba ze u Was się tak nie praktykuje. Spróbujcie z ciekawości. Pycha.
    Pochodzę ogólnie z Warmii i Mazur, nigdy nie jadłam podobnych rzeczy razem :D mieszkając w Warszawie też nie :) Dla mojego żołądka skończyłoby się to tak jak mieszkanka kapusta kiszona+kefir :D

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to jelito bo wiem dokladnie gdzie badala mnie chwile wczesniej lekarka, ktora ma mi pomoc z tymi jelitami. Bolalo mnie w dole brzucha, ale tak mocno po lewej stronie...jakby juz pod macica. Pozniej mi chyba mala chciala pomoc bo kopala z calej sily wlasnie w to jelito :) troche jakby chciala wypchnac to co tam utkwilo.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Lubelszczyzny, znad granicy z Białorusią. I takie mieszanki są mega wypasione. Dla ciekawości dodam ze Hiszpanie którzy nas odwiedzili byli oczarowani:) ale nikt nikogo nie nakłania do eksperymentow. Ja do tego frytki posypuje albo przyprawa do ziemniaka, albo wegeta z suszonymi pomidorkami .

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zjadlabym placka ziemniaczanego i popila mlekiem to biegunka gwarantowana, tak samo jak popilabym woda.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja z Lubelszczyzny, znad granicy z Białorusią. I takie mieszanki są mega wypasione. Dla ciekawości dodam ze Hiszpanie którzy nas odwiedzili byli oczarowani:) ale nikt nikogo nie nakłania do eksperymentow. Ja do tego frytki posypuje albo przyprawa do ziemniaka, albo wegeta z suszonymi pomidorkami .

jak jeszcze trochę o tym popiszesz to pewnie się skuszę :D ale to jak już będę spokojnie w domu na zwolnieniu ;-) nie będę ryzykować.

Swoją drogą co do takich eksperymentów to ostatni koleżanka z pracy powiedziała mi że u niej na wsi najlepszym przysmakiem jest rosół z ziemniakami i makaron zalewany osłodzoną herbatą ;-D

Modelka lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie o jutrzejszej promocji na pampersy w biedronce;)

NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miłego dnia wszystkim i pozytywnych wyników badań!

Ja znów lecę do swojego lekarza, walczyć o szyjkę i z anemią ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Pamiętacie o jutrzejszej promocji na pampersy w biedronce;)

Ja już chyba nie walczę o takie promocje, po Lidlu mi się odechciało,co to dopiero będzie się działo w Biedronce :O

nutka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ale dziś ponury dzień :-(
    Trzymam kciuki za wszystkie usg <3
    ja wstałam ze strasznym bólem kręgosłupa już nie wiem co mam robić :-( W poniedziałek mam wizytę u gina to mu o tym powiem może coś doradzi.
    U mnie dziś żeberka duszone w kapuście mniam :-) i do tego mam ochotę jeszcze na spagetti hehehehe.

zem3i09keg891u11.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja już chyba nie walczę o takie promocje, po Lidlu mi się odechciało,co to dopiero będzie się działo w Biedronce :O
    W lidlu zawsze tak jest ake w biedrnoce nawet spokojnie przynajmniej u mnie :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Słyszałam, że ból w okolicach jajników w ciąży może oznaczać rozciąganie się macicy.
    Może być też jelito lub ból po zrostach pooperacyjnych. Ja też mam wycięty wyrostek i czasem mnie boli w tych okolicach (a miałam operowany mając 3 lata).
    Zapytam położnej, choć przez noc w miarę przeszło. Myślę, że to jelita, bo od kilku dni mam kłopot z nimi, ale na noc wypiłam rumianek i rano już troszkę lepiej, a teraz wypiłam kawkę z mlekiem i musi zadziałać.;P Byle przed 13 zanim położna będzie;P

My imię mamy Gabryś i chyba już tak zostanie, mówimy do niego, myślimy o Gabrysiu i tak miło i słodko brzmi.

O tym dzieciątku w Polkowicach dziś na pasku w TVN 24 leci.

Co do promocji na pampersy, ja się wstrzymuję z takimi rzeczami. Kosmetyki itp będę kupować na końcu. Teraz kupuję pomalutku ubranka i układam w szafce u mężą(ma 2 razy większą niż ja;P) i tak chodzę kilka razy dziennie popatrzeć.:) Musimy się po komódkę wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 11:37

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam okazyjnie komode za 70zl na ttablicy a wózek 3w1 czarny z czerwono białymi kwiatkami za 50zl ma fotelik gondole i spacerowke i wszystkie elementy do przykrycia więc myślę ze fajnie trafiłam:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już kilka ubranek, łóżeczko z całym wyposażeniem (materac, pościel itd.) mam już jakieś kosmetyki, małą wyprawkę do szpitala dla mnie, resztę muszę dokupić

Margotka - fajnie, że przypomniałaś o pampersach, bo ja nie mam, a skoro promocja to może kupię :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupię te od 4kilo a mmniejsze ewentualnie po porodzie:)

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ