X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:* 3mam kciuki za Wasze usg ja mam tylko gina dziś polowkowe 20syego:) zrobiłam listę wyprawkowa i trochę tego jest póki co mam wozek wanienke i trochę ciuszkow;) każdego miesiąca coś żeby rozłożyć wydatki;)

Limerikowo, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp ja też tak miewam. Ogólnie teraz mi się troszku rozregulowalo. Zawsze codziennie jak w zegarku po 7 WC, a teraz co 2-3 dni i nie wiadomo kiedy:)

Mmmm nie ma to jak kubek mleka na śniadanie z frytkami:) mniam mniam

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek mleka z frytkami??? Hahaha...Ale mnie rozbawilas tym! Ja wczoraj wieczorem mialam taki skurcz jelita, ze myslalam, ze padne, ale na szczescie przeszlo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Weronikabp ja też tak miewam. Ogólnie teraz mi się troszku rozregulowalo. Zawsze codziennie jak w zegarku po 7 WC, a teraz co 2-3 dni i nie wiadomo kiedy:)

Mmmm nie ma to jak kubek mleka na śniadanie z frytkami:) mniam mniam

Mrrr narobiłaś ochoty, mleko z frytkami xD ale miałabym rozstrój żołądka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kubek mleka z frytkami??? Hahaha...Ale mnie rozbawilas tym! Ja wczoraj wieczorem mialam taki skurcz jelita, ze myslalam, ze padne, ale na szczescie przeszlo.
    A gdzie Cie bolało i jak poznałam ze to jelita a nie cos innego ? To mnie najbardziej stresuje, czy to jelita czy cos ciazowego ..:-(((

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane frytki i mleko u mnie na wschodzie tak się je i gwarantuje, ze nikt po tym nie ma bieganinki. To tak jakby zsiadłe mleczko z ziemniaczkami jeść, lub z plackami ziemniaczanymi. Chyba ze u Was się tak nie praktykuje. Spróbujcie z ciekawości. Pycha.

NataliaK, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Kochane frytki i mleko u mnie na wschodzie tak się je i gwarantuje, ze nikt po tym nie ma bieganinki. To tak jakby zsiadłe mleczko z ziemniaczkami jeść, lub z plackami ziemniaczanymi. Chyba ze u Was się tak nie praktykuje. Spróbujcie z ciekawości. Pycha.
    Pochodzę ogólnie z Warmii i Mazur, nigdy nie jadłam podobnych rzeczy razem :D mieszkając w Warszawie też nie :) Dla mojego żołądka skończyłoby się to tak jak mieszkanka kapusta kiszona+kefir :D

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to jelito bo wiem dokladnie gdzie badala mnie chwile wczesniej lekarka, ktora ma mi pomoc z tymi jelitami. Bolalo mnie w dole brzucha, ale tak mocno po lewej stronie...jakby juz pod macica. Pozniej mi chyba mala chciala pomoc bo kopala z calej sily wlasnie w to jelito :) troche jakby chciala wypchnac to co tam utkwilo.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Lubelszczyzny, znad granicy z Białorusią. I takie mieszanki są mega wypasione. Dla ciekawości dodam ze Hiszpanie którzy nas odwiedzili byli oczarowani:) ale nikt nikogo nie nakłania do eksperymentow. Ja do tego frytki posypuje albo przyprawa do ziemniaka, albo wegeta z suszonymi pomidorkami .

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zjadlabym placka ziemniaczanego i popila mlekiem to biegunka gwarantowana, tak samo jak popilabym woda.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja z Lubelszczyzny, znad granicy z Białorusią. I takie mieszanki są mega wypasione. Dla ciekawości dodam ze Hiszpanie którzy nas odwiedzili byli oczarowani:) ale nikt nikogo nie nakłania do eksperymentow. Ja do tego frytki posypuje albo przyprawa do ziemniaka, albo wegeta z suszonymi pomidorkami .

jak jeszcze trochę o tym popiszesz to pewnie się skuszę :D ale to jak już będę spokojnie w domu na zwolnieniu ;-) nie będę ryzykować.

Swoją drogą co do takich eksperymentów to ostatni koleżanka z pracy powiedziała mi że u niej na wsi najlepszym przysmakiem jest rosół z ziemniakami i makaron zalewany osłodzoną herbatą ;-D

Modelka lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie o jutrzejszej promocji na pampersy w biedronce;)

NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miłego dnia wszystkim i pozytywnych wyników badań!

Ja znów lecę do swojego lekarza, walczyć o szyjkę i z anemią ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Pamiętacie o jutrzejszej promocji na pampersy w biedronce;)

Ja już chyba nie walczę o takie promocje, po Lidlu mi się odechciało,co to dopiero będzie się działo w Biedronce :O

nutka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ale dziś ponury dzień :-(
    Trzymam kciuki za wszystkie usg <3
    ja wstałam ze strasznym bólem kręgosłupa już nie wiem co mam robić :-( W poniedziałek mam wizytę u gina to mu o tym powiem może coś doradzi.
    U mnie dziś żeberka duszone w kapuście mniam :-) i do tego mam ochotę jeszcze na spagetti hehehehe.

zem3i09keg891u11.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja już chyba nie walczę o takie promocje, po Lidlu mi się odechciało,co to dopiero będzie się działo w Biedronce :O
    W lidlu zawsze tak jest ake w biedrnoce nawet spokojnie przynajmniej u mnie :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Słyszałam, że ból w okolicach jajników w ciąży może oznaczać rozciąganie się macicy.
    Może być też jelito lub ból po zrostach pooperacyjnych. Ja też mam wycięty wyrostek i czasem mnie boli w tych okolicach (a miałam operowany mając 3 lata).
    Zapytam położnej, choć przez noc w miarę przeszło. Myślę, że to jelita, bo od kilku dni mam kłopot z nimi, ale na noc wypiłam rumianek i rano już troszkę lepiej, a teraz wypiłam kawkę z mlekiem i musi zadziałać.;P Byle przed 13 zanim położna będzie;P

My imię mamy Gabryś i chyba już tak zostanie, mówimy do niego, myślimy o Gabrysiu i tak miło i słodko brzmi.

O tym dzieciątku w Polkowicach dziś na pasku w TVN 24 leci.

Co do promocji na pampersy, ja się wstrzymuję z takimi rzeczami. Kosmetyki itp będę kupować na końcu. Teraz kupuję pomalutku ubranka i układam w szafce u mężą(ma 2 razy większą niż ja;P) i tak chodzę kilka razy dziennie popatrzeć.:) Musimy się po komódkę wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 11:37

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam okazyjnie komode za 70zl na ttablicy a wózek 3w1 czarny z czerwono białymi kwiatkami za 50zl ma fotelik gondole i spacerowke i wszystkie elementy do przykrycia więc myślę ze fajnie trafiłam:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już kilka ubranek, łóżeczko z całym wyposażeniem (materac, pościel itd.) mam już jakieś kosmetyki, małą wyprawkę do szpitala dla mnie, resztę muszę dokupić

Margotka - fajnie, że przypomniałaś o pampersach, bo ja nie mam, a skoro promocja to może kupię :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupię te od 4kilo a mmniejsze ewentualnie po porodzie:)

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ