X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj bóli trochę jak na okres. Wszystko z nerwów. Jeeennnyy czy ja się nauczę tak wszystko olewać? No, ale jak tu olewać jak mi zależy. A jutro dopiero będzie katastrofa.. chyba wypiję melisę.

Gratuję wybranych imion ( u mnie jeszcze bitwa, ale jak widać na suwaczku sama wybrałam:P) oraz poznania płci maleństw oraz serdecznie witam nowe forumowiczki.:)

Galanea lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, bałam się toksoplazmozy, bo nie przechodziłam a znając moje szczęście to wszystko się mnie czepia właśnie wtedy kiedy nie powinno. Niestety toksoplazmoza to takie dziadostwo, że przy zakażeniu czym starsza ciąża tym bardziej niebezpieczna dla dziecka. No i się trochę nakręciłam, na szczęście nie potrzebnie :)

Pomyślicie, że zwariowałam. Mąż pojechał na nockę, Zuza śpi, a ja... prasuję :D

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jest taki sposób... pierzesz, trzepiesz z całych sił jakby Ci ręcę miały odpaść, pięknie wieszasz bez żadnych zagnieceń za końcówki ubrań, ściągasz jak wyschnie, znowu strzepujesz mocno i składasz przejeżdżając ręką... nie dotyczy koszul i rzeczy "dziwnie" uszytych. Koszulki za dół, bo jak zrobiłam przy ramionach to mąż miał bufki ;) od wakacji używałam żelazka tylko do obrusa (raz), mąż kilka razy do swoich koszul i moich źle powieszonych rzeczy :) i nie widać nic, zapewniam :)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś tak noe mogę bo po wyprasowaniu to i materiał od razu inny bardziej przyjemny :) był czas, że nie miałam na to czasu to tak samo co mogłam to nie prasowałam... a teraz sobie nie wyobrażam nie prasować :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - gratulacje i najlepsze życzenia urodzinowe kochana!! ja tez ciągle oglądam filmik z Polunią :))
    ja wróciłam po całym dniu, kupiłam kilka fajnych rzeczy w tk max, poza fajnymi ciuszkami, maskotkę z pozytywką i taką miluśną maskotkę dla maluszka, super fajne. Także wyprawka zwiększa swą objętość :)
    Poza tym dostałam od męża prezenty na urodziny, które sa pojutrze i się bardzo cieszę, jak dziecko :) bawię się nowym tel.;) stara baba a zachowuje się jak dziecko :)

Galanea, evas, fler, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv, no ja podobnie do MonikiS, kiedyś prasowałam tylko to co konieczne, czyli obrusy, pościel itp, poza tym, żelazko mgło nie istnić, wszystko się zmieniło odkąd pojawiła się Zuza, musi być wyprasowane i basta. Pokochałam wyprasowane rzeczy, prasowanie niekoniecznie, ale i tak wolę to niż odkurzanie, blee.

P.S. W czasie ciąży częściej prasuje M. niż ja, ale z okazji zbliżających się walentynek zrobię mu taką niespodziankę, a co! ;)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Ivv, no ja podobnie do MonikiS, kiedyś prasowałam tylko to co konieczne, czyli obrusy, pościel itp, poza tym, żelazko mgło nie istnić, wszystko się zmieniło odkąd pojawiła się Zuza, musi być wyprasowane i basta. Pokochałam wyprasowane rzeczy, prasowanie niekoniecznie, ale i tak wolę to niż odkurzanie, blee.

P.S. W czasie ciąży częściej prasuje M. niż ja, ale z okazji zbliżających się walentynek zrobię mu taką niespodziankę, a co! ;)

A to dzisiejsze prasowanie można porównać do ciążowej zachcianki, jakoś tak mnie naszło (sama się sobie dziwię :))

evas, fler lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea - gratulacje i najlepsze życzenia urodzinowe kochana!! ja tez ciągle oglądam filmik z Polunią :))
    ja wróciłam po całym dniu, kupiłam kilka fajnych rzeczy w tk max, poza fajnymi ciuszkami, maskotkę z pozytywką i taką miluśną maskotkę dla maluszka, super fajne. Także wyprawka zwiększa swą objętość :)
    Poza tym dostałam od męża prezenty na urodziny, które sa pojutrze i się bardzo cieszę, jak dziecko :) bawię się nowym tel.;) stara baba a zachowuje się jak dziecko :)

Dziękuję Weronika!!! :)

Ja Ci gratuluję zakupów i tak konsekwentnego zbierania wyprawki dla Poli :D U mnie jeszcze skromniutko, ale czekałam do badania połówkowego, żeby się trochę uspokoić :) Ja dziś dostałam troszkę ciuchów ciążowych, z czego się bardzo cieszę i miły obiadek w restauracji. A mój kochany zamówił mi takie coś:
    http://allegro.pl/fotel-sako-xxxl-gratis-pufy-worek-xl-pufa-xxl-i3936571266.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=AllShoppersMerged

Skoro mam się oszczędzać i odpoczywać, to chociaż wygodnie :P Poza tym może do karmienia się przyda taka pufa.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajna pufa Galanea :) na pewno będzie Ci wygodnie :))

Galanea lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam przed 5:00 i nie mogę zasnąć. Jestem już po małym śniadanku. Na 8:00 mamy USG połówkowe - trzymajcie kciuki ;)

Modelka, weronikabp, Margotka87, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, dziewczyny, nadrobić forum po nawet jednym dniu jest ciężko :)

Ja mam strasznie ciężkie tygodnie w pracy - okres oceniania moich pracowników, a więc niestety często okres buntu, fochów, straszenia itp. Oj, ciężko, ciężko.

Niesforna lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas,mocne kciuki z usg ! Ja idę jutro :)
    Też muszę odpalić syrop, prenalen bo czuje sie jeszcze gorzej jak wczoraj. Doszedł ból głowy, gardła, kaszel. Super.
    Zapowiada sie kolejny swietny dzien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis o 16.30 wizyta. Mam nadzieję, ze z mała wszystko ok i ze fika sobie w brzuszku. Mnie cos oskrzela bolą i kaszel od rana, a ja w pracy siedzę, chyba jutro i piątek wezmę dobie wolne. Muszę do końca lutego pracować. Już niedługo i L4.

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja wczoraj do swojej wyprawki dołączyłam butelki Avent cały zestaw startowy, smoczki, czapeczki ''po kąpaniu''=) Wszystko zamawiałam na allegro bo jakoś po poniedziałku sklepy mi obrzydły :P

A poza tym dostałam skierowanie na obciążenie glukozą, muszę zrobić do 4 marca ale jakoś się nie kwapię do tego ;-) i 4 marca schodzę na l4 , odliczam dni ]:->

Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo z nas czeka do końca lutego z pójściem na l4 :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś urlop ale spędzam go w szpitalu bo robie glukoze. Do wypicia wcale nie najgorsza tylko teraz czekać trzeba, ale nadrabiam forum a na później mam książke.
    Moja księżniczka zaczęł szaleć po wypiciu glukozy i bardzo kopie, a była taka spokojna.

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) ja czekam jak na zbawienie, już nie mogę wysiedziec w pracy, ale jakos dam radę.

• Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich mam na usg

czekajajaca lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3-mam kciuki za dzisiejsze wizytujace mamy i zazdroszczę, bo muszę czekać ponad 3 tyg na wizytę.:)

Ps. Powiedzcie mi na czym polega echo serca płodu?

Czy ktoras z Was w trakcie chodzenia do prywatnego lekarza zaczęła chodzić tez na NFZ? Jak to jest wtedy z karta ciąży? Druga zakłada? Nie chce ujawniać kto mnie prowadzi prywatnie.

czekajajaca lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, Czekająca - powodzenia kochane! dawajcie znać po! :)

Aisak echo serca do dokładne badanie serduszka i tętnic głównych, rozmiarów, przepływów, ciśnienia w tych tętnicach itd, co chwila pojawiają się jakieś wykresy i Pani doktor mówi: wszystko super, idealnie :) i serce Ci się cieszy.
    Ja się cieszę, że zrobiłam to badanie.
    Dziś miała cieżką noc dziewczyny od 4 zaczęło mnie coś bardzo boleć po lewej stronie, wzięłam nospę, juz mialam się zbierać na IP jak poczułam parcie na kibelek, zrozumiałam ze to jelita, po wypróżnieniu przeszło, macie tak czasem? dziś mam wizytę u ginekolog więc zapytam. Ale stracha miałam strasznego i jestem wykończona :((

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ