MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam dzisiaj bóli trochę jak na okres. Wszystko z nerwów. Jeeennnyy czy ja się nauczę tak wszystko olewać? No, ale jak tu olewać jak mi zależy. A jutro dopiero będzie katastrofa.. chyba wypiję melisę.
Gratuję wybranych imion ( u mnie jeszcze bitwa, ale jak widać na suwaczku sama wybrałam:P) oraz poznania płci maleństw oraz serdecznie witam nowe forumowiczki.Galanea lubi tę wiadomość
-
Martynika, bałam się toksoplazmozy, bo nie przechodziłam a znając moje szczęście to wszystko się mnie czepia właśnie wtedy kiedy nie powinno. Niestety toksoplazmoza to takie dziadostwo, że przy zakażeniu czym starsza ciąża tym bardziej niebezpieczna dla dziecka. No i się trochę nakręciłam, na szczęście nie potrzebnie
Pomyślicie, że zwariowałam. Mąż pojechał na nockę, Zuza śpi, a ja... prasujęweronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Magda, jest taki sposób... pierzesz, trzepiesz z całych sił jakby Ci ręcę miały odpaść, pięknie wieszasz bez żadnych zagnieceń za końcówki ubrań, ściągasz jak wyschnie, znowu strzepujesz mocno i składasz przejeżdżając ręką... nie dotyczy koszul i rzeczy "dziwnie" uszytych. Koszulki za dół, bo jak zrobiłam przy ramionach to mąż miał bufki
od wakacji używałam żelazka tylko do obrusa (raz), mąż kilka razy do swoich koszul i moich źle powieszonych rzeczy
i nie widać nic, zapewniam
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea - gratulacje i najlepsze życzenia urodzinowe kochana!! ja tez ciągle oglądam filmik z Polunią
)
ja wróciłam po całym dniu, kupiłam kilka fajnych rzeczy w tk max, poza fajnymi ciuszkami, maskotkę z pozytywką i taką miluśną maskotkę dla maluszka, super fajne. Także wyprawka zwiększa swą objętość
Poza tym dostałam od męża prezenty na urodziny, które sa pojutrze i się bardzo cieszę, jak dzieckobawię się nowym tel.
stara baba a zachowuje się jak dziecko
Galanea, evas, fler, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ivv, no ja podobnie do MonikiS, kiedyś prasowałam tylko to co konieczne, czyli obrusy, pościel itp, poza tym, żelazko mgło nie istnić, wszystko się zmieniło odkąd pojawiła się Zuza, musi być wyprasowane i basta. Pokochałam wyprasowane rzeczy, prasowanie niekoniecznie, ale i tak wolę to niż odkurzanie, blee.
P.S. W czasie ciąży częściej prasuje M. niż ja, ale z okazji zbliżających się walentynek zrobię mu taką niespodziankę, a co! -
MagdaO wrote:Ivv, no ja podobnie do MonikiS, kiedyś prasowałam tylko to co konieczne, czyli obrusy, pościel itp, poza tym, żelazko mgło nie istnić, wszystko się zmieniło odkąd pojawiła się Zuza, musi być wyprasowane i basta. Pokochałam wyprasowane rzeczy, prasowanie niekoniecznie, ale i tak wolę to niż odkurzanie, blee.
P.S. W czasie ciąży częściej prasuje M. niż ja, ale z okazji zbliżających się walentynek zrobię mu taką niespodziankę, a co!
A to dzisiejsze prasowanie można porównać do ciążowej zachcianki, jakoś tak mnie naszło (sama się sobie dziwię)
evas, fler lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Galanea - gratulacje i najlepsze życzenia urodzinowe kochana!! ja tez ciągle oglądam filmik z Polunią
)
ja wróciłam po całym dniu, kupiłam kilka fajnych rzeczy w tk max, poza fajnymi ciuszkami, maskotkę z pozytywką i taką miluśną maskotkę dla maluszka, super fajne. Także wyprawka zwiększa swą objętość
Poza tym dostałam od męża prezenty na urodziny, które sa pojutrze i się bardzo cieszę, jak dzieckobawię się nowym tel.
stara baba a zachowuje się jak dziecko
Dziękuję Weronika!!!
Ja Ci gratuluję zakupów i tak konsekwentnego zbierania wyprawki dla PoliU mnie jeszcze skromniutko, ale czekałam do badania połówkowego, żeby się trochę uspokoić
Ja dziś dostałam troszkę ciuchów ciążowych, z czego się bardzo cieszę i miły obiadek w restauracji. A mój kochany zamówił mi takie coś:
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxl-gratis-pufy-worek-xl-pufa-xxl-i3936571266.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=AllShoppersMerged
Skoro mam się oszczędzać i odpoczywać, to chociaż wygodniePoza tym może do karmienia się przyda taka pufa.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rety, dziewczyny, nadrobić forum po nawet jednym dniu jest ciężko
Ja mam strasznie ciężkie tygodnie w pracy - okres oceniania moich pracowników, a więc niestety często okres buntu, fochów, straszenia itp. Oj, ciężko, ciężko.Niesforna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dzis o 16.30 wizyta. Mam nadzieję, ze z mała wszystko ok i ze fika sobie w brzuszku. Mnie cos oskrzela bolą i kaszel od rana, a ja w pracy siedzę, chyba jutro i piątek wezmę dobie wolne. Muszę do końca lutego pracować. Już niedługo i L4.
Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
ja wczoraj do swojej wyprawki dołączyłam butelki Avent cały zestaw startowy, smoczki, czapeczki ''po kąpaniu''Wszystko zamawiałam na allegro bo jakoś po poniedziałku sklepy mi obrzydły
A poza tym dostałam skierowanie na obciążenie glukozą, muszę zrobić do 4 marca ale jakoś się nie kwapię do tegoi 4 marca schodzę na l4 , odliczam dni ]:->
Modelka, Galanea lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś urlop ale spędzam go w szpitalu bo robie glukoze. Do wypicia wcale nie najgorsza tylko teraz czekać trzeba, ale nadrabiam forum a na później mam książke.
Moja księżniczka zaczęł szaleć po wypiciu glukozy i bardzo kopie, a była taka spokojna.evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
3-mam kciuki za dzisiejsze wizytujace mamy i zazdroszczę, bo muszę czekać ponad 3 tyg na wizytę.
Ps. Powiedzcie mi na czym polega echo serca płodu?
Czy ktoras z Was w trakcie chodzenia do prywatnego lekarza zaczęła chodzić tez na NFZ? Jak to jest wtedy z karta ciąży? Druga zakłada? Nie chce ujawniać kto mnie prowadzi prywatnie.czekajajaca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvas, Czekająca - powodzenia kochane! dawajcie znać po!
Aisak echo serca do dokładne badanie serduszka i tętnic głównych, rozmiarów, przepływów, ciśnienia w tych tętnicach itd, co chwila pojawiają się jakieś wykresy i Pani doktor mówi: wszystko super, idealniei serce Ci się cieszy.
Ja się cieszę, że zrobiłam to badanie.
Dziś miała cieżką noc dziewczyny od 4 zaczęło mnie coś bardzo boleć po lewej stronie, wzięłam nospę, juz mialam się zbierać na IP jak poczułam parcie na kibelek, zrozumiałam ze to jelita, po wypróżnieniu przeszło, macie tak czasem? dziś mam wizytę u ginekolog więc zapytam. Ale stracha miałam strasznego i jestem wykończona(