X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:59

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie ok

relganli3wx3d6wm.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki oszczędzajcie się trzymam kciuki aby wszystko było dobrze, nasze małe kochane robaczki zasługują na największą opiekę.

benitka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się będzie dobrze. Ja w pierwszej ciązy też plamiłam i też odklejała mi się kosmówka i póxniej było wszystko ok. Dużo trzeba odpoczywać i słuchać lekarzy :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na cmentarzach i od wczoraj boli mnide brzuch po lewej stronie jak podnosze nogę to czuje jakby coś w środku było Czy to normalne? Martwię się

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie dni, że boli mnie brzuch czasem z prawej czasem z lewej strony i mam takie poczucie, że to moje dziecię to się zagnieździło gdzieś po prawej stronie...

A ja mam szpital w domu i modlę się, żebym ja czegoś nie złapała... mój synek od czwartku gorączkuje.. a dziś w nocy moja córka zaczęła wymiotować... masakra.. mam nadzieję, że jej coś zaszkodziło i to nie grypa jelitowa.. a tak miałam wykorzystać ten czas wolnych dni na odpoczynek...

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisko,czy wyżej,na wysokości żołądka?

• ivv Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja też mam takie dni, że boli mnie brzuch czasem z prawej czasem z lewej strony i mam takie poczucie, że to moje dziecię to się zagnieździło gdzieś po prawej stronie...

A ja mam szpital w domu i modlę się, żebym ja czegoś nie złapała... mój synek od czwartku gorączkuje.. a dziś w nocy moja córka zaczęła wymiotować... masakra.. mam nadzieję, że jej coś zaszkodziło i to nie grypa jelitowa.. a tak miałam wykorzystać ten czas wolnych dni na odpoczynek...

to chyba jakaś "norma" - zaczynam urlop, a córcia zamiast do żłobka to rzęzi jak gruźlik :/ już widzę ten odpoczynek :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Trzymajcie się będzie dobrze. Ja w pierwszej ciązy też plamiłam i też odklejała mi się kosmówka i póxniej było wszystko ok. Dużo trzeba odpoczywać i słuchać lekarzy :-)
    A ja powoli przestaje wierzyc :(
    Wydaj mi sie ze wszystkie objawy ciazy mijaja, piersi juz prawie mnie nie bolą... nie mam juz siły :( straciłam nadzieje...

p19uskjohisr6juh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś wyjątkowo czuję się pełna energii w przeciwoeństwie do wczoraj. posprzątałam już prawie całą chatę :)
    teraz mogę siedzieć się relaksować :) mam nadzieję, że ta energia już zostanie do końca ciąży

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia przykro mi ale ciągle wierzę, że wszystko będzie z Twoją dzidzią ok

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi, że tak się czujesz
    będzie wszystko dobrze :*

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki kochana,ja probuje wierzyc ale słabo mi to wychodzi najchętniej zasnęłabym i obudziła sie dopiero w srode u lekarza. Ta niepewność mnie zabije!

p19uskjohisr6juh.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie po lewej stronie pomiżej pępka czuję jakbym miała tam jakiś guzik czy coś ale tylko jak lewą nogę biorę do góry np zakładam nogę na nogę siedząc Co to może być?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia
    Nie przejmuj się mnie do tej pory nie bolą piersi śluzu mam znikome ilości i naprawdę nie czuję się jak bym była w ciąży Także nie jesteś sama bez objawów Damy radę jeszcze parę dni i się dowiemy Narazie tylko my się zamartwiamy ale żaden lekarz ani dziewczyny z forum nie powiedzieli nam żebyśmy się martwiły tym że nie mamy objawów Więc widocznie tak też bywa Uszy do góry trzymaj się!

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciąży też nie miałam jakichś silnych objawów jedynie co to musiałam sobie półgodz drzemkę zrobić, cycki nie bolały... teraz też nie bolą tylko nabrzmiałe są, za to do wczoraj mogłabym z łóżka nie wychodzić tak się fatalnie czułam a dzisiaj mogłabym góry przenosić tak odpuściło wszystko. czasem w brzuchu coś zakłuje ale chyba temu że trochę w wyn tej energii ze sprzątaniem przesadziłam

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Dzieki, na pewno poczytam. Oszczedzam sie nic nie robie tylko leze dzis plamienie ustapiło... zobaczymy co bedzie dalej.
    Jedno mnie tylko zastanawia, czy nie powinnam brac wiecej luteiny? Biore 2x2 od poczatku ciazy bo zawsze mialam za maly progesteron a teraz w szpitalu nie zwiekszyli mi dawki tylko kazali brac tak samo.
    Czy mozna przesadzic z progesteronem? chetnie bym brała 3x2tabl zeby miec pewnosc ze malenstwu go nie zabraknie :( cholernie sie boje. Co robic? wizyta u lekarza dopiero w srode :((((

przede wszytskim powiedz jaką masz dawke luteiny 50 ,100 czy jeszcze jakąs inna???? Ja odkąd pojawiło się u mnie male plamienie jednorazowe mam brać 3x100 dopochwowo bo najlepiej sie wchładnia i biore już tak 3 tydzień

• topa42 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dziś też super się czułam więc wzięłam się za sprzątanie - niestety pojawiło się u mnie plamienie brązowe ? Mam nadzieję że jednorazowe? Jak myślicie po wysiłku? Dobrze że lekarza mam umówionego na poniedziałek to mu o wszystkim powiem. Martwię się strasznie- jezu mam nadzieję że więcej plamień się nie pojawi :-(bo będę musiała jechać do szpitala :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No a ja dziś też super się czułam więc wzięłam się za sprzątanie - niestety pojawiło się u mnie plamienie brązowe ? Mam nadzieję że jednorazowe? Jak myślicie po wysiłku? Dobrze że lekarza mam umówionego na poniedziałek to mu o wszystkim powiem. Martwię się strasznie- jezu mam nadzieję że więcej plamień się nie pojawi :-(bo będę musiała jechać do szpitala :-(

Oszczędzaj sie

relganli3wx3d6wm.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ