X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Elka:) Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) maskara nie miałam internetu i nadrobić czytanie forum trochę czasu zeszło:)
    Kurcze potrzebuje porady bo już sama głupieje patrze na wózki i im więcej widzę i czytam opinie to już sama nie wiem:(
    Jakie byście poleciły??
    spodobały mi sie xlander movy, jedo memo, babydesing lupo confort

Limerikowo lubi tę wiadomość

Elka:)
    wwgzyx8d5eecjf99.png[/url]
    wwgzyx8dwaoym6t7.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka ja nie znam żadnych z tych wózków więc ńie pomogę :-) do mnie juz jadą z Włoch moje foppapedretti :-) się cieszyć :-)
    MagdaO - śliczna Twoja córunia :-)))

MagdaO lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

weronikabp, ivv, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- mały słodziak :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten jej uśmiech czekałam prawie 2 lata i ciągle nie mogę się nim nacieszyć :) Nie ma nic piękniejszego niż uśmiech dziecka.

ivv, Tusia84, Judi2014, weronikabp, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- malutka jest słodka jak cukiereczek:)

Galanea lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się spodobał xlander movy, pojechałam do sklepu go obejrzeć i nie byłam zadowolona, nie był taki jak się spodziewałam, koła mocno się ruszają na boki, najgorzej jak sie tyłem jedzie kawałek, ciężko się blokuje koła z przodu, i ogólnie funkcjonalnie i wizualnie mi się na żywo nie spodobał, więc szukałam dalej i spodobały mi się wózki firmy bebetto:)pojechalam ogladac na zywo i jestem zdecydowana kupic:) cena jest fajna, wizualnie super, technicznie oceniony przez mojego mezusia na bardzo dobry :P zerknij sobie może też ci sie spodobaja:)

• Elka:) Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki zobaczę sobie:)

Elka:)
    wwgzyx8d5eecjf99.png[/url]
    wwgzyx8dwaoym6t7.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka ja kupilam Jane hiszpanski system isofix travel z allegro za 2530zl,
    patrzalam na you tube i wczesniej tez tych modeli naogladalam sie az krecka mozna bylo dostac wiec zamykalam kompa na nast dzien z wozkami
    spisalam sobie na kartce wlasne specyfikacje np
    -kolor by nei lazlo robactwo (odpadaly zarowiaste)
    -przednien kola by byly ruchome z mozliwoscia blokady
    -regulowna raczka
    -dopuszcz ciezar
    -system isofix plus na pasy fotelik
    -dodat bajery typu parasolka , torba, kosz
    -pompowane kola lub ok piankowe
    -latwosc skladania
    -wymiary (wielkosc bagaznika auta)
    -cena do 3,5tys zl max
    -podnozek w spacerowce
    -regulacja wysokosci polozenia w gondoli etc
    fakt naogladalam sie stron i modeli jak kazda przyszla mama , ale wyszla z zalozenia ze wozio powinnien byc solidny i starczyc mi wstepnie na 2 dzieci
    vqb1nyfi30wsniht.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano obudził mnie śpiew ptaków ;) oby ta wiosna już przyszła bo nie mogę już zapiąć się w kurtce zimowej ;)
    Ja to bym chciała urodzic na koniec maja :) wcseśniej miala termin na 22 września a.urodziłam 4 :) Młodemu sie spieszyło.
    Zaraz trzeba wstać i robić sniadanie i kawe, ale poki młody śpi to i ja nic robić nie musze. Dziś mnie jakoś rozpiera energia :)

Dobrze ze ja mam zakup wózka z glowy. Musze kupic tylko lekka spacerowke do samochodu,ale to juz jest wybrana, czekam tylko aż ktoś bedzie chcial sprzedac jak nie to kupie nową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 07:06

Martynika lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo i jaki wozek wybralas wedlug tych punktow?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane sie nazywa?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Natalia, bo mąż mnie męczy- ostatnie pytanko:)
    Czy w ZUSie też muszę coś zgłaszać w związku z rezygnacją z urlopu wychowawczego? Czy w ogóle musze tam składać jakieś dokumenty po porodzie lub po zakończeniu umowy?

Nic ne musisz zgłaszać póki masz nawiązany stosunek pracy. Później teoretycznie pracodawca powinien przesłać dokumenty do ZUS po ustaniu umowy ale tu zawsze jednak warto sprawdzić bo nie mają nad sobą jakiegoś noża i im się wiadomo-nie spieszy.

Ale się źle zaczął dzieńńńń...... zaspałam do pracy, pokłóciłam się z mężem, oblałam się całą kawą zbożową-tylko ja tak potrafię ;-)

Co do wózków to ja choruje na quinny moodd 3x1, spełnia moje wszystkie wymagania, oprócz tych cenowych ale z tym może jeszcze jeszcze powalczę zamawiając z UK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 08:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quinny tez był na naszej liście, fajny wozek ostatecznie były na niej quinny, emmaljunga, foppapedretti, wygrali Włosi :-)
    Polecam szukać nowych na ebay angielskim i włoskim, duzzzzo lepsze ceny niż u nas w sklepach czy tez sklepach internetowych polskich.

Zaraz sie dowiem ostatecznie czy do domku, mysle ze tak, nie mogę sie doczekać :-) postanowiłam kupić detektor tetna, żeby sie mniej denerwować. Jakiej macie firmy? Ty Natalia chyba masz?

• Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:

Co do wózków to ja choruje na quinny moodd 3x1, spełnia moje wszystkie wymagania, oprócz tych cenowych ale z tym może jeszcze jeszcze powalczę zamawiając z UK
    Wow, mega jest ten wozek, a szczegolnie na bialym stelarzu (zakochalam sie w nim), jedyne co mnie odstrasza to 3 kola i wydaje mi sie ze gondolka jest mala. Wyglad WOW, cena :(

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Quinny tez był na naszej liście, fajny wozek ostatecznie były na niej quinny, emmaljunga, foppapedretti, wygrali Włosi :-)
    Polecam szukać nowych na ebay angielskim i włoskim, duzzzzo lepsze ceny niż u nas w sklepach czy tez sklepach internetowych polskich.

Zaraz sie dowiem ostatecznie czy do domku, mysle ze tak, nie mogę sie doczekać :-) postanowiłam kupić detektor tetna, żeby sie mniej denerwować. Jakiej macie firmy? Ty Natalia chyba masz?

Todaj znac czy wychodzisz.
    Ja mam detektor Contec model Sonoline B (na allegro sa w roznych cenach wiec szukaj zeby nie kupic za 500, bo przeplacisz).

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie 3 koła go skreślily z listy, moja bratowa go miała i mówiła ze masakra z tymi 3 kołami ns polskich chodnikach.
    Ale prezentuje sie super. Zanim kupiliśmy foppapedretti to tez go przetrstowalilsmy, powiem Wam ze jest mega zwrotny i lekki i radzi sobie dobrze z przeszkodami oraz ma dużą gondolę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu.......:-))))

Martynika, Mucha, azi, NataliaK, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, super! :)

A ja dziś pierwszy raz obudziłam się bez bólu! :) :) :) Od trzech dni miałam tak, że pobolewało mnie od rana, potem po południu było coraz lepiej, a na wieczór totalna ulga i zero dolegliwości. Następnego dnia rano powtórka z rozrywki. A dziś - zupełnie normalnie, wreszcieeee! Noc przespana, wyspana, ufff :).

Też robię rozeznanie w wózkach, ale zakup dopiero po przeprowadzce pod koniec marca.

A wczoraj miałam zaskakującą, mało pozytywną niespodziankę, chociaż śmiałam się do siebie, ale gdyby to się nie przydarzyło w łazience, to pewnie bym się już nie śmiała :>.

Poszłam się myć, kichnęłam sobie i... no cóż, słyszałam, że nietrzymanie moczu jest pod koniec ciąży normalnym zjawiskiem, ale nie sądziłam, że przytrafi mi się w 6 miesiącu ;). Byłam zszokowana, stałam z miną psa, który zwalił wazon i nie rozumiał jak to się stało. Ech, rozsypuję się ;).

Myślicie, że nisko położone łożysko może mieć na to wpływ?

NataliaK, Mucha, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, ja mam ten model właśnie, polecił mi gin i generalnie spisuje się dobrze, znalazłam tętno już w 12 tyg. http://allegro.pl/nowy-detektor-tetna-plodu-babysound-b-fvat-gw-i3955596197.html

Co do wózka to tym zamawianiem z Włoch mnie zainspirowałaś i teraz szukam właśnie tak, żeby zamówić z zagranicy bo jak przeglądałam właśnie quinny moodd jest dużo dużo tańszy niż w Polsce;-)
    Ma on swoich przeciwników i zwolenników, z kolei u mnie wszyscy są zachwyceni ale też zdaje sobie sprawę że te 3 koła jednym mogą przeszkadzać innym wręcz przeciwnie. Okaże się w praniu =) jak go kupię a nie będzie mi odpowiadał przy drugim dziecku kupie inny :D

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ