MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:) maskara nie miałam internetu i nadrobić czytanie forum trochę czasu zeszło:)
Kurcze potrzebuje porady bo już sama głupieje patrze na wózki i im więcej widzę i czytam opinie to już sama nie wiem:(
Jakie byście poleciły??
spodobały mi sie xlander movy, jedo memo, babydesing lupo confort
Limerikowo lubi tę wiadomość
Elka:)
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyteż mi się spodobał xlander movy, pojechałam do sklepu go obejrzeć i nie byłam zadowolona, nie był taki jak się spodziewałam, koła mocno się ruszają na boki, najgorzej jak sie tyłem jedzie kawałek, ciężko się blokuje koła z przodu, i ogólnie funkcjonalnie i wizualnie mi się na żywo nie spodobał, więc szukałam dalej i spodobały mi się wózki firmy bebetto:)pojechalam ogladac na zywo i jestem zdecydowana kupic:) cena jest fajna, wizualnie super, technicznie oceniony przez mojego mezusia na bardzo dobry
zerknij sobie może też ci sie spodobaja:)
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Elka ja kupilam Jane hiszpanski system isofix travel z allegro za 2530zl,
patrzalam na you tube i wczesniej tez tych modeli naogladalam sie az krecka mozna bylo dostac wiec zamykalam kompa na nast dzien z wozkami
spisalam sobie na kartce wlasne specyfikacje np
-kolor by nei lazlo robactwo (odpadaly zarowiaste)
-przednien kola by byly ruchome z mozliwoscia blokady
-regulowna raczka
-dopuszcz ciezar
-system isofix plus na pasy fotelik
-dodat bajery typu parasolka , torba, kosz
-pompowane kola lub ok piankowe
-latwosc skladania
-wymiary (wielkosc bagaznika auta)
-cena do 3,5tys zl max
-podnozek w spacerowce
-regulacja wysokosci polozenia w gondoli etc
fakt naogladalam sie stron i modeli jak kazda przyszla mama , ale wyszla z zalozenia ze wozio powinnien byc solidny i starczyc mi wstepnie na 2 dzieci
-
Dziś rano obudził mnie śpiew ptaków
oby ta wiosna już przyszła bo nie mogę już zapiąć się w kurtce zimowej
Ja to bym chciała urodzic na koniec majawcseśniej miala termin na 22 września a.urodziłam 4
Młodemu sie spieszyło.
Zaraz trzeba wstać i robić sniadanie i kawe, ale poki młody śpi to i ja nic robić nie musze. Dziś mnie jakoś rozpiera energia
Dobrze ze ja mam zakup wózka z glowy. Musze kupic tylko lekka spacerowke do samochodu,ale to juz jest wybrana, czekam tylko aż ktoś bedzie chcial sprzedac jak nie to kupie nową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 07:06
Martynika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJudi2014 wrote:Natalia, bo mąż mnie męczy- ostatnie pytanko:)
Czy w ZUSie też muszę coś zgłaszać w związku z rezygnacją z urlopu wychowawczego? Czy w ogóle musze tam składać jakieś dokumenty po porodzie lub po zakończeniu umowy?
Nic ne musisz zgłaszać póki masz nawiązany stosunek pracy. Później teoretycznie pracodawca powinien przesłać dokumenty do ZUS po ustaniu umowy ale tu zawsze jednak warto sprawdzić bo nie mają nad sobą jakiegoś noża i im się wiadomo-nie spieszy.
Ale się źle zaczął dzieńńńń...... zaspałam do pracy, pokłóciłam się z mężem, oblałam się całą kawą zbożową-tylko ja tak potrafię
Co do wózków to ja choruje na quinny moodd 3x1, spełnia moje wszystkie wymagania, oprócz tych cenowych ale z tym może jeszcze jeszcze powalczę zamawiając z UKWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 08:13
-
nick nieaktualnyQuinny tez był na naszej liście, fajny wozek ostatecznie były na niej quinny, emmaljunga, foppapedretti, wygrali Włosi
Polecam szukać nowych na ebay angielskim i włoskim, duzzzzo lepsze ceny niż u nas w sklepach czy tez sklepach internetowych polskich.
Zaraz sie dowiem ostatecznie czy do domku, mysle ze tak, nie mogę sie doczekaćpostanowiłam kupić detektor tetna, żeby sie mniej denerwować. Jakiej macie firmy? Ty Natalia chyba masz?
-
NataliaK wrote:
Co do wózków to ja choruje na quinny moodd 3x1, spełnia moje wszystkie wymagania, oprócz tych cenowych ale z tym może jeszcze jeszcze powalczę zamawiając z UKNataliaK lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Quinny tez był na naszej liście, fajny wozek ostatecznie były na niej quinny, emmaljunga, foppapedretti, wygrali Włosi
Polecam szukać nowych na ebay angielskim i włoskim, duzzzzo lepsze ceny niż u nas w sklepach czy tez sklepach internetowych polskich.
Zaraz sie dowiem ostatecznie czy do domku, mysle ze tak, nie mogę sie doczekaćpostanowiłam kupić detektor tetna, żeby sie mniej denerwować. Jakiej macie firmy? Ty Natalia chyba masz?
Todaj znac czy wychodzisz.
Ja mam detektor Contec model Sonoline B (na allegro sa w roznych cenach wiec szukaj zeby nie kupic za 500, bo przeplacisz).weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wlasnie 3 koła go skreślily z listy, moja bratowa go miała i mówiła ze masakra z tymi 3 kołami ns polskich chodnikach.
Ale prezentuje sie super. Zanim kupiliśmy foppapedretti to tez go przetrstowalilsmy, powiem Wam ze jest mega zwrotny i lekki i radzi sobie dobrze z przeszkodami oraz ma dużą gondolę. -
nick nieaktualny
-
Weronika, super!
A ja dziś pierwszy raz obudziłam się bez bólu!Od trzech dni miałam tak, że pobolewało mnie od rana, potem po południu było coraz lepiej, a na wieczór totalna ulga i zero dolegliwości. Następnego dnia rano powtórka z rozrywki. A dziś - zupełnie normalnie, wreszcieeee! Noc przespana, wyspana, ufff
.
Też robię rozeznanie w wózkach, ale zakup dopiero po przeprowadzce pod koniec marca.
A wczoraj miałam zaskakującą, mało pozytywną niespodziankę, chociaż śmiałam się do siebie, ale gdyby to się nie przydarzyło w łazience, to pewnie bym się już nie śmiała :>.
Poszłam się myć, kichnęłam sobie i... no cóż, słyszałam, że nietrzymanie moczu jest pod koniec ciąży normalnym zjawiskiem, ale nie sądziłam, że przytrafi mi się w 6 miesiącu. Byłam zszokowana, stałam z miną psa, który zwalił wazon i nie rozumiał jak to się stało. Ech, rozsypuję się
.
Myślicie, że nisko położone łożysko może mieć na to wpływ?NataliaK, Mucha, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika, ja mam ten model właśnie, polecił mi gin i generalnie spisuje się dobrze, znalazłam tętno już w 12 tyg. http://allegro.pl/nowy-detektor-tetna-plodu-babysound-b-fvat-gw-i3955596197.html
Co do wózka to tym zamawianiem z Włoch mnie zainspirowałaś i teraz szukam właśnie tak, żeby zamówić z zagranicy bo jak przeglądałam właśnie quinny moodd jest dużo dużo tańszy niż w Polsce;-)
Ma on swoich przeciwników i zwolenników, z kolei u mnie wszyscy są zachwyceni ale też zdaje sobie sprawę że te 3 koła jednym mogą przeszkadzać innym wręcz przeciwnie. Okaże się w praniujak go kupię a nie będzie mi odpowiadał przy drugim dziecku kupie inny
Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość