X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhhhh :D Jak widzę takie ubranka co stwierdzam z faktem że chce mieć jeszcze drugie dziecko-dziewczynkę ;-))

Co do przepisu to muszę zadzwonić do babci w tej sprawie, bo takie pączki jak ona robi to nie ma na świecie lepszych ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 15:52

weronikabp lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    tadam! :) a macie jakiś fajny przepis na pączki, sprawdzony?
    cdf51fcaa914995bm.jpg

widzialam to w tk maxx!!!:) sliczne ale kupilam taki rozowy otulacz w sowy moze rzucił ci sie w oczy...:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to czekam na przepis babci! :)ja niestety nie mam i nie miałam Babci, to wielki brak..
    Widziałam to w sowy hehe :)) też o tym myślałam..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 15:58

• ivv Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja czekam na przepis babci :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy moge to wziasc do szpitala zamiast rozka?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    zastanawiam sie czy moge to wziasc do szpitala zamiast rozka?
    wiesz co nie wiem, zapytaj położną, ja zamierzam o te rzeczy zapytać na szkole rodzenia, słyszałam, że rożek jest niezbędny tuż po urodzeniu żeby dzidziuś się nie przekręcał samowiednie. Ale nie wiem, muszę popytać.

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popytam popytam, caly czas sie zastanawiam nad szkola rodzenia....sama nie wiem, kolezanka byla i mowi ze nic takiego wooow i zaskakujacego sie nie dowiedziala

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu rożka nie miałam i dałam rade, mąż kupił na ostatni dzień pobytu. A żeby mały mi sie nie przekrecał, zwijałam pieluche albo kocyk cienki i kładłam za plecami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 16:30

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos przepuszczania i ustępowania miejsca-wracam właśnie ze spaceru,wsiadłam w załadowane 180 na starówce i faktycznie naokoło siedzieli sami starsi ludzie,więc niczego nie oczekiwałam,zresztą mam dzisiaj przypływ energii,więc w ogóle nie przeszkadzało mi stanie.I rozczuliła mnie jedna starsza pani,obładowana zakupami,która zaproponowała mi swoje miejsce.Podziękowałam i odmówiłam,a ona dalej nalegała z uśmiechem,aż mi było głupio.Myślałam,że może zaraz wychodzi,ale jesteśmy obie w tym autobusie już prawie na końcu trasy.
    Urocze :).Jak widać ludzie są bardzo,bardzo różni.

weronikabp, NataliaK, Nalka, Paulina1986, Agusia2312, MonikaS, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikuś są rózne opinie, my idziemy, bo uważam, że zawsze coś wyniesiemy z takich zajęć.

Excella no właśnie w sumie jak będziemy rodzić to będzie ciepło, więc moze pieluszka lub kocyk wystarczą do owinięcia, muszę zapytac położną :)) te rożki w ogóle mi się nie podobają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 16:33

• ivv Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus, bo jak się ma jakąś tam wiedzę (a nie wierzy w zabobony itp.) to szkoła rodzenia to żadne wow :) ale jak byłam za pierwszym razem to byłam przerażona "poziomem" wiedzy sporej ilości uczestniczek... więc może warto iść żeby sprawdzić swój stan wiedzy :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - własnie po to ja idę - zawsze się coś wyniesie - jak największą ilość próbek ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakich próbek? hehe chyba mam zaćmienie umysłu :)

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie siedze z stetoskopem ktory wyszperalam z szafy i slucham serduszka naszej malutkiej:)))) jaaaakie to cudne moc ja slyszec....

weronikabp, NataliaK, monaaa, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis niebawem będzie ! ;-)

Co do szkoły rodzenia to wydaje mi się że dla pierworódek daje większą pewność siebie,są bardziej przygotowane psychicznie, daje też dodatkową wiedzę(albo i nie jeśli ktoś jest obcykany) ale zawsze kontakt z położną i możliwość zadania pytań bez liku daje komfort psychiczny. Ja mimo tego że jakąś tam wiedzę mam, rodzę pierwszy raz i mi oraz mojemu mężowi na pewno się to przyda, na pewno będziemy spokojniejsi, a wielkiego wooow nie oczekuje bo wydaje mi się że nie na tym rzecz polega, moje oczekiwania to po prostu komfort psychiczny że zrobiłam wszystko żeby się dowiedzieć tego czego nie wiem, a dodatkowo te 2-3 godziny tygodniowo to chociażby dla samej zdrowotności i lepszego samopoczucia się człowiek przejdzie wieczorkiem :-)
    Zaczynam 18 marca, będę już na l4, będę miała mnóstwo czasu wolnego więc szczerze nie możemy się doczekać =D

Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Przepis niebawem będzie ! ;-)

Co do szkoły rodzenia to wydaje mi się że dla pierworódek daje większą pewność siebie,są bardziej przygotowane psychicznie, daje też dodatkową wiedzę(albo i nie jeśli ktoś jest obcykany) ale zawsze kontakt z położną i możliwość zadania pytań bez liku daje komfort psychiczny. Ja mimo tego że jakąś tam wiedzę mam, rodzę pierwszy raz i mi oraz mojemu mężowi na pewno się to przyda, na pewno będziemy spokojniejsi, a wielkiego wooow nie oczekuje bo wydaje mi się że nie na tym rzecz polega, moje oczekiwania to po prostu komfort psychiczny że zrobiłam wszystko żeby się dowiedzieć tego czego nie wiem, a dodatkowo te 2-3 godziny tygodniowo to chociażby dla samej zdrowotności i lepszego samopoczucia się człowiek przejdzie wieczorkiem :-)
    Zaczynam 18 marca, będę już na l4, będę miała mnóstwo czasu wolnego więc szczerze nie możemy się doczekać =D
    Dokładnie tak samo podchodzę do tego tematu, my zaczynamy 7 marca, 5 piątków. Cieszę się bardzo.
    Mała wczoraj cały dzień hulała a dzis ciszaaa chyba już tak będzie, jeden dzień tak drugi tak..

NataliaK lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście pędzę na szkołę rodzenia, bo o dzieciach nie wiem kompletnie nic. Zwłaszcza jak się opiekować takim maleństwem. Nigdy mnie to nie interesowało.
    Rożek zakupuję ponieważ nie jestem kompletnie wprawiona w trzymaniu dzieci (swojego chrześniaka wzięłam na ręce dopiero po miesiącu i to wyłącznie w rożku, jak już podrósł to biorę go normalnie:)) i nie ukrywam, że mi się rożki podobają.

Obżarłam się dziewczęta niesamowicie! Kupiłam sobie lody w macu i na dokładkę brokuły w cieście (nie są jakieś super, jak za tę cenę to nie polecam). Potem dokupiłam w sklepie bita śmietanę i polewę czekoladową. Zaraz mi pęknie brzuch.:(

Ooo! Dobrze, że mi przypomniałaś vikus001 o stetoskopie, bo dzisiaj nie słuchaliśmy małej. Trzeba to nadrobić.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 17:04

NataliaK, vikus001 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mowcie mi o tych lodach z maca bo zaraz wsiade w auto i pojade specjalnie 15km po nie!!!!!! ehhh ostatnio wzielam sobie z lionem i polewa wisniowa....mmmmm na sama mysl slinka cieknie....

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja droga to wszystko wina evas! to ona zaczęła wczoraj o tych lodach i do dzisiaj jak mi nie przeszło, to wsiadłam w autobus i dawaj do mcDonalda. A dziewczyny o tych polewach zaczęły jeszcze rozprawiać, że z tego wszystkiego wzięłam karmelową zamiast czekoladowej.:P

vikus001, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :))) nic ide robic spagetti dla mezusia bo jeszcze nie wrocil a pozniej znowu sluchanko brzuszka:) ale mi sie spodobalo!

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ