X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hvwepj.jpg rezydencja naszego szczescia w 14 tc

Agusia2312, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ez1wz8.jpg

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego dogory nogami

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa- hehe, nie szkodzi;) widać piękny brzusio;)

Nadrabiam troszkę:)
    Topa- miałam kilka razy ale pojedyńcze kropelki siary, już o tym pisałam, jakoś koło 20tygodnia pierwszy raz. I tylko z jednej piersi, ale położna powiedziała że to nie ma żadnego znaczenia i wpływu na laktację po porodzie.

Wózek kupimy Jedo Fyn Memo, dziś nawet widziałam w Ikea babeczkę z takim, tylko biały stelaż(ja chcę czarny) i wyglądał fajnie. W sklepie też pierwszy nam wpadł w oko.:)

Co do rożka czy czegoś w zamian to mi położna powiedziała, żeby przebrać dziecko ze szpitalnego rożka( u nas w szpitalu zawijają w takie pieluchy dziwne i brzydkie) w ubranka i może sobie leżeć tak, tylko koło buzi dzieci lubią mieć coś położone, pieluszkę np. żeby czuło się "przytulone".

Ja będę robić oponki, nie pączki:) Mmmm...:)

W ikea kupiliśmy materac do naszego łóżka, regał do salonu i śliczną komódkę dla synka.:) Jutro zrobię zdjęcie komódki;)

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • excella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już nocka z głowy, spokojnie moge wstac i zacząć dzień. Syn obudził sie głodny, bo spał już od 18, pokłóciłam się z.mężem o sposób karmienia. Teraz oni śpią a ja leże i gapie sie w sufit. Super.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzień dobry :) Nawet nie będę próbowała Was nadrobić, bo niestety nie mam na to ostatnio czasu... Gonię w przysłowiową piętkę - w weekend staram się trochę odpocząć po tygodniu pracy, w pracy zasuwam jak mały parowozik, więc po przyjściu do domu tylko padam na nos i śpię. W przyszłym tygodniu mam wizytę u swojego gina i biorę zwolnienie - nie dość, że mi jest potrzebne, to jeszcze chyba też Małemu, bo rusza się praktycznie jedynie rano, późnym wieczorem (jak już się obudzę z pierwszego snu po pracy) i w weekend. Wczoraj kopał jak szalony i rozpychał się w brzuchu. Teraz wiem, że na następne tak intensywne kopniaki będę musiała poczekać do następnego weekendu.

Spadam szykować się do pracy, postaram się jak najwięcej zrobić w tym tygodniu, żeby z czystym sumieniem móc iść na zwolnienie. I tak pewnie będę musiała z domu pracować.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,czas na mnie i na moja glukoze, jakos sie troche boje-niewiadomo dlaczego. Nie samego badania a wyniku ofkors ;-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja serduszko slysze zawsze w troszke oddalonych od siebie miejscach raz z jednej strony brzucha, raz z druguej, ale zawsze w miare nisko.

Natalia podobno nie taki diabel straszny ;) nie denerwuj sie za wczasu...i kto to mowi co? ;) Ja pewnie jakos po wtorkowej wizycie tez bede miala glukoze do zrobienia i bedzie to o tyle utrudnione ze nie da sie jej zrobic na lezaco i bede musiala 2 godziny siedziec, a po tym calym lezeniu moze to byc meczace, ale dam rade...musze!

Ja po zdrowym i pysznym sniadanku serek z pomidorkiem i pietruszka naciowa :) wymyslilam takie zeby uzupelniac zelazo i ciekawe czy dziala.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm jaka smaczna glukoza,jestem z siebie dumna ze na dwa lyki wzielam to ustrojstwo az sie pielegniarka zdziwila.

Oczywiscie w kolejce musialam sie poklocic z milym Panem kiedy pielegniarka powiedziala ze mam wejsc pierwsza a MILY pan stwierdzil ze on byl pierwszy wiec grzecznie zapytalam czy on tez w ciazy to spalil buraka i sie nie odezwal =D

MonikaS, Mucha, weronikabp, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

u mnie jeszcze chłopaki śpią. Ja wstałam bo już nie dałam rady dłużej spać :)

Mucha najgorsze, że z warzyw żelazo słabo się wchłania, z mięsa więcej. Ja też już nie wiem co robić bo takie mam kiepskie wyniki, że boję się żebym przypadkiem zastrzyków z żelaza nie miała. :/
    pamięć mi siada niesamowicie, czasami nie pamiętam co robiłam poprzedniego dnia.

Deszcz pada u mnie i mgła się pojawiła. Dzisiaj chyba zmuszę męża do przemeblowania :) liczę też na dopływ gotówki a przydałaby się bo totalne pustki w portfelu :) dobrze, że wczoraj pierogi ruskie dostaliśmy od teściowej :)

porobiłabym segregację ubranek bo w torbach leżą pod szafą, ale nie mam gdzie ich układać - brakuje miejsca - musimy szafę z półkami dokupić najpierw.

ja z wypiciem glukozy też jako tako problemu nie miałam - czym szybciej tym lepiej - ale później się odbijało nią i mnie przez to mdliło :) ale wytrzymałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 08:19

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wiem, ze z warzyw sie gorzej wchlania, wiec miesko tez sie staram jesc, ale ja nie jem wcale wieprzowiny, wiec utrudnione mam zadanie. Zawsze troche zelaza sie wchlonie z pietruchy :) ja nie mam (tfu, tfu) problemu jeszcze z poziomem zelaza, ale juz o tylu dziewczynach slyszalam ktore tym sie martwily, ze wole na wszelki wypadek sobie pojesc...moze unikne dodatkowego tematu do rozmyslan :) a Ty probowalas pic sok z buraka ?...podobno pomaga.

Brawo Natalia, teraz trzymaj w sobie ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam slabe wyniki zelaza,ale w ogole prawie nie jem miesa procz kurczaka zadne mi nie smakuje ;-(
    Dzis oficjalnie rozpoczety 7 miesiac :D dobrze by bylo zeby na powitanie nowego miesiaca wyniki wyszly idealne ;-)

Monika bierzesz zelazo w tabletkach?

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to sie juz gubie jak sie liczy te miesiace...wszedzie inaczej pisza.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kurcze ja to sie juz gubie jak sie liczy te miesiace...wszedzie inaczej pisza.
    Od 27 tc, belly pokazuhe ze w tej chwili juz sie liczy 7mc, lekarz tez mowil ze tak sie liczy wiec tego sie trzymam :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no prosze to dobrze...gratuluje :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a powiedz mi tak z ciekawosci czy Franek jakos zareagowal na glukoze?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak chyba kazdego dzieciaczka pobudza, tak 15-20 minut po wypiciu takie harce czuje w brzuchu,a to z lewej a to z prawej, Pani z recepcji patrzyla mi na brzuch i mowila ze widziala jak sie przekopuje =D a i dwoch dni chyba cos sie musialo znaczaco podniesc bo czuje go tez w okolicach zeber,wczesniej tylko na dole.

Mucha, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia kciuki za wyniki! Mucha to prawda buraki w każdej postaci! :) ja też popijam sok. U mnie glukoza za tydzień, Natalia dodawałaś soku z cytryny lub limonki?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój tata kupił 6l soku jabłkowo-buraczanego.Takie dwa kartony wielkie z kranikiem.Sok jest naturalny,nie z zagęszczonych soków,100%,ale dlatego,że pasteryzowany i w hermetycznym opakowaniu z kranikiem,dzięki któremu nie dostaje się do środka powietrze,może stać 30 dni.Więc piję od wczoraj,za tydzień z hakiem robię morfologię,ciekawe,czy wyniki będą lepsze.Dobrze,że jest jeszcze to jabłko,łagodzi trochę smak ;).

A wczoraj jak odwiedziłam rodziców,leżeliśmy i oglądaliśmy zakończenie igrzysk,to mały tak mocno kopał,że chociaż miałam na sobie spodnie z pasem,bluzkę i bluzę,to bluza mi mocno podskakiwała :D.Rodzice patrzyli na to z rozdziawioną buzią :).

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glukoza jakoś pod koniec tygodnia,pewnie w piątek,bo mąż ma wtedy wolne.Ciekawe jak będzie,mam wrażenie,że większość z was już ma to za sobą :).

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ