X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hvwepj.jpg rezydencja naszego szczescia w 14 tc

Agusia2312, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ez1wz8.jpg

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego dogory nogami

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa- hehe, nie szkodzi;) widać piękny brzusio;)

Nadrabiam troszkę:)
    Topa- miałam kilka razy ale pojedyńcze kropelki siary, już o tym pisałam, jakoś koło 20tygodnia pierwszy raz. I tylko z jednej piersi, ale położna powiedziała że to nie ma żadnego znaczenia i wpływu na laktację po porodzie.

Wózek kupimy Jedo Fyn Memo, dziś nawet widziałam w Ikea babeczkę z takim, tylko biały stelaż(ja chcę czarny) i wyglądał fajnie. W sklepie też pierwszy nam wpadł w oko.:)

Co do rożka czy czegoś w zamian to mi położna powiedziała, żeby przebrać dziecko ze szpitalnego rożka( u nas w szpitalu zawijają w takie pieluchy dziwne i brzydkie) w ubranka i może sobie leżeć tak, tylko koło buzi dzieci lubią mieć coś położone, pieluszkę np. żeby czuło się "przytulone".

Ja będę robić oponki, nie pączki:) Mmmm...:)

W ikea kupiliśmy materac do naszego łóżka, regał do salonu i śliczną komódkę dla synka.:) Jutro zrobię zdjęcie komódki;)

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • excella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już nocka z głowy, spokojnie moge wstac i zacząć dzień. Syn obudził sie głodny, bo spał już od 18, pokłóciłam się z.mężem o sposób karmienia. Teraz oni śpią a ja leże i gapie sie w sufit. Super.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzień dobry :) Nawet nie będę próbowała Was nadrobić, bo niestety nie mam na to ostatnio czasu... Gonię w przysłowiową piętkę - w weekend staram się trochę odpocząć po tygodniu pracy, w pracy zasuwam jak mały parowozik, więc po przyjściu do domu tylko padam na nos i śpię. W przyszłym tygodniu mam wizytę u swojego gina i biorę zwolnienie - nie dość, że mi jest potrzebne, to jeszcze chyba też Małemu, bo rusza się praktycznie jedynie rano, późnym wieczorem (jak już się obudzę z pierwszego snu po pracy) i w weekend. Wczoraj kopał jak szalony i rozpychał się w brzuchu. Teraz wiem, że na następne tak intensywne kopniaki będę musiała poczekać do następnego weekendu.

Spadam szykować się do pracy, postaram się jak najwięcej zrobić w tym tygodniu, żeby z czystym sumieniem móc iść na zwolnienie. I tak pewnie będę musiała z domu pracować.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,czas na mnie i na moja glukoze, jakos sie troche boje-niewiadomo dlaczego. Nie samego badania a wyniku ofkors ;-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja serduszko slysze zawsze w troszke oddalonych od siebie miejscach raz z jednej strony brzucha, raz z druguej, ale zawsze w miare nisko.

Natalia podobno nie taki diabel straszny ;) nie denerwuj sie za wczasu...i kto to mowi co? ;) Ja pewnie jakos po wtorkowej wizycie tez bede miala glukoze do zrobienia i bedzie to o tyle utrudnione ze nie da sie jej zrobic na lezaco i bede musiala 2 godziny siedziec, a po tym calym lezeniu moze to byc meczace, ale dam rade...musze!

Ja po zdrowym i pysznym sniadanku serek z pomidorkiem i pietruszka naciowa :) wymyslilam takie zeby uzupelniac zelazo i ciekawe czy dziala.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm jaka smaczna glukoza,jestem z siebie dumna ze na dwa lyki wzielam to ustrojstwo az sie pielegniarka zdziwila.

Oczywiscie w kolejce musialam sie poklocic z milym Panem kiedy pielegniarka powiedziala ze mam wejsc pierwsza a MILY pan stwierdzil ze on byl pierwszy wiec grzecznie zapytalam czy on tez w ciazy to spalil buraka i sie nie odezwal =D

MonikaS, Mucha, weronikabp, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

u mnie jeszcze chłopaki śpią. Ja wstałam bo już nie dałam rady dłużej spać :)

Mucha najgorsze, że z warzyw żelazo słabo się wchłania, z mięsa więcej. Ja też już nie wiem co robić bo takie mam kiepskie wyniki, że boję się żebym przypadkiem zastrzyków z żelaza nie miała. :/
    pamięć mi siada niesamowicie, czasami nie pamiętam co robiłam poprzedniego dnia.

Deszcz pada u mnie i mgła się pojawiła. Dzisiaj chyba zmuszę męża do przemeblowania :) liczę też na dopływ gotówki a przydałaby się bo totalne pustki w portfelu :) dobrze, że wczoraj pierogi ruskie dostaliśmy od teściowej :)

porobiłabym segregację ubranek bo w torbach leżą pod szafą, ale nie mam gdzie ich układać - brakuje miejsca - musimy szafę z półkami dokupić najpierw.

ja z wypiciem glukozy też jako tako problemu nie miałam - czym szybciej tym lepiej - ale później się odbijało nią i mnie przez to mdliło :) ale wytrzymałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 08:19

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wiem, ze z warzyw sie gorzej wchlania, wiec miesko tez sie staram jesc, ale ja nie jem wcale wieprzowiny, wiec utrudnione mam zadanie. Zawsze troche zelaza sie wchlonie z pietruchy :) ja nie mam (tfu, tfu) problemu jeszcze z poziomem zelaza, ale juz o tylu dziewczynach slyszalam ktore tym sie martwily, ze wole na wszelki wypadek sobie pojesc...moze unikne dodatkowego tematu do rozmyslan :) a Ty probowalas pic sok z buraka ?...podobno pomaga.

Brawo Natalia, teraz trzymaj w sobie ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam slabe wyniki zelaza,ale w ogole prawie nie jem miesa procz kurczaka zadne mi nie smakuje ;-(
    Dzis oficjalnie rozpoczety 7 miesiac :D dobrze by bylo zeby na powitanie nowego miesiaca wyniki wyszly idealne ;-)

Monika bierzesz zelazo w tabletkach?

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to sie juz gubie jak sie liczy te miesiace...wszedzie inaczej pisza.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kurcze ja to sie juz gubie jak sie liczy te miesiace...wszedzie inaczej pisza.
    Od 27 tc, belly pokazuhe ze w tej chwili juz sie liczy 7mc, lekarz tez mowil ze tak sie liczy wiec tego sie trzymam :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no prosze to dobrze...gratuluje :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a powiedz mi tak z ciekawosci czy Franek jakos zareagowal na glukoze?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak chyba kazdego dzieciaczka pobudza, tak 15-20 minut po wypiciu takie harce czuje w brzuchu,a to z lewej a to z prawej, Pani z recepcji patrzyla mi na brzuch i mowila ze widziala jak sie przekopuje =D a i dwoch dni chyba cos sie musialo znaczaco podniesc bo czuje go tez w okolicach zeber,wczesniej tylko na dole.

Mucha, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia kciuki za wyniki! Mucha to prawda buraki w każdej postaci! :) ja też popijam sok. U mnie glukoza za tydzień, Natalia dodawałaś soku z cytryny lub limonki?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój tata kupił 6l soku jabłkowo-buraczanego.Takie dwa kartony wielkie z kranikiem.Sok jest naturalny,nie z zagęszczonych soków,100%,ale dlatego,że pasteryzowany i w hermetycznym opakowaniu z kranikiem,dzięki któremu nie dostaje się do środka powietrze,może stać 30 dni.Więc piję od wczoraj,za tydzień z hakiem robię morfologię,ciekawe,czy wyniki będą lepsze.Dobrze,że jest jeszcze to jabłko,łagodzi trochę smak ;).

A wczoraj jak odwiedziłam rodziców,leżeliśmy i oglądaliśmy zakończenie igrzysk,to mały tak mocno kopał,że chociaż miałam na sobie spodnie z pasem,bluzkę i bluzę,to bluza mi mocno podskakiwała :D.Rodzice patrzyli na to z rozdziawioną buzią :).

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glukoza jakoś pod koniec tygodnia,pewnie w piątek,bo mąż ma wtedy wolne.Ciekawe jak będzie,mam wrażenie,że większość z was już ma to za sobą :).

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ