X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie-Evas nagadała, że aż wczoraj byłam w maku na lodach mc flurry z karmelem =) aleeeeeeeeeeeee były dobre :D

Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy szkołę rodzenia w przyszłym tygodniu, 7 spotkań, raz w tygodniu. Jestem ciekawa jak będzie, ale na pewno czegoś się dowiemy.

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he nagadałyście tak o tych lodach że mój tata do nas jechał kazałam mu kupić :-) Niestety do maca mam 40 km więc musiały wystarczyć lody Algida :-) Ale mniam pychota :-) he he he coś ostatnio mam ochotę na lody :-)

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy przedtem nie jadłam lodów zimą, za zimne, nie miałam potrzeby :P teraz o tak, jak najbardziej.

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się dziś zachciało chałwy i kawałeczek musiał być :)

evas lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody, tak, mogę jeść cały czas. Ale chałwa, nie nie nie ;) kiedyś sie opychałam,teraz by mi przez usta nie przeszło ;)

Wracamy do domu, jestem wykończona. Męczy mnie strasznie takie siedzenie u kogoś. Syn też już padł w foteliku.

• ivv Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    jakich próbek? hehe chyba mam zaćmienie umysłu :)

zawsze dają próbki różnych produktów :)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już mieliśmy pierwsze zajęcia, było o zdrowym żywieniu, ale grupka mała, więc było miło i przyjemnie, nikt głupot jakiś wielkich nie gadał :) no, może jedna dziewczyna o piwku, że czasem kupuje bo ma ochotę... położna tylko skomentowała, że polskie rekomendacje zabraniają nawet grama alkoholu i tyle. Bardzo podoba mi się to, że można przyjść z dzieckiem (jak byłam się zapisać to położna "zaprosiła" mnie z Weroniką), choć największym plusem jest mała grupa i odległość - trzy ulice obok :)

Najśmieszniejsza była "gimnastyka" w ciąży - cztery ruchy głową góra-dół, cztery na boki i cztery do ramienia. Ależ miałam zakwasy! hahaha :) najbardziej podobały się Weronice, bo jak wszystkie tak zaczęły głowami ruszać to patrzyła na nas jak na małpki w zoo :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu dziewczyny a ja tak czytam i czytam o tych lodach z maca i myślę co to za lody z macą a nie wiem czemu wyleciało mi z głowy, że to nie maca tylko mcdonald hehehe to chyba ta anemia na mózg siadła :)

ivv, excella, vikus001, Galanea, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he dobre maca !!!! Ale się uśmiałam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się objadacie a wszystkie chudzinki takie, że aż ciężko uwierzyć:) Ja już nawet nie powiem ile przytyłam, bo wstyd jak nie wiem co. Chociaż wcale sie nie objadam.
    Byłam dziś z małym na dworku chyba pół dnia- nie potrafię usiedzieć w taką pogodę w domu. Brzuszek już troszkę mi ciąży, bo ciagle dostaję zadyszki. Na placu zabaw miła, obca pani pomagała mojemu synkowi wchodzić na zjeżdżalnię. Do mnie powiedziała, że nie mam dźwigać, szczególnie tak wysoko go podnosić. Ale to było miłe:)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Dziewczyny tak się objadacie a wszystkie chudzinki takie, że aż ciężko uwierzyć:) Ja już nawet nie powiem ile przytyłam, bo wstyd jak nie wiem co. Chociaż wcale sie nie objadam.
    Byłam dziś z małym na dworku chyba pół dnia- nie potrafię usiedzieć w taką pogodę w domu. Brzuszek już troszkę mi ciąży, bo ciagle dostaję zadyszki. Na placu zabaw miła, obca pani pomagała mojemu synkowi wchodzić na zjeżdżalnię. Do mnie powiedziała, że nie mam dźwigać, szczególnie tak wysoko go podnosić. Ale to było miłe:)
    Judi co Ty, ja tyję zgodnie z harmonogramem i wcale nie jestem chudzinką :-)

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Judi co Ty, ja tyję zgodnie z harmonogramem i wcale nie jestem chudzinką :-)
    Tyję zgodnie z harmonogramem - ale mnie to rozśmieszyło.:D

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się opycham lodami a co !!!!!

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak mowimy o tyciu to ja nie tyje zgodnie z harmonogramem, tyje nadprogramowo az sie zapala lampka error error :D

weronikabp, Nalka, Modelka, MonikaS, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Tyję zgodnie z harmonogramem - ale mnie to rozśmieszyło.:D
    no tak ;-) ja też mieszczę się w skali ;-0

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam napisać na granicy limitu tyję czyli jeszcze się mieszczę w planach, ale cos czuję ze juz niedługo :-))) ale mam to gdzieś :-) nie obzeram sie swinstwami, więc wyrzutów żadnych nie mam.
    Ciekawe co u modelki,jakoś nie pisze, a miała ostatnio chyba jakies przejscia z krwawieniem, dobrze pamietam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 22:25

NataliaK lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    no tak ;-) ja też mieszczę się w skali ;-0

No niestety, ja już dawno jestem ponad normę :/

U mnie dzień zaczął się nie ciekawie... Siedzimy sobie po śniadanku, Zuza zrobiła "niespodziankę" w pampersa, ja ją przebieram i mówię do męża, żeby otworzył okno, bo zapaszek był uderzający ;) On je otworzył i zaraz zamknął, bo przez okno wleciał smród palonego plastiku, wkurzył się, że sąsiedzi palą jakieś śmieci w piecu, że nawet okna nie można otworzyć :/ (a mieszkamy po sąsiedzku z siostrą mojego M.), wtedy ja wyszłam z "Zuzkową" niespodzianką do śmietnika przed domem, a tam zadyma, okazało się, że u szwagierki pali się przydomowy garaż, a w garażu magazyn chemii gospodarczej (mają firmę dystrybucyjną), masakra jakaś :( Mąż zaraz poleciał pomóc gasić, mi kazał szybko schować się do domu, żebym nie wdychała tych chemicznych oparów. Zadzwoniłam po straż, ale powiem Wam, że w stresie nie mogłam nawet sobie przypomnieć numeru, czarna dziura, więc zadzwoniłam na 112. Na szczęście nie zajął się dom, ale garaż spłonął doszczętnie. No i mój mąż poparzył sobie rękę, ale "będzie żył" ;) Ach, zawsze coś... I weź się człowieku nie denerwuj.

A miała być nudna niedziela...

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi ochoty na lody narobilyscie , a dopiero co zjadlam pierogi z tuskawkami pyszne. Ale mam serniczek z brzoskwika kurcze chyba sie pokusze

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda najważniejsze ze nic sie nikomu poważnego nie stało :-) teraz melisa i do łóżka. Dziewczyny lapiecie serduszko zawsze w tym samym miejscu? Moja sie chyba przemiescila i dzis bije z drugiej strony.

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ