X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus widac Suwak widac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 11:10

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)))) nic ide zrobic sobie kawke z duuuza iloscia mleka jak zwykle a pozniej zabieram sie za urzadzanie pokoiku dla Zuzki

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny czy któraś tak ma, że podczas chodzenia boli biodro/biodra albo tak jakby nad pośladkami? do tego jeszcze troszkę krocze.

U nas chyba zapowiada się nie przespana noc, nad nami znów impreza, a dopiero co była. wprowadzili się niedawno i widzę, ze rozrywkowi są. a co dziwne - mają maleńkie dziecko i chyba znów je wywieźli do dziadków. bez komentarza :( :( mam dość
    JUz o tym pisałysmy kilka dni tamu. Ja mam takie bóle miednicy i krocza. To jest niestabilność miednicy. Rozglądam się za pasem stabilizującym, podobno przynosi ulgę. Ale najpierw skonsultuję się ze znajoma rehabilitantką.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja mam ciemny zlew na jasnym blacie, wygląda bardzo dobrze. Komponuje się z płytą i piekarnikiem. No i nie mam problemu z czyszczeniem. Nic nie zachodzi, nie widać żadnych zacieków, nie trzeba polerować.
    O taki model mamy, tylko z inną baterią:
    http://zlewozmywaki-kuchenne.com/pl/p/ZLEWOZMYWAK-BARCELONA-GRAFIT-BS-VIP/124
    nie jest czarny tylko grafitowy

Martynika lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    nie wiem jak Wam dziewczyny ale czasem wolę postać bo mały jak siedzę to tak kopie tam po pęcherzu i wnętrznościach, że aż słabo się robi. ostatnio doszedł do tego ból uciskanych żeber...
    Ja też czasem wolę postać. Mój mały też mnie kopie jak siedzę, widocznie mu wtedy ciasno.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak ze jak przykladacie reke do brzucha w ktoryms miejscu i chwile potrzymacie to dzieciatko sie tam przysuwa i kreci sie pod reka i troche popukuje :) ?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziewczyny macie tak ze jak przykladacie reke do brzucha w ktoryms miejscu i chwile potrzymacie to dzieciatko sie tam przysuwa i kreci sie pod reka i troche popukuje :) ?
    Mój raczej jak przykładam rękę to ucieka w inne miejsce. A zwłaszcza jak tatuś chce poczuć kopniaki.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    ]

Nie udało Ci się, bo popełniłaś dwa błędy :).

1. Nie powiększyłaś zdjęcia, tak jak pisałam. Jak powiększysz i dopiero skopiujesz link, to będzie miało końcówkę .jpg, a nie .html i wtedy pokaże się jako zdjęcie, a nie link.

2. Link musisz zakończyć [ /IMG], a nie [ IMG/] :).

Zobacz, to zdjęcie, które chciałaś dodać :):

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:13

weronikabp lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w zaawansowanej ciąży z Weroniką to stałam w kolejce w Carrefourze, w każdej kasie po 20 osób, masakra jakaś. I nagle podeszła do mnie jakaś Pani i zaprosiła mnie to innej kasy - otworzyli ją specjalnie dla mnie i zaraz zamknęli. Byłam w szoku, aż się czerwona z wrażenia zrobiłam :)

Nalka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.:) Piękna pogoda za oknem.:) Zaraz idziemy z pieskiem na spacer a potem jedziemy do Ikei po materac do łóżka, komódkę i kilka innych rzeczy;)

Wczoraj koleżanka namalowała nam drzewko na ścianie:
    db63bf52c9848fd1med.jpg
    ;) Tam będzie łóżeczko Gabrysia;)

Mój młody dziś dał tacie poczuć swoje kopniaki w końcu:) Tatuś miał łzy w oczach;)

NataliaK, ivv, Martynika, Mucha, Agusia2312, Galanea, weronikabp, Nalka, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne drzewko :) i jaka uzdolniona koleżanka :)

nutka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie każe na. kolanach dziękować ale jak będziemy opryskliwe i do tych co ustępują to i tych będzie coraz mniej :) ja jak ktoś mnie przepuści z dobrej woli to mu dziękuję a potem jak już sobie idę to zdarza mi się do tej osoby uśmiechnąć i drugi raz podziękować :) tak już mam poprostu :) bo wiem że takich ludzi jest mało i dlatego warto im podziękować :) wtedy chętniej po raz kolejny innej ciężarnej ustąpią miejsce :) nie wychodzę z założenia, że skoro jestem w ciąży to ludzie mają obowiązek mi ustępować, ale jeśli już to zrobią to bardzo mi jest przyjemnie z tego powodu i chętnie im to okazuję :) i tak jak pisałam - jak już wiem, że mie ustoję dłużej to proszę wtedy o ustąpienie miejsca - różnie bywa, jeden wstanie a drugi rzuci niemiłe słowo to ja zripostuję i tyle :)

nutka, NataliaK, Galanea, excella, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka te drzewko wyszło ładniej jak w projekcie :) pięknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 12:44

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Nutka, to kompletujecie już wszystko na całego. Nie mogę się doczekać, aż sama zacznę sprowadzać mebelki do pokoju Arturka, chyba na to najbardziej czekam z tego całego wykańczania mieszkania i to mi sprawi największą radość :).

A drzewko urokliwe :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zamiast edytowac usunelam:p
    Monika Ja tez dziekuje i robie podobnie jak Ty, ale swoje zdanie tez mam tak jak pisalam i nikt mnie do tego nie zmusi zebym je zmienila :)

• nutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- też tak myślę.:) Bo jednak ściana okazała się większa niż zakładała koleżanka projektując je;) więc było większe pole do popisu;)

Nie mogę się doczekać aż to drzewko zobaczy swoimi pięknymi oczkami nasz synuś:) Chociaż myślę, że mu się spodoba bo jak malowała to kopał jak szalony:)

Martynika- no chcemy dziś komódkę kupić, może łóżeczko weźmiemy(muszę zadzwonić do bratowej, bo chciała nam dać, ale ma takie zwykłe co w ikei za 100jest, a już trochę zniszczone i tak myślę, czy nie kupić nowego jednak. Mam nadzieje, że się nie obrazi;)), jakiś kocyk albo coś takiego dla zasady( powiedziałam ze pojadę do ikei tylko pod warunkiem, że będę mogła coś dla dziecka kupić;)
    no i chcemy też stoik kawowy do salonu, szafkę na buty, regał do salonu na ksiażki. Więc wybieranie nas czeka.:) Mam nadzieję, że kupimy coś fajnego;)

A mi wczoraj było tak miło, bo druga obca osoba zauważyła brzuszek:) Pierwszy to był lekarz wtedy co sąsiad umierał, to powiedział, żebym poszła do domku sobie odpocząć bo maluszek czuje ten stres mój. A wczoraj w sklepie coś mój mąż zażartował, że nie pamięta pinu do karty a pani mówi: pewnie data urodzenia pana, żony albo maluszka :) ale dzidziusia to tylko rok na razie wiadomo;) Zrobiłam się buraczkiem ale było mi miło, że pani zauważyła;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kurde zamiast edytowac usunelam:p
    Monika Ja tez dziekuje i robie podobnie jak Ty, ale swoje zdanie tez mam tak jak pisalam i nikt mnie do tego nie zmusi zebym je zmienila :)
    nawet nie miałam takiego zamiaru :) przedstawiłam tylko swój punkt widzenia a jak wiadomo ilu ludzi tyle punktów ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita was kobitki:)
    Śliczne macie brzuszki takie zgrabniutkie, mój niestety takie nie jest bo sie jeszcze wylewa oponka troche z wagi przed ciąży..no cóż zycie..:) Ale brzuszek oczywiście mam widoczny:)

U nas piekna pogoda, słoneczko świeci WIOSNA :) Już chce żeby tak zostało, wogóle jak dla mnie mogło by być już wiosennie na całego:) :D

mÓj maluch to jak przyłoże ręke i tak docisne troche to niekiedy go wyczuje:) Ostatnio musi byc jakos inaczej okrecony bo go czuje najbardziej jak siedze , a jak leze to słabiej :)

MIłej , pogodnej niedzieli:) <3

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    JUz o tym pisałysmy kilka dni tamu. Ja mam takie bóle miednicy i krocza. To jest niestabilność miednicy. Rozglądam się za pasem stabilizującym, podobno przynosi ulgę. Ale najpierw skonsultuję się ze znajoma rehabilitantką.

Oj przy takim nawale tematów, można nie pamiętać o czy pisałyście kilka dni temu.. ;)

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki :-)
    Drzewko piękne :-)
    Ja czekam na tatę ma przyjechać że swoją kobietą na pewno pójdziemy na spacerek do lasu :-) a i ma kupić lody mniam :-)
    Powiedźcie mi dziewczyny czy wy tez tak macie że pojawiła się już siara ? Taka przeźroczysta ciecz leci mi z sutków heheheh przygotowanie do karmienia :-)

nutka lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ