X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie żurawinę suszoną i sok z żurawiny. Mojej chrześnicy jak miała 3 lata lekarz nie chciał dawać leków i kazał żurawinkę jeść i popijać i po 3 dniach przeszło:)

Kocyk:
    na różowym to zdjęcie na ręczniku jak się suszył, takie kolory ma mniej więcej.
    To drugie zdjęcie to już na kanapie, ale kolory trochę za jasne.;)
    1528d6da7f5e86c3med.jpg
    ce42bcd1ebfad356med.jpg

weronikabp, Galanea, evas, MonikaS, Nalka, AISAK, Agusia2312, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:19

weronikabp, evas, nutka, excella, vikus001, Agusia2312, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) super brzuszek...musze Ci powiedziec, ze mi dopiero od wczoraj wlasnie pileczka zaczela sie robic.
    Zuravit biore, bo to mi lekarz pozwolil juz wczesniej, ale chyba slabo dziala. Mam wrazenie ze picie pomaga.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea śliczny zgrabny brzusio :-) a w nim Zosia :-)
    U mnie rośnie gorączka więc wzięłam paracetamol. Niedługo do lekarza, kurcze boje sie ze bedzie antybiotyk :-((

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Piłka pojawiła się niemalże z zaskoczenia :)
    Kurczę, Weronika, obyś się nie rozłożyła na poważnie. Dobrze, że masz lekarza, kuruj się kochana.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Sunset ulzyło Ci kiedy mi dowaliłaś? mam nadzieję, że tak, mam propozycję - nie pisz już do mnie proszę, bo zauważyłam, że masz uczulenie na to co piszę, więc lepiej ignoruj mnie a ja będę Ciebie, dla spokoju mojego i po co inni mają czytać takie niemiłe wywody..albo jeśli masz coś prywatnie do kogoś to napisz prywatnie.

Ja już po wizycie, miałam Wam wiele rzeczy napisać ale po wpisie Sunset odechciało mi się udzielać. Trudno uwierzyć, że komuś sprawia przyjemność dowalenie komuś.
    Mam piękny wózek i wiele innych newsów ale niestety radość gdzieś sie ulotniła.. dobrego dnia wszystkim, nie wiem nawet czy Natalia się odezwała? Czy wszystko u Niej ok.

Weronika - zastanów się nad swoją reakcją. Czym Ci niby dowaliłam? Że opisałam własne odczucia po Twoim poście? Czy tym że zwróciłam Ci uwagę, że krytykujesz inne dziewczyny mocnymi słowami za wyrażanie własnych odczuć i poglądów a sama w niewybredny sposób robisz to samo?
    To już jest kolejna sytuacja dyskusyjna o czyjeś odczucia i poglądy. Zwracasz innym uwagę, że o gustach się nie dyskutuje więc jeszcze raz Cię proszę abyś w także swoich postach trzymała się tej zasady, bo ranisz.
    Moim celem nie było w żadnym wypadku urażenie Cię czy jak to ujęłaś "dowalenie". Nie rozumiem też dlaczego piszesz o uczuleniu na Twoje wypowiedzi. Gdybyś nie skrytykowała w tak agresywny sposób za opinię o stylowych mebelkach sprawa w ogóle by ode mnie nie wypłynęła, bo tak jak napisałam wcześniej zamierzałam to przemilczeć.
    Mam nadzieję, że ta sytuacja niczego nie popsuje, bo nie o to chodzi żeby się kłócić

c55fflw1uez1iz08.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam ostatnio glukoze i sama sobie przygotowałam(75g) 200 ml wody i do tego pół cytryny wcisłam:P I smakowało jak przesłodzona lemoniada, ale 100 razy lepsza niż sam rozczyn:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina tylko ciepła lemoniada.:P

Galanea- trzy wieczory;) Tylko wyszło tydzień, bo nie codziennie miałam czas.;P Zobaczymy jak mi trampki wyjdą;)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka kocyki są przepiękne. Jak pójdę na zwolnienie w maju to może też się za to wezmę. tylko poproszę mamę żeby mi przypomniała jak się robi szydełkiem, bo kiedyś duużo robiła. Tylko jestem leworęczna i tutaj musiałabym jakoś pokombinować.

Galanea mi też już urósł brzuszek z dnia na dzień! Jest piłka.:D A brzuszek masz świetny. :)

Pytanie mam do pań mieszkających w Warszawie. Czy bawiłyście się w Osadzie Młyńskiej lub we Dworze Konstancin? Jakie macie doświadczenia? Czy jedzenie smakowało? Czy ogólnie polecacie któryś z lokali?

Galanea, monalisa, nutka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dziewczyny, ta glukoza chyba jakoś z opóźnieniem na mnie zadziałała... Wypiłam o 7:30, do ostatniego pobrania było wszystko ok, a koło 11 mnie tak zmogło, że dopiero przed chwilą się obudziłam. Po prostu nie byłam w stanie się podnieść z łóżka, jak po nieprzespanej nocy i przetyranym dniu. Nawet House'a nie obejrzałam na TVN7, chociaż telewizor był włączony, po prostu miałam odjazd :P. Ale już się ogarnęłam.

Mnie też "wypiłczyło" bardzo z zaskoczenia, śmialiśmy się z mężem, że jednego tygodnia nie miałam brzucha, a drugiego już tak, dosłownie tak to wyglądało.

• evas Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika a ja myślałam, że cukier to raczej pobudza, a nie usypia ;) Dziwna reakcja organizmu. Ciekawe jak ja to zniosę za 2 tygodnie.

9bsp388.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Ja też miałam zjazd po glukozie jak robiłam w styczniu (robiłam dodatkową wcześniej żeby spr czy nie mam regularnej cukrzycy bo dziwnie się czułam gdy byłam głodna) i pielęgniarka mówiła, że taka senność jest normalna, że tak organizm reaguje na nagły spadek cukru we krwi bo bezpośrednio po glukozie dostaje wysokie doładowanie:)

Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak myślałam. Ale jak poszłam na to ostatnie pobranie po dwóch godzinach, to pielęgniarka zapytała mnie jak się czuję, a gdy ja na to, że zupełnie normalnie, to stwierdziła, że po glukozie bardzo często jest się ospałym.

I mojemu organizmowi jakby się lampka zapaliła "acha, ospały? robi się!".

Dawno mnie tak nie zmogło, ostatnim razem, jak wracałam z nocek z pracy. Ale nie było mi nie dobrze, czy słabo, po prostu nie mogłam powstrzymać zaśnięcia, wszystko mi się takie ciężkie zrobiło.

Duchess lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

I mojemu organizmowi jakby się lampka zapaliła "acha, ospały? robi się!".

Dobre Martynika ;)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Aguś to Ty sobie dzisiaj nie możesz za dużo pączków pojeść :( bo Ci jutro źle wynik może wyjść od nadmiaru słodkości.

Kochana no dziś aby 1 pączek;) myślę ze wynik bedzie dobry ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas mam zgona... idę na dwór, piękna pogoda, a u taty czeka na mnie zupka pomidorowa i pączek. Tylko trzeba zejść z łóżka...

monalisa lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, może podzielę się swoim dzisiejszym odkryciem, bo Wy też możecie się zastanawiać, czemu dostałyście w tym miesiącu mniejszą pensję, będąc na L4.

Otóż nie wiedziałam, że wylicza się średnią z ostatnich 12 miesięcy, ale nie miesięczną, tylko dzienną i tę "dniówkę" mnoży się przez ilość dni z danego miesiąca. A że luty krótkim miesiącem jest, to i pieniędzy się mniej namnożyło.

Właśnie poczyniałam dzisiaj interwencję, bo patrzę na konto i nie takiej sumy się spodziewałam. No, ale niestety, okazuje się, że wszystko jest tak jak powinno być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Nutka kocyki są przepiękne. Jak pójdę na zwolnienie w maju to może też się za to wezmę. tylko poproszę mamę żeby mi przypomniała jak się robi szydełkiem, bo kiedyś duużo robiła. Tylko jestem leworęczna i tutaj musiałabym jakoś pokombinować.

Galanea mi też już urósł brzuszek z dnia na dzień! Jest piłka.:D A brzuszek masz świetny. :)

Pytanie mam do pań mieszkających w Warszawie. Czy bawiłyście się w Osadzie Młyńskiej lub we Dworze Konstancin? Jakie macie doświadczenia? Czy jedzenie smakowało? Czy ogólnie polecacie któryś z lokali?
    Ktora osada mlynska? Bo jest kilka, jedną znam, ale to powiedz o którą chodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można się wzruszyć;)
    http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Milosc-od-pierwszych-chwil,vid,16434468,video.html?smgputicaid=612478

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ktora osada mlynska? Bo jest kilka, jedną znam, ale to powiedz o którą chodzi.
    Okolice Żyrardowa, około 50 km od Warszawy. Nie wiedziałam, że jest kilka.:P

evas lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ