X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Topa będzie na pewno!;)

A ja robię kocyk do wózeczka na szydełku dla Gabrysia.:) Taki przewiewny, na mniej słoneczne dni;) Pierwsza rzecz (no poza szalikiem) którą skończę;P Zawsze zaczynało się na chwilę, a później nudziłam się i po robocie. Ten kocyk będzie skończony na pewno i to może jeszcze dziś.;)

A mi się ten wózek nie podoba... Jakiś taki wydziwiony za bardzo;) Lubię klasyczne kształty;)

Jejku, za 2,5tygodnia 3 trymestr;)
    Nutka podesłałabyś mi wzór jakim robisz kocyk? Wysyłam ci zaproszenie, żeby nie pisać tu na forum ;) Ja też uwielbiam szydełkować i ostatnio myślałam o zrobieniu kocyka dla Bartoszka.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Wpadla do mnie kuzynka po południu i mnie poinformowała iz kolezanka jej z pracy urodzila corke 4300 kg i 53 cm wszystko super oczywiscie nacieta,wymeczona i w szoku troszke bo miał byc Antoś hehehe w domu wszystko błękitne i wyszyte imie na wyprawce ANTOŚ . To i niespodzianka.
    Jejku jak ja bym chciała takiego szoku doznać na porodówce :D Mój partner cały czas twierdzi, że lekarz się nie zna i to na pewno jest dziewczynka :D
    Na szczęście wyprawkę różową już mam dawno skompletowaną :D Ale póki co kupuję pod chłopca, bo ja od początku czuję, że to synek.

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    zapowiada się u nas ładna pogoda bo już nie ma tej paskudnej mgły. Dopiero wstałam - spałabym dłużej ale mąż chrapie. Oczy jeszcze się zamykają. Ostatnio mam problemy z tą swoją ospałością - wiecznie zmęczona, niewyspana. ehhhh

Nutka ja też zaczęłam się zastanawiać nad tym kocykiem szydełkowym :) bym jakieś zajęcie miała bo strasznie się nudzę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha tak wcześnie robili ci KTG? wiem, ze od 28 zaczynają robić , bo wtedy bobas ma juz mniej miejsca i się tak nie przemieszcza- dzięki temu nie urywa się sygnał i nie trzeba szukać serducha. Takie szukanie bywa niemiarodajne. Tak mi pielęgniarki w szpitalu tłumaczyły. Ale jeśli twierdza ze jest ok -to tak jest. Moze lepszy sprzęt maja.
    Mi też często brzusio staje ale to najczęściej przy zmianie pozycji dziecka, gdy się przekreca. Od wczoraj moja mala Niespodzianka buszuje w dolnej części brzucha- bawi się pęcherzem, dobrze ze na trasie pokoj-lazienka nie ma bramki bo bym się nie wyplacila:) czekam cierpliwie aż się obroci, bo wtedy czuje ruchy pod raczka i je widzę. Daje mi to tyle radości...

Galanea lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja od poniedziałku jestem już na L4. Stwierdziłam, że nie warto się męczyć dodatkowego tygodnia dla samej zasady, więc odpoczywam. Wczoraj byłam odebrać zwolnienie, to pielęgniarka zbadała tętno dziecka :) Jak miło posłuchać takiego dźwięku. Moja dzidzia od kilku dni jest bardzo aktywna i praktycznie rusza się cały dzień.
    My już od kilku dni śpimy w nowym mieszkanku, ale jeszcze nie wszystko wypakowane. Będę układać przez najbliższe 2 tygodnie, zanim zrobi się tu przejrzyście.
    Dziś będę robić pączki :O)
    Smacznych pączków życzę Wam kobietki oraz miłego, słonecznego dnia :)

weronikabp, evas, marcysia, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak miało być na marcowych hehe przepraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i właśnie zobaczyłam, że wczoraj miałam studniówkę, a dziś już 99 dni do porodu według ovu :)

AISAK, weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam chyba watki pomylilas:)

Miriam, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka zdrówka i żeby ci wszystko przeszlo;) Trzymaj się <3

Mnie wczoraj koło 22 tak zgiełk w pół ze szok, od żołądka bo czułam że mnie boli . Ale po chwili przeszło. Nie wiem czy to przez jakies jedzenie czy maluch moze mnie kopnąć w to miejsce lub uciskać ;) Na początku parę sekund nie wiedziałam co to jest dopiero po chwili poczułam ból żołądka.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK mi robili ktg na IP jak przyszlam, nie bylo ono planowane. Mysle, ze gdyby mialo byc nie miarodajne to by mi go nie robili, ja nie wiem. Poza tym skurcze by wyszly na ktg tak czy inaczej. Ja sie nie wypowiadam, bo sie nie znam...chcieli zrobic to zrobili i jak dla mnie ok :)

AISAK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha mi tez robili ktg podczas przyjęcia do szpitala, czyli prawie 2 tyg temu i bardzo ładnie wyszło.
    Ja niestety jestem chora, także wracam do łóżka, po poludniu pojde zeby mnie znowu osłuchał lekarz bo czuję, że jest dużo gorzej niż wczoraj :(

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedaku to kladz sie i kuruj!!!

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronisia no to zdrowia życzę. Kuruj się na ile to możliwe. Co do Twojego wózka to jego ogólny wygląd nie jest w moim stylu za to kolory są boskie!!! Gdyby takie miała którakolwiek z wybranych przeze mnie firm to byłby to mój wózek idealny.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was pobolewal pecherz i kuly moczowody i cewka? Nie wiem czy to nie stan zapalny :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha,mnie tak bolało. Gin mi zaleciła urosept 2x2. I juz mam spokój. Teraz biore 2 tabletki dziennie.

Mucha lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po glukozie,jeszcze jedno pobranie po dwóch godzinach przede mną :).Powiem wam,że nastawiałam się na nie wiadomo co,a samą glukozę wypiłam ze smakiem (serio,oblizywałam się),a następstwa miałam tylko w postaci zwiększonej aktywności Artura,poza tym wszystko spoko,nawet głodna nie jestem :).Za 20 minut idę na ostatnie pobranie.
    Hehe,nie ma to jak glukoza w tłusty czwartek :).

Mucha,mnie pobolewał,jak mały się tak ułożył,że mnie tam uwierał,byłam przekonana,że to infekcja i już wybierałam się z tym do lekarza,ale przeszło,jak Artur zmienił pozycję.Więc może to to,chociaż warto skontrolować,gdyby się utrzymywało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha i pij duzoooo wody! A jak nie przejdzie to do szpitala na usg nerek, mozesz miec zastój, to co ja miałam, ale nie życzę, moze jak przepluczesz to przejdzie..

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to może za mnie wypijesz jak Ci tak smakowało :) ja już 3 raz będę to przerabiała i nie wiem jak to zrobię bo dla mnie to był istny koszmar..

ggfxf7q.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny chcialam sie pochwalic..... https://www.youtube.com/watch?v=UxZRX1ekp48&list=LLTdZiF8MiSZYz_l_z-ZbcXw
    (uwieczniona czkawka malutkiej, odruch ssania i pod koniec skromne usmieszki) :)jestem taka dumna

weronikabp, Tusia84, eta, nutka, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pije duuuuzo wody... nerki mnie nie bola, moze to faktycznie mala jakos tam uciska...nie wiem. Jak jutro bedzie sie utrzymywalo to skontaktuje sie z lekarka.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ