X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia cieszę się, że jesteś cała i zdrowa :)

Dzięki za opinie, czyli Ty wybrałaś maxi cosi mura 4 plus???

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups 2x to samo się wkleiło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 17:45

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Natalia cieszę się, że jesteś cała i zdrowa :)

Dzięki za opinie, czyli Ty wybrałaś maxi cosi mura 4 plus???

Tak, Maxi Cosi Mura 4 plus, wizualnie i technicznie mi odpowiada, tym bardziej że już znam ten wózek bo użytkowałam, więc też dodatkowo mam już swoją opinie, nie jest to mój szczyt marzeń , ale chociaż moje marzenia jak mawia mój małżonek są zawsze drogie, to kiedyś się spełnią :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff Natalia wiesz co tu przezywalysmy...... dobrze ze wszystko dobrze i oszczedzaj sie kobieto jestes odpowiedzialna za dwa życia. Trzymaj sie i nie stresuj , czy nie ma kogoś kto by cie zastąpić mógł?

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio weszłam po drodze do małego sklepiku nie było tam wyboru w wózkach ale stał bebetto szary i o ile w necie mi się nie podobał to w sklepi wyglądał całkiem ok i o dziwo do prowadzenia też był ok bardzo miękko przy nacisku działał.. więc pewnie jak już wybiorę się do sklepu to też coś wybiorę :)

monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika prosze dopisz do listy moj nr.telefonu aby nikt sie w przyszłości nie stresowal bo nerwy nam nie potrzebne :)

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Martynika prosze dopisz do listy moj nr.telefonu aby nikt sie w przyszłości nie stresowal bo nerwy nam nie potrzebne :)

A gdzie łon?

• Modelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znów mi trochę czasu zajęło, żeby Was wszystkie przeczytać po takiej nieobecności ;)

Kurujcie się wszystkie bidulki, które teraz leżą z jakimiś choróbskami! Natalia - Twoja historia mną trochę wstrząsnęła, bo ja się czuję dobrze, ale właśnie w pracy gonię, po pracy to samo i dobrze, że nam to piszesz, bo otrzeźwiejemy! Że jesteśmy teraz mamuśkami, a nie jakimiś superwoman, co ogarną i ciążę, i pracę, i dom, i gotowanie, i sprzątanie, i zakupy itp. Cieszę się, że u Ciebie skończyło się niegroźnie, ale zwolnij...

Ja jeszcze mam... DWA dni w pracy! A w poniedziałek po pracy idę do lekarza i wiem już, że biorę zwolnienie. Będę pracować w domu, pracowa smycz będzie nadal włączona, ale jednak co w domu, to w domu :)

Martynika lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ty Lobuzie, normalnie bym Cie wycałowała teraz :-)))))
    Co my tu przeżylysmy.. Proszę mi zaraz na Priv napisać kontakt do siebie, swój tez Ci dam jakby co :-)))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tak, dostałam kolejny syrop, płyn do plukania gardła, jeśli nie przejdzie przez 2,3 dni to trzeba włączyc antybiotyk, zobaczymy, leże juz w łóżku, przeraża mnie ten kaszel, boję się o małą bo dla niej to pewnie szok ten kaszel..:-(

A sprawdzali z morfologii, czy to wirusówka, czy infekcja bakteryjna?

Jeżeli Cię to jakkolwiek pocieszy, to miałam ciągły, duszący kaszel przez niemalże miesiąc, ale na rozwój ciąży w żaden sposób to nie wpłynęło, mam wrażenie, że bardziej ja się martwiłam o Artura, niż Artur to odczuwał w jakiś nieprzyjemny sposób (a naprawdę mocno kaszlałam). Pytałam dwie internistki i ginekologa o to, czy kaszel dziecku nie zaszkodzi (po prostu jako tak silny odruch, gdzie mięśnie się spinają i w ogóle), uspokajali mnie, że nie i że ważniejsza jest jego przyczyna. Ale ja przez cały ten czas płuca miałam czyste.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    A sprawdzali z morfologii, czy to wirusówka, czy infekcja bakteryjna?

Jeżeli Cię to jakkolwiek pocieszy, to miałam ciągły, duszący kaszel przez niemalże miesiąc, ale na rozwój ciąży w żaden sposób to nie wpłynęło, mam wrażenie, że bardziej ja się martwiłam o Artura, niż Artur to odczuwał w jakiś nieprzyjemny sposób (a naprawdę mocno kaszlałam). Pytałam dwie internistki i ginekologa o to, czy kaszel dziecku nie zaszkodzi (po prostu jako tak silny odruch, gdzie mięśnie się spinają i w ogóle), uspokajali mnie, że nie i że ważniejsza jest jego przyczyna. Ale ja przez cały ten czas płuca miałam czyste.
    jutro zrobię rano CRP i zobaczymy...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi właśnie internistka (która jest hematologiem) tłumaczyła, że dopiero po morfologii z rozmazu ręcznego widać po wzroście czegośtam, a spadku czegośtam, czy infekcja idzie w stronę wirusową, czy bakteryjną. I tylko dlatego dała mi antybiotyk, że u mnie wyszła bakteryjna. CRP było wysokie tak czy siak, bo świadczy o infekcji w ogóle.

Inna sprawa, że mi ten antybiotyk w niczym nie pomógł, bo po drodze się wirus przyplątał (chociaż może bez niego byłoby jeszcze gorzej, cholera wie), no, ale jak od początku jest wirus, to w ogóle bez sensu dawać antybiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:13

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliaaaa...ufff!

Dzieki za informacje o wozku...tak myslalam ze za duzo sie nie dowiesz ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Uffff Natalia wiesz co tu przezywalysmy...... dobrze ze wszystko dobrze i oszczedzaj sie kobieto jestes odpowiedzialna za dwa życia. Trzymaj sie i nie stresuj , czy nie ma kogoś kto by cie zastąpić mógł?

No właśnie nie ma , tylko ja w Warszawie zajmuje się działem, główna siedziba jest we Wrocku. Na wooolnych obrotaaaach damy radę z Frankiem ;-)

Modelka, no właśnie ja się nigdy nad sobą zbytnio nie rozczulałam, nie mogę się przestawić na tryb-nie jesteś sama, jesteś podwójna-jak ktoś ma takie rozgraniczenie to nic mu nie grozi.

Tusia-tak tak ja również patrzyłam na Bebbetto i nawet spoko było, ale oczywiście pan sprzedawca musiał nagadać takich rzeczy że mi się włos zjeżył =)

Weronika przepraszam i proszę o wybaczenie =D już jestem i uaktywniam się standardowo dużo i często =D nr zaraz napiszę na priv

Muszka, no niestety, ale tyle co Ci powiem że też na niego patrzyłam na allegro i kolorystyka jest fajna =) i w ogóle fajnie się prezentuje przypomina mi trochę jedo fyn 4ds.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja też w pracy nie mam zastępstwa i też pracuję i ogarniam ile mogę, bo "przecież jak odejdę, to nikt tego nie zrobi". Ale takie historie, jak Twoja, uczą mnie (sorry, że się tak na Tobie uczę), że jednak trzeba odpocząć...

Jak mam takie dni jak dziś, kiedy się dobrze czuję i jestem wypoczęta i myślę sobie - może jednak nie będę brać zwolnienia, może jeszcze popracuję... A potem przychodzą takie dni, że padam na pysk i zauważam, że Maluch się nie rusza, jak jestem tak zmęczona. I trzymam się mocno postanowienia o zwolnieniu!

zem3upjygjyf6uag.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś oglądaliśmy wózki i podjęliśmy decyzje ze kupimy x-lander x-move. Wg nas super się prowadzi , spacerówka się dobrze prezentuje i wogole ogólny wygląd i atuty na plus;) Tako laret jeszcze był ładny , bebbetto też nie są zle ale jak już nam ten wpadł w oko to inne już nie odpowiadają. A co do Jedo to ładny wózek ale z gondola a w wersji spacerowe nam się nie spodobał ale każdy ma swój gust ;)

Natalia dobrze ze wszystko z Toba ok ;) i ODPOCZYWAJ !!!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:51

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia po pierwsze ciesze sie, ze u Ciebie juz wszystko w porzadku. Po drugie przepraszam, ze miedzy innymi przeze mnie spedzilas tyle czasu w hurtowni co moglo sie przyczynic do Twojego omdlenia. Prosze wybacz!
    Po trzecie bardzo dziekuje za opinie o wszystkich wozkach o ktore pytalam. Moim typem nr 1 wsrod nich rowniez jest Maxi Cosi Mura 4 plus, choc nie jest on szczytem moich marzen. Tzn. nie podoba mi sie palak miedzy nozkami dziecka w spacerowce i kolorystyka na 2014 rok.
    A Ty na ktory kolor sie zdecydowalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:54

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ciekawe co u mnie sprzedawca będzie mówił na temat tych samych wózków i czy się będzie pokrywało :)

Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    TAK JEST!;-)
    swoją drogą super filmik ;-))

:***** :) DZIEKUJEMY

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciam wam wkleic moj wozek tylko nie pamietam jak to sie robilo????

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ