MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Natalia cieszę się, że jesteś cała i zdrowa
Dzięki za opinie, czyli Ty wybrałaś maxi cosi mura 4 plus???
Tak, Maxi Cosi Mura 4 plus, wizualnie i technicznie mi odpowiada, tym bardziej że już znam ten wózek bo użytkowałam, więc też dodatkowo mam już swoją opinie, nie jest to mój szczyt marzeń , ale chociaż moje marzenia jak mawia mój małżonek są zawsze drogie, to kiedyś się spełniąweronikabp lubi tę wiadomość
-
A ja ostatnio weszłam po drodze do małego sklepiku nie było tam wyboru w wózkach ale stał bebetto szary i o ile w necie mi się nie podobał to w sklepi wyglądał całkiem ok i o dziwo do prowadzenia też był ok bardzo miękko przy nacisku działał.. więc pewnie jak już wybiorę się do sklepu to też coś wybiorę
monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, znów mi trochę czasu zajęło, żeby Was wszystkie przeczytać po takiej nieobecności
Kurujcie się wszystkie bidulki, które teraz leżą z jakimiś choróbskami! Natalia - Twoja historia mną trochę wstrząsnęła, bo ja się czuję dobrze, ale właśnie w pracy gonię, po pracy to samo i dobrze, że nam to piszesz, bo otrzeźwiejemy! Że jesteśmy teraz mamuśkami, a nie jakimiś superwoman, co ogarną i ciążę, i pracę, i dom, i gotowanie, i sprzątanie, i zakupy itp. Cieszę się, że u Ciebie skończyło się niegroźnie, ale zwolnij...
Ja jeszcze mam... DWA dni w pracy! A w poniedziałek po pracy idę do lekarza i wiem już, że biorę zwolnienie. Będę pracować w domu, pracowa smycz będzie nadal włączona, ale jednak co w domu, to w domuMartynika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:Tak, dostałam kolejny syrop, płyn do plukania gardła, jeśli nie przejdzie przez 2,3 dni to trzeba włączyc antybiotyk, zobaczymy, leże juz w łóżku, przeraża mnie ten kaszel, boję się o małą bo dla niej to pewnie szok ten kaszel..
A sprawdzali z morfologii, czy to wirusówka, czy infekcja bakteryjna?
Jeżeli Cię to jakkolwiek pocieszy, to miałam ciągły, duszący kaszel przez niemalże miesiąc, ale na rozwój ciąży w żaden sposób to nie wpłynęło, mam wrażenie, że bardziej ja się martwiłam o Artura, niż Artur to odczuwał w jakiś nieprzyjemny sposób (a naprawdę mocno kaszlałam). Pytałam dwie internistki i ginekologa o to, czy kaszel dziecku nie zaszkodzi (po prostu jako tak silny odruch, gdzie mięśnie się spinają i w ogóle), uspokajali mnie, że nie i że ważniejsza jest jego przyczyna. Ale ja przez cały ten czas płuca miałam czyste. -
nick nieaktualnyMartynika wrote:A sprawdzali z morfologii, czy to wirusówka, czy infekcja bakteryjna?
Jeżeli Cię to jakkolwiek pocieszy, to miałam ciągły, duszący kaszel przez niemalże miesiąc, ale na rozwój ciąży w żaden sposób to nie wpłynęło, mam wrażenie, że bardziej ja się martwiłam o Artura, niż Artur to odczuwał w jakiś nieprzyjemny sposób (a naprawdę mocno kaszlałam). Pytałam dwie internistki i ginekologa o to, czy kaszel dziecku nie zaszkodzi (po prostu jako tak silny odruch, gdzie mięśnie się spinają i w ogóle), uspokajali mnie, że nie i że ważniejsza jest jego przyczyna. Ale ja przez cały ten czas płuca miałam czyste. -
Ale mi właśnie internistka (która jest hematologiem) tłumaczyła, że dopiero po morfologii z rozmazu ręcznego widać po wzroście czegośtam, a spadku czegośtam, czy infekcja idzie w stronę wirusową, czy bakteryjną. I tylko dlatego dała mi antybiotyk, że u mnie wyszła bakteryjna. CRP było wysokie tak czy siak, bo świadczy o infekcji w ogóle.
Inna sprawa, że mi ten antybiotyk w niczym nie pomógł, bo po drodze się wirus przyplątał (chociaż może bez niego byłoby jeszcze gorzej, cholera wie), no, ale jak od początku jest wirus, to w ogóle bez sensu dawać antybiotyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:13
-
nick nieaktualnymonalisa wrote:Uffff Natalia wiesz co tu przezywalysmy...... dobrze ze wszystko dobrze i oszczedzaj sie kobieto jestes odpowiedzialna za dwa życia. Trzymaj sie i nie stresuj , czy nie ma kogoś kto by cie zastąpić mógł?
No właśnie nie ma , tylko ja w Warszawie zajmuje się działem, główna siedziba jest we Wrocku. Na wooolnych obrotaaaach damy radę z Frankiem
Modelka, no właśnie ja się nigdy nad sobą zbytnio nie rozczulałam, nie mogę się przestawić na tryb-nie jesteś sama, jesteś podwójna-jak ktoś ma takie rozgraniczenie to nic mu nie grozi.
Tusia-tak tak ja również patrzyłam na Bebbetto i nawet spoko było, ale oczywiście pan sprzedawca musiał nagadać takich rzeczy że mi się włos zjeżył
Weronika przepraszam i proszę o wybaczeniejuż jestem i uaktywniam się standardowo dużo i często
nr zaraz napiszę na priv
Muszka, no niestety, ale tyle co Ci powiem że też na niego patrzyłam na allegro i kolorystyka jest fajnai w ogóle fajnie się prezentuje przypomina mi trochę jedo fyn 4ds.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Natalia, ja też w pracy nie mam zastępstwa i też pracuję i ogarniam ile mogę, bo "przecież jak odejdę, to nikt tego nie zrobi". Ale takie historie, jak Twoja, uczą mnie (sorry, że się tak na Tobie uczę), że jednak trzeba odpocząć...
Jak mam takie dni jak dziś, kiedy się dobrze czuję i jestem wypoczęta i myślę sobie - może jednak nie będę brać zwolnienia, może jeszcze popracuję... A potem przychodzą takie dni, że padam na pysk i zauważam, że Maluch się nie rusza, jak jestem tak zmęczona. I trzymam się mocno postanowienia o zwolnieniu! -
My dziś oglądaliśmy wózki i podjęliśmy decyzje ze kupimy x-lander x-move. Wg nas super się prowadzi , spacerówka się dobrze prezentuje i wogole ogólny wygląd i atuty na plus;) Tako laret jeszcze był ładny , bebbetto też nie są zle ale jak już nam ten wpadł w oko to inne już nie odpowiadają. A co do Jedo to ładny wózek ale z gondola a w wersji spacerowe nam się nie spodobał ale każdy ma swój gust
Natalia dobrze ze wszystko z Toba oki ODPOCZYWAJ !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:51
NataliaK lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Natalia po pierwsze ciesze sie, ze u Ciebie juz wszystko w porzadku. Po drugie przepraszam, ze miedzy innymi przeze mnie spedzilas tyle czasu w hurtowni co moglo sie przyczynic do Twojego omdlenia. Prosze wybacz!
Po trzecie bardzo dziekuje za opinie o wszystkich wozkach o ktore pytalam. Moim typem nr 1 wsrod nich rowniez jest Maxi Cosi Mura 4 plus, choc nie jest on szczytem moich marzen. Tzn. nie podoba mi sie palak miedzy nozkami dziecka w spacerowce i kolorystyka na 2014 rok.
A Ty na ktory kolor sie zdecydowalas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:54