X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ha, to się może na Żelaznej spotkamy ;)
    jest duża szansa, mamy bliziutko terminy :)

Modelka lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    jest duża szansa, mamy bliziutko terminy :)
    Może nawet we trzy się spotkamy :)
    Mam nadzieję, że moja szyjka wytrzyma do tego czasu.

Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dzis mamy 100-dniowke :) Zaraz sie zbieramy i jedziemy do mojego brata w odwiedziny :) stesknilam się już za bratankiem.

Agusia2312, weronikabp, alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wszystkiego najlepszego!

Agusia2312 lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dziś silny ból brzucha w nocy . Nosp pomogła . Ale jak sie to powtórzy to jutro lecę do lekarza. Bardzo sie boje

relganli3wx3d6wm.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati spokojnie, jak po nospie przeszło to pewnie chwilowa sprawa, ale dla Twojego spokoju proponowałabym i tak żebyś poszła do lekarza. wizyt nigdy za dużo jeśli chodzi o malucha.

dziewczyny ja szkołę rodzenia zaczynam 18 marca na żelaznej. też już się nie mogę doczekać, żeby wchłonąć ta wiedzę ;)

NataliaK wszystkiego dobrego dla Ciebie i malucha! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika i Paulina iiii Eta :)dziękuje bardzo za życzenia urodzinowe :-)

17372bfd68ecc957m.jpg <3 <3 <3

Dziś zakupów ciąg dalszy, kurcze porównując ceny ''warszawskie'' a ceny z tych mniejszych miast to różnica jest...totalnie ogromna a i wybór jak dla mnie jest większy. Nawet Franek ma paczkę pampersiaków na pobyt w szpitalu :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 16:53

weronikabp, eta, AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny podrzucam wam wpis na temat fotelików w zestawach z wózkiem;) http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/08/zestaw-3w1-fotelik-gratis-tanio-kup.html

Miłego dnia!

nutka dzięki, przypomniałaś mi że jeszcze dodatkowo trzeba pamiętać żeby fotelik pasował do naszego auta ;) a jak widzę nie wszystkie da się stabilnie zamocować. mój mąż musi to obczaić. :)

nutka lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, Niesforna, Modelka to już we 4 możemy się spotkać na porodówce :))ale będzie się działo, wow! :)

Mati, jeśli po nospie przeszło to zapewne nic poważnego ale jeśli Cie niepokoi to pewnie że leć do lekarza i sprawdzaj :)

Natalia słodkie skarpetunie, ja też kupiłam słodkie 2 pary wczoraj w tk maxie i kocyk taki jakby babciny, przesłodki, oczywiście fajnie by było zrobić na drutach tak jak Nutka, ale ja mam 2 lewe ręce do robótek ręcznych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 17:04

Niesforna, Modelka, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do życzeń urodzinowych :).
    Ech, gdybym trzymała się pierwotnych planów, to może spotkałybyśmy się na Żelaznej w piątkę, no, ale wywiało mnie na Karową. Na Żelazną będę za to chodzić na szkołę rodzenia, z tym, że zaczynam chyba najpóźniej z Was wszystkich, bo 26 marca.

Co do pozycji podczas rodzenia, to też ostatnio koleżanka mi opowiadała, że w czasie porodu poczuła totalną ulgę dopiero wtedy, gdy z leżenia przeszła do pozycji na czworaka, opierając się ramionami na piłce. W ten sposób było jej dużo łatwiej rodzić. Mam nadzieję, że na Karowej również będę miała taką możliwość. Z tego, co podglądałam na stronie, to mają różne sprzęty na porodówce, więc chyba nie zamykają się tylko do łóżka.

Ja dziś miałam totalnie relaksujący dzień, mąż zabrał mnie do Serocka. Jeździmy tam regularnie od kiedy się poznaliśmy. Tam był nasz pierwszy wypad w środku mroźnej zimy, już daawno temu, wspominam to z rozrzewnieniem :). Bardzo lubię to miejsce, relaksuję się tam.
    Poniżej fragment mojego dnia, właściwie większy fragment, bo wygrzewaliśmy się na tych leżakach masę czasu, wsłuchując się w krzyki mew :). Tego mi było trzeba - pierwszego wiosennego słońca, tak właśnie ładuję baterie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:14

AISAK, NataliaK, weronikabp, Niesforna, Limerikowo, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego rodzenia to podczytuje sobie marcowe dziewczyny i po prostu takie emocje mna targaja ze masakra :P tym bardziej ze w moim przypadku Franek moze sie urodzic juz 11 maja :D
    I chyba dlatego wlaczyl mi sie jakis syndrom dopinania wszystkiego na ostatni guzik :D

Weronika co do kocyka to mi szyje moja ciocia,juz jest na finiszu,ja nie mam zdolnosci ale strasznie podobaja mi sie takie reczne robótki. A skarpetki sa po prostu.... najlepsze!:D

• AISAK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia zdrówka, radości i usmiechu każdego dnia.

Skarpetki super. Też bym chciała takie z napisami , ale na allegro miesiąc temu sprawdzałam i mały wybór był.

Za2 dni wizyta:) mój maluszek puka i puka jak dzieciolek:)

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Natalia zdrówka, radości i usmiechu każdego dnia.

Skarpetki super. Też bym chciała takie z napisami , ale na allegro miesiąc temu sprawdzałam i mały wybór był.

Za2 dni wizyta:) mój maluszek puka i puka jak dzieciolek:)

Ja te skarpetunie kupilam w selgrosie :D tak zupelnie przypadkowo bo jak szukalam to znalezc nie moglam oczywiscie.
    dziekuje za zyczonka Aisak i Martynika :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin spełnienia wszystkich marzeń lekkiego i szybkiego porodu :)

ggfxf7q.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny no i okazalo sie ze bakteria poszla precz po antybiotyku...ufff ale juz od tego momentu nie korzystam z publicznych toalet a jak juz zajdzie taka potrzeba to nosze ze soba swoj papier bo to prawdopodobnie od tego papieru w toaletach zlapalam:(. Mloda wczoraj tatusiowi takiego kopa zasadzila ze nie moglismy ze smiechu:)

weronikabp, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Natalia, zeby te problemy ktore teraz sa obecne szybciutko zniknely i zeby wszystko lekkim Ci bylo :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Tusiu i Muszko :*

• Galanea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :)

Ja dziś pozwoliłam sobie na spacer, taka piękna pogoda. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi to bokiem (tak wiem, krótka szyjka i nisko schodzące łożysko), ale trzeba też dotlenić dzieciaczka.

Jutro czeka mnie test glukozy, ech boję się, żeby wyszedł dobry wynik.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - wszystkiego najlepszego duuuużooooooooooooo zdrowia :)

Ja idę jutro do poradni cukrzycowej, ciekawe co mi powiedzą odnośnie tego głupiego glukometru. Coś dzisiaj śpiąca jestem. Mam nadzieję, że jutro lepiej będzie. Bo na korkach chyba zasnę.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wszystkiego naj, spełnienia marzeń i mało bolesnego porodu ;-) !!!!
    Ja też dziś byłam na spacerku w lesie :-) przyroda budzi się do życia :-) WIOSNA - ptaki pięknie śpiewały nawet widziałam zająca :-) Eh aż żyć się chce :-)

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ