X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny było już może kiedyś wspominane, ale się nie dokopię- co pomaga Wam na zgagę i co można używać na ból gardła?

My już po spacerku, teraz pijemy kawkę na balkonie-pięknie jest..
    Oj tak, bez lusterka albo męża ani rusz!

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny było już może kiedyś wspominane, ale się nie dokopię- co pomaga Wam na zgagę i co można używać na ból gardła?

My już po spacerku, teraz pijemy kawkę na balkonie-pięknie jest..
    Oj tak, bez lusterka albo męża ani rusz!

Na zgagę to mleko,migdały,coś kwaśnego-kwas na kwas =)
    A jeśli chodzi o ból gardła to tabletki Prenalen.

Hahaha co do TEGO to mąż przed ginekologiem musi zerknąć czy na pewno wszystko ok, bo z lusterkiem jakoś mi ciężko =)

Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja się na razie wyrabiam spokojnie bez lusterka, ale pewnie im dalej, tym będzie trudniej ;)

Dziewczyny, za to zauważyłam, że od dwóch dni zatrzymuję wodę... Dosłownie - co w siebie wleję, to zostaje. A wlewam dużo, bo mnie właśnie to zatrzymywanie wody przestraszyło. Praktycznie nie stosuję soli w kuchni, ćwiczę, co jeszcze mogę zrobić, żeby nie zatrzymywać wody?

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja tak samo. wlewam coraz więcej a nic nie wydalam... też mnie to martwi...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zatrzymywaniem wody to nie ma żartów w ciąży, wiem, że moja koleżanka wylądowała w szpitalu, bo strasznie spuchła i było naprawdę niebezpiecznie, niestety nie wiem co się bierze, zadzwońcie do waszych lekarzy najlepiej, wiem tylko, że to poważna sprawa i nie można tego zbagatelizować. Dajcie znać co Wam lekarze powiedzieli, sama jestem ciekawa co się z tym robi, jakby co.

Monaa mi najbardziej na zgagę pomaga kawałek imbiru świeżego lub kandyzowanego, od razu pomaga plus migdały. A na gardło to prenalen tak jak pisała Natalia, choć parę razy użyłam też tantuum verde do płukania gardła, Pani doktor pozwoliła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 14:54

monaaa lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie puchnę... może jeszcze nie puchnę. Ale ani palce, ani stopy, ani ręce, ani nogi, nic mi jeszcze nie napuchło (oprócz brzucha ;) ).

Jak nadal będę wlewać w siebie bez wydalania, to skontaktuję się z ginem.

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Wybaczcie, nie nadrabiam Was, bo chyba za dużo już mam do nadgonienia. Mam nadzieję, że wszystkie zdrowe i maluchy też.

Byłam dzisiaj na teście glukozy, co za ambrozja! :D Wypiłam na raz, na szczęście z cytrynką i cieszyłam się jak znakomicie się po tym czuję. Po upływie 20 min zaczęłam mdleć :P Ale później już było dobrze. Teraz czekam na wyniki. Wiem tylko, że na czczo było 80.
    Ale faktycznie tak jak pisały dziewczyny, ogarnęła mnie po tym niesamowita senność i po powrocie do domu padłam.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, gratuluję i pisz jak wyniki koniecznie :)

A ja idę się napić pokrzywy - podobno pomaga na zatrzymywanie wody (wujek google podpowiedział)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona mojej mamie pomagaja pomidory np;)

Co do puchniecia, to ja robie tak, codziennie rano przygotowuje sobie 1,5 wody i przez caly dzien musze to wypic plus inne napoje. Sprawdzajcie sobie wage, czy w ciagu dnia tracicie czy wszystko zostaje, bo jak zostaje to koniecznie skontaktujcie sie z lekarzem, bo to nie jest dobre w ciazy, tak jak napisala weronika!

Galena tez wypilam z cytryna i bylo calkiem dobre:-) we czwartek bede miala wyniki, bo przez tel nie chcieli mi podac:/

Galanea, weronikabp, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do doświadczonych Mam, jakie laktatory polecacie? ręczne, elektryczne? jakieś konkretne marki? czas zacząć kupować również te pierdołki :) to jeszcze od razu zapytam o sterylizatory i suszarki do butelek, może tez coś konkretnego polecicie :)
    "grube" zakupy w zasadzie zrobione, uff :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Tylko ja nie puchnę... może jeszcze nie puchnę. Ale ani palce, ani stopy, ani ręce, ani nogi, nic mi jeszcze nie napuchło (oprócz brzucha ;) ).

Jak nadal będę wlewać w siebie bez wydalania, to skontaktuję się z ginem.
    no właśnie u mnie to samo - nie puchnę :) będę się obserwować a jak coś to do lekarza :) a może tak mi się tylko wydaje, że ta woda ze mnie nie schodzi...

Modelka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, a zamierzasz kupować sterylizator i suszarki? Ja stwierdziłam, że ponieważ większość karmień i tak będzie "z cyca", to nie ma to sensu. Laktator pożyczam od koleżanki i myślę, że będę go używała tylko wtedy, kiedy będę chciała zostawić Małego na parę godzin i ktoś inny będzie go musiał nakarmić :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja mam ręczny z aventu. A podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje. Wrzatek da sobie rade, a nie popadajmy w szalenstwo, choc nie mowie, jeśli nie ogarne, to kupie;)

Ja sie znowu zastanawiam czy kupic aspirator do noska czy starodawna gruszke;)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Haha, ja się na razie wyrabiam spokojnie bez lusterka, ale pewnie im dalej, tym będzie trudniej ;)

Dziewczyny, za to zauważyłam, że od dwóch dni zatrzymuję wodę... Dosłownie - co w siebie wleję, to zostaje. A wlewam dużo, bo mnie właśnie to zatrzymywanie wody przestraszyło. Praktycznie nie stosuję soli w kuchni, ćwiczę, co jeszcze mogę zrobić, żeby nie zatrzymywać wody?

Modelka ja tak mam, w ciągu dnia pije nie wiadomo ile,rzadko chodzę do toalety, ale za to w nocy...biegam po schodach co i rusz. Czasami puchnę w sensie palce bo obrączka nie chce zejść, czasami kostki, ale to jak jestem bardzo zmęczona. Ginekolog powiedział że to normalne, organizm magazynuje wodę i niekoniecznie jest to widoczne w postaci opuchlizny tylko np. zbiera się w organach.

Weronika, ja to już tyle opinii słyszałam o laktatorach że kupuje na własną rękę elektryczny-może z wygody, a może z tego powodu że mam małe piersi,z ręcznym bym się namęczyła. Chociaż kto wie, może po porodzie okaże się inaczej a ja będę pluła sobie w brodę, ale cóż, pierwsze dziecko, mam prawo się pomylić :D
    Co do marki to mam bardzo dużo znajomych którzy polecają własnie laktatory elektryczne firmy Medela.
    Co do sterylizatora to nie kupuje,wg mnie styknie wrzątek, chociaż jak nie będę dawała rady to się z nim przeproszę, ale to wyjdzie dopiero po wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 15:43

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi znajoma poradziła wstrzymać się z laktatorem do porodu, bo może się okazać, że w ogóle nie będzie potrzebny (jej się nie przydał). A czy ręczny, czy elektryczny, to chyba zależy jak często się go będzie używać. Na warsztatach o karmieniu piersią specjalistka mówiła, że im prostszy laktator, im mniej ma części, tym lepiej. Powiedziała, że dobry laktator składa się z około 3 części.

monaaa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to plecy to masakrycznie teraz cierpią po jakimkolwiek ruchu. teraz zmywałam talerze - sztućce aostały do opłukania bo musiałam poleżeć tak plecy rozbolały. i pomyśleć, że w pierwszej ciąży na tym etapie latałam po Litwie i zwiedzałam jak głupia :) teraz bym nie wyrobiła :) i zamki i nie zamki a wszędzie trzeba było wspinać się po schodach :) a później jeszcze całe mazury objechałam :) i lato gorące było. teraz żeby lato było to bym nad jezioro pojechała i klapła se na leżaku i tak cały dzień leżała ;) na nic więcej by sił nie starczyło ;)
    jednak prawda, że każda ciąża inna :)

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    za to plecy to masakrycznie teraz cierpią po jakimkolwiek ruchu. teraz zmywałam talerze - sztućce aostały do opłukania bo musiałam poleżeć tak plecy rozbolały. i pomyśleć, że w pierwszej ciąży na tym etapie latałam po Litwie i zwiedzałam jak głupia :) teraz bym nie wyrobiła :) i zamki i nie zamki a wszędzie trzeba było wspinać się po schodach :) a później jeszcze całe mazury objechałam :) i lato gorące było. teraz żeby lato było to bym nad jezioro pojechała i klapła se na leżaku i tak cały dzień leżała ;) na nic więcej by sił nie starczyło ;)
    jednak prawda, że każda ciąża inna :)

A ja na siłę staram się przezwyciężać te wszystkie bóle i latam jak wściekła, dziś zrobiłam tyle w domu czego nie zrobiłam chyba przez miesiąc...:D A teraz mam nauczkę, tak mnie plecy bolą że wstać z kanapy nie mogę :D

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Weronika ja mam ręczny z aventu. A podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje..........

Ja sie znowu zastanawiam czy kupic aspirator do noska czy starodawna gruszke;)
    co do podgrzewacza to mi się bardzo przydał bo nanoc zostawiałam butelkę w podgrz a jak mały budził się na jedzenie to od razu było gotowe tzn woda na mleko. a jak na początku karmiłam piersią to nie bo po co :)
    ja kupiłam gruskę i okazała się beznadziejnym zakupem. aspirator kupiłam taki co się wsysa ustami - rewelacja. sama wyczujesz jak mocno trzeba zassać i jest delikatniejszy dla noska :) ale to moja subiektywna ocena :) zdajsie, że to był canpola, w auchan kupiłam taki w niebieskim pudełeczku
    o taki: http://allegro.pl/canpol-aspirator-do-noska-gratis-promocja-i4029327541.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 15:56

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterylizatora też nie kupuję ale podgrzewacz jak najbardziej. Laktator mam z aventu, ręczny. Wolę sama wszystko kontrolować.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie szalej tak :) lepiej na raty :) szkoda Waszego zdrowia:)
    właśnie idę kończyć te zmywanie :)

laktator mam elektr aventu - jest super polecam z czystym sumieniem. ręczny też ładnie ściąga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 15:58

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ