MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymonaaa wrote:Dziewczyny było już może kiedyś wspominane, ale się nie dokopię- co pomaga Wam na zgagę i co można używać na ból gardła?
My już po spacerku, teraz pijemy kawkę na balkonie-pięknie jest..
Oj tak, bez lusterka albo męża ani rusz!
Na zgagę to mleko,migdały,coś kwaśnego-kwas na kwas
A jeśli chodzi o ból gardła to tabletki Prenalen.
Hahaha co do TEGO to mąż przed ginekologiem musi zerknąć czy na pewno wszystko ok, bo z lusterkiem jakoś mi ciężkoLimerikowo, monaaa lubią tę wiadomość
-
Haha, ja się na razie wyrabiam spokojnie bez lusterka, ale pewnie im dalej, tym będzie trudniej
Dziewczyny, za to zauważyłam, że od dwóch dni zatrzymuję wodę... Dosłownie - co w siebie wleję, to zostaje. A wlewam dużo, bo mnie właśnie to zatrzymywanie wody przestraszyło. Praktycznie nie stosuję soli w kuchni, ćwiczę, co jeszcze mogę zrobić, żeby nie zatrzymywać wody? -
nick nieaktualnyDziewczyny z zatrzymywaniem wody to nie ma żartów w ciąży, wiem, że moja koleżanka wylądowała w szpitalu, bo strasznie spuchła i było naprawdę niebezpiecznie, niestety nie wiem co się bierze, zadzwońcie do waszych lekarzy najlepiej, wiem tylko, że to poważna sprawa i nie można tego zbagatelizować. Dajcie znać co Wam lekarze powiedzieli, sama jestem ciekawa co się z tym robi, jakby co.
Monaa mi najbardziej na zgagę pomaga kawałek imbiru świeżego lub kandyzowanego, od razu pomaga plus migdały. A na gardło to prenalen tak jak pisała Natalia, choć parę razy użyłam też tantuum verde do płukania gardła, Pani doktor pozwoliła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 14:54
monaaa lubi tę wiadomość
-
Tylko ja nie puchnę... może jeszcze nie puchnę. Ale ani palce, ani stopy, ani ręce, ani nogi, nic mi jeszcze nie napuchło (oprócz brzucha
).
Jak nadal będę wlewać w siebie bez wydalania, to skontaktuję się z ginem.weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim! Wybaczcie, nie nadrabiam Was, bo chyba za dużo już mam do nadgonienia. Mam nadzieję, że wszystkie zdrowe i maluchy też.
Byłam dzisiaj na teście glukozy, co za ambrozja!Wypiłam na raz, na szczęście z cytrynką i cieszyłam się jak znakomicie się po tym czuję. Po upływie 20 min zaczęłam mdleć
Ale później już było dobrze. Teraz czekam na wyniki. Wiem tylko, że na czczo było 80.
Ale faktycznie tak jak pisały dziewczyny, ogarnęła mnie po tym niesamowita senność i po powrocie do domu padłam. -
Mona mojej mamie pomagaja pomidory np;)
Co do puchniecia, to ja robie tak, codziennie rano przygotowuje sobie 1,5 wody i przez caly dzien musze to wypic plus inne napoje. Sprawdzajcie sobie wage, czy w ciagu dnia tracicie czy wszystko zostaje, bo jak zostaje to koniecznie skontaktujcie sie z lekarzem, bo to nie jest dobre w ciazy, tak jak napisala weronika!
Galena tez wypilam z cytryna i bylo calkiem dobre:-) we czwartek bede miala wyniki, bo przez tel nie chcieli mi podac:/Galanea, weronikabp, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanko do doświadczonych Mam, jakie laktatory polecacie? ręczne, elektryczne? jakieś konkretne marki? czas zacząć kupować również te pierdołki
to jeszcze od razu zapytam o sterylizatory i suszarki do butelek, może tez coś konkretnego polecicie
"grube" zakupy w zasadzie zrobione, uff -
Modelka wrote:Tylko ja nie puchnę... może jeszcze nie puchnę. Ale ani palce, ani stopy, ani ręce, ani nogi, nic mi jeszcze nie napuchło (oprócz brzucha
).
Jak nadal będę wlewać w siebie bez wydalania, to skontaktuję się z ginem.będę się obserwować a jak coś to do lekarza
a może tak mi się tylko wydaje, że ta woda ze mnie nie schodzi...
Modelka lubi tę wiadomość
-
Weronika, a zamierzasz kupować sterylizator i suszarki? Ja stwierdziłam, że ponieważ większość karmień i tak będzie "z cyca", to nie ma to sensu. Laktator pożyczam od koleżanki i myślę, że będę go używała tylko wtedy, kiedy będę chciała zostawić Małego na parę godzin i ktoś inny będzie go musiał nakarmić
-
Weronika ja mam ręczny z aventu. A podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje. Wrzatek da sobie rade, a nie popadajmy w szalenstwo, choc nie mowie, jeśli nie ogarne, to kupie;)
Ja sie znowu zastanawiam czy kupic aspirator do noska czy starodawna gruszke;)weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Haha, ja się na razie wyrabiam spokojnie bez lusterka, ale pewnie im dalej, tym będzie trudniej
Dziewczyny, za to zauważyłam, że od dwóch dni zatrzymuję wodę... Dosłownie - co w siebie wleję, to zostaje. A wlewam dużo, bo mnie właśnie to zatrzymywanie wody przestraszyło. Praktycznie nie stosuję soli w kuchni, ćwiczę, co jeszcze mogę zrobić, żeby nie zatrzymywać wody?
Modelka ja tak mam, w ciągu dnia pije nie wiadomo ile,rzadko chodzę do toalety, ale za to w nocy...biegam po schodach co i rusz. Czasami puchnę w sensie palce bo obrączka nie chce zejść, czasami kostki, ale to jak jestem bardzo zmęczona. Ginekolog powiedział że to normalne, organizm magazynuje wodę i niekoniecznie jest to widoczne w postaci opuchlizny tylko np. zbiera się w organach.
Weronika, ja to już tyle opinii słyszałam o laktatorach że kupuje na własną rękę elektryczny-może z wygody, a może z tego powodu że mam małe piersi,z ręcznym bym się namęczyła. Chociaż kto wie, może po porodzie okaże się inaczej a ja będę pluła sobie w brodę, ale cóż, pierwsze dziecko, mam prawo się pomylić
Co do marki to mam bardzo dużo znajomych którzy polecają własnie laktatory elektryczne firmy Medela.
Co do sterylizatora to nie kupuje,wg mnie styknie wrzątek, chociaż jak nie będę dawała rady to się z nim przeproszę, ale to wyjdzie dopiero po wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 15:43
Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
No właśnie mi znajoma poradziła wstrzymać się z laktatorem do porodu, bo może się okazać, że w ogóle nie będzie potrzebny (jej się nie przydał). A czy ręczny, czy elektryczny, to chyba zależy jak często się go będzie używać. Na warsztatach o karmieniu piersią specjalistka mówiła, że im prostszy laktator, im mniej ma części, tym lepiej. Powiedziała, że dobry laktator składa się z około 3 części.
monaaa lubi tę wiadomość
-
za to plecy to masakrycznie teraz cierpią po jakimkolwiek ruchu. teraz zmywałam talerze - sztućce aostały do opłukania bo musiałam poleżeć tak plecy rozbolały. i pomyśleć, że w pierwszej ciąży na tym etapie latałam po Litwie i zwiedzałam jak głupia
teraz bym nie wyrobiła
i zamki i nie zamki a wszędzie trzeba było wspinać się po schodach
a później jeszcze całe mazury objechałam
i lato gorące było. teraz żeby lato było to bym nad jezioro pojechała i klapła se na leżaku i tak cały dzień leżała
na nic więcej by sił nie starczyło
jednak prawda, że każda ciąża innaGalanea, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaS wrote:za to plecy to masakrycznie teraz cierpią po jakimkolwiek ruchu. teraz zmywałam talerze - sztućce aostały do opłukania bo musiałam poleżeć tak plecy rozbolały. i pomyśleć, że w pierwszej ciąży na tym etapie latałam po Litwie i zwiedzałam jak głupia
teraz bym nie wyrobiła
i zamki i nie zamki a wszędzie trzeba było wspinać się po schodach
a później jeszcze całe mazury objechałam
i lato gorące było. teraz żeby lato było to bym nad jezioro pojechała i klapła se na leżaku i tak cały dzień leżała
na nic więcej by sił nie starczyło
jednak prawda, że każda ciąża inna
A ja na siłę staram się przezwyciężać te wszystkie bóle i latam jak wściekła, dziś zrobiłam tyle w domu czego nie zrobiłam chyba przez miesiąc...A teraz mam nauczkę, tak mnie plecy bolą że wstać z kanapy nie mogę
-
Bea_tina wrote:Weronika ja mam ręczny z aventu. A podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje..........
Ja sie znowu zastanawiam czy kupic aspirator do noska czy starodawna gruszke;)
ja kupiłam gruskę i okazała się beznadziejnym zakupem. aspirator kupiłam taki co się wsysa ustami - rewelacja. sama wyczujesz jak mocno trzeba zassać i jest delikatniejszy dla noskaale to moja subiektywna ocena
zdajsie, że to był canpola, w auchan kupiłam taki w niebieskim pudełeczku
o taki: http://allegro.pl/canpol-aspirator-do-noska-gratis-promocja-i4029327541.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 15:56
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Natalia nie szalej tak
lepiej na raty
szkoda Waszego zdrowia:)
właśnie idę kończyć te zmywanie
laktator mam elektr aventu - jest super polecam z czystym sumieniem. ręczny też ładnie ściągaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 15:58
weronikabp lubi tę wiadomość