X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod elektrody z nim!

:)

vikus001, nick nieaktualny, topa42 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przyszła pora i na mnie. Jestem w szpitalu od wczoraj :( Dopiero internet skombinowałam, później napiszę co jest. Pozdrawiam Was.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galanea pisz i to szybko co sie wydarzylo???!!!!!

Galanea lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Cześć dziewczyny. Przyszła pora i na mnie. Jestem w szpitalu od wczoraj :( Dopiero internet skombinowałam, później napiszę co jest. Pozdrawiam Was.

O masz ci los. Mam nadzieję, że to nic poważnego! Pisz koniecznie jak się miewasz.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Oj a mialo juz nie byc szpitali do porodu... daj znac kochana co u Was

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    galanea dawaj znać kochana, bo się martwimy

• evas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - trzymam kciuki ;) wracaj szybciutko do domku.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ojej co się stało ? Trzymaj się i koniecznie pisz co u WAs

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:42

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Galanea - trzymam kciuki ;) wracaj szybciutko do domku.
    zadzwoń do mnie kochana, bo mi Twój nr wcięło :)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz zobaczyłam że dzisiaj mam studniówkę :D

Galanea, nick nieaktualny, AISAK, Tusia84, nutka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dziękuję za troskę, jesteście kochane :)
    Wczoraj rano poszłam do swojej gin prowadzącej na konsultacje w związku z twardym brzuszkiem. Zbadała mnie, powiedziała, że twardy, że szyjka skrócona i bardzo rozpulchniona, że boi się, że wystarczy jeden skurczyk, żeby puściła. zwłaszcza, że na ostatnim usg ujście wewnętrzne miało kształt lejka. Na dodatek stwierdziła, że znowu mam infekcję w pochwie.
    I z miejsca dostałam od niej skierowanie do szpitala.
    Na izbie przyjęć zrobili mi bardzo dokładne usg na dobrym sprzęcie, pomiary dzidziusia (kluseczka już waży 1100g), wszystkie pomiary w normach. Zrobili mi dokładne usg tej nieszczęsnej szyjki i okazuje się, że cały czas ma 3,33cm, nic się z nią nie dzieje i lekarz powiedział, że wszystko z nią ok. (dodam, że ta długość od 2 miesięcy się nie zmienia).A na dodatek łożysko się podniosło :)
    Zbadali mnie na fotelu i mówią, że infekcji tez nie widać, ale wzięli wymaz, ciekawe co wyjdzie.

Mimo wszystko postanowili zostawić mnie na obserwację. Codziennie ktg, liczenie ruchów płodu, nospa 3x dziennie i zmiana luteiny na dopochwową 2x2. Wczoraj wieczorem podłączyli mi ktg i niestety miałam regularne skurcze dosyć częste. Dzisiaj rano nie wykazało żadnych, ale najgorzej mam właśnie wieczorami. No i nie wiem co dalej będzie. Lekarz powiedział, że w poniedziałek mnie zbadają i zadecydują czy wypuścić. Chcę do domku :(
    kochana, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, oby nie było świństewka w pochwie i wtedy na pewno Cię wypuszczą :))))

• monalisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas gratuluje 100-dniowki
    :) My juz po badaniu po krwiaku nie ma juz sladu jupi , szyjka sie ne kraca , rozwarcie na pół opuszka palca :). No i dziewczyny uwaga bedzie CORUSIA TATUSIA :)
    Jak wyslalma smsa do dzieci to corka mi odpisała "chyba zarty sobie mamo robisz, chce brata :p"

Galanea, evas, nick nieaktualny, alexast, Tusia84, Martynika, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Evas gratuluje 100-dniowki
    :) My juz po badaniu po krwiaku nie ma juz sladu jupi , szyjka sie ne kraca , rozwarcie na pół opuszka palca :). No i dziewczyny uwaga bedzie CORUSIA TATUSIA :)
    Jak wyslalma smsa do dzieci to corka mi odpisała "chyba zarty sobie mamo robisz, chce brata :p"
    Gratulacje, a jakie imię dla Małej? :))

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A ja dopiero teraz zobaczyłam że dzisiaj mam studniówkę :D

Gratulejszyn! A jutro idziemy się dokształcać, co? :))

A mój Mąż dziś mówi czytając plan szkoły rodzenia na dziś:"kochanie a co ja będę dziś robił, skoro będzie o karmieniu piersią?" No właśnie.. :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 14:56

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mam nadzieje, ze nic sie nie bedzie dzialo i wrocisz szybciutko do domku.

Monalisa bardzo sie ciesze, to teraz do przodu!

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Gratulejszyn! A jutro idziemy się dokształcać, co? :))

A mój Mąż dziś mówi czytając plan szkoły rodzenia na dziś:"kochanie a co ja będę dziś robił, skoro będzie o karmieniu piersią?" No właśnie.. :))
    A pewnie ze idziemy ;) takiej wiedzy nigdy dość :D

nick nieaktualny, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niestety tez w szpitalu. W nocy meczyly mnie skurcze, rano brzuch jak kamien. Nospa nie pomogla. Podjechalam na ip i stwierdzili ze trzeba to powyciszac zanim cos sie stanie z szyjka.jak narazie leze z kroplowka, do tego luteina i nospa.eh wiosna przywitana w szpitalu.

monalisa lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - trzymam za was kciuki, oby wszystko było ok

Evas - gratuluję studniówki :)

Monalisa - gratuluję córci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:05

monalisa, evas, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp u nas to prędzejdo rozwodudojdzie niż na jednakowe imie sie zgodzimy. Mi się Lena, Amelka, Emilka, Mia, Nadia, Nastazja podoba , a mojemu:m Dorota, Weronika i Viktoria :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ