X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Lili-Lilianka mi sie podoba

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Hej, ja niestety tez w szpitalu. W nocy meczyly mnie skurcze, rano brzuch jak kamien. Nospa nie pomogla. Podjechalam na ip i stwierdzili ze trzeba to powyciszac zanim cos sie stanie z szyjka.jak narazie leze z kroplowka, do tego luteina i nospa.eh wiosna przywitana w szpitalu.
    Azi zdrówka kochana! Obyście z Galaneą, Niesforną i chyba Judi (bo nie wiemy co u Niej) szybciutko wróciły do domków :))

monalisa, azi, Galanea lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna,wiosna wiosna ach to ty....

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas gratuluję 100 dni :-) To razem dziś świętujemy :-)

monalisa, evas, nutka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi a miałaś tylko twardy brzuch ? Czy jakieś bóle były ? Możesz to jakoś szczegółowo opisać - tak dla zainteresowanych

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec niebeskie zakupy mojej rodzinki czas wymienić heheh mowilam tym gamoniom ze to córka będzie ale oni nieee to chłopiec. I zwracali sie przez 7 miesięcy do mojego brzucha w formie męskiej, ale numer im wykręciła niuńka moja ukochana, a tak bardzo chcialam syna przez tych gamoni, a jak usłyszała dziś "corusia tatusia" to serce mi zaczęło bic jak oszalale i poczułam przyplywtakiej jak by energii, miłości nie wiem jak to uczucie okreslic ale w jednej sekundzie poczułam sie bardzo szczęśliwa tak jak bym się dopiero co dowiedziała że jestem w ciąży :)
    Kocham cię moja ksiezniczko. Mama <3

evas, Martynika, nutka lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa gratuluję córeczki
    Ja mam taką propozycję może wklejcie bieżącą listę mam czerwcowych. Zobaczymy ile jest chłopów a ile dziewczynek :-)

monalisa, Martynika lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy szyjka boli? od czasu do czasu czuje taki ból między nogami i nie wiem czy to zły znak czy po prostu tak jest

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie boli , bardziej to brzuch czasem twardy chodź dziś odpukać nic mi się nie dzieje

zem3i09keg891u11.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy meczyly mnie skurcze, az mnie zebra bolaly, a brzuch rano byl twardy, ale nie bolal.

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i Azi życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domku

Monalisa gratuluję córci :*

Evas i Topa gratuluję tych 100 dni do końca i oby szybko już od tej 100 leciało :)

monalisa, azi, evas, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po założeniu pessara. Ale w szpitalu zostaję, bo muszą zobaczyć co się będzie działo, bo szyjka niestety miękka :/
    Mam nadzieję, że ten pessar coś zdziała i wytrzymamy do tego 37 tygodnia.
    Mogę leżeć plackiem cały czas, aby tylko przetrwać te 10 tygodni.

alexast, monalisa, Tusia84, weronikabp, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak Wam napisałam przed wizytą u lekarza ( tą co się okazało, że szyjka krótka) że jakoś tak się inaczej czuję.. miałam przeczucie, a raczej uczucie że coś się dzieje.. i mówię do lekarza, że nie mogłam czuć skracającej się szyjki ale jakoś tak wewnątrz miałam dziwne uczucie i on powiedział, że kiedy szyjka się skraca to wszystko się obniża szczególnie, że u mnie skróciła się od strony dziecka i wtedy dziecko napiera niżej dlatego mogłam mieć to uczucie..
    A wczoraj wieczorem pierwszy raz miałam taki dyskomfort wewnątrz jakby "ból szyjki" we wtorek znowu na mierzenie do gina no i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:52

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyś opisała te skurcze? podobne były do czego?

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa Gratuluję tobie również 100 dniowki kochana

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna to dobrze, że podjęli taką decyzję.. nie wiem dlaczego u mnie lekarze już nie stosują pessarów.. ja z nim donosiłam Kubę.. moja siostra swoją pierwszą córeczkę i teraz też bym była spokojniejsza gdybym miała szew czy pessar.. no ale lekarze mam nadzieję wiedzą lepiej..

Mam czasem wyrzuty sumienia kiedy więcej coś zrobię.. staram się oszczędzać jednak no nie mam co ukrywać i oszukiwać nie ma mi kto obiadów gotować dla mnie i dla dzieci więc muszę coś tam zrobić.. w szpitalu jest ta różnica, że człowiek leży bo nie ma innego wyjścia, a w domu zawsze coś się znajdzie i człowiek się ruszy..

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja już po założeniu pessara. Ale w szpitalu zostaję, bo muszą zobaczyć co się będzie działo, bo szyjka niestety miękka :/
    Mam nadzieję, że ten pessar coś zdziała i wytrzymamy do tego 37 tygodnia.
    Mogę leżeć plackiem cały czas, aby tylko przetrwać te 10 tygodni.
    kochana a tobie też twardniał brzuch ?

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia w domu zawsze jest coś do zrobienia i nie da się tak plackiem leżeć- zresztą ja tak nie potrafię.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hej kobietki, u mnie też piękny dzień.. wczoraj wieczorem trochę źle się czułam miałam taki dyskomfort jakby pobolewanie w szyjce.. trochę się zmartwiłam ale położyłam się i spałam do rana..

Dzisiaj rano jak czesałam moją córcię do przedszkola pomyślałam, że podzielę się z Wami cząstką tego co lubię robić z zamiłowania, nie jestem szkolona w tym kierunku więc wybaczcie... ale jedne z nas robią na szydełku, drutach.. inne pieką wyśmienite ciasta i torty, a ja uwielbiam:

I dzisiejsza fryzurka z rana Hanusi mojej

866e39774875af72med.jpg

pięknie Tusia :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Tusia w domu zawsze jest coś do zrobienia i nie da się tak plackiem leżeć- zresztą ja tak nie potrafię.

dokładnie jednak leżenie przynosi bardzo dobre rezultaty kiedy chodzi o szyjkę.. tydzień leżenia plackiem w szpitalu, wstawanie tylko do toalety i moja szyjka z 18mm na 26mm więc różnica jest..

ggfxf7q.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ