X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja tam żadnych skurczy nie czuję. Poprostu jak tylko wstane to brzuch się robi twardy. Nie boli mnie nic.
    Tutaj lekarze mówią że to są właśnie skurcze. Ale na ktg znowu nic mi nie wychodzi. Więc ja już nie wiem.
    Nospa, magnez, luteina - tak od ponad 4 tygodni i żadnych zmian.
    Mam nadzieję że to tylko ja nic nie odczuwam, a leki z pessarem zadzialaja tak jak trzeba :-)

Tusia ja jakbym sama była w domu też bym nie miała jak leżeć cały czas. Ale na szczęście jak tylko dostałam nakaz leżenia to przyjechała do mnie mama na tydzień, później siostra, i znowu mama.
    I myślę że z tymi ich "dyzurami" tak zostanie do końca jeśli będę musiała leżeć.
    Dlatego ja wolałabym leżeć w domu bo tam naprawdę nie musiałam nic robić poza chodzeniem do łazienki. A w szpitalu jednak więcej muszę robić... To herbata, to łóżko poprawić, to po jedzenie swoje do lodówki pójść, itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:05

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    A puszczacie dzieciaczkom muzykę? Ja właśnie odgrzebałam starą mp3, która działa także bez słuchawek, chociaż gra wtedy bardzo cichutko, wybrałam sobie jeden nokturn Chopina i noszę tę mp3 przy brzuszku, cały czas włączoną, jak się relaksuję i odpoczywam. Będę także zasypiała z nią przy brzuszku.

Podobno jak się dzieciątko przyzwyczai do jakiejś melodii w czasie ciąży, to łatwiej mu się będzie wtedy uspokoić się do tej samej melodii, jak się urodzi. A ponieważ wszystkie melodyjki w pozytywkach działają na mnie jak płachta na byka, to mój się będzie uspokajał i zasypiał przy Chopinie :)

ja czasami puszczam, zazwyczaj to, co sama lubię.
    bardzo lubię (zespół z czasów, gdy poznawaliśmy się z mężem, no nie ukrywam popłakałam się w niektórych momentach słuchając tego, a teraz leci i maluszek się wierci :) )i polecam Wam, super koncert-spokojny. może akurat się spodoba. trwa prawie 1,5 h, ale wiadomo-można dozować ;)

http://www.youtube.com/watch?v=CNUTlKqSO-I

Modelka lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Topa ja tam żadnych skurczy nie czuję. Poprostu jak tylko wstane to brzuch się robi twardy. Nie boli mnie nic.
    Tutaj lekarze mówią że to są właśnie skurcze. Ale na ktg znowu nic mi nie wychodzi. Więc ja już nie wiem.
    Nospa, magnez, luteina - tak od ponad 4 tygodni i żadnych zmian.
    Mam nadzieję że to tylko ja nic nie odczuwam, a leki z pessarem zadzialaja tak jak trzeba :-)

Tusia ja jakbym sama była w domu też bym nie miała jak leżeć cały czas. Ale na szczęście jak tylko dostałam nakaz leżenia to przyjechała do mnie mama na tydzień, później siostra, i znowu mama.
    I myślę że z tymi ich "dyzurami" tak zostanie do końca jeśli będę musiała leżeć.
    Dlatego ja wolałabym leżeć w domu bo tam naprawdę nie musiałam nic robić poza chodzeniem do łazienki. A w szpitalu jednak więcej muszę robić... To herbata, to łóżko poprawić, to po jedzenie swoje do lodówki pójść, itp.

a czujesz jak wstajesz jak on się spina?czy po prostu jest twardy, gdy dotykasz? no bo mój na stojąco jest twardy, ale lekarz mi mówił, że to są napięte mięśnie.

81clk9i.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK ja tez nie wiem co to są skurcze i mam nadzieje ze dowiem się dopiero przy porodzie :P Nawet się dziwiłam jak poszłam na oddział w 19 tyg z skrócona szyjka, ze w ogóle nie czułam żadnego bólu czy twardnienia brzucha

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja tez jak stoję to czuje takie ciągniecie, napięcie , najczęściej jak zmywam naczynia

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna dzięki, mnie tez tak brzuch twardnieje, ale dziś tak było z 2 razy więc chyba nie ma tragedii. Musze to obserwować. Lekarz mówił mi że tak do 10 to jest ok powyżej jechać na IP.

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zadnych skurczy tez nie mam. ALe za to w pierwszym trymestrze i w drugim mialam takie 2 tygodnie, ze brzuch twardnial, miesnie brzucha bolaly jak cholera i bole plecow. Najprawdopodobniej to sa skoki wzrostowe i wtedy sie kiepsko czuje. Potem przechodzi a ja znowu czuje sie fantastycznie i nic mi nie dolega. Mam nadzieje, ze tak bedzie juz do konca ciazy.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba teraz taką fazę wzrostu. zauważyłam wtedy sporadyczne klucie, ból pleców, ale w odcinku piersiowym-między łopatkami no i bardziej wtedy "czuję brzuszek"

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro i pojutrze idę do weekendowej szkoły rodzenia oczywiście z mężem.
    Z jednej strony chciałabym, aby był przy porodzie, z drugiej nie.
    Wszystko się okaże jak się zacznie akcja porodowa.
    Jeszcze kilka tygodni - o mamo jak ten czas leci :)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    NataliaK ja tez nie wiem co to są skurcze i mam nadzieje ze dowiem się dopiero przy porodzie :P Nawet się dziwiłam jak poszłam na oddział w 19 tyg z skrócona szyjka, ze w ogóle nie czułam żadnego bólu czy twardnienia brzucha

Mam nadzieję że ten brak skurczy nie świadczy o tym że Franka na siłę będą z brzucha wyganiać bo mu tam tak dobrze =)

maggda lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie i mojego od początku było jasne, że będzie podczas porodu, ale jak faktycznie będę miała CC to raczej go przy mnie nie będzie ;(

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dopisz do listy do mnie ze będzie CHŁOPAK:) oczywiście myślę ze juz się nic nie zmieni w kwiesti płci ;) Ja dopiero godzinę temu wróciłam do domu.

Dziewczyny trzymam kciuki za te które niestety wylądowały dziś w szpitalu :) Dobrze ze się wami zajęli w szpitalu ;)

Tusia twoje fryzurki są boskie :) gratuluje takiego talentu:P

monalisa, Tusia84 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś przepatrzyłam szafę mojej córki i nie mogę w to uwierzyć że już się nie mieści w tą sukieneczkę :-) Była w niej tylko raz, kupiłam ją za 150 zł a teraz może uda mi się ją gdzieś sprzedać - aż żal ale po co ma leżeć w szafie :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0430ad21b2bc.jpg

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie proszę o wpisanie Córeczki:)

monalisa lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie możecie wpisać również na listę, termin mam na koniec 02.07 i jestem z kuj-pom. :D

monalisa lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika myślę, że warto zrobić tę listę bardziej przejrzystą. Twoja propozycja zmian wydaje mi się ok. Co do osób które się nie udzielają to warto sprawdzić czy mają jeszcze konta na belly. Z tego co jakiś czas temu sprawdzałam to Hanka ma usunięte konto. Nie wiadomo z jakiego powodu. Ale skoro usunęła, to z listy tez można ją usunąć.

monalisa, AISAK, weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem teg8 samego zdania co Evas

AISAK, maggda, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te, które usunęły konto można z czystym sumieniem wypisać z listy. Tak mi się wydaje.

Drogie Panie, mam wrażenie, że moja ciąża jest dziwna, a może po prostu nie zauważam tego, co wy potraficie rozpoznać? Czuję się kiepsko, jestem rozdrażniona to fakt, ale nie wiem czym się objawia twardość brzucha, jak mnie coś zaboli to klaps na wyrko i przechodzi. Może za bardzo olewam?
    Brzuch mam już tak ogromny, że ciężko mi się chodzi, czuje się jak kaczka. Mam wrażenie, że zaczyna wypychać mi boki a mała kopie jak szalona, czasami aż boli. Ma siłę dziewucha. Jak będę miała sesję zdjęciową to ten brzuch przesłoni cały obiektyw i nie będzie wiadomo czyje są to zdjęcia. :D

NataliaK, Limerikowo, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    a czujesz jak wstajesz jak on się spina?czy po prostu jest twardy, gdy dotykasz? no bo mój na stojąco jest twardy, ale lekarz mi mówił, że to są napięte mięśnie.
    Monaaa zwykle on po prostu robi się twardy.
    Takie spinanie się które odczuwam to czasem mam raz - dwa razy dziennie. A są i dni, że w ogóle tego nie czuję.
    Tylko jak się podniosę z łóżka to automatycznie brzuch mi się robi jak kamień.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchane właśnie wróciliśmy ze szkoły rodzenia, dzis było o karmieniu.
    Generalnie wiadomo powszechnie, że są z tego same korzyści i życze nam wszystkim żebyśmy miały mleczko i nasze mleczarnie dzielnie się sprawdzały :)
    Bardzo ważne jest pierwsze przystawienie dziecka, ono będzie potem powtarzało ten pierwszy raz, dlatego dobrze mieć przy sobie dobrą laktatorkę. Uczyła nas dziś jak to się robi no ale nie jestem w stanie tutaj Wam tego opisać :) generalnie zasada jest taka, że przystawiamy dziecko do piersi a nie odwrotnie, to bardzo ważne. Przez pierwsze dwa tyg nie powinno się ograniczać czasu karmienia, laktacja się rozkręca i dziecko ma prawo być tyle przy cycu ile potrzebuje. :)Ważne są pozycje odpowiednie ale to też nie do opisania tu. I teraz bardzo wazne, odetchnęłam jak okazało się, że ta moda na mega ścisłe diety podczas okresu karmienia to ściema, nie powinno się tak robić, dieta powinna być bardzo urozmaicona, powinniśmy jeść wszystko co zdrowe, pomijając tylko ewidetnie szkodliwe i niezdrowe rzeczy, a te które mogą uczulać takie jak cytrusy, warzywa surowe itp należy wprowadzac sukcesywnie sprawdzając reakcję dziecka. Naprawdę bardoz mi ulżyło bo już myślałam ze będę jadła tylko rzeczy robione na parze, ciągle marchew ryż i kurczak a tu okazuję się że nie, co mnie bardzo bardzo cieszy :)) potem Pani indywidualnie obejrzała piersi i oceniła ich fizjonomię, powiedziała, że moje są idealne do karmienia, ufff :)

Bea_tina, Tusia84, NataliaK, monalisa, evas, Agusia2312, Modelka, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ