X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No i po zakupach, gdziekolwiek nie weszłam zamiast sobie kupowałam cos Poluni ;-) to juz zawsze tak bedzie? ;-)

Ja tak mam cały czas ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Monika no w sumie wczesniejsze badanie daje mozliwosc ewentualnego wyleczenia przed porodem. U mnie w szpitalu przy przyjeciu do porodu robia to badanie i nie wymagaja go wczesniej ( jak cos jest to podobno zakladaja antybiotyk), ale ja mysle ze i tak zrobie wczesniej zeby podleczyc tylko myslalam raczej o 36 tygodniu.

Mi się wydaje, że lepiej zrobić wcześniej to badanie tzn nie czekać do porodu... hmm swoją drogą to dziwne że pobierają wymaz w momencie przyjęcia do szpitala z akcją porodową.. bo na wymaz z szyjki czeka się do kilku dni, a jeśli coś zaczynają "hodować" tzn jest jakaś bakteria to czasem trwa to jeszcze dłużej.. więc jak mają podać antybiotyk i zareagować skoro nim dostaną wynik można już urodzić ???

ważne jest żeby wiedzieć o tym jeśli się ma bakterię bo wtedy podają przy porodzie właśnie antybiotyk żeby dziecko się nie zaraziło.. czytałam o przypadkach gdzie bakteria nie była wychwycona wcześniej i dzieci rodziły się zarażone lub z wrodzonym zapaleniem płuc.. itp.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam czy lekarz mnie mierzył ale na 100% robiły to panie położne w momencie przyjęcia do porodu :) więc nie wiem czy wcześniej się to robi w gabinecie

ggfxf7q.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna nam wczoraj mówiła, że te pomiary robi teraz, żeby w momencie przyjęcia do szpitala już nie zawracać nam tym głowy. Wiadomo, trafimy tam już raczej podczas I fazy porodu. A te wymiary już się nie zmieniają bo ona mierzyła odległości pomiędzy poszczególnymi kośćmi miednicy. Spisała te wszystkie wymiary na kartkę i postawiła swoją pieczątkę, aha i kazała to nosić w karcie ciąży. Powiedziała, że jeszcze 2-3 tygodnie przed porodem zmierzy nasze brzuszki i dopisze na tej kartce. Powiem Wam, że ja mam fajna położną :-) Wczoraj pokazywała nam też ćwiczenia jakie możemy wykonywać same w domu, poza tym powiedziała, że ona jest za aktywnym porodem ze strony rodzącej, a nie leżeniu całym czas na łóżku, no chyba że są wskazania do leżenia-to wiadomo.

Poza tym mam problem, sama nie wiem co mam zrobić, dostałam zaproszenie na komunię na 11 maja. Problem w tym, że jestem jak z Mazur a komunia jest w Rudzie Śląskiej, a ja jestem matką chrzestną, no i co? jechać czy nie jechać, oto jest pytanie? trochę bardzo daleko.

Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Mi się wydaje, że lepiej zrobić wcześniej to badanie tzn nie czekać do porodu... hmm swoją drogą to dziwne że pobierają wymaz w momencie przyjęcia do szpitala z akcją porodową.. bo na wymaz z szyjki czeka się do kilku dni, a jeśli coś zaczynają "hodować" tzn jest jakaś bakteria to czasem trwa to jeszcze dłużej.. więc jak mają podać antybiotyk i zareagować skoro nim dostaną wynik można już urodzić ???

ważne jest żeby wiedzieć o tym jeśli się ma bakterię bo wtedy podają przy porodzie właśnie antybiotyk żeby dziecko się nie zaraziło.. czytałam o przypadkach gdzie bakteria nie była wychwycona wcześniej i dzieci rodziły się zarażone lub z wrodzonym zapaleniem płuc.. itp.
    Tusiu a o jakim badaniu mówicie? Bo cos mi umknęło ;-)

• Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, ja jestem z Warszawy, a się na majówkę wybieram na Mazury. Ale to wszystko zależy od tego, jak się będziesz czuła - w końcu jesteś trochę bardziej zaawansowana w ciąży, niż ja. Kiedy masz ciążę donoszoną? Bo ja bym już po 36 tygodniu chyba nigdzie nie jechała..

A nie, jesteś w 27 tygodniu, to tak jak ja. Tylko mnie pierwszy suwaczek zmylił, bo ja mam więcej dni do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 16:11

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w maju juz sie nigdzie nie wybieram ;-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no wlasnie mnie to zdziwilo, ze przy przyjeciu i dlatego stwierdzilam, ze sama sobie i tak wczesniej zrobie.

Weronika chodzi o badanie na paciorkowce przed porodem.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszoną będę miała pod koniec maja, więc chyba mogę jechać. Bardzo bym chciała, poza tym to ważne wydarzenie, myślę, że Maciusiowi byłoby przykro, że nie ma mnie przy nim w takim dniu. Ja ciąże znoszę dobrze, nie mam żadnych większych dolegliwości. Dzięki za radę.
    A tak z ciekawości gdzie się wybierasz na Mazury, jeżeli to nie tajmenica?

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta ja mam komunie u chrześniaka 4 dni po dacie porodu. Co prawda to 20km, ale czy urodzę przed terminem, czy jeszcze będę na wstrzymaniu to nie pójdę. Maz pojedzie w moim imieniu. A ja wprosze się juz z Córeczka na jakiś obiad niedzielny. Innej opcji nie widzę. Ja raczej nie znioslabym takiej podróży, balabym się ze podczas drogi zacznę rodzic. A jakby goracpo było jeszcze to Klima Klima ale balabym się by się nią nie załatwi przed porodem. Ja myślę ze zrozumieją w końcu 9 miesiąc to nie czas na takie podróże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 16:18

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Dlaczego innej opcji nie ma ?:) ja w poprzedniej ciąży nie nosiłam spodni z pasem ani osobnych pasow, bylo mi w nich za gorąco, a na pewno ni założyłabym ich w lato. Teraz nosze spodnie ciążowe ale tylko jak gdzies wychodze, a pas sciagam nizej bo mnie wszystko swedzi :)

excella co w takim razie nosiłaś? No bo ja się w zwykłe spodnie nie dopinam, a cały czas w getrach biegać - też mam już ich po woli dosyć choć są niesamowicie wygodne. W przeciwieństwie do Ciebie ja nie wyobrażam sobie nosić spodni ciążowych ze ściągniętym pasem, bo to się przecież okropna buła pod brzuchem robi. No i przecież ja w tych pasach po domu też nie chodzę. One są tylko na wyjścia.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, w 9 miesiącu ja też się nie zamierzam ruszać daleko, a jeśli nawet w okolice Warszawy, to ze spakowaną torbą w bagażniku :)

A Ty Edyta spytaj się jeszcze swojego gina - ja na pewno zadam swojemu to pytanie na wizycie we wtorek :)

Paulina - ja noszę same sukienki. Mam ze 4 ciążowe plus jedną taką obcisłą swoją starą, ale ona bardzo fajnie wygląda na ciążowym brzuchu :) W domu oczywiście dres!

P.S. Strasznie podoba mi się ta różowa bluzka opuszczona na ramiona, z reklamy H&M... Ale teraz to nawet się tam nie wybiorę, bo na ciążowym brzuchu na pewno nie będzie wyglądała dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 16:21

zem3upjygjyf6uag.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka właśnie a propo tygodnia ciąży, nie wiem dlaczego na tym forum wychodzi mi 27 tydzień i 1 dzień skoro we wszystkich kalkulatorach wychodzi 28 tydzień i 1 dzień. Wam dobrze wyliczył? hmm...;-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko dobrze liczy :) A na Mazury jadę w okolice Gołdapi.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jest myśl Modelka, po prostu zapytam się swojego gina, w końcu to ponad 500 km. Dzięęęęęki...;-)

Modelka lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko dobrze liczy :) A na Mazury jadę w okolice Gołdapi.

A to zupełnie nie moje strony :-(

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta zrób sobie poprostu od nowa prawidłowe suwaczki. Bo jeden wyklucz drugi ja jestem w 29tc+0 i zostało mi 77 dni do porodu, a ty masz mlodsza ciążę i mniej dni- chyba, ze masz planowana cc.

Modelka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    excella co w takim razie nosiłaś? No bo ja się w zwykłe spodnie nie dopinam, a cały czas w getrach biegać - też mam już ich po woli dosyć choć są niesamowicie wygodne. W przeciwieństwie do Ciebie ja nie wyobrażam sobie nosić spodni ciążowych ze ściągniętym pasem, bo to się przecież okropna buła pod brzuchem robi. No i przecież ja w tych pasach po domu też nie chodzę. One są tylko na wyjścia.
    Mi sie żadna buła nie robiła. Nosiłam legginsy, sukienki i mam dwie pary spodni na gumce. Jak sie w spodnie nie dopinam, to mam dłuzsza bluzke. Co kto lubi, mnie bardzo swędzi skóra od tych pasów. :)

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aisiak ;-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz opanowalam straszne swedzenie brzuszka i krostek na ramionach, przynajmniej dzis sie ok wyspalismy , bez paniki i wstawania, drapania smarowania
    to raczej nie choleostaza ;==)))
    z mych aptechnych zapasow znalazlam Fenistil i co za ulga na noc uffffffffffff
    w razie czego bepanthenm tez byl przygotowany na szafce nocnej
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ