X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta u Was też Hania:)

Mój M im częściej mówi do brzuszka po imieniu to tak dziwnie mu iiii zaczyna nalegać na Madzie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aisak będziemy mieć Hanię, od początku nam obojgu bardzo się to imię podobało. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń ;-)
    Fajnie to są już 2 Hanie :-)

AISAK lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Paulina - ja noszę same sukienki. Mam ze 4 ciążowe plus jedną taką obcisłą swoją starą, ale ona bardzo fajnie wygląda na ciążowym brzuchu :) W domu oczywiście dres!

To też napisałam, że alternatywą dla spodni są sukienki. Co kto lubi. Ja przed ciążą sukienkę od wielkiego dzwonu zakładałam, więc w ciąży również nie jestem ich fanką - choć są niezaprzeczalnie wygodną częścią garderoby w stanie błogosławionym :) Jak się cieplej zrobi to pewnie i ja się na sukienki przesiądę, bo latem lubię i mam kilka letnich. A po domu podobnie jak ty - dresy albo leginsy i t-shirt :) To jest to co tygryski lubią najbardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 17:20

AISAK, Limerikowo, Galanea, benitka, maggda, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Mi sie żadna buła nie robiła. Nosiłam legginsy, sukienki i mam dwie pary spodni na gumce. Jak sie w spodnie nie dopinam, to mam dłuzsza bluzke. Co kto lubi, mnie bardzo swędzi skóra od tych pasów. :)

Masz rację - co kto lubi :) Jak już wcześniej pisałam nie mam ochoty inwestować w ciążowe ciuszki, a rozpięte spodnie przykryte tylko bluzką sprawiają, że czuję się niekomfortowo. Wolę jak coś mnie mocno opatula :) A co do swędzenia, to mnie również czasami swędzi skóra na brzuchu w pasie, ale to zwykle wtedy, gdy założę go na jeszcze niewchłonięty balsam :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

A oto z grubsza dzisiejsze zakupy :) nie mogę się nacieszyć.

8516a49c4c2f1055m.jpg
    7b0ecfdff6259af4m.jpg
    e4f048338167b00em.jpg

AISAK, MonikaS, Nalka, azi, Tusia84, excella, Galanea, Paulina1986, Mucha, vikus001, szczessciara, monalisa, maggda, Limerikowo, Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję ubrań ciążowych, bo nie potrzebuję ale pasów także nie kupuję, bo mi w nich niewygodnie i mnie swędzi.

Co do brzucha po porodzie to ja po prostu wiem, że mi zejdzie. Moja trenerka i koleżanki z parkietu mają dzieci, a przez taniec brzuch jest tak wysportowany, że jest jak kamień. Dlatego jem wszystko. No i jeśli o brzuch chodzi to pierwsze co mi chudnie to właśnie on. Bardziej martwię się o uda. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie, moja mala kluska w ciagu 2 tygodni przybrala na masie 450 gr! wazy juz 1250 gr i jest wieksza o 10 dni niz z terminu OM. Cukrzycy nie mam wiec po prostu zapowiada sie spory dzieciaczek :)

Ja glownie chodze w sukienkach dzianinowych bo sie rozciagaja i fajnie wygladaja na brzuchu i w spodniach ciazowych z zary mam 2 pary. W zarze ubrania ciazowe mozna kupic tylko na wyprzedazy, niestety w Polsce nie sprzedaja ich w sklepach a szkoda bo sa super mam tez jakas sukienke upolowana z tej samej lini i tez kapitalnie sie ja nosi. Problem mam tylko z koszulkami bo sie zorbily na mnie za krotkie i brzuch wystaje wiec w tym tygodniu wyvieram sie na zakupy, ale bede kupowac jakies koszulki typu oversize zebym mogla w nich po ciazy tez chodzic.

weronikabp, Limerikowo, Tusia84, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja dorwałam na używanej za 6 zł w sumie :)

5d44d8b34425bc87med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 17:56

weronikabp, AISAK, excella, Galanea, Paulina1986, Mucha, vikus001, szczessciara, monalisa, Agusia2312, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 27 kwietnia mam chrzest i będę ponownie chrzestną, sęk w tym że 550 km od domu. Będę wtedy w 34t + 2d, ale myślę że bez problemu zniosę podróż.
    Po powrocie wybieram się na majówkę w Tatry, co prawda z Krakowa blisko ale będzie już rozpoczęty 36 tydzień. Mam nadzieję, że nic mi nie przeszkodzi w realizacji planów wyjazdowych :)
    Co do ciuszków nic nie kupuję na razie, jak będę w swoim rodzinnym miasteczku na chrzcie to siostra ma po synku przygotowane ubranka dla naszej Marcelinki, więc co najwyżej kilka sukieneczek dokupię.

Miłego popołudnia, ja zmykam poleżeć po dość intensywnym dniu :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też raczej nic nie kupuję bo mam kilka toreb ciuszków po synku i po siostry chłopcach, ale to co na zdjęciu tak wyjątkowo przy okazji :) firmowe i za 3 zł to szkoda noe brać - mówię akurat o rampersiku :)

mykam - musimy w ten ponury wieczór jechać za mieszkanie zapłacić :) do później pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 18:14

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przyznaję, nie umiem się opanować i kupuję i sprawia mi to ogromną radochę :))całe życie na to czekałam.. :) Marzę o chwili kiedy zobaczę w nich już Polunię :)

Dziś ucięłam sobie pogawędkę z moja gin, tym razem o gadżetach, powiedziała, że wg niej niezbędny jest monitor oddechu, doradziła mi kilka, zaraz pooglądam i coś w końcu wybierzemy.

Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikas super:) czasami fajniutkie perełki można znaleźć w szmatkach.

Ja też nie umiem się oprzeć. Zawsze coś kupie. Myslalam, ze od rodzinki wiecej rzeczy miec bede, ale marniutko z tym. Naprawde sprawia to ogromna przyjemnosc-:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 18:33

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne ciuszki Weronika, Monika Twój ciuszek też super :)

Ja póki co wstrzymałam się z kupowaniem ubranek, bo mam już parę toreb, a kolejne torby czekają u mamy i teściowej. Większość używanych, ale nie mogłam się również oprzeć paru nowym cudeńkom ;)

Możliwe, że jutro ruszymy ze skręcaniem mebli i szykowaniem pokoju Małej. Zostały mi już chyba drobiazgi do wyprawki. Materacyk, kosmetyki, leki i drobne gadżety. Nie chcę też szaleć i kupować zbędnych rzeczy. A co do monitora oddechu, to zgadzam się. Ja zakupiłam i wiem, że będę z nim spokojniejsza.

weronikabp, Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamutki co bralyscie na gorączkę? Ja mam paractamol w domu wiem, ze nie zaszkodzi. W sumie 4 godz temu brałam na przeziębienie, ale teraz zmierzylam i widzę ze na nocke mnie bierze. Jutro chyba do przychodni muszę. Kaszel przeszedł a katar tylko dokucza.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także na pewno kupię monitor oddechu, lecz w związku z tym, iż na pewno będziemy dużo podróżować z małą, to kupię monitor oddechu, który wkłada się do pieluszki i można go używać nawet w podróży :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mamutki co bralyscie na gorączkę? Ja mam paractamol w domu wiem, ze nie zaszkodzi. W sumie 4 godz temu brałam na przeziębienie, ale teraz zmierzylam i widzę ze na nocke mnie bierze. Jutro chyba do przychodni muszę. Kaszel przeszedł a katar tylko dokucza.
    kochana gorączka nie wskazana w naszym stanie, wiec lepiej wziąć czysty paracetamol ;) można chyba do 3 na dobę w razie gorączki

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol wzięty. Lidze ze szybko mi spadnie by Córeczka nie poczuła. Tak się martwię o nią. Jest odwrócona plecami do brzucha w samym dole i słabiutko czuje ruchy. Same drgania.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Kochane ja juz po wizycie Mala wazy juz 1kg :D a ja dostalam skierowanie na cito do ortopedy bo najprawdopodobniej rozchodzi mi sie spojenie lonowe;/ jutro dam znac co i jak buziaki :*

Galanea, weronikabp, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czasem Was odwiedzam, ale jestem wykończona Weroniki chorobami i nie mam siły nic pisać ;/ Znowu chciała coś przytargać ze żłobka, ale udało mi się ją szybko wykurować. Tylko dziś ja mam jakieś rewolucje żołądkowe :(

Pisałyście o paciorkowcach - miałam wynik pozytywny z Weroniką i dostałam na 10 dni antybiotyk od swojej gin, tyle tylko, że nie powiedziała mi, że mam zrobić ponowny wynik i w szpitalu znowu dostałam antybiotyk :/

Czytam trzy po trzy, więc liczę, że u wszystkich wszystko w najlepszym porządku :)

i idę spać :*

Galanea, weronikabp, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak paracetamol możesz brać. Mi ginka powiedziała że mogę brać 3 razy dziennie jeśli coś boli.

margotka trzymam kciuki za wizytę

dziewczyny kupujecie śliczne ubranka. Ja niestety muszę się powstrzymywać bo mam remont na głowie.
    przyszła fototapeta. Strasznie się cieszę. Mam nadzieję że mąż ją w niedzielę przyklei. I pokój małego będzie prawie gotowy.
    meble też wybrałam, zastanawiam się tylko nad narożnikiem. Mam 2 narożniki upatrzone.

Galanea, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ