X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam szerokie biodra, ale to o niczym nie swiadczy niestety. Ważny jest układ kości. Ja mam w środku coś co nie pozwoliło sie córce wstawic.

c55fflw1uez1iz08.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez nikt nie robil....zapytam o nie przy kolejnej wizycie.....u mnie dzis pieknie sloneczko swieci oby sie tylko cieplej zrobilo...ide wywiesic pranie i poodkurzac :(

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) Wczoraj zalatany dzień, byłam wykończona. Dziś nie planuję za wiele robić, zeby odpocząć;) Odkurzę, ogarnę, poczekam na męża, pójdziemy z psem i po jakieś mięsko na obiad. Potem nicnierobienie, wieczorem tylko jedni znajomi na herbatkę wpadną, a potem na chwilkę do drugich. Powinnam dać radę;)

Zapisałam się do szkoły rodzenia;) Zdążyłam;P Dopiero pierwsza grupa rusza przy szpitalu od 7kwietnia i mnie pani od razu zapisała;) Bo maj to już będę się toczyć i mogłabym się nie wtoczyć po schodach:P

Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale dziś ładna pogoda :)

Galanea piękne brzuszki, a z ciebie szczuplinka jestt :)

Paulina śliczne ubranka :)

Fler dawno się nie odzywała, mam nadzieję że da znać nie długo...

Wczoraj złapały mnie 3 bolesne skurcze przeszywające cały brzuch ! Już się przestraszyłam, ale mąż kazał mi się położyć to tylko się położyłam i przeszło... Hmm a wizyta 1 kwietnia...

To i ja spróbuje wstawić lokum Franka ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e4e5c0bb862.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:50

vikus001, Galanea, Paulina1986, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, evas, Tusia84, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Zaciekawiły mnie te pasy, a skąd zamawiałaś? hmm jak się to nosi, spodnie nie spadają? :P poszukuję fajnych i nie za drogich spodni ciążowych, ale póki co nic konkretnego. zastanawiam się czy latem z takim pasem nie bedzie za gorąco, albo w spodniach, spodenkach, które mają taki klin na brzuch?

Zamawiałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwersalny-najtaniej-na-allegro-i4040763547.html
    Raczej gorąco nie będzie w nich latem, a niestety innej opcji nie ma - albo pasy ciążowe albo spodnie ciążowe z wszytym pasem. No i ewentualnie w lato sukienki :)

monaaa lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiary miednicy zapisuję na liście moich pytań do gina na wtorek :) Może też wreszcie mnie zbada, bo chciałabym się dowiedzieć, jak jest ułożony mój Mały, a gin to wyczuje przez brzuch.

Ja zjadłam i chwilkę odpoczywam po ćwiczeniach, a potem czeka mnie góra roboty... Dobrze, że chociaż pogoda nastraja dobrze :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak pomiary miednicy, chyba też muszę podpytać lekarza. Ostatnimi dniami czuję ból bioder po nocy i chodząc, może to właśnie miednica się rozchodzi, bo raczej nie mam szerokich bioder.

Judi, dobrze, że już jesteś w domu. Widzę, że strasznie Cię wymęczyli.

Paula, śliczny masz brzuszek :) A na tej piłce w tle to ćwiczysz teraz czy trzymasz ją na później? ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pomiary robi się właściwie już w trakcie porodu lub też przed nim, przy przyjęciu na IP - robienie ich teraz nie jest konieczne.

Galanea lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea już teraz raz na jakiś czas na niej ćwiczę ale takie ćwiczenia dla kobiet w ciąży np rolowanie miednicy które wzmacnia między innymi mięśnie Kegla brzucha itd :) A czasem na niej Tv oglądam :)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śliczny brzusio :-)) fler i Ivv milczą długo.. Dajcie znac dziewczyny :-) ja po badaniach, wizycie - wszystko ok :-) teraz zakupy i jedzonko. W mothercare kupiłam śliczne śpioszki i body letnie :-)

Galanea, Mucha, vikus001, Agusia2312, evas, Paulina1986, Nalka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Paula śliczny brzusio :-)) fler i Ivv milczą długo.. Dajcie znac dziewczyny :-) ja po badaniach, wizycie - wszystko ok :-) teraz zakupy i jedzonko. W mothercare kupiłam śliczne śpioszki i body letnie :-)

Super, że wszystko u Was ok. Przy okazji pokaż co tam ładnego kupiłaś :)

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, powinnam sprzątać, gotować itp, ale popatrzcie na brzuch tej laski 2 tygodnie po porodzie - JA TEŻ TAK CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ID2KE-XGtuQ

Galanea, vikus001, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooow niezly:)zazdroszcze do bolu!!!!!!:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Wiem, wiem, powinnam sprzątać, gotować itp, ale popatrzcie na brzuch tej laski 2 tygodnie po porodzie - JA TEŻ TAK CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ID2KE-XGtuQ

Faktycznie, też bym tak chciała. W ogóle widać, że dziewczyna jest mega zadbana.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą takiego nie miałam a co dopiero po ;)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadłam na nią w sieci wczoraj i oglądam sobie w chwilach "czekoladowego załamania" ;) Jest bardzo ładna, zadbana, no i ten brzuch piękny po porodzie! Dla mnie to oznacza jedno - jest dla mnie nadzieja :)

Ale właśnie wpadłam na jej video, gdzie pokazuje, jak robi swój makijaż (a więc jak wygląda bez niego) - i tym bardziej jest dla mnie nadzieja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 14:37

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Raczej gorąco nie będzie w nich latem, a niestety innej opcji nie ma - albo pasy ciążowe albo spodnie ciążowe z wszytym pasem. No i ewentualnie w lato sukienki :)
    Dlaczego innej opcji nie ma ?:) ja w poprzedniej ciąży nie nosiłam spodni z pasem ani osobnych pasow, bylo mi w nich za gorąco, a na pewno ni założyłabym ich w lato. Teraz nosze spodnie ciążowe ale tylko jak gdzies wychodze, a pas sciagam nizej bo mnie wszystko swedzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po zakupach, gdziekolwiek nie weszłam zamiast sobie kupowałam cos Poluni ;-) to juz zawsze tak bedzie? ;-)

excella, Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie jeszcze biodra ani miednica nie bola, mam nadzieje, ze mi sie zdaza rozejsc przed porodem?

Dzisiaj mi sie pierwszy raz snil porod, cesarskie ciecie o dziwo bo nastawiam sie na naturalny. Mala byla sliczna :)

Zbieram sie powoli na wizyte ciekawe czego sie dzisiaj dowiem :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - nie chcę Cię martwić, ale jeśli teraz tak masz, to na pewno już tak będzie ;) Znam matki, które mają dokładnie na odwrót, ale to są dziwne przypadki ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ