SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam szerokie biodra, ale to o niczym nie swiadczy niestety. Ważny jest układ kości. Ja mam w środku coś co nie pozwoliło sie córce wstawic.

c55fflw1uez1iz08.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez nikt nie robil....zapytam o nie przy kolejnej wizycie.....u mnie dzis pieknie sloneczko swieci oby sie tylko cieplej zrobilo...ide wywiesic pranie i poodkurzac :(

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) Wczoraj zalatany dzień, byłam wykończona. Dziś nie planuję za wiele robić, zeby odpocząć;) Odkurzę, ogarnę, poczekam na męża, pójdziemy z psem i po jakieś mięsko na obiad. Potem nicnierobienie, wieczorem tylko jedni znajomi na herbatkę wpadną, a potem na chwilkę do drugich. Powinnam dać radę;)

Zapisałam się do szkoły rodzenia;) Zdążyłam;P Dopiero pierwsza grupa rusza przy szpitalu od 7kwietnia i mnie pani od razu zapisała;) Bo maj to już będę się toczyć i mogłabym się nie wtoczyć po schodach:P

Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale dziś ładna pogoda :)

Galanea piękne brzuszki, a z ciebie szczuplinka jestt :)

Paulina śliczne ubranka :)

Fler dawno się nie odzywała, mam nadzieję że da znać nie długo...

Wczoraj złapały mnie 3 bolesne skurcze przeszywające cały brzuch ! Już się przestraszyłam, ale mąż kazał mi się położyć to tylko się położyłam i przeszło... Hmm a wizyta 1 kwietnia...

To i ja spróbuje wstawić lokum Franka ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e4e5c0bb862.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:50

vikus001, Galanea, Paulina1986, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, evas, Tusia84, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Zaciekawiły mnie te pasy, a skąd zamawiałaś? hmm jak się to nosi, spodnie nie spadają? :P poszukuję fajnych i nie za drogich spodni ciążowych, ale póki co nic konkretnego. zastanawiam się czy latem z takim pasem nie bedzie za gorąco, albo w spodniach, spodenkach, które mają taki klin na brzuch?

Zamawiałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwersalny-najtaniej-na-allegro-i4040763547.html
    Raczej gorąco nie będzie w nich latem, a niestety innej opcji nie ma - albo pasy ciążowe albo spodnie ciążowe z wszytym pasem. No i ewentualnie w lato sukienki :)

monaaa lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiary miednicy zapisuję na liście moich pytań do gina na wtorek :) Może też wreszcie mnie zbada, bo chciałabym się dowiedzieć, jak jest ułożony mój Mały, a gin to wyczuje przez brzuch.

Ja zjadłam i chwilkę odpoczywam po ćwiczeniach, a potem czeka mnie góra roboty... Dobrze, że chociaż pogoda nastraja dobrze :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak pomiary miednicy, chyba też muszę podpytać lekarza. Ostatnimi dniami czuję ból bioder po nocy i chodząc, może to właśnie miednica się rozchodzi, bo raczej nie mam szerokich bioder.

Judi, dobrze, że już jesteś w domu. Widzę, że strasznie Cię wymęczyli.

Paula, śliczny masz brzuszek :) A na tej piłce w tle to ćwiczysz teraz czy trzymasz ją na później? ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie pomiary robi się właściwie już w trakcie porodu lub też przed nim, przy przyjęciu na IP - robienie ich teraz nie jest konieczne.

Galanea lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea już teraz raz na jakiś czas na niej ćwiczę ale takie ćwiczenia dla kobiet w ciąży np rolowanie miednicy które wzmacnia między innymi mięśnie Kegla brzucha itd :) A czasem na niej Tv oglądam :)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śliczny brzusio :-)) fler i Ivv milczą długo.. Dajcie znac dziewczyny :-) ja po badaniach, wizycie - wszystko ok :-) teraz zakupy i jedzonko. W mothercare kupiłam śliczne śpioszki i body letnie :-)

Galanea, Mucha, vikus001, Agusia2312, evas, Paulina1986, Nalka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Paula śliczny brzusio :-)) fler i Ivv milczą długo.. Dajcie znac dziewczyny :-) ja po badaniach, wizycie - wszystko ok :-) teraz zakupy i jedzonko. W mothercare kupiłam śliczne śpioszki i body letnie :-)

Super, że wszystko u Was ok. Przy okazji pokaż co tam ładnego kupiłaś :)

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, powinnam sprzątać, gotować itp, ale popatrzcie na brzuch tej laski 2 tygodnie po porodzie - JA TEŻ TAK CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ID2KE-XGtuQ

Galanea, vikus001, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooow niezly:)zazdroszcze do bolu!!!!!!:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Wiem, wiem, powinnam sprzątać, gotować itp, ale popatrzcie na brzuch tej laski 2 tygodnie po porodzie - JA TEŻ TAK CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ID2KE-XGtuQ

Faktycznie, też bym tak chciała. W ogóle widać, że dziewczyna jest mega zadbana.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą takiego nie miałam a co dopiero po ;)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadłam na nią w sieci wczoraj i oglądam sobie w chwilach "czekoladowego załamania" ;) Jest bardzo ładna, zadbana, no i ten brzuch piękny po porodzie! Dla mnie to oznacza jedno - jest dla mnie nadzieja :)

Ale właśnie wpadłam na jej video, gdzie pokazuje, jak robi swój makijaż (a więc jak wygląda bez niego) - i tym bardziej jest dla mnie nadzieja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 14:37

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Raczej gorąco nie będzie w nich latem, a niestety innej opcji nie ma - albo pasy ciążowe albo spodnie ciążowe z wszytym pasem. No i ewentualnie w lato sukienki :)
    Dlaczego innej opcji nie ma ?:) ja w poprzedniej ciąży nie nosiłam spodni z pasem ani osobnych pasow, bylo mi w nich za gorąco, a na pewno ni założyłabym ich w lato. Teraz nosze spodnie ciążowe ale tylko jak gdzies wychodze, a pas sciagam nizej bo mnie wszystko swedzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po zakupach, gdziekolwiek nie weszłam zamiast sobie kupowałam cos Poluni ;-) to juz zawsze tak bedzie? ;-)

excella, Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie jeszcze biodra ani miednica nie bola, mam nadzieje, ze mi sie zdaza rozejsc przed porodem?

Dzisiaj mi sie pierwszy raz snil porod, cesarskie ciecie o dziwo bo nastawiam sie na naturalny. Mala byla sliczna :)

Zbieram sie powoli na wizyte ciekawe czego sie dzisiaj dowiem :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - nie chcę Cię martwić, ale jeśli teraz tak masz, to na pewno już tak będzie ;) Znam matki, które mają dokładnie na odwrót, ale to są dziwne przypadki ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ