X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia o której USG kochana? :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia o której USG kochana? :))
    17:20 :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziekuje Kochane...mam nadzieje, ze mi szybko przejdzie i nie bede dolowala.

Natalia my z Maja trzymamy kciuki juz od poprzedniego Twojego USG ;)

Tusia jakies dziwne te godziny pobran masz, ogolnie masz 3? A o ktorej wypilas glukoze?
    nie wiem, chyba 2 pobrania tylko.. o 8 pobrali mi krew po tym podali glukoze do wypicia i kazali siedziec i sie nie ruszac i za 2 godziny pobrane znowu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 08:41

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia obiecuję wtedy siedzieć z zaciśniętymi kciukami :)
    Tusiu powodzenia na gluko :)

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko - głowa do góry, nie będzie tak źle jak sobie to wyobrażasz :) Myśl pozytywnie i wytrwasz do końca. A skoro czujesz się niepewnie to może częściej chodź do gina? Ja zawsze idę prywatnie jak mnie coś męczy. Ja mam ten komfort, że moja ginka jest fajna i bierze tylko 50zł za wizytę :)

Natalia - trzymam kciuki u rąk i stóp :) co do szczepień mamy chyba podobną opinie :) choć ja się zastanawiam nad szczepionką na rotawirusy.

Tusia - spokojnego czekania i dobrych wyników życzę :)

Ja dzisiaj trochę słabo się czuję. Powinnam iść dzisiaj na ćwiczenia do szkoły rodzenia, ale nie wiem czy pójdę. Trochę mam dzisiaj natłok myśli w głowie. Do tego korki i nawet nie wiem czy bym zdążyła na czas.
    Jutro idę do lekarza od cukrzycy i bardzo się boje. Czy bez insuliny czy z insuliną wyniki ciągle te same, niezależnie jaka dawka insuliny. Jestem załamana, nie chce by Olek miał cukrzycę od urodzenia. Mam dość.

NataliaK, Mucha, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Muszko - głowa do góry, nie będzie tak źle jak sobie to wyobrażasz :) Myśl pozytywnie i wytrwasz do końca. A skoro czujesz się niepewnie to może częściej chodź do gina? Ja zawsze idę prywatnie jak mnie coś męczy. Ja mam ten komfort, że moja ginka jest fajna i bierze tylko 50zł za wizytę :)

Natalia - trzymam kciuki u rąk i stóp :) co do szczepień mamy chyba podobną opinie :) choć ja się zastanawiam nad szczepionką na rotawirusy.

Tusia - spokojnego czekania i dobrych wyników życzę :)

Ja dzisiaj trochę słabo się czuję. Powinnam iść dzisiaj na ćwiczenia do szkoły rodzenia, ale nie wiem czy pójdę. Trochę mam dzisiaj natłok myśli w głowie. Do tego korki i nawet nie wiem czy bym zdążyła na czas.
    Jutro idę do lekarza od cukrzycy i bardzo się boje. Czy bez insuliny czy z insuliną wyniki ciągle te same, niezależnie jaka dawka insuliny. Jestem załamana, nie chce by Olek miał cukrzycę od urodzenia. Mam dość.
    A oprócz insuliny masz też dietę kochana? i nadal wyniki złe?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast a moze zle sobie insulinę wstrzykujesz, ze nie wypływa. Bo dziwne ze wynik się nie zmienia. A spróbuj zwiększyć dawki insuliny o 1 jednostkę jeszcze teraz przed wizyta i zobaczysz wynik. Mi dietetyk kazała w przypadku przekroczonego wyniku 3 razy na ten sam posiłek to zwiększać jednostkę. Nie czekać do wizyty. Puki co nie musiałam tego robić. ale to ma sens.

Jakoś wytrzymamy to , chyba najgorszy w tym wszystkim to stres. Ja jem juz prawie wszystko. Zamienników używam tylko. Ale to od organizmu zależy. To ze zwiększysz jednostkę to i tak jedno kłucie.

fler a co tam z Toba, jak twoja walka z cukrem? odezwij sie do nas, bo nam Cię tu brakuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 09:07

weronikabp, fler lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika - tak dietę cały czas trzymam. wszystko byłoby dobrze jakby normy były sprzed 2 tyg. czyli na czczo do 100 a 1 godzinę po jedzeniu od 120-130 mieściłabym się. a teraz niby zmienili normy i na czczo są do 90 a ja mam cały czas więcej 94, 98, do 107 po jedzeniu max 120 a ja mam powyżej. Biorę już 4 jednostki insuliny i czyje się tak jakby ona nie działała. Kazały mi ją brać bezpośrednio przed jedzeniem, ale nie wiem czy ona tak szybko zadziała? Poza tym dalej twierdzę, że ten glukometr jest walnięty. Najlepsze jest to, że miałam w miarę dobre wyniki, a po tej insulinie wszystko się zawaliło, ale mnie nikt nie słucha. Wyć mi się chce!!!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja też zauważyłam początkowo pogorszenie ale po tyg juz było oki. I też nie raz lza poleciała. Normy są wręcz torturowe. Dla kobiet w ciąży straszne, tym bardziej że ze względu na dziecko musimy wszystkich składników dostarczać. Moja dietetyk POW. Jeść , jeść często z umiarem. Insuliny się nie bać. Dziecko wcale jej nie czuje. To tylko nad organizm odciaza. Jak mi to powiedziała lżej na sercu się zrobiło i mozg się przestawił.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    weronika - tak dietę cały czas trzymam. wszystko byłoby dobrze jakby normy były sprzed 2 tyg. czyli na czczo do 100 a 1 godzinę po jedzeniu od 120-130 mieściłabym się. a teraz niby zmienili normy i na czczo są do 90 a ja mam cały czas więcej 94, 98, do 107 po jedzeniu max 120 a ja mam powyżej. Biorę już 4 jednostki insuliny i czyje się tak jakby ona nie działała. Kazały mi ją brać bezpośrednio przed jedzeniem, ale nie wiem czy ona tak szybko zadziała? Poza tym dalej twierdzę, że ten glukometr jest walnięty. Najlepsze jest to, że miałam w miarę dobre wyniki, a po tej insulinie wszystko się zawaliło, ale mnie nikt nie słucha. Wyć mi się chce!!!!
    hmm to rzeczywiście dziwne, dobrze że idziesz do specjalisty a może innym glukometrem mierz dla pewności? w każdym razie nie planuj czarnych scenariuszy i nie załamuj się, nie wolno :)) będzie dobrze na pewno.

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    nie wiem, chyba 2 pobrania tylko.. o 8 pobrali mi krew po tym podali glukoze do wypicia i kazali siedziec i sie nie ruszac i za 2 godziny pobrane znowu..

Tak pytam bo ja mialam pobrania przed glikoza, godzine po i dwie godziny po.

Natalia 4 rece i 4 stopy trzymaja za Was dwoje kciuki ;)

Alexast ja chodze co dwa tygodnie i nawet nie bede mowila glosno ile place za wizyty...ale ja pewnie nawet jak chodzilabym co tydzien to miewalabym swoje wkretki, ten typ tak ma ;) Dziwaczne te Twoje cukry, moze glukometr zmien faktycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 09:33

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zrobić, że humor się poprawił i energia jakaś przybyła? :) Bo od wczoraj cięzko jakoś..

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak odkryjesz sposob do daj znac ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzeba kilka kocowo-kolderkowych dni z dobra ksiazka,filmem,serialem,a samo przyjdzie ;-) nie mam lepszej recepty,ahh mam sorrry :D do tego wszystkiego jeszcze loooody :D i swiat staje sie piekny ;-)

A tak na serio to ja tez nie mam sily na nic ;-) dobrze chociaz,ze prawie zawsze mam dobry humor ;-)

weronikabp, Mucha, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Potrzeba kilka kocowo-kolderkowych dni z dobra ksiazka,filmem,serialem,a samo przyjdzie ;-) nie mam lepszej recepty,ahh mam sorrry :D do tego wszystkiego jeszcze loooody :D i swiat staje sie piekny ;-)

A tak na serio to ja tez nie mam sily na nic ;-) dobrze chociaz,ze prawie zawsze mam dobry humor ;-)
    no właśnie ja jakoś od wczoraj wieczorem nie mam, może wróci jak słońce zaświeci ;) no i ugotuję coś dobrego, dziś krem z dyni a na drugie kurczę z grilla z sałatką z avocado ;)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zakupy dla naszych pociech:) ogladanie obecnych ubranek i mowienie do brzuszka jaki jest slodki:)zrobienie dobrego ciasta:)
    Muszko a my nadal na twój brzusio czekamy:)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie wymagajmy od siebie cudow, zmeczenie materialu i humorki moga nam teraz doskwierac jeszcze bardziej :)
    No pogoda przygnebia,to prawda,ale juz blizej niz dalej do pelnych sloneczka dni,a wtedt gwarantuje ze bedziemy zdychac z goraca opuchniete jak paczusie :D i tez bedzie zle :D

weronikabp, AISAK, alexast lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się humor poprawił :) maturzystka odwołała dzisiejsze korki :)
    W takim razie dzisiaj nic nie robię. Tak to codziennie odkurzam, myje podłogi ścieram kurze i myje łazienkę. Codziennie, bo zawsze ktoś przychodzi. A tak zrobię sobie lajcikowy dzień :) Obiad został z wczoraj, więc mam totalny luuuuz. Chyba pójdę jednak do tej szkoły rodzenia,żeby wyjść z domu :)
    Mały cały czas aktywny, co jakiś czas mnie kopnie i jest fajnie. Zacisnę zęby przez te 3 miesiące. Za tydzień dostanę skierowanie do ortopedy. Najpóźniej do 2 tyg będę wiedziała czy będzie cesarka czy nie. Nie wiedziałam, że ciąża jest taka stresująca ;)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wpadam od czasu do czasu i Was podczytuje :)
    Nie udzielam się bo nadal pracuje i nie bardzo mam na to czas.

U mnie z cukrami bywa różnie :(
    Do wizyty kontrolnej udało mi się połapać co i jak - cukry były w miarę ale na wizycie okazało się że za mało tyję (bo jak na razie od początku ciąży 1kg) i zwiększyli mi ilość i wielkość posiłków a co za tym idzie insulinę (w tej chwili biorę 100 jednostek dziennie i sama mam zwiększać jak tylko w jednym dniu pojawi się ponad normę - codziennie zwiększam o jakieś 5 jednostek łącznie). Na kontrolę u lekarzy stawiam się raz w tygodniu. Na szczęście Zuzia rośnie i rozwija się prawidłowo :)

Z przygotowań na narodziny mam tylko 1 szt. body i 1 szt. bucików :)
    brakuje mam wszystkiego ale tak planujemy przed świętami zacząć jakieś zakupy zobaczymy czy znajdziemy na to czas.

weronikabp, evas, Modelka, excella, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka co do rozchodzenia spojenia to moja znajoma to miała w 2 ciaży , na koncu nie mogła wejsc nawet na samolocik u gina do badania:) Była skierowana do ortopedy i miała przez to cc :)

Ja ostatnio zakupiłam ciuszki używane : czapeczke smerfetke, kapelusik, koszulki na długo rekaw 3 szt, body z krótkim rękawem 5 szt; body z długim rękawem 3 szt, spodnie jeansy i spodnie takie geterki w sumie zapłaciłam 33 zł:) Jak dla mnie to bardzo mało. I dodam że ciuszki jak nowe :)

Jeszcze czekam na przesyłka z allegro bo licytowałam ciuszki 0-3-6 miesięcy tam tez są piękne ciuszki , same skarby :)

Tusia trzymaj sie dzielnie;) I żeby wynik był dobry :)
    CO do szczepień to się w tym wogóle jeszcze nie orientuje ;)

P.S Mój maluch rano był ruchliwy potem cisza a teraz czkawka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 11:18

weronikabp, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ